VVV-Venlo

Verslag supportersavond VVV-Venlo

Gisterenavond vond de supportersavond van VVV-Venlo plaats in Stadion de Koel. Het seizoen was ten einde en dit diende dan ook mede als evaluatie van het afgelopen seizoen. Wij waren er ook bij en hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

Sportief

Het sportieve gedeelte werd afgehandeld door Stan Valckx en hij had een aantal interessante dingen te melden over het afgelopen seizoen en het komende seizoen:

 •  “De insteek is om ieder seizoen beter te doen dan het vorige seizoen. Dit hebben we gedaan en dat is ook de insteek: het volgende seizoen beter doen.” -> hieruit kunnen we concluderen dat VVV een hogere positie op de ranglijst nastreeft voor het komende seizoen.
 • “We hebben tot aan de winterstop in het linkerrijtje gestaan en we waren heel blij dat we Maurice Steijn hebben kunnen behouden voor aanvang van het vorige seizoen.”
 • “De enige smetjes op dit seizoen is de situatie met Seuntjens en de ellendige blessure van Promes.”
 • “Veel interesse voor Mlapa en Susic, zou mooi zijn om die te kunnen verkopen.”
 • “1e jaar 6 huurlingen, 2e jaar 4 huurlingen, nu 2 of 3 hopelijk. We willen kapitaal opbouwen” -> het aantal huurlingen had ook te maken met het financiele plaatje dat je kan bieden als promovendus en de status als club, een bepaalde zekerheid. Dat is nu aantrekkelijker waardoor je spelers kan vastleggen voor meerdere jaren.
 • “We zijn op zoek naar een rechtsback, linksback en een aantal buitenspelers”
 • “Het zou kunnen dat er een aantal spelers na het weekend komen.”
 • “We hebben misschien vier nieuwe spelers”
 • ” We hebben iets jongere, betere spelers nu gehaald. Met iets meer marktwaarde. We willen nu daarin doorontwikkelen.” -> het verdienmodel van VVV-Venlo heeft ook veel met de transfers te maken, daarmee wordt een positief resultaat gekweekt.
 • “Rutten gaat vertrekken, Opoku lopende gesprekken, Lima voorlopig geen plek” -> er is al bijna een akkoord met de vervanger van Rutten op de rechtsbackpositie.
 • “We zitten veel in Duitsland omdat we het in Nederland niet kunnen vinden. In de Eerste Divisie geen speler die wij kunnen vinden voor de basis. Voor de breedte wel, maar dat komt in een latere fase.”
 • “We zijn in gesprek met een aantal Japanse zaakwaarnemers. Zeker geen Honda. Non-EU. 420.000,-.Te duur.”
 • “Kirschbaum en Neudecker werden in oktober al benaderd. Kirschbaum werd financieel moeilijk en toen hebben we 4 maanden met een andere keeper gesproken, hadden we zelfs een mondeling akkoord. Uiteindelijk koos hij voor een andere club en waren er wel mogelijkheden voor ons om Kirschbaum binnen te halen.”
 • “In maart is besloten om een eigen Jong-team in te voeren bij VVV. We waren niet tevreden over de samenwerking met Helmond Sport en we wilden graag dat onze jeugd meer minuten gaat maken. 4 of 5 jeugspelers trainden mee bij het eerste elftal vanaf de voorbereiding en dit gaan er dit seizoen meer worden, zo’n 6 of 7. Een aantal van die spelers zijn te oud voor de O19 en ook enkele bankspelers krijgen te weinign minuten, vooral voor deze spelers vonden we het belangrijk om eigen beloftenteam te hebben.”

Financieel/verbouwing

Marco Bogers, de algemeen directeur van VVV, had ook een aantal dingen te vertellen over de financien en de verbouwing van het stadion:

