Verslag VVV-Venlo – FC Groningen 0-0

Een potje zomeravondvoetbal in een wel erg lege Koel. Slechts 5000 toeschouwers zagen een bloedeloze 0-0. Daarbij opgeteld de uitspraak van trainer Ton Lokhoff bij eredivisie live (voor de wedstrijd)  “we willen het publiek vermaken”.

Dan moet je als trainer zijnde wel spelers opstellen met aanvallende intenties en snelheid zodat je ook bij de goal van de tegenstander kunt komen. Het voetbal van vandaag was alleen maar tegenhouden en maar hopen dat de bal een keer naar voren gaat en toevallig bij een geelhemd terecht komt.

Waarom dan niet eens Reimerink en/of Cooper gebracht. Wildschut weer zelfvertrouwen laten tanken? Waarom niet eens een Altheer laten starten? Waarom krijgen de spelers toch zoveel verdedigende opdrachten mee het veld in?

De hele technische staf straalde vandaag weinig enthousiasme, leek wel berusting, uit. Hoe kunnen deze heren de selectie de komende, belangrijke weken nog motiveren?!

Welgeteld een halve kans in 90 minuten voetbal creëren is wel erg weinig. De trainers van de Jupiler League tegenstanders zullen niet onder de indruk zijn geraakt van dit VVV.

FC Groningen spaarde zich opzichtelijk voor de playoffs en hoopte op een toevalstreffer. Maar ook zij verdiende geen overwinning.

Enige lichtpunt bij VVV-Venlo was vandaag de keeper en centrale duo achterin die de zaakjes vrij goed op orde hadden.

Als VVV ook maar eventjes aanzette sloeg dit meteen over op de tribunes. Maar helaas was dit die enkele keren van korte duur.

Volgende week nog een uitwedstrijd om des keizers baard in de Gelredome en dan op naar de winnaar van FC Dordrecht-Go Ahead Eagles.

Mäenpää 7: Keepte een foutloze wedstrijd. Had een geweldige redding.

Joppen 6: Soms met goede rushes, andere momenten wordt hij door eigen ploeggenoten in de problemen gebracht. Met zijn verre inworpen wordt helemaal niks gedaan. Misschien eens op trainen?

Röseler 6: Had zaakjes goed op orde met Ramstein.

Ramstein 6: Deed het niet onverdienstelijk maar komt snelheid te kort tegen een snelle spits.

Lewakabessy 4: Kwam paar keer mee op. Maar straalt nul komma nul overtuiging uit. Waarom geen Fleuren als voorbereiding op playoffs?

Ammi 6: Deed wat van hem verwacht werd. Speelde deze keer 75 minuten.

Van Haaren 4: Weinig tot niets van gezien. Verspeelde erg veel ballen.

Rado 5: Hard werkend maar voor de rest onzichtbaar.

Türk 6,5: Probeerde het spel te maken maar kreeg totaal geen medewerking van zijn ploeggenoten.

Linssen 5: Onzichtbaar en geen enkele actie van gezien.

Nwofor 6: Werkt zich een ongeluk. Daardoor smijt hij, op de verkeerde momenten, met zijn krachten. Krijgt geen aanvoer voor de goal. Wordt niet gebruikt op zijn kwaliteiten.

Cullen 5: Was met zijn eigen wedstrijd bezig zo leek het.

Wildschut 6: Hij probeert tenminste nog dreigend te zijn door een actie te maken. Waarom geen hele wedstrijd voor hem, zodat ie weer in zijn ritme kan komen? Met hem is VVV veel dreigender.

Maguire 5: Waarom hem in laten vallen? Totaal geen toegevoegde waarde.

Lokhoff 4: Met deze tactiek gaan we een hele zware finalemaand tegemoet. Hij kan dit team niet motiveren en stopt iedereen vol met verdedigende opdrachten.

Interview met Lokhoff na afloop van de wedstrijd VVV-Venlo FC Groningen

 

Leave a Reply