Verslag VVV-Venlo – FC Oss

Na de nederlaag tegen koploper FC Dordrecht van vorige week, stond vanavond de wedstrijd tegen FC Oss op het programma. Een ploeg die ondanks de plek op de ranglijst de laatste weken bezig is aan een goede reeks. Zo werd er van Eindhoven gewonnen en afgelopen week werd FC Emmen met maar liefst 8-0 verslagen.

In de selectie van René Trost bestond nog steeds een waslijst aan langdurig geblesseerden en niet 100% fitte spelers. Daarnaast waren Kruijsen, Rajcomar en Altheer geschorst. Met Dylan Donkers in de plaats van Guus Joppen en Ascroft op de plaats van Altheer zag de verdediging er een stuk anders uit dan een week eerder. Leon de Kogel en Selman Sevinc waren wel fit genoeg om te starten en stonden dan ook weer aan de aftrap.

VVV begon redelijk sterk en dat leverde in de 4e minuut een vrije doorgang op rechts van Reimerink op. Türk twijfelde echter of hij diens voorzet moest aannemen, of dat hij ineens moest schieten. Het werd uiteindelijk geen van beiden. In de tegenaanval van FC Oss moest doelman Niki Mäenpää gestrekt. Een harde schuiver pakte hij knap. FC Oss kwam vervolgens beter in de wedstrijd en was voetballend vanaf dat moment de betere ploeg. Dat was mede te danken aan rechtsback Monteiro, die keer op keer over de twijfelende Gijzen heen ging. Omdat de Venlonaren zich hier geen raad mee wisten vond FC Oss continue de vrije man en werd het daardoor een aantal keer gevaarlijk. Mäenpää was echter als zo vaak dit seizoen op zijn post, en pakte enkele gevaarlijke doelpogingen.

VVV wist in de 34e minuut een keer snel om te schakelen. De Kogel gaf breed op Reimerink, die om keeper Koopmans wilde gaan maar werd neergehaald en gretig naar de grond ging. Penalty. Die werd door wie anders dan Leon de Kogel raak geschoten, 1-0. Ditmaal niet in zijn favoriete linkerbovenhoek, maar laag rechts van de Osse keeper.

In de tweede helft begint VVV-Venlo net als vorige week met aanvallen. Dat levert tot twee keer binnen een halve minuut op rechts een zee van ruimte voor Reimerink op. Ondanks alle tijd voor een zuivere voorzet lukt het hem niet de bal bij een medespeler te krijgen. Enkele minuten later gaat Dylan Donkers, die als een van de weinigen vanavond verdienstelijk speelde, goed door. De bal komt uiteindelijk bij Post terecht die goed voorzet. De Kogel kopt echter van dichtbij over.

FC Oss gaat vervolgens door met waar het de eerste helft mee geëindigd was, vooruit voetballen en kansen creëren. In de 55e minuut wordt er hard op de paal geschoten, waarna Mäenpää de rebound goed pakt. Weer een paar minuten later kapt Falkenstein twee VVV’ers gemakkelijk uit en schiet hard raak in de korte hoek, voor de verdiende 1-1.

VVV wist vervolgens weinig goede kansen te creëren. Er moest gehoopt worden op een goed vallende bal of een dood spelmoment. Zo’n moment ontstond in de 68e minuut. Türk mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot schitterend binnen. De Venlonaren weer op voorsprong. Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij de betere mogelijkheden nog steeds voor de ploeg uit Oss waren. De beste speler aan Venlose kant, doelman Mäenpää, hield zijn doel echter keurig schoon. VVV was slordig in de passing en creëerde weinig. Tot de 83e minuut. De ingevallen Joppen lukte wat de flankspelers van VVV-Venlo al weken niet lukt. Op kracht en snelheid ging hij zijn man voorbij en zette strak voor. Gijzen wist de bal simpel achter keeper Koopman te tikken, 3-1. En de wedstrijd leek gespeeld. Een knappe goal van Opoku in de laatste minuut zorgde ervoor dat VVV toch nog even moest oppassen. Dat lukte. Al had Reimerink in de laatste seconden van de wedstrijd niet de rust om vrij en alleen voor de keeper de 4-2 aan te tekenen.

VVV pakt de drie punten dus. Al was het opvallend dat FC Oss lange tijd het betere van het spel had. Dat kan deels verklaard worden door de golf aan blessures en geschorsten in de selectie van Trost. Aan de andere kant is het Venlose spel al het gehele seizoen teveel gericht op ingevingen van individuele spelers en laat de ploeg veel te weinig verzorgd en aanvallend voetbal zien. Niet geheel toevallig vielen de doelpunten voor de Venlonaren vanavond, zoals zo vaak dit seizoen, uit dode spelmomenten (penalty en vrije trap) en door een opwelling van rechtsback Guus Joppen.

Waarschijnlijk zijn de tribunes mede daardoor zo opvallend leeg, ondanks de toch knappe 3e plek op de ranglijst. Het is te hopen dat er de komende weken weer een aantal spelers fit terugkeren. En dat René Trost er met zijn technische staf in slaagt om het team klaar te stomen voor de Play-Offs. Want er moet heel wat gebeuren wil de ploeg tijdens die spannende ontknoping een gooi kunnen doen naar een ticket voor de Eredivisie.

