Verslag VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam 0-2

VVV-Venlo heeft vanavond een goede les gehad in vooruit voetballen. Daar waar de Venlose voetballers eerst achteruit kijken in balbezit, gaf Excelsior het juiste voorbeeld. Excelsior had bij elk balcontact de intentie om de bal voorwaarts te krijgen. Hierdoor was Excelsior veel dreigender en werd de uitstekende spits Lars Veldwijk vanaf de zijkanten constant gezocht. VVV-Venlo heeft ook de beschikking over een type Veldwijk maar Leon de Kogel wordt compleet verkeerd gebruikt. Hij krijgt vanavond welgeteld een bal vanaf de zijkanten. Veel te weinig om de kwaliteiten van de Kogel te benutten.

Op het middenveld heerste voormalig VVV speler Adil Auassar. Selman Sevinc werd uit de wedstrijd gehouden door deze ervaren speler. Deze Adil Auassar maakte in het eerste bedrijf, met een verwoestend schot de 0-1. Een prachtige treffer, waar doelman Mäenpää geen enkele kans tegen had.

VVV-Venlo bleef volharden om de bal eerst terug te krijgen in het eigen centrum om van daaruit te gaan opbouwen. Hierdoor stond Excelsior de Venlonaren al lang en breed op te wachtten. Elke verrassing was hierdoor uit het spel.

Dat de wedstrijd uiteindelijk in 0-2 eindigde was weer de verdienste door het snelle omschakelen in voorwaartse richting door de Rotterdammers.

Hierdoor verspeelde VVV-Venlo, geheel terecht, 3 punten in de titelstrijd. Ook vanavond was weer de geringe publieke belangstelling, in een wel erg sfeerloze Koel, opvallend.

De komende 2 weken mag VVV naar Telstar en Achilles om daar toch weer de nodige punten te gaan halen.

 

Mäenpää 7: De beste speler vanavond weer aan Venlose kant. Zeer betrouwbaar.

Joppen 5,5: Werd paar keer flink gedold door zijn directe tegenstander.

Post 6: Had het zwaar tegen Veldwijk. Hoort ook niet in het centrum van de verdediging maar op het middenveld voor de stootkracht.

Balkestein 5: Zijn crosspasses zijn soms een genot voor het oog. Te weinig gezien vanavond als leider.

Fleuren 5: Werkte zich weer een ongeluk maar begrijpt het spelletje op sommige momenten echt niet.

Sevinc 5: Eerste nederlaag met hem in de basis. Had het zwaar tegen Auassar. Maar zijn tijd komt nog wel.

Türk 6,5: Beste middenvelder vanavond. Eiste veel ballen op maar moet kan bal slecht kwijt aan de zijkanten.

Kruijsen 4: Wekelijks geen enkele inbreng buiten het in de weg lopen.

Reimerink 4: Zwakke partij van Jules. Kwam zijn tegenstander niet voorbij.

De Kogel 6: Werkte zich een ongeluk, maar krijgt alleen maar ballen met de rug naar de goal. Kreeg een kans maar dan kun je niet meteen verwachten dat ie scoort. Waar blijven de voorzetten van de zijkant?

Wolters 5: Bij hem is het alles of niks. Vanavond lukte niet veel.

Rajcomar 4: Gebed zonder einde.

Schroijen 4; Stond koud in het veld toen hij de bal had moeten voorzetten voor de 1-1 maar ging voor eigen succes.

Heesen 5; Werd nog als stormram gebracht maar kon het tij niet keren.

Trost 5: Zal toch concessies moeten gaan doen in het centrum van de verdediging met Ashcroft of Heesen omdat Post dringend gemist wordt op het middenveld. Trainen op vooruit voetballen lijkt hard nodig om veel verrassender voor de dag te komen. Tegenstanders kunnen zich snel hergroeperen omdat VVV eerst achteruit voetbalt.

 

 

 

77 Responses

 1. quasi-successupporter

  Vooral op tactisch vlak is VVV helemaal, maar dan ook helemaal overklast door Excelsior. Door de positionele bezettimg van Excelsior leek het alsof Excelsior de hele wedstrijd met 2 man meer speelde. Vvv kon totaal geen vrije man of ruimte vinden hierdoor.

  Tel daarbij op dat Excelsior constant druk zette de gehele wedstrijd en je kunt concluderen dat VVV gewoon is weggespeeld thuis. 0-4 was een terechtere uitslag geweest maar gelukkig behoedde Maempaa ons voor erger leed.

  Wat mij dan het meeste stoort aan zo’n wedstrijd is dat Trost weigert om tijdig in te grijpen. Een tactisch verkeerd begin kan altijd, maar wees dan niet zo’n groot ego en geef gewoon toe dat je fout zit en durf 2x te wisselen en tactisch wat om te zetten…maar nee hoor… Dit stoort me al langer aan Trost, maar helaas is dit blijkbaar echt een trainerskwaaltje.

