Verslag VVV-Venlo FC Emmen 2-1

In een akelig leeg stadion de Koel (2000 toeschouwers) heeft VVV-Venlo in een onthutsend zwakke partij voetbal 3 punten binnen gehaald. Vooral de start van de Venlonaren was zeer minnetjes. Tot aan de 25 minuut had VVV-Venlo nog niet één kans gecreeërd. Dat de Venlonaren toch op voorsprong kwamen was aan een goed genomen vrije trap van aanvoerder Ozan Türk te danken.

FC Emmen had tot op dat moment ook nog weinig tot niks laten zien. De tegenstander van vanavond bleek een zeer matige ploeg te zijn, technisch heel beperkt dat het vooral moest hebben van hard werken. Dat FC Emmen nog kans heeft op een play-off ticket zegt meteen alles over het Nederlandse voetbal heden ten dage.

Dat FC Emmen toch op gelijke hoogte kwam, mocht vooral Joeri Schroyen zich aantrekken. Voor de zoveelste keer dekte de gelegenheids linksback niet kort genoeg, waarna de voorzet door ex-vvv speler Roland Bergkamp knap werd binnen gekopt.

De tweede helft was al niet veel beter. Een heel rommelig en technisch zeer zwak spelend VVV-Venlo (je vraagt je op sommige momenten toch echt af wat er op de training gebeurd?!), kon totaal geen vuist maken. Enkele kansjes ontstonden wel maar dat kwam meer door zeer zwak verdedigen van FC Emmen.

Dat VVV-Venlo toch nog de volle buit in eigen huis mocht houden kwam op naam van aanvaller Prince Rajcomar. Hij kopte een aanval prima in de verre hoek. Ook dit is weer een typisch verschijnsel. Rajcomar die te horen heeft gekregen dat hij geen contractverlenging krijgt in Venlo, schijnt ineens wel te kunnen werken en mee te kunnen voetballen. Al moet daarbij wel worden gezegd dat de verdedigers van FC Emmen nou niet bepaald overtuigend voor de dag kwamen. Al met al een gelukkige overwinning voor de Venlonaren, maar van play-off vorm is men nog een heel eind verwijderd.

Volgende week wacht de derby in Sittard tegen Fortuna.

 

Mäenpää 8: Wat moet VVV-Venlo zonder hem?! Plukte met één hand op een geweldige manier een voorzet uit de lucht. Hij verdient een prachtige transfer. De namen van AZ en Heerenveen worden nadrukkelijk genoemd.

Donkers 6: Werkte zich een ongeluk. Je kunt het zo’n jongen niet kwalijk nemen dat hij nog niet in staat is om gevaarlijk mee op te komen.

Ascroft 4: Stond noodgedwongen in het centrum door het op het laatste moment afhaken van Kruijsen. Maar wat speelde hij een zwakke wedstrijd. Opbouwend heel zwak en verdedigend overal net te laat.

Balkestein 5: Moet zich veel meer laten zien als leider. Mag zijn ploeg meer coachen en sturen.

Schroijen 3: Speelde een onthutsend zwakke wedstrijd. Leek er met zijn gedachten niet bij.

Sevinc 4: Selman speelde ook een zwakke wedstrijd. Maar niet veel mensen zullen hem dat kwalijk nemen. Na zijn sterke begin als basisspeler, weet je dat een jonge speler een terugval zal krijgen. Komt helemaal goed met hem.

Türk 5; Scoorde mooi uit een vrije trap, maar wanneer vertelt iemand Ozan nu eens dat hij eerst voorwaarts moet kijken en niet steeds balletjes terug?!

Altheer 5: Twee verdedigende middenvelders opstellen tegen FC Emmen is wel erg veel van het goede. Jeffrey komt als middenvelder (handelings)snelheid te kort.

Hendriks 3: Kwam totaal niet in het spel voor als flankspeler. Werd terecht gewisseld.

Rajcomar 6: Matchwinnaar. Bood zich voortdurend aan maar af en toe vraag je je echt af wat deze man in het betaalde voetbal doet. Mist snelheid en inzicht.

Gijzen 6: Heeft het als flankspeler moeilijk omdat het zijn positie niet is. Komt hierdoor te weinig aan de bal. Een van de weinige bij VVV die inzicht en techniek heeft.

