Verslag VVV-Venlo – Achilles ’29 2-0

Het heerlijke avond is gekomen….alleen niet in de ogen van trainer Rene Trost. Ook deze wedstrijd presteerde hij het weer om met een opstelling te komen waar je zeker na vorige week tegen Telstar van wist dat het op deze manier niet kan. En ook vanavond weer een zwaar teleurstellend VVV-Venlo. Totaal geen druk op een tegenstander, die 3x per week traint, en die je constant onder druk moet zetten. Het mes op de keel.

Maar nee, weer zie je een team dat zich terug moet laten zakken op de eigen helft en de tegenstander rustig laat combineren.

Het is niet te begrijpen dat hij Yuki in de spits laat staan die daar absoluut niet thuishoort. Hij raakte vanavond geen bal goed maar loopt over het veld als of hij een wereldvoetballer is met zijn hakballetjes.

Dankzij het zeer zwakke spel van Achilles ’29 kon VVV-Venlo vanavond 3 punten pakken. Enige lichtpunt waren vanavond Reimerink, Joppen en Sevinc. Deze laatste speelde tijdens zijn debuut, als controlerende middenvelder, niet onverdienstelijk. Hij gaat voor niemand aan de kant, gaat volop de strijd aan. Hij doorziet het spel van de tegenstander vrij snel.

Vanavond een incidenteel succesje wat betreft de punten die behaald zijn maar het voetbal is van een zeer bedenkelijk niveau. Drie kansen creëren in een thuiswedstrijd tegen een ploeg die in de onderste regionen speelt.

Het systeem dat door de trainer gehanteerd wordt is niet om over naar huis te schrijven. Tijd om dat eens in te zien en het spelsysteem snel om te gooien en de spelers op de juiste plaats te zetten.

Ondanks dat er veel vrijkaarten waren, was het schrikbarend om te zien dat er weer minder toeschouwers waren. Haal de vrijkaarten voor de jeugd er nog eens af en je zit aan 1200 toeschouwers maximaal.

Maar blijkbaar ziet Trost en zijn technische staf dit niet en verbloemd de stand op de ranglijst nog het een en ander.

 

Mäenpää 6: Kreeg amper iets te doen. Mag met de spelhervattingen eens wat meer tempo in het spel brengen.

Joppen 6,5: De aanvoerder gaat weer voorop in de strijd en lijkt zijn vormcrises overwonnen te hebben. Weer zeer gedreven aan de rechterkant.

Altheer 5: Had weinig tegenstand vanavond, maar opbouwend mag het veel beter.

Post 5: Hoort niet achterin te spelen. Zijn power op het middenveld wordt node gemist.

Kruijsen 2: Wat een dramatische wedstrijd alweer van Quin. Niks lukte hem vanavond.

Gijzen 4: Werkte zich een ongeluk maar liep vaak precies verkeerd waardoor hij niet aanspeelbaar was.

Sevinc 6,5: Selman mag terug kijken op een sterk debuut. Bikkelde er op los.

Türk 4: Speelde ook een zeer zwakke wedstrijd. Simpele ballen verspeelde hij.

Reimerink 6,5: Gaf vandaag eindelijk eens een paar voorzetten, zoals bij de 1-0. Ging eens niet voor eigen succes.

Yuki 2: Faalde hopeloos in de spits.

Wolters 4: Speelde, zeker na zijn goal, een wedstrijd voor zich alleen. Loopt wel erg snel naast zijn schoenen. Kan niemand hem eens met beide benen op de grond zetten? Liep weer een domme gele kaart op.

Rajcomar 4: Hoe kun je iemand belonen met een wissel als je zo’n warming-up doet?

Balkestein 6: Door zijn inbreng kon Post weer terug naar het middenveld. Beukte er gelijk op los. Dat zien we graag.

Cooper -: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trost 2: Deze trainer blijft spelers, ondanks hopeloos falen, op de verkeerde posities zetten. Heeft bepaalde voorkeuren die nu duidelijk naar voren komen maar die het team geen goed doen! Valt met zijn oneliners door de mand.