 2. marcel

  VVV liet zich vanavond weer van de kant zien die er mede voor zorgt dat er zo weinig publiek in de koel komt. In een weekend waar je zomaar volop in de titelstrijd kunt komen, begint VVV weer met de “we kijken wel vanaf de middellijn” of er iets te halen valt. Nu is excelsior niet de gemakkelijkste tegenstander, maar in zo’n wedstrijd mag je van een thuisclub iets meer verwachten. 2 kansen in de hele wedstrijd. na rust verwacht je druk van VVV, maar het is excelsior dat de verdedigers van VVV op de eigen helft opjaagt.
  VVV had totaal geen antwoord op hetgeen excelsior op de mat legde. vanaf de zijkant bleef men ook tot de 8Oe minuut volharden in het spel wat in de voorgaande 79 minuten ook al niets opbracht.

  Als het dan echt niet loopt, probeer dan maar eerder de pompen of verzuipen tactiek. zit er geen vernuft achter, dan kun je wellicht nog een keertje mazzel hebben dat de bal goedvalt. maar helaas net als de afgelopen 2 jaar lijkt deze taktiek (die al vaker een club voor een nederlaag behoed heeft), iets wat in Venlo niet bekend is.

  zoals gezegd excelsior is niet de makkelijkste tegenstander (zeker niet met geweldenaar makelie weer eens in de koel), speelde het taktisch slim, maar zo’n gezapig potje mag je je thuispubliek ik deze fase van de competitie niet voorschotelen.

 3. Deze nederlaag was een beetje te verwachten als je vvv dit seizoen bekijkt en zeker de laatste wedstrijden.

  In Amsterdam kreeg men na 10 minuten genadig voetballes van een stel jonkies van Ajax met als resultaat… 4-1.

  Tegen Twente verbloemde de uiterst matige tegenstander de minieme kwaliteit die vvv daadwerkelijk heeft. In de 2e helft werd zelfs tegen dat povere team duidelijk dat vvv zelfs zo’n team niet meer de wil kon/wilde opleggen en niet meer verder kwam dan een belletje breed of terug.

  En als je dan een weekje later weer een fatsoenlijke ploeg voor de kiezen krijgt zie je hoe het er daadwerkelijk voorstaat in Venlo. Voetballend uiterst matig met wederom veels te vaak het vizier naar achteren gericht! Men kan een andere ploeg gewoonweg niet de wil opleggen op het middenveld waardoor de aanval geen aanvoer krijgt en het wachten is tot de verdediging een gaat steekje laat vallen.

  1. marcel

   had eigenlijk gehoopt dat VVV in de winterstop zijn eigen spel geanalyseerd zou hebben. heel theoretisch bekeken is een van de belangrijke zaken die VVV mist, een lopende/diepgaande middenvelder. VVV heeft allemaal stilstaande/ik wil hem in het voetje- voetballers op het middenveld, waardoor er constant breed en teruggetikt wordt. aanvallers krijgen hierdoor ook veel moeite omdat geen ene verdediger op zo’n speler hoeft te reageren. gevolg: voorspelbaar voetbal

 4. roermond

  En alweer een tactische blunder van Trost…de zoveelste… Als je Heesen op de bank zet, is hij fit en kun je hem ook vanaf het begin inzetten…Dus Heesen in de achterhoede en Post op het middenveld en juffrouw Kruysen niet op de bank, maar op de tribune, die voegt helemaal niks toe… Auassar heeft dankzij Kruyssen een heel makkelijke avond gehad…of hij was hem kwijt, of hij liep achter hem aan…We worden op het middenveld helemaal overlopen, zodat de achterhoede constant onder druk staat en de voorhoede geen aanvoer krijgt…Waarom zien wij dat als simpele supporter en een trainer niet, die er n.b. voor betaald krijgt. Bovendien helemaal geen bezieling in de ploeg en een Trost, die maar achteruit blijft leunen…Waarom de ploeg niet aanzetten tot actie, zeker op het moment dat dordrecht achterstaat…Ik ben al 45 jaar supporter, maar ben vandaag, evenals vorige week weer een kwartier voor tijd naar huis gegaan…Ik had het weer helemaal gehad…Maar over 2 weken sta ik er weer, hopende op beter, maar zal me wel weer voor de gek laten houden en teleurgesteld naar huis gaan….

  1. brise continu

   Over 2 weken? Wel je huiswerk beter doen…
   Je bedoelt over 3 weken thuis tegen Dordt….
   Of ga je naar Groesbeek? Kun je mss samen met Goedie gaan.

   Pssst…zo ff sprietse!!

 5. clubman

  Excelsior was op alle fronten beter en dan verlies je, heel simpel.
  Genoten van het aanvallende spel en de inzet aan Rotterdamse zijde.
  Dit seizoen nog geen betere tegenstander aan het werk gezien.
  Geheel verdiend verloren en het doet niet eens pijn, gewoon omdat het zo’n terechte nederlaag was. Geen excuses, voetballes gehad.