 • “Bij Roda JC en NAC gaat het niet goed. Dat is duidelijk en die fouten willen we niet maken, maar we blijven uiteraard naar ons zelf kijken.”
 • “De sfeer is goed, die is denk ik beter dan het vorige seizoen. De belangstelling voor VVV-Venlo is groeiende”
 • “We zijn met zijn allen bezig op de achtergrond om de club op verschillende manier naar de volgende stap te brengen. Het aantal seizoenskaarten zit nu rond de 2200, maar dat mag wel iets meer zijn.”
 • Betreffende de verbouwingsplannen van het stadion lichtte Marco Bogers het uitstel van de nieuwbouw van de Hai Berden-tribune nader toe. Deze uitleg zorgde voor begrip: de benodigde vergunningen en de noodzakelijke aanpassing van het bestemmingsplan hebben tijd nodig. Bovendien is de zoektocht naar financiers vertraagd door juridische zaken die geregeld moesten worden en langer duurden dan op voorhand was ingeschat. Het masterplan, dat vorig jaar werd gepresenteerd, blijft overeind.Volgens de planning wordt het nieuwe entreegebouw met ticket- en fanshop net voor de start van het nieuwe seizoen opgeleverd. Daarnaast zet VVV-Venlo actief in op realisering van een nieuw supportershome. Dit ondanks het uitstel van de nieuwbouw van de Hai Berden-tribune. Op de plaats waar nu nog het FanCentre staat, komt een door Neptunus geplaatst gebouw van 12×12 meter. De gesprekken met gemeente en politie over voorwaarden en vergunningen verlopen positief, al moet wel rekening worden gehouden met voorwaarden vanuit de veiligheidsdriehoek. Het streven is het supportershome op te leveren in de interlandweek van begin september. Tot die tijd zal er een Fanzone komen achter de Hai Berden-tribune, zoals dit afgelopen seizoen ook twee keer het geval is geweest. (VVV-Venlo)
 • “Belangrijke stappen gezet met renovatie. Parkeerterrein moest opgepakt worden. Veiligheid, aanzien en sponsoren-belang.”
 • “Vervolgens zuidtribune gerenoveerd. Qua horeca moeten er zeker een aantal dingen veranderen/aangepakt worden. Komende tijd gaat dit te veranderen. Nieuwe cateringpartner.”
 • “Ik ga niet garanderen dat bij de start van het nieuwe seizoen alles klaar is, maar er wordt zeker geluisterend naar de wensen van de supporters. Brengt een hoop investeringen met zich, daar is overeenstemming over. Maar daar gaan we nu mee aan de slag.”
 • “Voeten in het water moet worden opgelost, durf ik alleen nog niet te zeggen wanneer dit exact klaar is.”
 • “Upgrade van de O-tribune op de achtergrond vollop mee bezig. Lopen we tegen aantal aspecten. Millieu-vergunning. Seizoen lopende en daardoor gee toestemming van politie. Tribune kost veel geld, bezig met financiering. Dat kunnen we niet uit de reguliere exploitatie”
 • “We spreken over uitgaven tussen de 2 en 3 miljoen voor die tribune”
 • “Als je mensen gaat vragen om serieus geld te geven aan de club, willen ze wat terug. We hebben structuur gewijzigd en alles moet KNVB-proof worden. We willen niet een situatie zoals bij FC Den Bosch.”
 • Marco Bogers ging daarna in op de status van investeerders. De noodzakelijke aandelenuitgifte krijgt inmiddels gestalte en momenteel gericht op het vinden van grootaandeelhouders. Het beheer van het Gouden aandeel is inmiddels ondergebracht bij de Stichting Continuïteit VVV-Venlo. In een latere fase kunnen ook de fans meedoen aan het plan zodra de uitgifte van certificaten is geregeld. Dit is juridisch complex en heeft een goede uitwerking nodig, iets dat tijd kost.De aangifte van aandelen is mede het resultaat van de wijzigingen in de organisatiestructuur binnen VVV-Venlo. Zo is er tegenwoordig een raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Ineke Gutterswijk. Deze heeft een meer toezichthoudende dan sturende rol.
 • “De naam, de kleuren en de shirts zijn gewaarborgd in de nieuwe structuur. Dit kan niet veranderd worden.”
 • Volgens MB wil Fox Sports een proef draaien met wedstrijden op zondagavond 20.00 uur.
 • Extra TV-geld (140.000) wordt gebruikt voor de sluitende begroting te realiseren.
 • “Kunstgras. niet uit luxe gebeurd, problemen met drainage met natuurgras. De situatie waar we nu in zitten is het financieel heel lastig om over te gaan tot natuurgras.”
 • “We praten niet over een half miljoen, maar structureel veel geld – ieder seizoen weer. 4 of 5 ton structureel ieder seizoen. “
 • “De velden waren op veel plaatsen slecht, maar in het stadion kan altijd getraind worden. Ik snap het echt en we hebben er intern veel over. Maar financieel en praktisch is het nu nog niet aan de orde.”

 

40 Responses

 1. Hup VVV!

  Kon zelf helaas niet aanwezig zijn. Bedankt voor dit verslag!
  Verhaal lijkt me helemaal helder en duidelijk. Zo weet iedereen wat er speelt en wat we de komende tijd nog allemaal mogen verwachten van VVV.

 2. Venlonaerke

  Goede en duidelijke samenvatting van de supportersavond. Hierbij wil ik dan ook een bedankje plaatsen voor het team van venlonaren.net voor hun gedrevenheid en informatievoorziening naar de andere supporters toe.