Fleuren 6: Als invaller werkte hij als vanouds.

Wolters 6: Bracht direct meer snelheid en was veel gevaarlijker dan zijn voorganger.

Trost 5: Heeft niet veel spelers ter beschikking waarmee je druk kunt zetten op de tegenstander. Maar als je de technische vaardigheden van sommige spelers ziet vraag je je echt af wat er de hele week op het trainingsveld gebeurd. Mag het team meer steun geven tijdens de wedstrijd.

46 Responses

 1. YowVVV

  Volgens de site van VVV waren er 3750 toeschouwers, waarschijnlijk was dit inclusief de kijkers van de samenvatting op Fox Sports. Gelukkig heb ik geen zitplaats in de Koel, anders was ik in slaap gevallen. Als we nu eens allemaal de inzet en mentaliteit van Wolters tonen op het veld. 3e in de competitie, maar ik kan niet echt zeggen dat ik tot nu toe een leuk seizoen heb gehad..

 2. beek

  Sevinc begint zich aan te passen aan het echte VVV-spel: vooral veel ballen naar achteren. Jammer, hij begon zo goed.
  Rajcomar speelde een heel goede wedstrijd. Hij was voortdurend aanspeelbaar, kon de bal goed vasthouden en gaf op een keer na (waarop hij werd uitgefloten, walgelijk!!) een goed vervolg aan het spel.
  Bas Hendriks wordt een goede voetballer, je kunt hem in ieder geval beter opstellen dan Reimerink.
  Donkers doet het ook goed.
  Altheer vind ik ook niet slecht.
  Als Gijsen speelt als gisteren, hoeft hij van mij niet weg.
  Af en toe zag ik aardige combinaties.
  De laatste tijd kom ik meestal naar de Koel om van de tegenstander te genieten, maar die was gisteren niet veel soeps. Geen wonder dat VVV (wel met minimaal verschil) won.
  Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor het antivoetbal dat VVV speelt?

 3. RuiverCity

  Ik begrijp werkelijk niet waarom VVV zich zo belachelijk maakt met het opgeven van zulke toeschouwersaantallen?! Het stadion was gisteren weer akelig leeg en als ik de mensen in mijn vak mag geloven komen er de volgende thuiswedstrijd tegen Almere City weer minder supporters. Ja supporters want dat kun je de mensen die er nu nog zitten toch heus wel noemen. Ik denk dat VVV niet moet schrikken van het aantal seizoenkaarten dat ze volgend jaar gaan verkopen. Heel opvallend was ook dat de VIP tribune nog niet voor 1/4 gevuld was. Ook daar zal de commerciële afdeling van VVV heel wat in het werk moeten stellen om die volgend nog (goed) gevuld te krijgen. Helaas….de nivellering in de Koel blijft zich maar voortzetten. Hoe zou dat toch komen???

  1. sultana

   Niet alleen de comerciele afdeling ook zullen er andere spelers aangetrokken moeten worden, en eerlijk gezegd zie ik Dusseldorp niet in staat om dit voor elkaar te krijgen. En daar ligt nu het probleem, kijk eens naar Dordrecht waar met een mindere begroting en creativiteit een goed draaiend elftal staat. Iets waar Dusseldorp zich een voorbeeld aan kan nemen. Na Allach is het bergafwaarts gegaan, wat had hij een neusje voor talenten! Zo iemand hebben we weer nodig bij VVV. Werk aan de winkel voor Berden en co….

   Rajcomar speelde inderdaad een goede pot voetbal gisteren, waarom nu ineens wel? Hij kan het dus wel, en Maenpaa wederom de beste aan VVV zijde wat gaan we hem missen!! Hendriks inderdaad niet slecht maar het baart mij echt zorgen dat de Koel leger en leger word. 3750 toeschouwers waren er zeker niet, als het er 2000 waren dan houd het op…….. VVV dient zicht goed te moeten realiseren dat er nu toch snel toch echt iets dient te gebeuren en dan denk ik aan het opknappen van het stadion anders zijn we binnen zeer korte tijd niet meer dan een middenmoter in de Jupiler League en dat kan wel eens de ondergang voor ons cluppie worden.