 6. pavisto67

  Ach, het heeft gewoon met kwaliteit te maken, en daar ontbreekt het dit seizoen aan.
  Zodra VVV tegen voetballende ploegen komt te staan zie je de tekortkomingen en die zijn aanzienlijk dit seizoen.
  VVV is er wederom niet in geslaagd een uitgebalanceerd team aan te trekken, en de coach is ook maar zo goed als zijn materiaal. Het is niet anders. Wat mij betreft wederom een brevet van onvermogen voor de beleidsmakers in Venlo. Trost geeft aan nog kansen te zien wat betreft de titelstrijd ( DDL), tsja nu begin ik toch langzaam ook aan zijn verstandelijke capaciteiten te twijfelen, want iedere niet voetbalkenner ziet nog dat dit elftal verre van kampioen- waardig is.
  Haal als coach zijnde dan de “druk” van de ketel en geeft gewoon toe dat nacompetitie met dit materiaal het hoogst haalbare is ( en daarin worden we weggevaagd door de Eredivisieclubs)

  1. sultana

   Precies pavisto zo is het!

   VVV is en blijft een matig team, met dank wederom aan de beleidsmakers binnen de club. Excelsior verdient gewonnen gisteren, met dit elftal kunnen we beter niet promoveren. Moet er niet aan denken zelfs!!

   Na alle kritiek van de laatste weken vind ik op zijn plaats dat Rajcomar gisteren goed inviel evenals Heesen. Deze laatste volgende week laten starten in de basis en Post terug naar het middenveld. Juffrouw Kruijsen heeft niets te zoeken in dit team. Trost wederom tactisch gefaald, jammer dat hij er bij zat of dat het hem niet intresseerde en niet eerder ingreep.

   1. quasi-successupporter

    Wat heeft Rajcomar precies goed gedaan dan? Het enige waar ik hem op kon betrappen waren foutieve, slappe passjes…

 7. bong

  tactische blunders van de ts doen vvv weer das om
  hoe is het mogelijk dat fleuren en kruissen in de basis starten tegen een
  elftal met snelle jongens
  trouwens die joppen is ook niet veel beter
  en maar lopen met de bal
  in dit elftal lopen teveel spelers die alleen maar aan eigen succes denken
  trost treed eens op of moet je deze opstellen van meneer soentjens

 8. clubman

  @Bong

  Wat een onzinpraat. Niet starten met Fleuren, Kruysen en Joppen. Wie zou je op hun plaats zetten dan? Soentjens, Dusseldorp en de terreinknecht?

  En dat gezeik dat Trost gefaald zou hebben. Is dat de nieuwe trend na zijn toegegeven fout in Amsterdam? Nu faalt hij opeens iedere week? Achteraf weet ik ook altijd de beste opstelling te maken. Sterker nog, dan vul ik je zo de 6 goeie nummers van de lotto in. Kun je nagaan!

  Kunnen we misschien gewoon eens toegeven dat Excelsior beter was en dat we gespeeld hebben voor wat we waard waren maar dat dat niet genoeg bleek te zijn tegen deze tegenstander?
  Gewoon je verlies accepteren zonder direct te wijzen naar spelers, technische staf of beleidsmakers? Soms verlies je een wedstrijd geheel terecht, en dit was er zo één van.

  Complimenten aan Excelsior.

  1. pavisto67

   Met dit materiaal kun je nooit een goed elftal opstellen, simpelweg omdat er geen goede spelers zijn. Dit elftal heeft 3 a 4 spelers die een behoorlijk niveau halen, de rest is gewoon van middelmatige kwaliteit. Of je nu moet kiezen uit Kruijsen, Heesen, of Cooper, het maakt niet uit. Het heeft allemaal met kwaliteit te maken.
   Kijk eens op de website van VVV goed naar de selectie, op de site mooi weergegeven in 25 shirtjes met namen en rugnummers. Ik kan zo bijna de helft aan spelers aanwijzen die werkelijk niets te zoeken hebben in het eerste elftal. Deze selectie is jong en ook nog eens kwaliteits arm, triest maar wel de realiteit.
   In mijn optiek zijn er op dit niveau twee belangrijke posities waarmee je in de Jupiler League al snel kunt onderscheiden ten opzichte van de rest, namelijk die van doelman en van spits. Ik denk dat je na 2/3 van de competitie wel tot de conclusie mag komen dat de spitspositie uitermate beroerd is ingevuld. Prince aankopen voor een 100.000 is echt de grootste miskleun die kan maken, en een spits huren van Fc Utrecht getuigd nu ook niet echt van visie. Dit kun je VVV gerust aanrekenen. Een Yuki die vanwege zijn leeftijd en niet EU status VVV tonnen kost per seizoen, ook een gigantische flater gebleken, los van zijn blessure. Ik kan helaas niet anders dan tot de conclusie komen dat ze maar wat aanrommelen bij VVV en hun kostbare centen totaal verkeerd uitbesteden, en bovendien ook nog eens al vier jaar op rij bewijzen totaal geen kaas te hebben gegeten van het scouten van de juiste spelers