  1. Naar aanleiding van de eerdere berichtgeving (dat VVV een Japanse speler zou willen contracteren,) hebben een aantal zaakwaarnemers contact gezocht met Stan Valckx. Een dubbele nationaliteit zou gunstig zijn of een speler die onder de 21 jaar is (want dan ligt het bedrag rond de 200.000 per jaar), al is het tweede nog steeds een te duur voor VVV.

 3. 077

  Bedankt voor het verslag en jullie inzet voor de site, volg het iedere dag met belangstelling! Verder goed hoe VVV communiceert, duidelijk merkbaar dat ze daar steeds sterker in worden.

 4. OooLGooO

  Ik heb er helaas ook niet bij kunnen zijn. Bedankt voor het verslag Venlonaren!

  “Veel interesse voor Mlapa en Susic, zou mooi zijn om die te kunnen verkopen.”

  Kan iemand mij vertellen of VvV de optie van Mlapa gelicht heeft om direct door te verkopen? Zou goed ondernemersschap zijn?

   1. Donderspeech

    Valckx nog even gesproken naderhand. Hij gaf aan dat het zelfs mogelijk is dat penny blijft. Er zit gewoon een heel goed beleid achter onze club. Daar mogen we als supporters trots op zijn. Het weinige geld dat er is doordacht uitgeven. Kapitaal moet op het veld staan maar ook langzaam de faciliteiten in het stadion verbeteren. Veel vertrouwen in het management !! Standbeeld voor Stan !!

 5. OooLGooO

  Klinkt goed!
  Al vraag ik me af waar ze die 4/5 ton vandaan toveren om de optie van Mlapa te lichten…

  Of zal susic al voor een leuk bedrag richting de uitgang zijn?? Eerder begreep ik dat Neudecker de vervanger van Susic zou zijn terwijl deze nog gewoon onder contract bij vvv staat. Valcx zij ook al eerder tijdens een interview dat Susic zou vertrekken…

 6. RKC erbij volgend jaar. Prachtig potje voetbal maar mijn god wat een drama voor deventer als je denkt dat je er 1 minuut voor tijd bent en dan nog een aanval met 3 spelers tegen 1 zo slecht uitspeelt dat je in de laatste seconden daardoor de 4-4 nog om de oren krijgt en de eredivisie verknalt.

 7. YowVVV

  Venlonaren webbeheerders, nu op het einde van het seizoen wil ik jullie bedanken voor deze alles heej is vvv site met veel realisme en gedegen verslagen! Kunnen jullie voor volgend seizoen weer een poule regelen? Hoofdprijs kan gewoon ludiek zijn, bradwurst eten met Kirschenbaum of zoets.

 8. mats

  On topic, heel realistisch allemaal. VVV is goed bezig. Dan maar even geen verbouwingen en nog een jaar op dat kutkunstgras.

  is er nog iets gezegd over hoe voortaan voorkomen wordt dat de halve koel bevolkt wordt met loslopende supps van de topclubs?

 9. jason

  En deze nacompetitie voor promotie degradatie hebben de clubs nu zelf voor een groot deel afgeschaft. De leukste competitie ter wereld zoals gisteren weer bleek en zoals wij ook weten (o.a. vvv-cambuur). Voetbal is emotie en deze wedstrijden zijn een en al emotie.

  Snappen ze het nu echt niet die clubs ???

  Lang leve De Koel

  1. Goodie

   Het kunnen wel leuke wedstrijden zijn, maar het voelt onrechtvaardig als een nummer 8 promoveerd en de nummer 2 die net geen kampioen is geworden niet. Wat mij betreft de juiste beslissing.

   1. jason

    Dat had je makkelijk anders kunnen oplossen. Bv door de nrs 2 t/m 5 van de keukendivisie de playoffs te laten spelen en de periodetitels gewoon afschaffen.

    Lang leve De Koel

   2. Goodie

    Dan zit je met het probleem dat de helft van de competitie voor spek en bonen speelt omdat er geen degradatie mogelijk is.

 10. 077

  Ik ben blij met het realistische beleid bij VVV! Je kunt als supporter commentaar hebben op alles maar je helpt de club meer door te kijken wat je zelf kunt bijdragen om de Koel vol te krijgen of VVV te steunen. Dat is de oproep van VVV aan het Venlose publiek. Maak mensen om je heen enthousiast, dan komt de verdere groei vanzelf! Ik woon zelf in de omgeving Utrecht en kan er helaas meer wedstrijden niet dan wel bij zijn maar heb als geboren en getogen Venlonaar wel 2 seizoenkaarten om mijn club op deze wijze in ieder geval financieel te supporten. Forza VVV!

 11. Koelie

  Bedankt voor het verslag.
  Ik had vooraf ook gevraagd aan VVV om samenvatting te publiceren en fijn dat ze dat ook op hun website hebben gedaan.

