Verslag open supporters avond

Gisterenavond stond de open supportersavond op het programma. Om 19.00 uur gingen de deuren van het Lindeboom VVVoetbalCafé open voor de supporters van VVV-Venlo.

Ook al speelde het Nederlands elftal tegen Ijsland, de opkomst was vrij matig te noemen. Er waren ongeveer 30 supporters (van jong tot oud) die zich de moeite hadden genomen om naar het stadion te komen en een dialoog aan te gaan met de sprekers. Er wordt altijd veel geklaagd en gepraat over VVV-Venlo en hierdoor is het natuurlijk jammer dat op contact momenten met de technische staf en het bestuur er weinig mensen de moeite nemen om hun onvrede te uiten.

Dat gezegd te hebben ging de groep een trapje hoger naar onze Rabobank BusinessLounge. Hier begon de supportersavond officieel. De sprekers namens VVV-Venlo waren Algemeneen directeur Marco Bogers, Hoofdtrainer Maurice Steijn, Aanvoerder Danny Post, Supporterscoordinator Pascal Bruurs en Veiligheidscoordinator Frank Nissen. Na de sprekers was er ruimte voor de supporters om vragen te stellen.

Algemeen Directeur Marco Bogers opende de supportersavond met de algemene VVV zaken. De club staat er financieel niet goed voor. Sinds vorige maand weten we dat VVV-Venlo is ingedeeld in categorie 1. Financieel gezien zit VVV in zwaar weer. En hierdoor moet VVV “de tering naar de nering zetten”. VVV-Venlo is met een plan bezig hoe de club zo snel mogelijk uit deze categorie zal verdwijnen en dit plan zal binnenkort aan de KNVB gepresenteerd worden.

Hierna werd er gesproken over de doelstellingen van komend seizoen. De doelstelling voor Maurice Steijn is om bij de eerste 5 te eindigen en de Play Offs te halen. Daarnaast is een doelstelling om aantrekkelijk en herkenbaar aanvallend voetbal te spelen. De directie is erg blij met trainer Maurice Steijn maar weten ook dat het voetbal nog altijd niet al te best is maar dat er vooruitgang geboekt wordt. Ook werd er natuurlijk gesproken over het lege stadion. De toeschouwers zijn nog steeds afwachtend en komen nog niet massaal naar het stadion. Dat is natuurlijk jammer voor de club maar ook voor het team. De club is aan het kijken wat ze kunnen doen om meer supporters aan te trekken zonder de SCC-houders tekort te doen.

Hierna is het woord aan onze hoofdtrainer Maurice Steijn. Hij verteld dat hij heel blij is om hier hoofdtrainer te mogen zijn en dat hij de laatste periode als positief ziet. Ook hij weet al te goed dat de resultaten en het voetbal nog niet goed genoeg zijn. Maar hier wordt elke dag kei hard aan gewerkt om de neusjes allemaal dezelfde kant op te krijgen. Hij is erg blij met de supporters die tot nu toe het team steunt en hoopt natuurlijk dat de steun nog beter gaat worden komend seizoen.

Frank Nissen de veiligheidscoördinator nam hierna het woord over. Er werd vooral gesproken over de veiligheid over in en buiten het stadion. Hij betreurd dat er afgelopen tijd een aantal incidenten hebben voor gedaan en vraagt dringend of dat iedereen zich wilt gedragen in het stadion. De club heeft naar aanleiding van het biergooi incident en spreekkoren naar de scheidsrechter een geld boete gekregen van 5000 euro. Dit kan de club niet gebruiken. En heeft hierdoor maatregelen moeten nemen. De vakken VN5 en O1 worden gedeeltelijk afgezet tijdens de risicowedstrijden. Dit heeft niet per definitie iets met dat vak te maken maar met het feit dat je vanuit die hoeken gemakkelijk de scheidsrechter kan belagen met bier en scheldwoorden. De veiligheidscoördinator ziet het ook liever anders maar hij vermomt liever nog meer problemen en een nog grotere geldboete dan dat ze hierna weer achter de feite aan lopen en mensen stadionverboden moeten geven. Ook haalde hij het aan dat de beeldvorming niet goed was afgelopen wedstrijd tegen Helmond Sport. Volgens de veiligheidcoordinator waren er 2 grote groepen van ongeveer 60 man die met buitenlandse clubs samen naar het stadion liepen. Dat mensen daar van schrikken en hierdoor liever niet meer naar het stadion komen. (Een aantal supporters in de zaal waren het hier niet mee eens).

Pascal Bruurs hield het kort. Hij vertelde dat vooral het samenbrengen van supportersgroepen zijn bezigheden zijn de laatste tijd. Ook hij wilt dat er meer saamhorigheid komt in het stadion en dat er gezellig samen voetbal gekeken kan worden. Hij benadrukte hierna nogmaals dat als er problemen of vragen zijn dat ze altijd contact met Pascal op kunnen nemen.

VRAGEN SUPPORTERS
Nu werd het tijd voor de supporters om kritische vragen te stellen. Ook al was het een kleine groep er werden veel en goede vragen gesteld.