   1. bong

    daarom een technisch directeur aanschaffen die verstand van voetbal heeft en ook
    contacten heeft in de voetbalwereld
    dus soentjens ga terug naar de school om les te geven

   2. sultana

    @Pavisto:

    Je hebt wederom gelijk niks aan toe te voegen. Heb het hier al vaker geschreven zo lang de huidige beleidsmakers en technische staf blijft zitten zal er geen vooruitgang geboekt worden voor VVV! Te weinig mensen met voetbal kennis. Waar zijn de tijden van aanvallend voetbal gebleven??

 9. tulipanes

  Het was me een draak van een wedstrijd zeg… Ik heb 1 kans voor vvv geteld in de hele wedstrijd. Zo zie je maar weer dat we van twee dingen afhankelijk zijn:
  -de bevliegingen van Wolters
  -het geluk hebben dat minstens 5 spelers behoorlijk presteren.

  Hopelijk laat Willem II ook punten liggen zodat zij niet op ons uitlopen. Gezien ons programma moeten zelfs wij uit de komende 11 wedstrijden minimaal 24 punten halen, want we moeten alleen nog maar tegen Dordt en de graafschap uit de top 9.

 10. clubman

  @Roermond

  Als je nu eens 90 minuten voor tijd naar huis gaat hoef je niet eens meer te komen.
  Scheelt weer een azijnzeiker in het stadion.
  45 jaar is lang genoeg geweest. In Roermond staat vast nog wel ergens een biljarttafel.
  Of probeer het anders volgend jaar eens in Kerkrade, daar stroomt het komende seizoen ook Jupiler uit de tap.

 11. RuiverCity

  Iedereen moet eens goed naar Clubman luisteren. Kun je echt iets van leren. Is toch echt de schoenenpoetser van Berden en consorten. En de grootste ja-knikker op deze site

 12. YowVVV

  Clubman heeft geen clubhart..
  Een verliespartij doet namelijk altijd pijn! Hij (of toch een zij) is de grootste pisser op deze site. Al was het een verdiende nederlaag. Post hoort op het middenveld! Komende duels winnen, pressie spelen.

 13. clubman

  @Ruivercity

  Anderen de schuld geven in plaats van je verlies te nemen is inderdaad het makkelijkst en het lucht zo lekker op he? Hadden “ze” het maar gedaan zoals jij het achteraf altijd zo goed weet uit te leggen nietwaar? Hij had niet moeten schieten maar breed moeten leggen en die ander had niet breed moeten leggen maar moeten schieten. Natuurlijk!
  En starten met die opstelling was onzinnig, tenminste als er verloren wordt. Bij een winstpartij was de opstelling geen punt van discussie maar dan vinden we wel wat anders om over te klagen toch? Ontbrekende bloemen bij het behalen van het periodekampioenschap of zo…

  Aan jou zal het niet liggen. Jij weet (achteraf) precies waar het dit elftal aan ontbeert en wat er fout gaat. Knap hoor!

 14. RuiverCity

  Je moet eens wat vaker op Venlonaren kijken clubman. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd Jong Ajax-VVV gaf ik al aan dat de wissel Altheer/Rajcomar verkeerd was en zou uitpakken, maar daar lees je gemakshalve overheen ….

  1. sultana

   Je hebt gelijk Ruivercity, Trost heeft het zelf toegegeven na de wedstrijd dat hij met die wissel een enorme blunder gemaakt heeft. Dat clubman voor zulke dingen de kop in het zand steekt zegt meer over hem/haar dan jou…..

 15. clubman

  Ontzettend knap zeg: of het pakt goed uit of het pakt verkeerd uit…50% kans.

  Kies je de goede 50% dan moeten we dat hier nog zo’n 3 weken aanhoren, en kies je de verkeerde 50% dan ben je dat heel gauw vergeten.

  Maar goed, steek jezelf nog wat veren in je achterste op basis van een 50% slagingspercentage en jij bent de nieuwe topcoach van VVV.

  Chapeau!

 16. Ben

  Ik ben het met iedereen eens, dus ook met clubman. Lees maar wens zijn eerste reactie hierboven,
  Weekend gebruiken om uit te halen, daarna gauw over naar de orde van de dag.
  Bedenk wel dat we een rits wedstrijden tegen behoorlijke tegenstanders winnend hebben afgesloten. Excelsior was duidelijk een maatje te groot.
  Op naar de volgende wedstrijd , FORZA VVV!