50 Responses

  1. vvv_supporter_op_zuid

   ? klopt toch wat hij schrijft? Ik heb exact hetzelfde gezien… Kruijssen heeft werkelijk niets goed geraakt dus dan is een 2 nog teveel. Yuki idem.

   Ben het alleen niet eens met het feit dat Achilles zo slecht was. VVV had STRONT gelukt dat Achilles zoveel pech had met de 2 grote kansen anders was het gewoon 2-2- geworden.

  1. sultana

   Weet niet welke wedstrijd jij geweest bent maar ze waren verre van geweldig! Was inderdaad niet best zoals Ruivercity schrijft maar we hebben 3 punten en dat is het belangrijkste. Beter 3 punten met bagger voetbal dan geen punten met goed voetbal.
   Op naar de Bosche Bollen zaterdag, ik ben er bij…… Forza VVV

  2. vvv_supporter_op_zuid

   hahahahahaa… niet verkeerd om naar te kijken?

   Heb je soms voor de TV gezeten of zo met de camera man alleen maar oog hebben voor wat vrouwelijk schoon ipv het voetbal?

 1. mats

  Hey LJ en Venlofan,….er worden regelmatig mensen gevraagd om te schrijven voor Venlonaren.
  Dus doe jezelf een lol en schrijf een positief stuk over deze wedstrijd. Ik denk dat Ruivercity het met alle plezier zal plaatsen.
  Kom maar op,…ik ben benieuwd!

 2. bong

  meneer trost en verdere technische staf
  hoe halen jullie het in je hoofd om kruissen op te stellen
  deze niksnut kan dus helemaal niet voetballen
  durft niet te koppen
  en snelheid van een slak
  of moeten jullie hem opstellen van meester soentjens

 3. tulipanes

  Over de eerste helft wil ik niet veel kwijt. Due was namelijk zo verschrikkelijk saai.
  De tweede helft werd er aardig gespeeld, met name door reimerink en joppen. Ook vond ik Sevinc niet slecht spelen. Deze speler heeft veel meer potentie dan kruijssen en ook meer snelheid.

  Maar ik hoop nu echt dat Trost gezien heeft dat spelen mwt Yuki als spits totaal geen zin heeft. De volgende keer weer gewoon de kogel erin en Yuki weer naar het middenveld.

 4. Paljas

  Het is maar wat je der van verwacht…
  Als Achilles’29 2-2 uit bij de Graafschap speelt en thuis Excelsior op 0-0 weet te houden de laatste 2 wedstrijden,is de uitslag van gisteravond 2-0 behoorlijk te noemen.
  En wat betreft het spel:4 kansen creëren en er 2 maken of zoals tegen Telstar 12 kansen creëren en er maar 1 maken…tel uit je winst.

  Ik zou trouwens gewoon De Kogel terug sturen naar Utrecht in de winterstop en Nwofor bij Heerenveen weer proberen terug halen.
  Ten tweede zou ik eens overwegen om Wolters als linksback(ala Roberto Carlos)om te turnen…die zou het niet slechter doen in verdedigend opzicht dan Fleuren dan wel Kruijsen en in aanvallend opzicht zou je met Otsu op links buiten een veel betere linker kant hebben.
  Hoe dan ook,na 19 wedstrijden(precies op de helft van de competitie)staat dit VVV verdienstelijk 6de …en daar is niets mis mee.

  Gegroet,

  Paljas.

