Verslag VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-1

Eindelijk!!! Dit was tenminste eens een wedstrijdinstelling waar je weer warm van wordt met dit weer. Vanaf de eerste minuut wilde VVV-Venlo duidelijk maken wie de baas was op het veld. Dit leidde direct tot enkele kansen maar helaas werden deze niet benut. En als zo vaak in het voetbal scoort de tegenpartij uit de enige aanval. De 0-1 door good old Donny de Groot was een mooie aanval van de Eindhovenaren.

Trainer Rene Trost begon heel verrassend met Rajcomar in de spits en Schroijen als linksbuiten. Hierdoor was er op het middenveld toch een plaats ingeruimd voor Selman Sevinc. En wat speelde deze jongen een berewedstrijd. In 94 minuten welgeteld maar 1x balverlies!

Dat VVV een (terechte) penalty nodig had om op gelijke hoogte te komen was tekenend. Over de gehele wedstrijd genomen hadden de Venlonaren zeker 8 uitgespeelde kansen die jammerlijk werden gemist. Vooral de kans van Ozan Türk was amper te missen.

Na de penalty en de rode kaart voor de centrale verdediger van Eindhoven maakte VVV echter een grote fout. In plaats van de bal juist in hoog tempo rond te gaan spelen, met een man meer, ging men de lange bal hanteren, waardoor Endhoven toch tamelijk gemakkelijk overeind kon blijven. Dit deden de Eindhovenaren op een slimme manier. Veel tijdtrekkend, waar de scheidsrechter amper tegen optrad.

Dat de tweede wissel ook nog scoorde hadden veel mensen niet meer voor mogelijk gehouden. Maar eindelijk had VVV ook eens het geluk aan haar zijde. De Eindhovenaren die goed combineerde gingen toch nog met lege handen naar huis. Al met al mag VVV terug zien op een prima wedstrijd, met weer 3 punten waardoor de tweede positie op de ranglijst voor de komende 24 uur een feit is.

 

Mäenpää 7,5: Heeft VVV al de nodige punten bezorgd en had vanavond ook weer een paar belangrijke reddingen.

Joppen 8: Kwam ouderwets dreigend op aan de rechterkant. Speelde fel zoals we hem graag zien. Maar werd ook paar keer gedold door zijn directe tegenstander.

Altheer 8: Blijft rustig en heeft het nodige overzicht van achteruit. Zorgt voor meer snelheid bij spelhervattingen.

Balkestein 7,5: Had Donny de Groot, op een moment na, volledig in zijn zak. Speelde paar mooie crosspasses.

Fleuren 6,5: Kwam ook veelvuldig op aan de linkerkant. Schakelde zich goed in maar mag verdedigend net zo fel op de man zitten als zijn collega aan de rechterkant.

Post 7: Aanjager en flink storend op het middenveld. Gebruikt zijn fysiek op een goede manier. Krijgt hierdoor wel veel gele kaarten. Moet daar nog wat slimmer in worden.

Sevinc 9: Wat een wedstrijd van Selman. Bood zich aan, corrigeerde, jaagt aan/op en geen balverlies. Vijf basisplaatsen, 5 overwinningen voor VVV. Een sprookje voor hem onderhand.

Türk 6,5: Speelde de eerste helft best aardig. Jaagde goed op de centrale verdedigers van Eindhoven. Na het missen van de grote kans leek er iets geknakt te zijn bij hem. Bleef wel keihard werken.

Reimerink 6: Had hij maar wat meer durf. Hij kan meer dan ie zelf denkt. Maar kan iemand hem op de training hem eens een keer leren hoe je een bal moet aannemen?! Te vaak springt de bal van zijn voet bij een aanname.

Rajcomar 5: Had paar aardige acties maar brengt te weinig als aanvalsleider. Heeft ondertussen wel geleerd wat buitenspel is.

Schroijen 6,5: Werkte zich een ongeluk en probeerde iedereen van zijn kwaliteiten te overtuigen. Maar als hij simpel speelt is hij voor VVV nog van grote waarde.

De Kogel 6,5: Jammer dat Trost het nog steeds niet in hem ziet zitten. Zeker in thuiswedstrijden eigenlijk een vaste waarde in dit team. Brengt meer fysiek en strijd dan Rajcomar. Had nog geen bal geraakt toen hij de penalty binnenschoot.

Wolters 6: Dreef zijn acties weer veel te ver door in de minuten dat hij meedeed. Maar eens te meer bleek maar weer eens dat Randy een speler is die zijn momenten heeft en iets meer heeft dan een andere speler. Scoorde de verdiende 2-1.

Kruijsen -: Viel te kort in maar opvallend hoe fel hij was in die paar minuten.

Trost 6,5: Onbegrijpelijk dat hij toch weer met Rajcomar in de spits begon. Had 2 gouden wissels. Liet zijn ploeg eindelijk eens vanaf de eerste minuut vol overtuiging spelen en vol op de aanval.