  2. marcel

   Het is in zoverre belachelijk dat het totaal niet strookt met de realiteit. De andere kant van de medaille is dat in de toekenning van TV-gelden ook een deel zit dat op de bezettingsgraad van je stadion gebaseerd is. Daarin mag je (hoe belachelijk het ook klinkt), de verkochte seizoenkaarten in meetellen.
   Sommige clubs doen hier niet aan mee en houden de eer aan zichzelf. aan de andere kant, als het geld oplevert, waarom zou je het niet doen?

 4. tulipanes

  Ik was er gisteren niet bij, maar sta er over 2 weken wel gewoon. Ik hoop echter wel dat de meeste spelers weer mee kunnen doen, zodat we een beetje kunnen wennen aan de opstelling die Trost in de nacompetitie wil gaan spelen. Maar willen we ver(der) komen in de nacompetitie, moet het spel wel sneller en beter.

 5. Venske

  Wat kijken mensen toch vaak met andere ogen naar een wedstrijd! Ruivercity, ziet Schroyen als de man die de goal van Emmen veroorzaakte, maar dat was toch echt de fout van Hendriks, die bij een één tweetje zijn back, na het afspelen vrij liet doorlopen. Kwalijker nog dat dat even later nogmaals gebeurde!
  Helemaal bont maakt de reporter van Het dagblad de Limburger het. Zou hij wel in de Koel zijn geweest? De vrije trap van türk ging volgens hem over de muur, terwijl die toch echt langs de uur ging, en het kopdoelpunt beschrijft hij als een bal die voor de voeten van onze Prince viel.
  Maar al met al was het een zeer zeer matige vertoning gisteren. Tegen een elftal als Emmen ga je toch agressief opde aanval spelen ( Zoals dat gebeurde tegen Eindhoven) . Soms heb ik de indruk dat er meer achteruit wordt gespeeld als vooruit. Hoeveel ballen zijn er niet teruggespeeld op onze keeper?
  Met dit soort voetbal jaag je de supporters de Koel uit!

 6. binky

  nou ik vond hendriks slecht
  als buitenspeler moet je het veld breed houden
  hij en ook gijsen kropen veel te dicht naar de spits en daar stonden er al genoeg van emmen
  daarom kon turk of een ander de bal niet kwijt geen diepte heet dat in votbalterm
  dit vind ik een tekortkoming van de ts
  dit leerde wij vroeger als eerste VELD BREED HOUDEN

 7. LJ

  Och ja wat speelde VVV slecht. We verwachten aanvallend voetbal, druk op de tegenstander, flitsende acties en vooral doelpunten. Zeker tegen een laagvlieger als Emmen.

  Maar we vergeten dat VVV gewoon 8 (acht!!!!) basisspelers miste. Tel daarbij op Fleuren en Wolters die op de bank begonnen. Dan heb je gewoon 10 basisspelers niet ter beschikking. In het veld stonden 5 A-junioren en een aantal spelers niet op hun vertrouwde stek speelde.

  En dan vinden we het gek dat we geen flitsend aanvallend voetbal hebben gezien van VVV. Maar we hebben wel gewonnen!

  1. marcel

   Op dit moment van de competitie is belangrijk om bij de eerste 5 plaatsen te eindigen, een plek die rechtgeeft op een ronde minder play-offs. Als je dat met zoveel invallers moet doen, mag je dit volgens mij best als excuus opvoeren. Daar is dan ook alles mee gezegd, want vervolgens heeft RuiverCity gelijk, waar was een betere spelintentie op het moment dat dit niet van toepassing was, en VVV gewoon met hun basisteam konden spelen. De mensen blijven echt niet weg uit de koel door een mindere wedstrijd.

 8. RuiverCity

  @Venske ….kijk maar eens goed hoe Schroijen schuttert bij de tegentreffer!
  @LJ ….goh hoeveel goede wedstrijden met strijd, passie en druk heb jij dit seizoen gezien toen de ‘vaste’ krachten er allemaal in stonden???

  1. Ben

   Jij hebt bij alles gelijk, alleen je vergeet dat we met 10 invallers speelden. Laten we hopen dat we bij de eerste 5 eindigen en dat de selectie tzt gezond en wel mee kan spelen. FORZA VVV we gaan misschien wel promoveren, immers wie is er beter dan ons VVV?

