Verslag VVV-Venlo – Almere City 3-3

Hedenavond hebben we, tenminste de 1200 mensen die nog de moeite namen om te komen, gezien dat René Trost het niet langer accepteert. Alleen vraag ik me af wat hij bedoelt met niet meer accepteren?! Het niveau was vanavond van een 5de klasser in het amateurvoetbal. Geen inspiratie, geen drang naar voren, geen werklust,technisch en tactisch ver, heel ver onder de maat. Het was werkelijk beschamend wat VVV-Venlo vanavond tegen de nr 18 van de Jupiler League op de grasmat liet zien. In de eerste 10 minuten kon tegenstander Almere City 3x ongehinderd door het centrum van de Venlose defensie komen. Geen enkele VVV-speler deed ook maar het minste of geringste om orde op zaken te stellen.

Dit maal stond Niels Fleuren centraal in de defensie. Een plaats waar Fleuren nog nooit heeft gespeeld en ook totaal niet thuishoort. Hij mist de fysieke kracht voor die plaats en vooral de opbouwende, inschuivende kwaliteiten. Verder was het gebrek aan overtuiging en agressie schrikbarend. VVV-Venlo maakte vanavond geen enkel moment de indruk zelf nog te geloven in een goede afloop van deze competitie.

Drie keer kwamen de Venlonaren terecht op achterstand tegen de gasten uit Almere. Een tegenstander die ook van een zeer bedroevend niveau was en ook niet ten onrechte op de 18de plaats in de competitie staat. Almere City had vanaf de eerste minuut in de gaten dat er in Venlo iets te halen viel. Dit lukte bijna, maar eindelijk kreeg invaller Leon de Kogel dit seizoen eens een voorzet van de zijkant en daar weet hij wel raad mee. De 3-3 was van uitzonderlijke schoonheid.

Vanavond is duidelijk geworden dat de Venlonaren moeten vrezen voor een plaats bij de eerste 5 aan het eind van de rit. Om maar helemaal te zwijgen van enige kans in de play-offs. Met dit voetbal en deze inzet zal de rol snel zijn uitgespeeld.

 

Wintjens 4: Mocht de zieke Mäenpää vervangen maar wat oogde hij onzeker. Zal bij een vertrek van Mäenpää waarschijnlijk de nieuwe nummer 1 worden voor de doelpositie.

Ascroft 3: Begrijp niet waarom deze jongen uit Australië is gehaald. Kan men zo’n back niet zelf opleiden?! Zeer zwakke wedstrijd van hem.

Fleuren 4: Centraal in de verdediging komen de tekortkomingen van Niels nog meer naar voren. Nooit meer centraal opstellen!

Balkestein 4: Zijn crosspasses zijn een lust voor het oog. Maar als leider van de verdediging schiet hij te kort.

Schroijen 3: Totaal ongeschikt als linksback. Laat zijn directe tegenstander te vaak lopen en aanvallend niet echt dreigend door gebrek aan inzicht.

Sevinc 5: Twee doelpunten van Selman. Hem is weinig aan te rekenen. Zijn tijd komt nog. Heeft een leider naast zich nodig maar die is niet voor handen waardoor Selman op het middenveld aan het zwemmen is..

Türk 4: Zeer zwakke wedstrijd van Ozan. Verstopte zich geregeld achter zijn tegenstander. Met zijn ervaring zou hij een van de leiders moeten zijn. Kan dat dus niet (op)brengen.

Altheer 6: Werkte als een paard en de enige die enige motivatie en flair uitstraalde. Komt echter (handelings) snelheid tekort.

Reimerink 3: Waar is toch de Jules van heel lang geleden……

Rajcomar 3: Onzichtbaar en heel makkelijk uit te schakelen door gebrek aan inzet. Veel te statisch.

Gijzen 3: Helaas helemaal uit vorm. Doet alles verkeerd wat hij maar verkeerd kan doen. Hoort op het middenveld thuis.

De Kogel 5: Werd eindelijk eens van de zijkant bediend en meteen was het raak. Is geen speler voor de individuele actie maar een afmaker pur sang.

Donkers-: speelde te kort.

Trost 3: Het is duidelijk dat hij dit team niet aan de gang krijgt. Ondanks zijn wekelijkse oneliners, is er geen een speler onder de indruk. Schijnt zich neer te hebben gelegd bij zijn vertrek na dit seizoen.

 

3 Responses

  1. YowVVV

    1200 toeschouwers? VVV heeft het over 3900 toeschouwers. VVV kan veel beter, dat is het trieste, ja ondanks blessures en schorsing wolters. Hopelijk geen 6e of nog erger op het einde van de rit.

  2. brise continu

    Wat is er nog over van een eens zo roemrijke en mooie club…verschrikkelijk….het kan dus blijkbaar nog erger…..3-3 tegen, …let op: Almere City FC……
    ……gelukkig is het bijna Pasen en kan ik aan mijn eieren froemelen!

    Pssst…zo ff sprietse!!

Leave a Reply