 17. 5 for life

  Ja je bent gisteren op alle fronten afgetroeft door Excelsior. Dat kan een keer gebeuren. Je hebt wel de 3e periode gewonnen welke op voorhand misschien wel de lastigste tegenstanders had. Met verlies tegen Fc Den Bosch en jong Ajax leverde dat hier weer het nodige negatieve commentaar op. 6 winst partijen en relatief weinig comnentaat hier bij de verslagen.
  1 slechte wedstrijd gisteren en binnen nog geen 18 uur al 31 reacties van negativisme.
  Als het goed tot redelijk goed gaat weinig connentaar maar Oooo als het minder tot niet goed gaat dat kimen hier een paar figuren die helemaal opfleurwn om de boel af te kraken. Als je fan ben van VVV-VENLO sta je achter je club en ben je positief dan wel positief critisch. Zo niet ga lekker ergens anders lopen zeiken en zuren. Niet hier..

  1. De Koel

   Helemaal mee eens. Typisch dat verliezen van Excelsior meer reacties oplevert dan het winnen van de derde periode.
   Trost doet het prima met deze spelersgroep, zeker gezien de blessures van Yuki, Promes en Altheer.

 18. 5 for life

  Als je een uitglijder maak moet je het doen wanneer de concurrentie daar het minst van profiteert en dat is gelukt.
  Dordrecht ook 0 punten, Willem II maar 1 punt alleen Eindhoven 3 punten maar die blijft je nog 1 punt voor.
  Deze wedstrijd snel vergeten. Op naar de volgende. FORZA VVV !! Allaafff !!!!!

 19. Ben

  Stel we hadden gewonnen? Jammer het is niet zo. Nu rust in de tent en er voor zorgen dat we minder punten verliezen dan de rest. De club met de breedste selectie wordt kampioen. FORZA VVV!

 20. marcel

  in weekenden als deze moet je van de kleine dingen genieten die het leven je toewerpt:

  cambuur – Aachen West 1-0

  15 RKC Waalwijk 24 6 8 10 26 37 44
  16 FC Utrecht 24 7 5 12 26 33 49
  17 NEC 24 5 9 10 24 39 59
  18 Aachen West 25 5 7 13 22 35 52

 21. beek

  Ik begrijp niet dat jullie je druk maken om Dordrecht en Willem II.
  VVV wordt met deze selectie echt geen kampioen. Daarvoor zijn er te veel spelers onder de maat: Kruijsen, Reimerink, Rajcomar, Balkesteijn,…

 22. GoodoldVenlo

  @Beek ben het volkomen met je eens, toen dit seizoen begon kon elke voetbalkenner met een gezond verstand je vertellen dat VVV GEEN kampioen werd. Wat blijkt? De jongens uit Tilburg zullen wel kampioen worden en ook nog verdiend. Zij spelen het constantste van elke club in de Jupiler league. Na deze verlies partij tegen Excelsior blijkt nogmaals dat de selectie gewoon veel en veel te slecht is. Geen drive geen passie, niks. VVV moet eerst maar eens een echt mannen elftal worden die duels aan durven te gaan en niet zo als zo’n kruijsen alle duels uit de weg gaan.

  1. marcel

   kom op zeg willem2 het constants van elke club in de juup???? oh daarom staan ze 4 punten boven ons. en wisselen elke week de resultaten net zo af als bij VVV (en andere clubs).
   Ben het wel met je eens dat ik denk dat zij kampioen worden (dat mag ook met dat spelersmateriaal), al zou ik ondanks het zware programma dordt zeker nog niet wegstrepen, toch een team dat makkelijk scoort, en waar VVV het thuis waarschijnlijk weer moeilijk tegen zal krijgen als ze hun gedurfde speelstijl hier ook toepassen.

   1. Lincoln

    Geen een club in de JL is constant. Willem 2 vind ik absoluut niet voetballen als een kampioenskandidaat. Ze hebben vaak geluk en zonder Boymans was het niets geweest in Tilburg. W2 en Dordt hebben echt nog een heel zwaar programma en het is zeker niet onmogelijk om kampioen te worden. Maar ploegen als Eindhoven en Excelsior komen ook weer dicht in de buurt en die spelen wel redelijk goed voetbal. Dus het wordt nog spannend

 23. Meuske

  Tuurlijk is kampioen worden en terugkeren naar de eredivisie mooi maar met deze selectie worden we iedere week van de mat gespeeld. Ben een trotse venlonaar en heb geen zin om weer ieder weekend het lachertje van de eredivisie te worden, laat ze eerst eens een eredivisie waardig elftal op de been krijgen. Liever nog een jaartje juup spelen met wat gerichte versterkingen die even aan elkaar kunnen wennen en dan promoveren. Forza VVV

  1. Ben

   Ben het met je eens, we mogen wel een beetje hopen, maar het is niet reëel om met deze ploeg te promoveren, laat staan volgend jaar in de eredivisie te spelen. Het is al bijzonder dat we mogen meedoen aan de nacompetitie. Dat is het succes waarop we moeten teren.
   Volgend jaar proberen de selectie te versterken en verbreden?
   Wie weet gaan we beetje bij beetje vooruit en kunnen we met een meer volwaardige selectie wel mee doen.
   Ik ben wel jaloers op de toeschouwers aantallen bij Willem II.
   Daar doet VVV het slecht: ondanks mindere tijden wel de toeschouwers aan je binden. Willem Ii doet het op sportief gebied ook niet best maar krijgt bij elke thuiswedstrijden steeds ruim 10.000 toeschouwers binnen het stadion.
   FORZA VVV!