 

100 Responses

 1. De Koel

  VVV was veel sterker dan Eindhoven, maar wederom was het grote probleem dat VVV moeilijk scoort. Het had 3-1 kunnen en moeten staan in de rust. Wissels van Trost pakten weer goed uit: De Kogel stond amper in het veld of hij kon al aanleggen vanaf 11 meter. En ook deze keer weer een feilloze penalty. En natuurlijk Wolters als matchwinner. Keeper van Eindhoven was erg zwak, die had wel wat vaker op de proef gesteld mogen worden, zeker na de rode kaart. Maar bij VVV duurde het allemaal steeds net te lang.
  Qua spel was ik aangenaam verrast. Behoorlijke aanvallen gezien, waarbij de buitenspelers steeds goed gevonden werden. Al met al een verdiende overwinning, maar gezien het wedstrijdverloop wel een gelukkige.

  En wat het tijdrekken van Eindhoven betreft, de wissel van die nummer 10 was echt het toppunt. Doet drie minuten lang alsof ‘ie niets in de gaten heeft. Had van mij direct rood mogen krijgen. Slap opgetreden van de scheids.

 2. jason

  8 uitgespeelde kansen ? Als de keeper van vvv een doeltrap neemt en de bal vliegt richting de goal van eindhoven dan noemen mensen het al een kans. In de eerste helft had vvv 3 grote kansen (turk, schroijen en schroijen) In de 2e helft heb ik er niet echt veel meer gezien. Bij de goal van eindhoven laat fleuren zijn directe tegenstander weer eens veel te makkelijk de voorzet geven, wanneer blokt hij eens z’n bal ? De penalty is wel erg gemakkelijk gegeven en als we hem zo tegen gehad hadden dan was de wereld te klein. vvv heeft te weinig diepgang van middenvelders waardoor het allemaal wel erg voorspelbaar is met vaak geen bezetting voor de goal. Verder wel heel tevreden natuurlijk over het resultaat en de prima goal van Wolters.

  Lang leve De Koel

  1. Goodie

   Binnen 5 minuten had Rajcomar al 2 grote kansen. Die vrije trap, en dat moment waar de keeper hem de bal cadeau deed maar Rajcomar af wilde leggen. Voor de rest heeft VVV best goed voetbal gespeeld.

   1. jason

    So sinds wanneer is een vrije trap een grote kans ? En dat van rajcomar werd uiteindelijk dus geen kans.

    Lang leve De Koel

   2. Goodie

    Een kans was het zeker, maar het werd geen schot. En een vrije trap net buiten de 16 mag je toch wel een kans noemen. Dat hij dat slap in de muur wordt geschoten is een ander verhaal.

 3. Donderspeech

  Heeft onze razende reporter dezelfde wedstrijd gezien als ik? Fleuren een van de betere van het veld ! Maar krijgt hier nooit meer dan een 6,5. Dus heeft vandaag op zijn best gespeeld. Ik ben normaal geen fan van Reimerink maar die speelde vandaag (zeker de eerste helft) erg goed. Liet steeds de back van Eindhoven zijn hielen zien. Die snelheid moet veel meer benut worden door slimme pasjes van Turk. Maenpaa was vandaag de reddende engel wederom. Pakte 2-3 “doelpunten” er nog uit. Er liggen links en rechts een paar eredivisieclubs behoorlijk te slapen. Rajcomar komt zeer ongeinteresseerd over, volgende keer svp de Kogel ! Al met al een leuke spannende pot met een hoog amusementsgehalte. Het was echter niet nodig om het zo spannend te maken. Als in A’dam met dezelfde instelling gespeeld wordt moet dat ook kunnen lukken.

  1. eric

   Meen eens,

   Die razende reporter kijkt waarschijnlijk vanaf de Erkenkamp waar het allemaal wat rustiger gaat, en de beelden natuurlijk ook niet 100 % snel binnen komen.

   Niels is de kracht die er is, en zich ook elke wedstrijd laat zien, als Rajcomar vervangen wordt door iemand moeten jullie niet zo negatief joelen, jullie doen net of Kogel onze god is .
   Heeft ook vaak een kans gekregen en houd de bal voor een Utrechtenaar(eredivisie) ook echt niet mooi in bezit, Racomar en Kogel zijn gewoon beide niet goed.

   Prima game gezien en gelijk al in begin gezien dat de winst voor VVV was/zou worden, ook toen ze achter kwamen, bleef ik dat gevoel hebben.

   Met Ruudje of een andere spits van redelijke bekendheid stonden we nu al bovenaan.

 4. YowVVV

  Heerlijk gevoel na afloop, verdiende overwinning voor VVV.
  De kansen afmaken hadden alleen voor meer rust kunnen zorgen.
  Eindhoven speelde anti-voetbal. Verder ben ik voor stadionverboden, zelfs bij het gooien van een aansteker mag iemand een tijdelijk stadionverbod krijgen. Al was die speler van Eindhoven wel een klein klein kleutertje, maar zo liepen er nog een aantal. Blijkbaar heeft het virus van Grote broer PSV, fc Eindhoven aangestoken.

