Verslag Vitesse Arnhem – VVV 0-1

Tegen een ongeïnspireerd Vitesse heeft VVV-Venlo vanmiddag zijn tweede uitwedstrijd weten te winnen. Een mooie opsteker zo vlak voor het begin van de playoffs.

De Venlonaren speelden weer meer met een defensieve speelwijze. Deze wedstrijd  goed verklaarbaar omdat je toch een zware uitwedstrijd speelt tegen een van de Nederlandse topploegen.

Opvallend was niet alleen het goed verzorgde voetbal maar vooral de agressieve speelwijze van de Venlonaren.

Zal trainer Lokhoff dan de boel net op tijd op scherp hebben gezet? Of kwam het puur door het zwakke spel van de Arnhemmers? Komende donderdag kunnen de Venlonaren laten zien dat vandaag geen toevalstreffer is geweest.

Toch een kritisch punt ten aanzien van het uitspelen van de geboden ruimte die er weer lag in het tweede gedeelte van de wedstrijd. VVV benutte deze ruimte en mogelijkheden zeer slecht. Hierdoor hadden ze de wedstrijd veel eerder op slot kunnen gooien.

Op naar de playoffs….

Laten we met zijn allen de komende (hopelijk) wedstrijden het team massaal onze steun geven zodat ons cluppie ook volgend seizoen weer in de eredivisie te bewonderen is.

Mäenpää 7: Keepte weer een degelijke wedstrijd met enkele goede reddingen.

Joppen 7: Kwam weer voortdurend mee op en had verdedigend goed op orde.

Röseler 7: Bony helemaal uitschakelen zal niet lukken maar hij had hem heel goed in de greep.

Seip 7: De aanvoerder speelde verrassend toch weer mee. Had zijn defensie weer goed georganiseerd, ondanks de paar kansen voor de Arnhemmers.

Lewakabessy 5: Blijft toch een zeer zwakke schakel in dit team. Onvoorstelbaar dat hij de voorkeur blijft krijgen boven Niels Fleuren. Verdedigend zeer zwak, vooral fysiek ver onder de maat.

Ramsteijn 6: Je ziet hem niet veel, maar hij liep veel gaten dicht in combinatie met Rado.

Rado 6: Liep veel gaten dicht en probeerde zich aanvallend in te schakelen.

Türk 7,5: Uitblinker vanmiddag. Probeerde het Venlose spel te regelen. Lukte hem vrij aardig. Hopelijk zet hij zijn vorm van de laatste weken nog even door.

Ammi 7: Hard werkend maar ook met de nodige dreiging. Speelde weer iets meer dan een uur.

Linssen 7: Speelde in dienst van het elftal. Was fel (zie zijn doelpunt) en dreigend. Zo zien we Bryan graag spelen.

Nwofor 6,5: Werkte hard, technisch een stuk beter dan de laatste weken. Nu nog zijn doelpunten meepakken tijdens de playoffs.

Wildschut 6: Bracht meteen meer dreiging door zijn snelheid. Een doelpunt zou hem wel eens over de drempel kunnen helpen.

Maguire 6: Paste zich aan, aan het verzorgde voetbal van de Venlonaren. Maar snelheid zal hij nooit krijgen.

Cullen 5,5: Deed zijn best maar had verder geen toegevoegde waarde aan de overwinning.

Lokhoff 6: Had de ploeg goed voorbereid op de speelwijze van de Arnhemmers. Maar zijn gebrek aan lef om zijn ploeg naar voren te laten voetballen en zodoende druk te laten zetten mag hij de komende wedstrijd(en) laten varen. Hopelijk maakt hij gebruik van de kwaliteiten die er in de selectie zitten zodat we volgend jaar ook weer in de eredivisie spelen. Komende donderdag mag hij er een start mee maken.

Leave a Reply