   1. Goodie

    Maar mogen we VVV met Willem2 vergelijken? Ik denk van niet. Tuurlijk, ze zitten altijd qua voetbal op dezelfde lijn, maar als je kijkt naar de inwoners per gemeente is Tilburg ruim dubbel zo groot. Waar gemeente Venlo zo’n 100.000 inwoners heeft, heeft Tilburg en 210.000. Dus dat VVV qus toeschouwersaantallen onder doet voor Willem2 vind ik niet gek.

   2. sultana

    Heeft niets met inwoners aantallen te maken, Willem II heeft vorig seizoen gevochten en elke wedstrijd strijd geleverd iets wat we bij VVV het laatst hebben gezien onder Jan van Dijk. Daarom heeft Willem II meer toeschouwers per wedstrijd, bij VVV jagen ze de mensen weg met het vreselijke voetbal wat we de laatste jaren voorgeschoteld krijgen. Ondanks de strijd en vechtlust is Willem II toch gedegradeerd maar de supporters hebben tenminste wel gezien dat Willem II er voor vocht, iets wat bij VVV al jaren ontbreekt. Destijds hadden we in de eerste divisie met Jan van Dijk ook een goed gevuld stadion, toen werd er aanvallend voetbal gespeeld. Met het spel van de laatste jaren doet VVV nou niet bepaald aan klantbinding!

   3. Goodie

    Dat heeft er ooo mee te maken. Ik denk dat het een opsomming van verschillende factoren zijn.

 24. Zeker wete

  Ach een incidentele uitglijder noem ik de verliespartij tegen Excelcior. Dat hoort bij een club in opbouw als VVV. Kampioen? Wie weet. Cambuur stond vorig jaar ook pas na de laatste speeldag bovenaan. Als VVV promoveert komt er een miljoen of 2-3 extra los en kan deze ploeg met gerichtte versterkingen zeker in de eredivisie mee. Als deze ploeg bij elkaar blijft dan heb je al een prima basis.

 25. Ben

  Ik ga zondag niet naar IJmuiden / Velzen, eenvoudig omdat ik niet kan. Het wordt 0-6 met een ruststand van 0-2. Alleen jammer dat een speler van VVV tegen een totaal onnodige gele kaart aanloopt. Tot vogen

 26. Drikus

  Goed eindelijk mijn mening…
  VVV heeft verdiend doch onnodig verloren. Dit elftal kan beter!!
  punten die niet uit de verf kwamen waren:
  – Beweging. Zonder beweging is er geen verrassing of afspeelmogelijkheid. Statische spelers zijn makkelijk te verdedigen.
  – Balsnelheid. logisch gevolg van gebrek aan beweging. Er zijn geen lopende spelers waar op doorgetikt kan worden of een dieptepass op gegeven kan worden.
  – Doorzettingsvermogen/spelinzicht. zien dat het niet loopt en stug stil blijven staan. De ander loopt wel….
  – Scheidsrechter. deze floot voor mijn gevoel met een Rotterdamse bril. gelijkwaardige overtredingen worden wel tegen VVV afgefloten maar niet tegen Excelsior.
  Tactiek. Trost heeft geen idee gehad hoe er tegen deze ploeg gespeeld moest worden.
  Maar om nou te spreken dat beleidsmakers er niks van bakken en dat het allemaal kommer en kwel is wil ik zeker niet zeggen. VVV heeft een mooie reeks neergezet tegen directe concurrenten. hierdoor weer aansluiting bij de top en een periode gehaald (de zwaarste). Er zit wel degelijk een stijgende lijn in het spel. Nu nog constanter worden. Er wordt nog wel eens terug gevallen in oude slechte gewoontes. Zie de minpunten hierboven.
  Van de positieve kant. Concurrentie heeft ook punten laten liggen waardoor de schade beperkt is gebleven. Je leert het snelste van fouten. Laten we hopen dat os VVV dat ook doet en de komende weken weer laat zien waartoe het in staat is!!

  1. marcel

   drikus, je analyse is oke, ben het echter niet geheel met je eens. zoals ik eerder ook al aangegeven heb heeft VVV geen spelers die vanuit het middenveld loopacties de diepte in hebben. je zegt het zelf ook al statische spelers die makkelijk te verdedigen zijn. daarnaast kunnen de verdedigers zich hierdoor (want ze worden toch niet verrast door lopende mensen vanuit het middenveld) makkelijk richten op hun eigen aanvaller.
   waar ben ik het dan niet helemaal met jou eens over:
   daar hebben de beleidsmakers / technische staf zeker niet goed op geanticipeerd. was dit al niet in het begin van het seizoen, dan vind ik dat zo’n speler op zijn minst in de winterstop nog aan de selectie toegevoegd had moeten worden.