  Op naar Amsterdam, daarna thuis weer vol voor de 3 punten!

  1. Goodie

   Je hebt een punt met die stadionverboden. Tuurlijk, zo iets moet je niet doen. Maar de Eindhoven spelers en scheidsrechter speelde hier zelf ook een rol in. Dat steeds maar tijd blijven rekken, en die scheidsrechter durft er maar geen kaart voor te geven. Ik praat het niet goed, maar kan het me wel voorstellen. Heb me er ook gruwelijk aan geërgerd.

 5. clubman

  Geweldig is het opeens weer allemaal, fantastisch, overtreffende trap, kampioenen, chapeau, team-spirit, winnaars, niets dan lof!

  Ook de grasmat lag er weer ont-zet-tend mooi bij! Ik hoop dat ze daarboven zo slim en doortastend genoeg zijn om het lopende contract van de terreinknecht gauw open te breken en met minimaal 5 seizoenen te verlengen. Met die man gaan we nog gouden tijden beleven, dat zeg ik toch al vanaf het begin. Alle betweters zijn nu stil, maar ik heb het altijd al gezegd en nu komt mijn voorspelling dus ook uit.
  This is our grass!

 6. venlo4ever

  wat speelt Sevinc week na week goeie wedstrijden niet normaal. daar gaan we in Venlo nog veel plezier aan beleven aan die speler. dat ze dat contract maar meteen met een paar jaar verlengen

 7. sultana

  Wat een geweldig begin van mijn weekend, vvv wat druk zette naar voren zo een goede wedstrijd in maanden niet meer gezien! Uitblinker Sevinc, Reimerink, Joppen, Maenpaa en Fleuren. Maar wat doet die Rajcomar wekelijks in de basis?? Loopt constant verkeerd en komt 10 stappen te laat, werkelijk alle voorzetten van de zijkanten deed hij niets mee of meneer stond weer eens verkeerd. Met zulke voorzetten had de Kogel er zeker 1 of 2 ingeschoten de eerste helft. Rajcomar is de meest waardeloze spits die ik in jaren heb zien spelen bij vvv. Begrijp niet wat Trost in hem ziet……… Ook sinds lange tijd weer eens een goede sfeer in de Koel, ik heb genoten. Hopelijk zetten ze deze lijn voort dan kan het nog een leuke tweede seizoens helft worden. Forza vvv

 8. Meuske

  Helemaal met je eens, deze wedstrijd was weer eens beleving van beide kanten zowel spelers als supporters. Rajcomar als enige spits a.u.b. NOOIT meer doen. Heerlijke avond gehad en nog lang na kunnen genieten van de wedstrijd. Trots op os clubke

   1. Goodie

    Ik heb een deel van de wedstrijd terug gekeken. En volgens fox stond het zo:

    ————————Post————–
    –Sevinc————————–Schroijen
    ———————–Turk——————
    ———–Reimerink—Rajcomar——

    Ga er van uit dat ze daar wel de juiste opstellingen weten?

   2. Meuske

    Rare opstelling als je het mij vraagt, dus Jules was tweede spits volgens jou plaatje? Maakt ook eigenlijk niks uit de punten zijn binnen en Rajconar bakt er niks dat zijn de feiten.

   3. Goodie

    Maakt me niet uit hoe ze spelen, als ze die 3 punten maar binnen halen. En volgende week inderdaad de Kogel weer gewoon in de spits.

 9. marcel

  VVV speelde om te winnen, net als tegen sparta en helmond sport. Heerlijk dat direkt druk zetten en proberen baas in eigen huis te zijn. Zo hoort ’t. Wat is het toch jammer dat zo’n nwofor totaal niet speelt bij heerenveen. Zo’n jongen in de spits en het ziet er stukken anders uit. Een prima serie neergezet qua punten, maar als er dan toch een minpuntje op 1 februari aangeplakt mag worden, dan is het dat VVV met de blik naar boven en evaluerend op het seizoen tot nog toe, niet met een spits op de proppen is gekomen die het balletje er wat makkelijker inlegt.

  Zit net ff naar de stand te kijken en (voor zover dat iets wil zeggen), dat ziet er qua programma totaal zo slecht nog niet uit. van de bovenste 10 nog 4 tegenstanders, waarvan 3 thuis. van de onderste 10 nog 9 tegenstanders.

  komende wedstrijd op maandagavond in amsterdam…… dat ga ik niet redden. schijt jongteams (waarvan je ook nog maar moet afwachten waar ze me op het veld verschijnen.)