Zonder in detail te treden werden er een aantal dingen besproken. Zo werd er gevraagd naar de langere termijn visie omdat de supporters deze missen. Algemeen directeur Marco Bogers gaf hier als antwoord op dat daar zeker naar gekeken wordt maar dat de eerste prioriteit op de korte termijn ligt en dat is uit Categorie 1 te komen. Hier worden maatregelen voor genomen en zullen er minder kosten worden gemaakt. Ook wordt er binnenkort met de gemeente gesproken hoe zij de toekomst voorzien. Het nieuwe stadion gaat niet meer door en hierdoor blijft VVV in de Koel voetballen. Echter voorziet VVV de komende 2 a 3 jaar veel problemen door gebreken in het stadion. Het is een oriënterend gesprek om elkaars visies te uiten.

Ook werd er gevraagd of er wordt gekeken of onze nummer 1 keeper Niki Mäenpää zijn contract verlengd kan worden. Hier werd dat VVV hier in principe al mee bezig is. Volgende week staat er een gesprek gepland met de keeper en zijn zaakwaarnemer om een oriënterend gesprek over zijn contract verlenging te hebben. Ook VVV weet dat Niki 29 is en een droom heeft en dat is namelijk in Engeland voetballen. Toch gaat VVV het gesprek aan om te kijken wat er mogelijk is.

Een supporter had gehoord dat in december de spelersgroep verkleind ging worden. Hij vroeg of dit waar was en hoe dit werd gedaan. Volgens Algemeen directeur wordt er in december gekeken naar de spelers die weinig aan spelen toe komen. Voor deze spelers wordt dan besproken wat de beste opties zijn.

Door dezelfde supporter werd gevraagd naar de eventuele samenwerking tussen VVV-Venlo en Borussia Monchengladbach dat hij dit in de wandelgangen heeft vernomen. Het antwoord hierop is dat er inderdaad wordt gesproken. Stan Valckx is al een aantal keren gaan kijken naar het U-23 team. Maar werd hier niet wijzer uit en denkt dat deze spelers te kort komen voor VVV. Toch staat er binnenkort een gesprek gepland met Max Eberl om te kijken wat de clubs voor elkaar kunnen betekenen. Dit wordt vervolgd.

Ook werd er veel gesproken over de politie inzet en het provocerend gedrag van stewards. Er wordt kritisch gekeken naar de stewards en de politie inzet. Dit wordt ook vervolgd.

En hiermee was de supportersavond ten einde. Het was een gezellige avond en de supporters hebben meer beeld gekregen over de selectie en de organisatie VVV-Venlo. Al met al een positieve avond.

6 Responses

 1. Godfried van Bouillon

  Over de opkomst. 19.00 uur haal ik simpelweg niet omdat ik niet in Venlo werk. Ik denk dat dit voor veel anderen ook geldt?
  Alleen mensen die in Venlo en omgeving werken of ambtenaar zijn halen 19.00 uur.

  1. Wat ermee bedoeld wordt is dat het jammer is dat er maar 30 mensen op een open supportersavond afkomen. Dit is een kans voor iedereen om zijn onvrede te uiten of vragen te stellen over de club en de technische staf. De club zal deze feedback gebruiken. Het is gewoon een gemiste kans en dat vind ik persoonlijk jammer. Ik snap best dat als je moet werken en niet in de buurt woont dat je dat niet gaat halen. Maar er wonen genoeg mensen in de buurt die wel om 19.30 een uurtje naar VVV kan komen.

 2. Goodie

  Mensen schrikken en niet meer naar het stadion durven omdat er een groep van 60 man naar het stadion loopt? Wat een onzin en slecht onderbouwd. Dus omdat er een groep zingend naar de Koel loopt durven mensen niet meer te komen? Pffff

 3. Meuske

  Dat is inderdaad een trieste opkomst maar ik denk dat je een bijeenkomst beter op de helft van een seizoen kan doen en dan op een vrije zaterdagmiddag. Je kunt dan met elkaar de eerste helft evalueren en dan vooruit gaan kijken wat en hoe nu verder de 2e seizoens helft met dan eventueel een nieuwtje op transfer gebied want daar komen wel mensen op af als er een nieuws is. Wat is er nu eigenlijk gezegd wat we nog niet wisten, volgens mij niet veel. Ben in ieder geval blij dat ze met Maenpaa om tafel gaan maar of die gaat blijven daar twijfel ik sterk aan vooruitzichten zijn niet denderend dus als er wat beters op zijn pad komt is die weg. Desondanks ben ik blij dat we weer gaan voetballen want van Oranje krijg je toch ook pijn aan je ogen en dat zijn de pareltjes van ons land. Geef mij maar een wedstrijd op vrijdagavond in De Koel. Forza os VVVke

  1. Heb je gelijk in Meuske en volgens komt er ook zoiets rond die tijd. Maar kijk er is in de zomer veel gebeurd en veranderd dus de timing is opzicht prima. Nieuwe trainer, nieuwe TD, nieuwe spelers, nieuwe visie noem het maar op. Daarnaast gebeuren er gewoon veel dingen rondom om VVV. Niet iedere supporter volgt onze website of VVV online en weten daarom niet precies wat er speelt. En is hierdoor de gelegenheid om vragen te stellen maar goed volgende keer beter.

 4. Pingback : Verslag open supporters avond - VVV Venlo

Leave a Reply