   1. Drikus

    @Marcel:
    Als je naar voorgaande wedstrijden kijkt zie je dat er wel degelijk diepte en snelheid in de voorhoede van VVV zit. Met name via de flanken. Ook de opkomende Joppen is in de wedstrijden waar dit lukt een bewegend aanspeelpunt. Recent voorbeeld is de wedstrijd tegen Twente, met name in de eerste helft. Maar ook tegen Eindhoven ging dat goed. Sevic heeft een belangrijke rol in de aanvoer naar voren met een slimme steekpass of bal in de diepte. Dat is op Fox erg goed in beeld gebracht…. helaas….. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat VVV opeens een stuk beter is gaan draaien toen hij binnen de lijnen stond.
    Punt waar ik het wel mee eens ben is dat de middenvelders als Post en Turk niet optimaal gebruikt worden. Deze zouden idd vaker mee op moeten komen of helemaal moeten doorlopen tot in de 16. Al is het maar om de verdediging te ontregelen of de afvallende bal op te pikken om vervolgens een keer lekker uit te halen. Zeker Turk heeft daar een goed genoeg schot voor!
    Over beleid: Er zit een groot verschil tussen willen en kunnen. De constructie met Schroijen zegt genoeg. Eerst een half seizoen huren om daarna te kunnen kopen. Er is gewoon geen geld m.b.t. transfers. Een behoorlijk deel staat gereserveerd voor het stadion. Wat overigens ook hard nodig is. Ongeacht of het renoveren of nieuwbouw wordt.

 27. Boris

  @Drikus. Prima analyse wat mij betreft.
  Ik wil wel een lans breken voor Rene Trost. Ik ga er namelijk wel vanuit dat hij tijdig ziet waar het fout gaat, maar dat hij niet altijd de middelen (reserve spelers) heeft om in te grijpen. Door de dunne selectie wordt dit team door een of meerder wissels er niet sterker op. Belangrijk wordt wel dat het team eens zelf corrigerend vermogen laat zien en niet afhankelijk blijft van ingrijpen van de zijkant.

  1. Drikus

   Erg dun vind ik de selectie niet muv de verdediging. Dat komt met name door het uitvallen van Promes. Hierdoor moeten soms concessies gedaan worden die niet altijd even goed uitpakken (Ajax – VVV) Met de komst van Schroijen heeft VVV een deel op kunnen lossen aangezien Schroijen op de gehele linker flank inzetbaar is.
   Is dat ideaal…. nee. De zwakte zit volgens mij meer in het centrum van de verdediging. Het verschuiven van Post is niet geweldig voor de balans van het middenveld. Daarnaast, met alle respect, lijkt Heesen (ondanks een redelijke invalbeurt tegen excelsior) nog niet helemaal klaar voor het grote werk.
   Dus gezien de langdurige blessures van 2 redelijk belangrijke spelers (promes en Otsu) doet VVV het niet slecht en kan Trost het tot nu toe nog redelijk opvangen. Maar er mogen geen gekke dingen meer gebeuren (blessure van bijv Post/Balkestein of Altheer) om niet echt in de problemen te komen.

  1. pavisto67

   Acht jaar lang werkte voorzitter Hai Berden (63) aan zijn droom op het kazerneterrein in Venlo een modern voetbalpaleis neer te zetten. Totdat de gemeente afgelopen december resoluut een streep door dat plan zette. Berden is echter geen opgever.

   Naar buiten toe mag hij zich weliswaar hebben neergelegd bij het niet doorgaan van de nieuwbouw, op de achtergrond broedt hij wel degelijk nog op plannen. In tegenstelling tot Zuid-Limburg gaat het in het noorden van de provincie relatief goed. Ter illustratie: in Venlo is de laatste vijf jaar meer aan stadsvernieuwing gedaan dan in de twintig jaar ervoor.

   En daarin past volgens Berden een moderne voetbaltempel. ‘Ik denk nog steeds dat wat in Heerenveen kan, ook in Venlo mogelijk is. Het achterland van VVV is groot. De drive om SC Heerenveen achterna te gaan heb ik nog steeds’, zegt hij in gesprek met Voetbal International. Berden bekijkt nu de optie om op het vroegere onderkomen De Kraal, nu de trainingsaccommodatie van VVV, een nieuw stadion te laten verrijzen.’Verbouwen is duurden dan bouwen’, wijst Berden nog maar eens naar het huidige terrein. ‘De Kraal is een mooie locatie om iets nieuws neer te zetten.’ Alleen: ook bij dat plan zal de gemeente uiteindelijk moeten worden overtuigd. En dat kan volgens Berden maar op één manier: door de aantrekkingskracht van VVV te vergroten en het belang van de club voor de stad te benadrukken.

