Verslag Open Supporters Avond

Op dinsdag 8 November vond de eerste open supporters avond van het seizoen plaats. In Stadion de Koel werden de supporters op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken rondom de Toekomstvisie, sportieve en financiële activiteiten van de club. Venlonaren.net maakte een klein overzichtje van de avond.

Voorgaand aan het presenteren van het visiedocument aan de supporter – waar je in dit bericht alles over kan lezen – werd er de nodige informatie gegeven door Algemeen Directeur Marco Boger, Technisch Adviseur Stan Valckx en hoofdtrainer Maurice Steijn.

Financiële zaken

Onze jeugdopleiding heeft de Nationale Status behouden en dat is met enig kunst en vliegwerk gebeurd, maar we hebben het nog steeds. Dit is niet alleen zeer belangrijk voor de ontwikkeling van jonge talenten, maar het biedt ook financieel enkele mogelijkheden.

Vanaf dit seizoen zelfstandig heeft VVV-Venlo een zelfstandige jeugdopleiding en het is dan ook een flinke uitdaging voor de club om die te behouden.

Er werd ook over West Ham United gesproken. Er is nauw overleg geweest in de zomer over komt van een of meerdere spelers, er is ook overleg in Londen geweest. Maar doordat er veel blessures kwamen binnen de selectie, werd er door hoofdtrainer Bilic gezegd dat er niemand meer weg mocht. Daarnaast gaat het dit seizoen sportief gezien moeilijker met West Ham en ook de overgang naar het nieuwe stadion verloopt nog niet geheel vlekkeloos.

Ook belangrijk om te weten is dat onze samenwerking met West Ham United van een andere aard is dan die tussen Manchester City en NAC Breda. Bij Manchester City hebben ze vele malen meer spelers en die kunnen ze dan ook gemakkelijker uitlenen zonder dat het gevolgen heeft voor het eerste elftal.

Binnenkort wordt er weer gekeken of er iets mogelijk is in de winterstop of zomer met betrekking tot het huren van enkele spelers. Stadion en mindere positie op ranglijst betekent moeilijkheden voor West Ham
Financiele situatie was al op orde voordat er kennis was over de transfer van Ahmed Musa. Op 3/4 Juli werd bekend gemaakt dat de transfer naar Leicester City aanstaande was. CSKA heeft VVV iedere dag op de hoogte gehouden vanwege doorverkooppercentage dat VVV bedongen had. CSKA Moskou heeft zich keurig aan zijn afspraken gehouden. Er is afgesproken dat er in twee termijnen betaald zou worden, 1 termijn is inmiddels overgemaakt. Dat geeft de club wat lucht. Maar het is vooral belangrijk om uit categorie 1 te komen. Dat is ook gelukt, want vanaf 31 december 2016 zal VVV-Venlo naar categorie 2 gaan.

Het geld van VVV-Venlo is leuk en handig, maar het is een extraatje. We moeten ons verdienmodel gaan aanpassen willen we structureel overeind blijven en doorgroeien.

Sportief
Het eerste woord was voor onze trainer Maurice Steijn. De oefenmeester is blij dat we koploper zijn en hoopt dit vast te houden. Dit is het jaar dat de vruchten geplukt moeten worden. Ondanks de lage begroting wederom een kwalitatief goed elftal kunnen vormen. Heel Nederland denkt dat VVV-Venlo daarom ook kampioen wordt en hierdoor benaderen de tegenstander de Venlonaren op een andere manier. Ze gooien de pot dicht en hopen zelf op een counter. Daar is soms moeilijk tegen te voetballlen.

De trainer vervolgt dat hij goede wedstrijden heeft gezien maar ook een paar wedstrijden die teleurstellend zijn verlopen waaronder tegen Fortuna Sittard en Helmond Sport. Dat moet en kan beter.

Hij verwacht dat VVV de concurrentie aan moet gaan om de titel met NAC, Cambuur en De Graafschap. Volgende week vrijdag volgt er dan ook een heet avondje NAC.

Het lijkt erop dat Moreno Rutten dan weer terug is na een slepende blessure. De rechtsback heeft zijn eerste minuten op het trainingsveld erop zitten en speelde afgelopen woensdag tegen de Venlosche Boys een helft mee. Nils Röseler zijn blessure lijkt mee te vallen. Hij kan in de interlandperiode goed herstellen van zijn blessure en zijn griepje.

De trainer zelf hoopt dat er meer mensen naar de Koel trekken en dat wekelijks een goede sfeer gecreerd wordt in de Koel. Dit geeft spelers adrenaline en motivatie. Het hele plaatje is belangrijk voor de jongens en maakt een wedstrijd af.

Maurice Steijn: Ik ben nu 3 jaar bij VVV-Venlo bezig en de grootste verandering is te merken op het veld. We zijn van 29 contractspelers met te weinig kwaliteit voor een club als VVV  naar een kleine groep contractspelers gegaan. De spelers die er op het begin rondliepen hadden ook geen restwaarde, wat ook belangrijk voor een club als VVV is. Nu hebben voor minder geld, veel betere speler gehaald en daarnaast zijn er in de professionele sfeer ook een aantal zaken veranderd. De club streeft er naar om met z’n allen een topsport klimaat te realiseren en dat betekent dat je veel vraagt van de spelers. Maar ook van de faciliteiten, dat werpt ook zijn vruchten af op het veld.
De spelersgroep heeft een fantastische sfeer, de trainer is erg trots op de beleving en sfeer van zijn elftal en geeft aan dat het een genot is om iedere dag met deze mannen te mogen werken.

Verder gaf de trainer aan dat de topspelers van vorig jaar hebben nog niet de vorm van vorig jaar gevonden hebben, maar dat we allemaal de goede weg aan het inslaan zijn op dit moment.

Technische zaken

Stan Valckx: Vito van Crooij ontwikkelt zich goed. Hij is van een jeugdspeler uitgegroeid naar een basisspeler en is nu ook voor het eerst geselecteerd bij Jong Oranje.  Vito heeft zich goed ontwikkeld en VVV-Venlo vond dat Vito daardoor het verdiende om meer geld te verdienen. Daarnaast beschermen we onszelf ook tegen grotere club als zij serieuze interesse tonen in Vito van Crooij.

Het voorbeeld Vito van Crooij is ook een enorme stimulans voor de jeugd. Over de jeugd gesproken; door de smalle selectie kunnen de jeugdspelers zich ontwikkelen. Jeugdspelers pakken de geboden kansen en die vervolgstappen maken is belangrijk voor de club.

Het proces van nieuwe spelers aantrekken gaat gepaard met een voorsprong opbouwen om de concurrentie te snel af te zijn. Dat probeert VVV door vroeg het gesprek aan te gaan met de spelers, ook praten met voormalige trainers en collega’s is belangrijk in het proces.

De selectie is nogal dun en met blessures en schorsingen, kan het nogal krap worden. Er wordt gekeken naar een extra speler. Het zal dan waarschijnlijk gaan naar jongen voor de breedte. Het scouten voor het komende seizoen is al in volle gang.

 

2 Responses

  1. Goodie

    Wellicht een idee om de wedstrijd tegen Nac deze week nog te promoten? Het zou mooi zijn als we een hoop man die kant op gaan. Nac heeft voor deze wedstrijd al 15.000 kaarten verkocht.

Leave a Reply