 9. YowVVV

  Doelsaldo VVV: 49 voor, 45 tegen – 3e plaats (57 punten +4)
  Doelsaldo FC Twente: 62 voor, 33 tegen – 3e plaats (56 punten +29)

  Volgens mij zegt dat voldoende, we staan dan wel 3e maar ik kan me de ontevredenheid van vrijwel iedereen en de lege tribunes wel gedeeltelijk begrijpen. Afbraakvoetbal, blijf eens naar voren voetballen na een voorsprong en speel volle pressie (zeker thuis), met een dergelijk doelsaldo zou je in bijvoorbeeld de eredivisie op een 7e plaats staan.

 10. Goodie

  Maar is Trost wel de juiste man voor VVV? Tuurlijk hij heeft slecht materiaal, maar het na een voorsprong weer helemaal terug laten zakken, en bij een tegen corner met 11(!) man in de eigen 16meter gaan staan is wel te verwijten aan Trost.

  1. sultana

   Wie wil je dan voor de groep zetten? Zou het voor de derde opvolgende keer aan de trainer liggen?? Ik denk van niet, Trost heeft het bij MVV goed gedaan met leuk aanvallend voetbal waarom kan dit bij VVV niet? Omdat ik denk dat het van hogere hand komt, de laatste trainer waar we aanvallend voetbal met strijd hebben mogen aanschouwen in de Koel was Jan van Dijk. Onder zijn opvolgers hebben we dit niet meer gezien, ik zou eens beginnen om die hele technische staf op de schop te doen inclusief Dusseldorp. Sommigen zitten er echt al te lang en dat is niet goed, er dient vernieuwing te komen. Mensen met nieuwe ideeen maar misschien is dat wel juist want Berden niet wil……. Ik ben ervan overtuigd dat het niet aan Trost ligt!

   1. Goodie

    Maar mogen deze instructies van een hogere hand komen, blijft Trost toch eindverantwoordelijke. Hij is het blijkbaar eens met die beslissingen dan, lijkt me anders sterk dat hij zijn contract wil verlengen.

   2. De Koel

    Natuurlijk ligt het niet aan Trost. Trost is een prima trainer. Zijn eerste seizoen bij MVV was overigens ook niet zo denderend, pas in het tweede seizoen ging het daar goed. Des te meer reden om met Trost door te gaan.

   3. Goodie

    Ik ben nog niet overtuigd, maar hij mag van mij nog wel een jaar blijven. Er zijn simpelweg geen trainers die na het ontslaan van allerlei trainers nog voor vvv zullen kiezen.

 11. pavisto67

  Gisteren kreeg oud Ado en VVV speler Harrie Heijnen een eerbetoon in Den Haag.
  Harrie is ongeneeslijk ziek. Heeft VVV al een dergelijk eerbetoon op touw gezet nu het nog kan? ( ik kan het gemist hebben, maar volgens mij nog niet of wel?)

  1. Ruben

   Het grote hart van jou is te prijzen. Maar het was de persoonlijke wens van Harrie Heijnen om nog één wedstrijd van Oda bij te wonen. Het kwam dus n.a.v. Harries aanvraag! Het is niet nodig om VVV weer iets te verwijten in deze!

   1. pavisto67

    Volgens mij stel ik alleen een vraag en verwijt ik VVV helemaal niets.
    Mocht VVV nog niets hebben ondernomen zou ik het wel getuigen vinden van fatsoen als ze dat wel en op eigen initatief zouden doen.

  1. Frosty

   Echt jammer dat Yuki nooit echt geslaagd is bij VVV, had meer van hem verwacht.
   Je zegt dat Berden een nieuwe Japanner wil halen, dat is altijd interessant!

   Dit is een citaat van Berden tegenover The Japan Times:
   “When I am here I am taking in several matches and looking for potential players, young players that are not established and under 20,” he said. “In Holland the salaries are quite high on average and one of the requirements in Holland is that you have to prove quality and show that they have played for one of the national team levels and there is a salary bottom. You have to give a minimum salary and it is about €220,000s for under-20s but above that it is double.
   “That’s not in every country but it is one of the requirements in Holland. That is why you have to look for a certain level and quality of player. Normally we have two Japanese players at our club but now we only have Yuki and we are looking to take one at the end of this season, an attacking midfielder or forward.”