   Om dat dat te bereiken gaat Berden noodverbanden aanleggen. De Koel gaat op de schop. De capaciteit (nu achtduizend plaatsen) wordt met maximaal vijftienhonderd stoelen vergroot. Op die manier hoopt de preses meer sponsors en supporters te trekken. Al beseft hij dat sportieve prestaties en aantrekkelijk voetbal doorslaggevender zullen zijn.

   ‘En daarom vind ik dat wij voor promotie moeten gaan. Dan kan er weer iets loskomen in Venlo. Alleen met goede prestaties en veel publiek kunnen we de druk op de gemeente opvoeren. Maar dat er nog heel veel water door de Maas moet, is zeker.’

   1. jason

    ja ja heerenveen is dat niet die club met dat grote stadion en die even grote schulden. Ja laten we die lekker achterna gaan hai. Hopelijk blijven dromen bedrog voor jou.

    Lang leve De Koel

 28. Ievel Knievel

  Berden heeft zich afgelopen tijd gelukkig wat meer op de achtergrond gehouden en dit klinkt als een zinnig plan. Maar dan ben je er nog niet. Wil er bij VVV echt iets gaan groeien dan moet Berden het beleid overlaten aan echte voetbal-, en misschien wel VVV -mensen. Wat ik bij VVV momenteel mis is een hart, passie . Het is te veel een “mooie praatjes” beleid. Gelukkig valt de kwaliteit van de overige clubs in de juup tegen en gaat het met het merendeel van de clubs nog slechter. Dat wil niet zeggen dat je maar bij de pakken neer moet gaan zitten op voetbaltechnisch gebied. Dromen van de eredivisie doen we allemaal, maar wil je daar blijven moet je op technisch gebied toch een stabielere organisatie neerzetten met groeimogelijkheden. Dit hoeft niet per sé meer geld te kosten dan het nu doet, maar vergt wel een andere manier van denken.

  Ik heb het in het verleden wel eens aangehaald, maar een samenwerking met een Cruyff university of de universiteiten, hogenscholen en ROC’s zou VVV goed doen. Een partnerschap met Duitse clubs ook, zeker als je het gebied over de grens ook als achterland ziet.

  Goede voetbalmensen op goede posities en je komt een heel eind. Hou de jonge talentvolle spelers en bouw dat uit volgend seizoen, Dit seizoen gaan voor volgende ronde play offs, volgend seizoen gaan voor plek 1 of 2. Het publiek verover je niet alleen terug door te promoveren naar de eredivisie, maar door ook de juup serieus te nemen en ook daar alvast aan klantenbinding te gaan doen.

  1. Drikus

   Zo te lezen heeft Berden het licht gezien. Hij beseft dat sportieve prestaties en aantrekkelijk voetbal key zijn voor het realiseren van zijn droom!
   Daar trek je publiek en sponsors mee, en met die belangstelling heb je slagkracht naar de gemeente. Ik hoop dat hij deze tactiek met ingang van seizoen 2014/2015 tot uitvoer gaat brengen!

   1. Ruben

    Dat heeft hij altijd ook geroepen! Vandaar dat net na de promotie de plannen voor een nieuw stadion werden uitgerold. Dat de gemeente hier zo traag is als dikke stront en daardoor naar verloop van tijd de prestaties minder werden, dat is logisch.

   2. Ben

    Dus de gemeente is het schuld dat de prestaties minder werden en je vindt het bovendien nog logisch ook. Zit jij ’s morgens al aan de borrel?

   3. Ruben

    Ja, zo is het gedeeltelijk toch ook.

    De hoogte van de begroting bepaald op welk niveau jij acteert. De toenmalige burgemeester riep in 2006 (!!) al dat VVV zo snel mogelijk een nieuw onderkomen moest krijgen, om zodoende tot een hogere begroting te kunnen komen.

    Wanneer alleen de besluitvorming vervolgens al 8 jaar duurt, dan kun je stellen dat de gemeente op z’n minst een aandeel heeft in het feit dat VVV qua begroting niet heeft kunnen groeien.

    Niemand speelt met een begroting van 4 mln structureel eredivisie. Het is nog knap dat VVV het zo lang heeft weten vol te houden!

 29. Meuske

  Denk dat we blij mogen zijn dat Hay überhaupt nog tijd en geld in VVV wil steken met zo een besluiteloos zooitje ambtenaren in de gemeenteraad. Wat hebben ze nu bereikt met het Kazerneterrein? Helemaal niets, daar wil niemand meer iets gaan ondernemen dankzij die koekenbakkers. Laten we hopen dat Hay zijn droom nog waar wil maken en nog lang aan de club verbonden blijft want waar zou VVV staan zonder Berden, dat zouden veel mensen zich eens moeten realiseren. Forza VVV

Leave a Reply