 5. Gerardus

  Opzicht was de wedstrijd niet eens zo heel slecht. De eerste helft was wel behoorlijk saai dit kwam met name omdat Altheer weinig risico nam, vooral met het inspelen aangezien hij een stuk of 6 à 7 keer niet in durfde te spelen op de buitenspelers die vrij stonden. Kruisen viel opzicht ook wel mee, paar keer foute ballen maar hij is eerlijk gezegd wel beter op de vleugel dan niels. Dit komt vooral doordat hij een aantal keer op kwam. Türk speelde ook niet echt zijn beste wedstrijd want vooral verdedigend was hij aan het klungelen. Yuki is in de spits toch beter dan de Kogel en Rajcomar. Dit is omdat Yuki beweeglijker en sneller is dan de Kogel en Rajcomar. Alleen het probleem met Yuki is dat als hij de bal heeft dat hij de bal niet zo snel ergens kwijt kan. Yuki heeft op het middenveld ook niet echt overtuigd doordat hij vaak op de grond lag en dat hij zijn vaak liet lopen. Misschien dat dit ook een keuze is geweest van Trost om het daar neer te zetten. Maar Sinds de wedstrijd tegen Excelsior wordt er ook beter gevoetbald dan eerst, het is nog steeds niet denderend maar wel een stuk beter als in het begin van het seizoen. Dit komt misschien wel door de inbreng van een jeugdspeler genaamd Gijzen. Met hem erbij gaan de ballen sneller naar voren, dit deed Sevic gisteren ook goed. Bij Turk is het vaak een tikkie terug of een tikkie breed. Dus hopen dat ze volgende week weer beter gaan voetballen plus natuurlijk de belangrijke 3 punten mee naar huis nemen en ineens is VVV weer in vorm omdat ze in4 wedstrijden 10 punten hebben gehaald.
  Forza VVV

  P.S. de 2-0 was een schitterende goal

  1. vvv_supporter_op_zuid

   LOL ik zou de kar voor het kampioenschap maar alvast reserveren en de burgemeester bellen dat hij het plein voor stadhuis vrij houdt op 25 april 2014 …

   1. Goodie

    Was met een sarcastische toon… En daarbij ontken maar is dat VVV 2 punten is ingelopen.

   2. vvv_supporter_op_zuid

    … ‘hapte’ te snel … voordat ik de puntjes had gezien 😉

 6. LetsGoVenlo

  Ik snap die negativiteit niet hier. 3 punten, je loopt punten in op je directe concurrenten en je staat gewoon op een play-off plaats op de helft van het seizoen. Het mag dan geen ‘barca-voetbal’ zijn maarja ben eerlijk, wat wil je met deze selectie? Kampioen worden mag niemand verwachten. Mochten de supps er nou eens een keer vol achter staan, misschien mocht dat helpen? Op naar Den bosch!

 7. LetsGoVenlo

  Om misschien nog een toevoeging te doen op mijn vorige reactie; VVV heeft 4 punten achterstand op de nummer 2. We praten hier alsof we op de 15de plaats staan. Het mag dan allemaal niet zo’n Hosanna voetbal zijn, maar zet dat negatieve eens aan de kant en ga met z’n allen achter ós VVVke staan !

 8. vvv_supporter_op_zuid

  Nou, weer een kopie van vorige wedstrijd alleen deze keer had VVV het geluk aan hun zijde dat Achilles de 2 grote kansen niet kreeg verzilverd waar Telstar met 1 kans in de wedstrijd dat wel deed.

  Weer dramatisch en zoals ik al zei kopie vorige wedstrijd, zelfs de wissels weer in de
  80 e minuut!!!

  Maar met alle respect, het ligt niet alleen aan VVV, zo’n slecht voetbal en dan op de 6e plaats met maar 4 punten achter op nummer 2. De hele Juup lijkt blijkbaar gewoon een drama behalve Dordrecht. Het voetbal is toch wel veel beter geweest…

  Stel verdomme toch eens een echte spits op, en een buitenspeler die 2x voor eigen succes gaat de 3e keer wisselen en volgende wedstrijd op de bank.
  Is toch niet zo moeilijk …? Ik weet zeker dat we meer doelpunten gaan maken en niet weer zitten te wachten op een 1-1 in de 79e minuut zodat Trost wakker wordt, verrek .. ik kan nog 3x wisselen, jongens warmlopen…

 9. YowVVV

  De Koel wordt leger en leger en dat is echt niet alleen omdat het kouder aan het worden is, ze jagen de supporters weg. Ik blijf komen, maar ben blij dat Trost maar een contract voor één jaar heeft (al juichende ik zijn komst eerst toe), zijn wedstrijdinstelling- en opvatting, opstelling en wissels ik ben het kots moe.
  Waar VVV altijd voor stond, met aanvallend voetbal in ieder geval thuis de baas zijn, is ver en ver te zoeken zelfs tegen een amateurclub uit Groesbeek.