 10. Drikus

  Waarom jammer dat WII heeft gewonnen? Met nog 2 wedstrijden in de periode te gaan heeft VVV deze titel nu in eigen hand. Met een periode op zak ben je sowieso verzekerd van play-offs. Bijkomend voordeel: het scheelt een aantal wedstrijden voorronde spelen mocht VVV geen kampioen worden.
  Voor de titel heeft VVV nog 13 wedstrijden om orde op zaken te stellen. De toppers hebben we gehad muv van Dord, maar die zijn nu wel met een behoorlijk mindere reeks bezig dus daar ben ik niet bang voor. Zeker niet thuis!
  WII heeft MVV, Eindhoven en de Graafschap nog uit. Daarnaast Helmond en Dordrecht nog thuis…. Zware wedstrijden waar zeker punten zullen worden gemorst.

  1. Goodie

   Den Bosch heeft Excelsior en Sparta nog. Hierin verliezen ze punten verwacht ik. Elk punt die we in/uitlopen op Willem2 zullen belangrijk gaan worden. Dordrecht zie ik geen kampioen worden ondanks de voorsprong. Van de laatste 7 duels hebben ze er 2 gewonnen.

  2. De Koel

   @Drikus: Met een periodetitel ben je inderdaad verzekerd van play-offs, maar of je de eerste ronde van de play-offs mag overslaan wordt puur en alleen bepaald door de eindstand op de ranglijst. Van de acht JL ploegen die nacompetitie spelen, hoeven de vier hoogst geklasseerde ploegen pas in de 2e ronde aan te treden.
   De eindstand op de ranglijst is dus veel belangrijker dan een periodetitel. Beter 5e worden zonder periodetitel dan 6e met periodetitel.

 11. brise continu

  @3kus:

  En dan zeggen dat ik poep praat? Klopt: poep!!
  Maar jij verkondigt echt dieken bout!!
  Voor uitleg zie reactie van De Koel…

  Psst..zo ff sprietse!!

 12. pavisto67

  Wat vinden jullie eigenlijk van de in mijn ogen foute start opstelling van VVV?

  Trost gaf voor de wedstrijd aan zich te hebben aangepast aan FC Eindhoven, en daarom slechts met twee aanvallers aan te treden, Rajcomar en Reimerink. Reimerink speelde echt als pure rechtsbuiten, deed dat in de eerste helft zeer behoorlijk. Maar omdat hij zoveel op de vleugel stond opgesteld kon hij nauwelijks spelers bereiken, terwijl hij wel vaak zijn man voorbij kwam. Volgens mij was Leon de Kogel dan een veel betere keuzen dan Prince op te stellen. Bovendien is de aanval al niet de sterkste linie van VVV, ik vond het de eerste helft wel erg magertjes. Het gevaar kwam meer van het middenveld. In de tweede helft kwam het na de wissels met het nodige geluk alsnog goed.
  Wat vinden jullie, terechte keuze van Trost om zich aan de tegenstander aan te passen of foute tactiek die met enig geluk geen puntverlies heeft opgeleverd?

  1. Ievel Knievel

   Hey Pavisto,

   Ik zie het als volgt. Trost is een coach die in mijn ogen (heel goed) rustig is gebleven toen het minder liep en dit heeft zijn uitwerking gehad op het team. Mentaal is hij in staat om de boel op orde te krijgen. In dat opzicht is de keuze voor Trost een hele goede geweest. Als je kijkt naar de aanvalslinie van VVV dan vallen natuurlijk een aantal dingen op. 1). Het doelsaldo. Van alle topploegen in de Juup heeft VVV weinig goals voor. Wel weinig goals tegen. Dus met de verdediging (en vooral ook het keepwerk), gaat het goed. VVV wint vaak met weinig goals voor, verliest met weinig goals tegen; en ook bij de gelijke spelen vallen nauwelijks doeplunten. Verdediging en middenveld staan dus goed (al is het wat behoudend), maar dat is de keus van de trainer en gelet op het spel en de resultaten niet geheel onterecht. We zitten ook in een overgangsjaar in mijn ogen.
   2) Het vasthouden aan bepaalde spelers (in de aanvalslinie).

   Ik vermoed toch dat Trost hier wel een bepaalde logica inziet. Kennelijk is het met de aanval minder goed gesteld dan wij denken. Ik kan mij niet voorstellen dat een trainer die dagelijks een training ziet en veel wedstrijden heeft gezien met wisselende aanvalslinies en uit het voetbal komt, bewust aan een tactiek en speelwijze (en spelers) blijft vasthouden, wanneer het beter kan.

   Het zou fijn zijn als Trost zelf eens een (goede uitgebreide) uitleg geeft over het hoe en waarom van zijn keuzes (zonder spelers af te vallen), want we hebben alle spelers nodig. Ook Prince. Want ook Prince heeft zo zijn momenten.

 13. Depor

  Prima opstelling, VVV speelde een geweldige wedstrijd.
  Rajcomar speelde tegen Willem II geweldig, De Kogel was in die wedstrijd niet te zien. Dus de keuze was niet eens onlogisch, al zou ik De Kogel altijd laten spelen en dan samen met Rajcomar. De Kogel had ik misschien iets eerder gebracht tegen Eindhoven.