   ”At the end of this season”, dus wellicht in de zomer al, of, als hij Japan bedoeld, in de winter.
   Ik hoop op Notsuda van Hiroshima of Minamino van Cerezo Osaka… die hebben echt talent.

   1. Goodie

    Ik ken zo geen Japanse spelers, maar ik laat me verassen. Van Yuki had ik ook meer verwacht. Vind het nog steeds jammer dat Cullen (Eu-salaris) weg is. Die werkte als een paard, iets wat we bij VVV dit seizoen missen. Ik ben sowieso benieuwd met wat VVV in de zomer allemaal aan komt zetten. Geen Turk, Rajcomar en misschien Yuki, dus een nieuwe 10 zal gehaald moeten worden.

 12. De Alwetende

  onlangs fietste ik door de weidevelden langs het onbekende riviertje la lourdonne. Daar zag ik een wedstijd op het hoofdveld van de plaatselijke trots. in de rust liep een grote donkere noor met rode haren warm. Aan het warmlopen zag je al dat hij ging knallen. Het speelde als hangende linker middenvelder met aanvallende intenties.
  Zijn grootste kwaliteiten zijn een enorme drang naar voren, gaat constant diep maar laat zijn man niet uit het oog. daarnaast passeert hij zowel links als rechts met enorme snelheid. vaak via een dubbele combinatie, dat wel. Ook schakelde hij genadenloos zijn tegenstander uit die vaak wegtrok naar de rechtsbackpositie, natuurlijk met diepgang.
  die mooist acties waren zijn passes die dwars door het midden alle lopende medespelers via een boog strak in de voeten op de juiste snelheid vrij bij de hoekvlag zette, hierna demareerde hij naar de eerste paal en kopte tot twee maal toe vol op de tweede paal en ook twee maal direct in het kruis, zowel links als rechts.
  Een kwartiertje voor tijd vroeg hij uiterst terecht om een publiekswissel.
  Die moeten we halen. ik kan het regelen.
  hij kon ook geweldig ingooien vertelde mijn buurman maar helaas kreeg hij geen kans om het te laten zien hun rechtsbuiten eiste alle ingooien op.

  1. Ruben

   Ja, vertel. Wat is er fout aan het woord verwijten?
   Jij daarentegen weet niet wanneer je een dubbele punt moet gebruiken.

   Mocht je lollig uit de hoek willen komen ten koste van anderen. Zorg dan wel dat je opmerking hout snijdt en dat je zelf geen schrijffouten maakt.

   O ja, vraag je altijd bevestiging bij anderen wanneer je iets op internet zet? En dan ook nog een verwijfde knipoog er achteraan plakken. Tjonge jonge.

 13. Sanderkuh

  Helemaal niks fout aan verwijten Ruben, wat ben je toch op je pik getrapt man.
  En gaan we nu over spelfouten moeilijk doen. Tjonge jonge…..
  En die smiley erachter is gewoon lollig bedoeld. Ik vraag helemaal niet om een bevestiging. Dan stond er een vraagteken. En effe serieus…je begint over de post van pavisto. Hij verwijt helemaal niemand iets (VVV in dit geval) hij stelt gewoon een vraag. Kijk jij weet dat van ADO, stond in Trompetter dacht ik….hij weet dat namelijk niet want hij woont niet in Venlo e.o.

  Maar ik zal voortaan niet meer PROBEREN grappig te zijn 😉
  Mijn woordgrap is in jouw ogen niet geslaagd, jammer…..

  Verwijt je dit trouwens niet hoor….azijnzeiker !!

  1. Word

   Ik gok op Sef V. als adviseur. Dan zal Ger van R. wel meer dagelijkse dingen gaan doen. Bogers zei toch op de supp. avond al ‘meer gaan doen met minder mensen’.

 14. brise continu

  …je blijft lachen met Ruben maar vooral met mij natuurlijk…..
  nu verwijt hij Sander dattie een verwijfde knipoog geeft maar dat is nu te wijten aan mijn charmant voorkomen, snap je dat dan niet?
  ….bekijk de stoere profiel foto van Ruben eens met die gevaarlijke katachtige in zijn behaarde armen…wow….

  pssst…zo ff sprietse!!

Leave a Reply