 10. Ruben

  Stelletje Azijn zeikerds hier! VVV verliest in de afgelopen 10 wedstrijden 1x vanwege een onterechte penalty en rode kaart. Ze staan 6e met een compleet nieuw te vormen team! Als het jullie niet zint, ga dan AUB supporter van Ajax of zo worden!
  En kom nou niet aankakken met die dooddoeners dat jullie de echte supporters zijn en er ook zaten toen ze onderaan in de eerste divisie stonden en dus recht hebben om te klagen als het veldspel niet denderend is.
  Als jullie supporter zijn van VVV, dan heb je maar te accepteren dat het niet altijd oogstrelend is. De nummer 2 staat gdv op slechts 4 punten!

  1. Zeker wete

   Inderdaad Ruben. Je hebt helemaal gelijk. En je schrijft het ook goed. Het is niet altijd oogstrelend en dat is zo, verre van dat zelfs maar een supporter staat zelfs in deze dagen ALTIJD achter zijn cluppie. Het is een zeik-site geworden en als de wedstrijdverslagen al zo doorspekt zijn van zanik en zeik dan wordt het echt niet beter. Het afbreken van spelers, staf en andere clubmensen lijkt centraal te staan waardoor het één grote zeik-site wordt. Dit noem ik geen supporterssite meer. Spelers die hard werken krijgen een 2 omdat ze niet alles lukt en de trainer wordt afgeserveerd omdat hij de spelers niet opstelt die de fans willen zien. LET WEL: Niet alles is goed en er mag, nee MOET kritisch gereageerd worden. Ik heb een bescheiden mening en ben geen allesweter maar blijf wel realistisch beste supporters!!!

   1. Goodie

    Ben het met Ruben eens. Spel was niet om aan te zien, maar liever zo 3 punten dan met goed spel 1 punt. Ik walg van die “supporters” die in de 2e minuut of bij een 2-0 voorsprong gaan fluitten. Maar met wat jij zegt ben ik het niet helemaal eens. Kruijsen speelt al weken slecht. Al werkt hij als een paard, als het dan nog steeda niet lukt ligt het dus aan zijn voetbalkwaliteiten en daar mag hij gewoon op afgerekend worden.

   2. vvv_supporter_op_zuid

    Precies, 95% van de passes van Kruijssen waren dramatisch zaterdagavond.
    Hij kan toch veel beter dan wat hij liet zien? Gewoon enkele malen een breedte bal in de verdediging die makkelijk werd onderschept en voor gevaarlijk balverlies zorgde. Kan me niet voorstellen dat jullie dat niet gezien hebben. Daar mag je toch best kritiek op hebben een een 2 geven?

    Het is natuurlijk ook zo dat linksback totaal niet zijn positie is… en feit is dat we hebben nu eenmaal geen (echte) 2e linksback hebben.

    Ook al is er met 2-0 gewonnen… tegen clubs als MVV, Willem II, Eindhoven, Helmond, Sparta kun je toch niet spelen als tegen Telstar en Achilles? Je kunt natuurlijk makkelijk zeggen…”oh maar dan zullen ze wel beter/gemotiveerd zijn …”

   3. Meuske

    Beste supporter, ik snap je punt over zeik site maar als het al 4 a 5 jaar bergafwaarts gaat dan vind ik toch dat we wel recht van spreken hebben over de gang van zaken op en buiten het veld want van een 12e plek in de eredivisie tot een 6e plek in de juup kun je niet tevreden zijn. Structureel gaat er wat fout dat is wel duidelijk. VVV is ook mijn club en Venlo mijn stad.