  En de wedstrijd tegen Ajax 2 is puur afhankelijk van wat Ajax 2 gaat opstellen. Pure competitievervalsing.

   1. De Koel

    Niet helemaal, want spelers die 15 of meer officiele wedstrijden voor Ajax 1 hebben gespeeld, mogen niet meer opgesteld worden.

   2. Goodie

    Ja klopt. Maar die spelers zullen meestal ook wel in de basis starten van het eerste.

   3. De Koel

    Volgens mij tellen invalbeurten ook mee voor die 15 wedstrijden, dus ook de bank van Ajax 1 kan aan dit aantal komen.

   4. Goodie

    Dat klopt ook. Maar het zijn meestal de zelfde spelers die invallen bij Ajax geloof ik. Die Poulsen, en die spitsen wisselen nog wel is, voor de rest spelen ze ook elke week met de zelfde 11 dacht ik. We zullen het maandag allemaal wel zien.

 14. Depor

  Dus hoe later in het seizoen je de tweede elftallen tegen hebt, des te gunstiger… Slaat allemaal nergens meer op.

  Ik zag trouwens dat Sevinc een amateurcontract heeft. Ik neem aan dat ze dit contract binnen een paar weken omzetten naar een langdurig profcontract? Straks loopt hij gratis de deur uit…!!!!

  1. De Koel

   Klopt. Goed voorbeeld is Hoesen: hij had meer dan 15 wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld, waardoor hij niet meer voor jong Ajax mocht uitkomen. Omdat hij geen eerste keus was bij Ajax 1, zou hij bij Ajax amper kunnen spelen, en daarom is hij nu verhuurd.

 15. Meuske

  Denk dat we jong Ajax echt niet hoeven te vrezen want iedere week staat er een compleet ander elftal. De belangstelling is echt dramatisch laag en de trainer word helemaal gek omdat hij nooit weet wie hij nou weer tot zijn beschikking heeft en zo nooit kan bouwen aan een team. Denk dat VVV hier gewoon 3 punten gaat pakken zonder al teveel moeite.

 16. marcel

  omdat er toch weer onduidelijkheden bestaan nogmaals de BELACHELIJKE regels voor 2e elftallen.

  wat in het weekend speelt MAG WEL op maandag meedoen, aangezien ze in de kleine lettertjes opgenomen hebben dat maandag niet bij de speelronde hoort die ervoor gespeeld wordt, maar ook niet bij de speelronde die erna gespeeld wordt (hahahahaha hoe verzinnen ze het).

  echter na 14 beurten in het eerste (basis of inval), mag je niet meer voor het jong-team uitkomen in jupilerleague verband

 17. Frosty

  Van jong Ajax moet je gewoon winnen, kom op zeg. Ajax laat echt geen spelers op zondag EN maandag aantreden voor een wedstrijd. Dus wie zijn de beste spelers van jong Ajax? De Sa, Sana, heel misschien Andersen en Duarte… Nou top…
  Met een beetje geluk staat Mike van der Hoorn er in, dan kan VVV op voorhand al 3 punten bijschrijven.
  Vorige week nog verloren van Telstar (dat toen nog 18e stond) met 3-1 en met de beste speler, Andersen, er in voor jong Ajax.

 18. tulipanes

  Sevinc dus nu ook talent van week. Alle eredivisie clubs weten nu dus dat hij zo op te pikken is… Als vvv zijnde zou ik hem meteen een 3 jarige verbintenis geven zodat hij niet transfervrij vertrekt. Zo’n beetje de eerste nieuwe jeugdspeler die echt doorbreekt na Willem Janssen.

   1. vvv_supporter_op_zuid

    heb de video ff bekeken, maar als VVV al geen actie ondernomen heeft kun je het vergeten. Vrijwel iedere scout in Nederland kent hem nu.

    Die jongen (lees: op instructie zaakwaarnemer) wacht zeer waarschijnlijk nu wat VVV bereikt aan het einde van het seizoen en zal nu niet meer gaan tekenen (of met een clausule…).
    Als hij zich zo blijft manifesteren is hij tegen een ‘opleidingsvergoeding’ (lees “appel en een ei”) aan het einde van het seizoen weg naar een Eredivisie club.
    Als ik hem was zou ik wel naar een club gaan waar hij aan spelen toe komt…

    Inderdaad heel jammer… maar typisch VVV.

   2. Word

    Hoezo ’typisch vvv?’ , weet jij wat er allemaal speelt? En nee, ik ook niet, maar ik trek ook nog geen conclusie.

    Wie zegt dat ze er niet mee bezig zijn? Misschien is het wel Sevinc (of zijn zaakwaarnemer) die af wil wachten.