  Valt me op dat in De Limburger wel groot wordt uitgepakt om de vertraging van de bouw te beschrijven , maar dat alle nieuwe aanwinsten er met een summiere alinea op pagina 38 er vanaf komen.

  Ik begrijp ook dat Roda alle ruimte opvult maar dan nog. Sowieso is de Limburgse media allesbehalve kritisch op de situatie bij onze zuiderburen.

  1. Ievel Knievel

   Ik ben wel benieuwd wie Roda nog wil redden. Na poging 501 zakt ook de broek bij de eigen megalomane achterban een beetje af.

   Misschien realiseren zich eindelijk eens dat ze maar een bescheiden provincieclubje zijn met een bescheiden achterban en beseffen ze zich dat de goede resultaten uit het verleden altijd bij elkaar gekocht zijn, op de pof?

   1. Koelie

    Klopt inderdaad het is niet meer dan een bescheiden provincieclubje met een te duur stadion (al hoe wel te goedkoop als het vergelijkt wat VVV heeft betaald en moet betalen). Echter die achterban heeft het nog altijd niet in de gaten als zo hun berichten leest her en der. Die denken dat ze o.b.v. de eeuwige eredivisie ranglijst nog steeds tot de grootmachten horen.

    Het zou toch heel simpel zijn om gewoon 1 miljoen extra te bezuinigen totdat je een dekkende begroting hebt? Dat je dan jarenlang onderin de KKD speelt, is pijnlijk maar eigen schuld als gevolg van totale wanbeleid en geldsmijterij. Op de blaren zitten.
    Maar nee die oplossing wil men niet, ze willen weer zo snel mogelijk in linkerrijtje eredivisie. Dus rekken ze tijd zodat die Russische fraudeur straks weer kan investeren en dreigen ze met faillissement in hoop dat de gemeente Kerkrade onder druk de schulden kwijtscheld.

   2. Ievel Knievel

    Je kan met goed beleid en creatieve scouting, tegen weinig budget, best een behoorlijke selectie neerzetten in de KKD, ook 1x waarmee je binnen 3 seizoenen weer promoveert; hebben wij zelf bewezen.

    Dat kan echt voor een fractie van wat ze bij Roda denken nodig tehebben. Maar ja, hoogmoed komt altijd voor de val. Het trieste is dat niemand buiten Parkstad Roda echt mist in het betaald voetballandschap. Zien zij zelf alleen anders. En dan zijn ze ook nog per ongeluk gepromoveerd paar seizoenen geleden. Eigenlijk is het al jaren een juupclub / kkd-club.

 12. YowVVV

  DDL is een doorn in het oog, zetten VVV altijd
  in het negatieve daglicht over het algemeen, net zoals L1. Lees DDZL en ZL1. Wordt een tijd dat ze eens gaan zien dat het economische hart en ook het sportieve hart pas echt vanaf Sittard naar boven loopt. Wordt eens tijd dat ze dat gaan inzien.

  1. Ievel Knievel

   Komt ook, omdat het hoofdkantoor en de redacties in het zuiden zitten, veel medewerkers en journalisten zijn fan van Roda en MVV. Daarom moet VVV dus al heel erg voorzichtig zijn met hun eigen communicatie. Je ziet wat er uitgepikt wordt. Misschien eens wat zuidelijke journalisten uitnodigen in het stadion en ze het beleid uitleggen. Waarschijnlijk krijgen ze daar helemaal niet mee wat VVV precies aan het doen is. Kan je ze gelijk een beetje verwennen en ‘masseren’ met een goede lunch en een borrel e.d.. Stan goed het woord laten doen.

   Overigens bericht Omroep Venlo bij het minste of geringste verlies of gelijkspel ook vaak vanuit de negatieve modus. Waarom zou ik zelf niet weten.

  2. Grad

   Zal helaas niet gebeuren, als je hierover een opmerking maakt noemt men dat ‘Calimero gedrag’. Probleem o.a. bij DDL is, dat men voor elke club, behalve VVV, een clubwatcher heeft met een echt clubhart, die alle ins- en outs van de club kennen/volgen. Voor VVV is dit Hans Straus en een standin in de persoon van Qasim Hakim. Beide hebben echter weinig binding met VVV. Voor wat betreft L1 zijn dit steeds wisselende personen, die echter wel ieder binding hebben met Fortunà, MVV of Roda.

 13. hoogtrogy

  fertility pills online Quaternized poly 2 dimethylamino ethyl methacrylate PDMAEMAQ, polymers with quaternary ammonium groups, have been used as antimicrobial agents because of their good antimicrobial activities against huge numbers and types of microbes, such as S

Leave a Reply