   4. Paljas

    Jongen…nu zwijg eens over”dat het structureel fout”gaat bij VVV.
    Bij PSV gaat het radicaal fout op dit moment…bij MVV kunnen ze de rekeningen niet meer betalen!
    Bij Roda JC wordt het belastinggeld gebruikt om die club overeind te houden..
    Ga daar het forum vervuilen met je angst en paniek makende verhalen!

    Bij VVV gaat het naar behoren(financieel kerngezond en sportief redelijk tot behoorlijk) en zijn die panische en soms volledig overtrokken reacties van jou samen met Ievel Knievel/mats/sultana en hoe ze ook allemaal mogen heten kansloos!

    Gegroet,

    Paljas.

   5. Meuske

    Beste Paljas, ik heb maling aan hoe het bij andere clubs eraan toe gaat want VVV is ook mijn club en daar mag ook ik een mening over hebben ook al hebben velen hier op de site een mening die jij niet kunt waarderen toch draagt iedereen VVV een warm hart toe. Je hebt het over 2 ton winst die vorig jaar gemaakt is in de eredivisie en waar de verkoop van Wildschut is meegerekend denk ik maar ik wil het aan het einde van dit seizoen nog wel eens evalueren met de winst die gemaakt is. Weet niet of je de laatste tijd nog een thuis wedstrijd bezocht hebt maar i.p.v. constant te juichen om de vele doelpunten en de sensatie op het veld zou je eens links en rechts van je moeten kijken want er zit niemand meer. Ook ik wil trots zijn op os VVVke maar ook realistisch.
    0

   6. Koelie

    NAC is op dit moment wederom haar handje aan het ophouden bij de gemeente Breda. Wanneer grijpt de KNVB eens in en zet deze clubs een klasse terug wegens financieel wanbeleid? Of durft de KNVB alleen maar in te grijpen bij kleine eerstedivisieclubs?

 11. Drikus

  kleine toevoeging: een 6 voor Mäenpää puur vanwege trage spelhervattingen??
  Hij stond tijdens de spaarzame momenten weer gewoon goed te keepen. Er lopen genoeg keepers rond die de 0 niet zouden hebben gehouden. Een 7,5 zou volgens mij een betere afspiegeling zijn van zijn optreden.

  1. Goodie

   Heeft eigenlijk weinig te doen gehad. Meer dan een paar voorzetten pakken was het niet. Wel dikke conplimenten voor Maenpaa, wat een verbetering tov van het begin van vorig seizoen waar iedereen zijn hart vast hield bij een hoge bal.

 12. Meuske

  Denk dat iedereen wel tevreden is met de overwinning en de 3 punten maar we mogen toch wel kritisch zijn op dingen die nog veel beter kunnen op het veld en in de organisatie. Dat je dit systeem hanteert wat er nu gespeeld word prima maar waarom geven ze geld uit aan spelers zoals De kogel en Prince als je ze niet of amper gebruikt. De verdediging had wel een extra impuls kunnen gebruiken vooral centraal. Mijn mening is wel dat je met De kogel moet spelen en tegen reimerink en Wolters moet zeggen dat ze de bal voor moeten slingeren. Laten we wel hopen op een periode titel dat geeft toch meer rust voor later.

  1. Drikus

   Met de Kogel in de punt creëer je voorin wel meer mogelijkheden. Afgelopen wedstrijd zag je dat je dat de bal bewust niet meer voor de pot werd gegooid ivm het ontbreken van een kopper.
   Wolters en Reimerink kunnen dan voorzetten en naar binnen trekken. Dat maakt het verdedigend een stuk lastiger voor de tegenstander.
   Als Yuki en Turk dan een beetje om en om bijsluiten tot de 16 is in mijn ogen de aanval redelijk allround.

 13. Goodie

  Voor de winterstop kunnen we ons enigszins herstellen of juist afhaken. Den Bosch, MVV en Sparta. Met een beetje geluk sta je zo weer op een 3de plek. Als er in de winterstop nog een ”pitbull” bij komt, zou het zomaar nog is een leuk seizoen kunnen worden. Maar waarschijnlijk ben ik te positief ingesteld.