   3. vvv_supporter_op_zuid

    omdat er in het verleden zoveel spelers met einde contract gratis de deur zijn uitgelopen… vandaar

 19. Goodie

  Ik denk dat VVV wel is gaan onderhandelen. In het filmpje hoor je Trost voor de wedstrijd tegen Willem2 al zeggen dat hij Sevinc een geweldige voetballer vindt.

 20. Ruben

  Off Topic.

  Onlangs gesproken met iemand die op de hoogte is van de gang van zaken rondom het nieuwe/te verbouwen stadion. Hij zei enkele zaken waardoor ik tot de conclusie kom dat het niet doorgaan van het nieuwe stadion een nog grotere ramp voor VVV is dan ik al dacht. Hier enkele feiten op een rijtje:

  – Eigenlijk mag er vanuit de UEFA helemaal niet gevoetbald worden in De Koel. Ons stadion heeft namelijk een zogenaamde rondgang, waardoor je van tribune naar tribune kunt lopen. Dit is verboden! VVV heeft echter dispensatie gekregen.
  – Deze dispensatie geeft wel tot gevolg dat bij elke nieuwe verbouwing/aanpassing van het stadion, VVV zich aan de regels van de KNVB dient te houden mbt veiligheid. Deze regels zijn haast onmogelijk voor VVV om na te komen. Bijv:
  – Elke tribune moet een eigen in en uitgang hebben. (Dus wanneer VVV de lange zijde Z wil uitbreiden, moet deze tribune een nieuwe, aparte in en uitgang naar de parkeerplaats krijgen).
  – Een nieuwe in-uit gang achter Z maken kan niet. Voor de wal achter het stadion geldt namelijk een algeheel kapverbod! Daarbij kan die wal ook niet weg, aangezien onder/in deze wal al het puin van de tweede wereldoorlog ligt verborgen. dwz meters hoog beton en ijzer van het oude stadscentrum.
  – Je moet ten alle tijden vanaf je plek de 4 cornervlaggen kunnen zien. Op de Maastribune, waar die grote spandoeken liggen extra stoeltjes neerzetten kan dus niet! Je ziet dan namelijk de cornervlaggen niet meer!

  En zo zijn er nog enkele regels waar VVV bij verbouwing van de Koel aan moet voldoen, maar die haast onmogelijk zijn. Ik denk dan ook dat uitbreiding niet gaat plaatsvinden en dat er hoogstens wordt vernieuwd. Een grotere capaciteit zal op die locatie niet plaatsvinden en structureel groeien zal de club daar dus niet kunnen.

  Dit moest ik even kwijt!

  1. Ievel Knievel

   Al meerdere malen aangehaald, maar oplossingen genoeg. De strenge restricties die Ruben opnoemt kloppen, maar er zijn ook creatieve oplossingen te bedenken.

   Trainingsveld verbouwen tot parkeerplaats (met ramp om erin of uit te kunnen rijden) of een twee- of driedeks parkeergarage op het trainingsveld neerzetten (met oprit vanuit huidige parkeer0plaats op dek 2 of dek 3. Via deze zijde kunnen dan zowel O, als Z een eigen ingang krijgen.

   Schuine hellingen kunnen idd niet meteen omgebouwd worden tot tribune er zijn echter wel twee oplossingen. Of de onoverdekte tribunedelen slopen, de rondweg halveren of nog smaller maken (ruimte genoeg) en dan vanuit de grashellingen tribune opnieuw naar beneden doortrekken en veld opschuiven richting hoofd- en Maastribune. Of je plaatst op de rondweg extra tribunedelen dichter op de onoverdekte delen en laat een gat achter deze geplaatste tribunedelen vallen (hier zelfs een goedkope variant, je zou ook voor luxere versies kunnen gaan, aanbod genoeg op internet: http://www.vomasports.nl/data/mediablocks/2__31_1_ms1.rvf_6.jpg).

   Het enige wat te prijzen is, is een nieuwe dakconstructie die op de Maas- en hooftdribune de onoverdekte delen kan overkappen. Enige echte uitdaging is de Maastribune een eigen ingang geven. Waar een wil is, is een weg. Gemeentes kunnen trouwens bestemmingsplannen aanpassen. Gebeurt regelmatig. Aan de voorzijde van het stadion is plek genoeg om modulaire eenheden te plaatsen en zodoende het gebrek aan faciliteiten op te vangen.

   Gegroet,

 21. Depor

  Oplossingen genoeg. Als je het looppad in het stadion weghaalt dan komt er al een hoop ruimte. Dan ook nog de onoverdekte plaatsen weghalen en het veld verschuiven. Probleem opgelost.

  Ok, een hoop werk, maar het zal sowieso veel werk zijn wil je er iets van maken. De lokatie is ideaal en mooi. Daar moet iets moois van te maken zijn! Maar ik neem aan dat ze wel een aantal architecten inschakelen.

 22. YowVVV

  Het verhaal van Ruben wil ik even ontkrachten, want er klopt namelijk vrijwel niets van. Blijkbaar is zijn informatie niet insite genoeg (gelukkig!!!).
  In het voorjaar is er meer bekend over de verbouwing van de Koel, in de zomer worden nl. al verdere vernieuwingen doorgevoerd.

  1. Word

   Verhaal van Ruben is redelijk kloppend. Weet dit namelijk van bouwbedrijf/aannemer die destijds O heeft aangepast: officieel moet nu O via de trap naar binnen/buiten en moeten de mensen van VN en Z via de hoofdingang komen/gaan, zodat O een eigen/aparte ingang heeft.

   Verder mogen die bomen al jaaaren niet gekapt: vvv wilde eind jaren 70 een mini-stationnetje (als Ehvn) achter stadion maken om zo supps van bezoekende clubs daar per trein naar toe te laten komen. Mocht niet.

 23. Meuske

  Vooropgesteld ben ik voor voetballen in onze Koel zolang het stadion niet iedere week tot de nok toe vol zit want wat heb je aan meer zitplaatsen terwijl er niemand op wil zitten. Snap alleen niet waarom dat Kazerne terrein zo heilig is bij Hay, richting Grubbenvorst is toch plek zat voor een mooie voetbal tempel. Daar heeft niemand last van overlast en de infrastructuur is makkelijker te realiseren volgens mij.

  1. De Koel

   Waarom het kazerneterrein zo heilig is voor Berden? Mijn mening: puur prestige. Vanuit zijn kantoor zou hij dan een mooi uitzicht op het nieuwe stadion hebben en kon hij indruk maken op de zakenrelaties die bij hem over de vloer komen. Maar het MFC is van de baan, in ieder geval voor VVV.
   Zoals je al aangeeft, richting Grubbenvorst is plek genoeg, is ook nog eens veel beter bereikbaar en daar heb je geen last van klagende omwonenden en oude stenen.

   1. Ruben

    Reden waarom het kazerneterrein heilig is, is omdat er dan meerdere partijen kunnen anticiperen en deelnemen aan de plannen, waardoor veel kosten gedeeld kunnen worden.

    Uiteraard speelt de locatie an sich mee. Prominent aan de Maas, waardoor het stadion (en dus sponsorreclame) goed zichtbaar is voor iedereen die Venlo bezoekt! Indruk maken op zakenpartners zoals De Koel beweert is natuurlijk je reinste onzin! Als hij wil pronken met een stadion, kan hij de zakenpartners er ook ontvangen namelijk.

    Daarnaast geloof ik ook nog dat Berden het goed voor heeft met de stad zelf. Een verpauperde locatie als de Blerickse Maasoever (daklozenopvang, elektriciteitscentrale, lege vervallen kantoorgebouwen en kazerne) kan natuurlijk perfect een gedaanteverwisseling gebruiken. Roermond is ook niet slechter geworden van hun opgeknapte kazerne!

  1. Goodie

   Maar als we het over spoor hebben gaat het alleen over de vvv supporters die met de trein komen? Want hoeveel uitwedstrijden zijn er tegenwoordig met vrij vervoer?

   1. Ruben

    Een spoor is naar mijn idee inderdaad niet mogelijk. Maar hoeveel oudere mensen gaan er voor een voetbalwedstrijd met de fiets naar Grubbenvorst?

    Nee, het stadion van VVV hoort op fietsafstand van het centrum te liggen.
    Mij lijkt het grasveld tegenover vd Valk, naast Océ nog altijd het meest geschikt.

    5 minuten fietsen vanaf de parade (via Urbanusweg). Genoeg aanrijdroutes voor auto’s. Groot braakliggend terrein, dus ruimte voor stadion én parkeerplaatsen. Parkeren kan ook tegenover het terrein op het industriegebied. Naast de autosnelweg, dus iedereen die over de snelweg rijdt ziet het stadion (reclame en marketingtechnisch interessant). Geen woonhuizen in de buurt, dus ook geen bezwaar van omwonenden. Het is een industrieterrein, dus bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd/ aangepast te worden. Meerdere bushaltes voor de deur.

    Als er een ontwerp ligt, kun je daar morgen beginnen met graven.

   2. Goodie

    Ik vind Océ ook zeer geschikt. Hier kunnen supporters die met auto komen sneller weg dan dat geplaar bij de Koel altijd. Ga af en toe met buslijn 83, de bushalte is 1 minuut lopen naar van de Valk. De looptijd naar de Koel is al gauw een kwartier vanuit het station.

 24. Meuske

  Dat is toch veel te klein voor een stadion en parkeergelegenheid voor gemiddeld 10.000 bezoekers, veel te korte aanrijd routes dat word een chaos net voor de wedstrijd. Neem aan dat jij dichtbij het centrum woont want denk dat het merendeel verder moet dan 5 min fietsen naar Oce als ze een wedstijd willen bezoeken. Het veiling terrein daar bedoel ik mee richting Grubbenvorst dus dat is niet cenrum Grubbenvorst wat dat is inderdaad te ver.