 14. Ben

  Het is een definitieve en onomkeerbare beslissing dat er niets en niemand bijkomt, deze selectie moet de promotie bewerkstelligen. Alleen als er een diamant of goudparel “gratis” wordt aangeboden, ja dan wel, uiteraard op voorwaarde dat hij in de selectie past. FORZA VVV,

 15. eric

  Kan iemand tegen Rene Trost zeggen dat idd Jules Reimerink meer moet afspelen.
  Als hij dit doet bezorgt hij ons, en zeker zichzelf een puike dienst, dan gaat zijn waarde ook mooi omhoog zoals hij graag zelf wil. dit is tevens de oplosiing van het niet kunnen scoren, SPEEL DIE BAL AF EN LAAT JOU TEAM PLAYER OOK SCOREN WE ZIJN EEN TEAM WAAR NIET BELANGRIJK IS WIE ER SCOORT.Als we dadelijk weer naar de eredivisie gaan heeft iedereen bereikt wat men wil en zijn ze gelijk meer waard de spelers wel te vertstaan en opent zich weer een nieuwe deur voor meer mensen die nu bij VVV voetballen.

 16. aoje

  Ik ben eigenlijk benieuwd hoe Nwofor zich voelt. Die zit maar wat te kniezen in Heerenveen….en dat met nog een contract op zak bij VVV. Hij had zich in de Jupiler League goed in de kijker kunnen spelen en een contract kunnen verdienen in de winterstop. Het had een win-win situatie kunnen zijn voor VVV en Nwofor….ik begrijp de constructie nog steeds niet….en VVV scoort nog altijd moeizaam….welterusten….

  1. Goodie

   Normaal gesproken zou VVV een geld bedrag moeten betalen als ze Nwofor terug willen. Maar Heerenveen ziet hem niet zitten begin ik zo onderhand te geloven. Ook nu Finnbogason geblesseerd is krijgt hij geen minuten. Misschien is Nwofor terug halen nog niet zo’n slecht idee. Heerenveen betaalt geen salaris meer, wij hebben Nwofor weer terug.

 17. vvv_supporter_op_zuid

  En de Kogel? Denk niet dat Utrecht daarom staat te springen en zou je dat geld ook nog kwijt zijn. Nwofor terughalen lijkt me niet alleen een financieel probleem.

  De ‘investeerders’ en zaakwaarnemer willen/wilden Nwofor in de “schijnwerpers” zetten en dachten dat met Heerenveen in de Eredivisie een platform gevonden te hebben. Tevens wilde Nwofor zelf niet graag in de Eerste Divisie spelen als ik me niet vergis.

  Alleen als Heerenveen Nwofor niet meer wilt en Utrecht graag De Kogel terug wil dan zou er een kleine kans bestaan.

  Nwofor wordt misschien wel wat overschat door de “investeerders”, zaakwaarnemer, ?

  Denk niet dat Nwofor zou passen met Reimerink en Wolters. Je zou beter Nwofor in de voorin kunnen zetten met Yuki en Türk erachter. Nwofor is een goede counterspits die ruimte voor zich nodig heeft voor snelheid. Hij is geen echte centrumspits/aanspeelpunt.

  1. Goodie

   Dacht dat de hurende club een speler elk moment kan terug sturen. Maar Nwofor een spits die van niks een gevaarlijk moment maakt, en gevaarlijk is uit voorzetten. Misschien wel gevaarlijker dan De Kogel, maar ook hij kreeg weinig aanvoer. Over 3 weken is het winterstop en zullen we zien wat ze voor ons in petto hebben. Tot dan hebben we nog 2 hele leuke thuiswedstrijden voor de boeg.

 18. Ben

  Nowfohr is toch die speler die vorig jaar door bijna iedereen op deze site werd uitgekotst? En dezelfde mensen willen deze speler graag terug? Van mij mag het in ieder geval, maar het is geen goud parel, wel een die ons inderdaad kampioen maakt. FORZA VVV!

Leave a Reply