  1. Ruben

   Te klein? Die plak is minimaal 200 x 100 meter. minimaal.
   En hoezo is de aanrijdroute te kort? De Nijmeegseweg is 4 keer zo lang dan de Kaldenkerkerweg. En dat is slechts 1 weg. Hier heb je meerdere aanrijdroutes.

   5 minuten fiets vanaf de Parade zei ik. Natuurlijk moeten mensen die in Blerick wonen langer dan 5 minuten fietsen. Maar dat moeten die nu ook. Het gaat mij om de ligging vanaf het centrum van de stad.

   Ik weet overigens wel waar het veilingterrein ligt. Maar vanaf de parade tot aan het veilingterrein is 7,3 kilometer en 25 minuten fietsen! Dat is echt te ver! Vooral voor die supporters die voor de wedstrijd gezellig een drankje willen doen.

   1. De Koel

    Wordt een beetje een zinloze discussie. Het MFC plan is afgeketst, in ieder geval wat voetbalfaciliteiten betreft. Er is een alternatief plan voor het kazerneterrein, dus de centen van de betrokken financiers vloeien daar naartoe. Geld dat dus niet meer beschikbaar is voor een eventueel nieuw stadion voor VVV. Enige optie is dus om de Koel op te knappen. Wellicht dat over 5 tot 10 jaar het economisch weer wat beter gaat en er dan nieuwe mogelijkheden zijn. Maar tot die tijd kun je een nieuw stadion vergeten.

   2. Ruben

    Uh, op het kazerneterrein komt net niks meer. De gemeente heeft zichzelf in de voet geschoten.

   3. De Koel

    Ik heb de laatste berichtgeving niet meer gevolgd, maar er zou toch een “Leisure Dome” komen op dezelfde plek?

 25. Ruben

  @De Koel Dat was inderdaad de planning ja. Althans, daar is een groep mensen al 8 jaar mee bezig en er zijn al honderdduizenden euro’s ingestoken. Maar omdat iemand uit de voormalige gemeenteraad van Arcen ooit heeft beloofd dat Taurus bioscoopzalen mag bouwen aan zijn toko, zien de investeerders er hoogstwaarschijnlijk geen brood in om ook op het kazerneterrein iets dergelijks neer te zetten.

  Wat ik dan weer heel gek vind, want de enige bioscoop in Venlo heeft nog nooit vol gezeten, dus er is helemaal geen behoefte aan nog meer bioscopen. Begrijp dan ook niet waarom de investeerders niet gewoon die bioscoopzaal schrappen en er een mooie ijsbaan neerleggen. Dán trek je volk naar je stad.
  http://www.omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/23838/vaessen-bioscoop-taurus-zet-streep-door-kazerneplan/

 26. clubman

  @ Ruben

  Als jij je niet dit weekend zélf voorstelt aan Hai, dan ga ik een brief voor je sturen…jij stapelt ook werkelijk het éne op het andere geniale idee he?! En alles zo geweldig doordacht en uitgeplozen…het zou zonde zijn als groot Venlo geen gebruik zou maken van je genialiteit. Zou me niks verbazen als je ook ge-wel-dig kunt voetballen? Nummer 10 verwacht ik zo? Interesse? Trost staat te springen!

  1. Ruben

   @clubman Je doet wel erg je best om anderen af te zeiken. Mij is altijd geleerd dat de mensen die pesten dit doen uit onzekerheid. Waarschijnlijk heb jij vroeger geen borstvoeding gehad, of jij bent de trotse bezitter van een plat hoofd! Een van de twee.

   1. Goodie

    Clubman is waarschijnlijk één van die idioten die na 2 minuten al zijn eigen speler uit begint te fluitten. Hier heeft hij commentaar, dan daar weer iemand af proberen af te zeiken, simpel leventje leidt je dan. En over dat borstvoeding…. Clubman die ene die mannen uit de kast wil halen, verbaast me niet dat hij zo is geworden doordat hij nooit borstvoeding van een man heeft kunnen krijgen.

  1. pavisto67

   Ach, kan gebeuren. Ik hecht niet teveel waarde aan deze uitslag. Als je de mazzel hebt binnen 10 minuten met 3-0 voor te staan, dan is je tegenstander mentaal gesloopt, die 1-6 is dan een logisch gevolg.

  1. Lincoln

   Ik zag het ja Achilles had nog dikke kans op de 3-3 maar goed! Hopelijk gaan die sjengen ons een beetje helpen :). Zij wonnen al van Dordt en zal super zijn als ze ook van W2 winnen

   1. Goodie

    Het zal mij verbazen als Dordrecht kampioen wordt. Laatste weken slecht gespeeld, en nog alle “toppers” te gaan. Overigens is die Cillessen geblesseerd en keept Vermeer bij het 1e denk ik. Dat betekent dat Van die Hart keept maandag, hier in Venlo keepte een behoorlijkr zaadpot.

Leave a Reply