 

29 Responses

 1. tulipanes

  Het was wel erg bar en boos vandaag, maar dat was te verwachten met zo’n selectie. Ondanks het slechte spel ben ik wel blij met de overwinning. Hopelijk zijn de meeste spelers zo weer een keer fit zodat de derde plek gehandhaafd blijft.

 2. brise continu

  Ik heb me kostelijk geamuseerd vanavond maar ja ik was dan ook niet in de Koel….
  Wel gewonnen lees ik nu, van Oss?
  Zozo, het moet nie gekker worre…topprestatie hoor!

  Psst…zo ff sprietse!!

 3. RuiverCity

  Het was dramatisch wat dit VVV liet zien. Mäenpää heeft VVV gisteren de 3 punten bezorgd want wat hij weer een aantal geweldige reddingen. Donkers vond ik persoonlijk veel te onrustig, te gehaast, maar dat is ook vrij logisch als je je graag wil bewijzen. Hij werkte zich tenminste een slag in de rondte. Net als Danny Post. Voor de rest was het armoe troef….En inderdaad de tribunes zijn heel, heel erg leeg.

 4. RuiverCity

  Er komt trouwens een onderzoek naar de 8-0 verwinning van Top Oss op FC Emmen vorige week. De KNVB wil dat de Uefa en het Openbaar Ministerie deze wedstrijd gaan onderzoeken. Gevalletje matchfixing????

 5. jason

  Wat een geweldige analyse van de wedstrijd van Trost. Hij zegt dingen die wij ook hebben gezien. Top was beter en wij hebben de kansen beter benut. Nou nou Trost goed gezien. Er zijn echter ook tig mensen op de tribune die zien waar het fout gaat. Als vvv de bal verovert blijven er 4 verdedigers staan bij de enigste spits van TOP. Er is bij vvv totaal geen loopvermogen op het middenveld van spelers die meegaan met de aanvallers als die in balbezit zijn. Dus wordt alles heel voorspelbaar en heeft degene die in balbezit is nauwelijks mogelijkheden om de bal te spelen. Top had met 8-3 moeten winnen en dan had ik niet ook maar enigszins het vermoeden gehad dat vvv omgekocht was. Dit was bar en bar slecht en had niks te maken met het aantal geblesseerden of geschorste spelers.

  Lang leve De Koel, dat wel.

 6. sultana

  Was inderdaad niet best wat VVV liet zien maar de 3 punten tellen en dat is het belangrijkste. Maenpaa wederom beste dat zegt wederom genoeg, vind dat er slecht is ingekocht door Dusseldorp. Snelheid missen we, misschien een idee voor Dusseldorp om te kijken hoe de TD van Dordrecht met een mindere begroting inkoopt want het is nu wel duidelijk dat Dusseldorp de kennis en klasse als TD niet heeft.

 7. Donderspeech

  De vele geblesseerden? Waarschijnlijk hadden alleen Donkers en Ashcroft niet gespeeld als iedereen fit was geweest. Hopelijk doet die Ashcroft het beter op de trainingen dan in de wedstrijden want dat was niet veel. Maenpaa is goud waard voor dit “team”. Als je met dit samenraapsel de nacompetitie in moet vrees ik voor twee dikke nederlagen tegen NEC of Roda als we de eerste ronde al overleven.

 8. beek

  Jason heeft volkomen gelijk.
  De enige ploeg die in Venlo slechter speelde dan VVV was de Graafschap. (toen verloor VVV volkomen ten onrechte.)
  Hoe is het mogelijk dat VVV derde staat met zo’n spel.
  Oss voetbalt leuk. Elke middenvelder en aanvaller van Oss zou ik zo willen inruilen tegen bijna elke VVV-er.
  De enige VVV-er die goed speelde was Joppen. Donkers kon er (zeker gezien het feit dat hij voor de eerste keer in de basis stond) ook mee door.
  Sevinc viel me gisteren ook tegen.
  Reimerink is een drama: komt geen man voorbij, gaat geen duel aan, geeft geen fatsoenlijke voorzet, mist de grootste kansen.
  Türk valt me ook tegen: speelt te veel achteruit. Na een balaanname draait hij eerst een keer om zijn as, vervolgens kan hij niemand vinden om aan te spelen. Dat ligt natuurlijk ook niet alleen aan hem,want er is in VVV net zoveel beweging als in een stoeptegel.
  Schroyen loopt te veel met de bal….enz

 9. Meuske

  Als je keeper week in en week uit de beste man van het veld is dan is er toch wel iets mis. Daarom hoop ik dat we nog lekker een jaartje juup spelen want wat hebben we te zoeken in de Eredivisie als we allemaal eerlijk zijn. Zorg eerst eens voor een fatsoenlijke brede selectie met 1 of 2 bepalende spelers erbij. Laten we De Koel weer eens een onneembare vesting worden waar de tegenstander met lood in de schoenen die trap afgaat. Laat de mensen weer eens massaal de berg opgaan om naar aantrekkelijk voetbal te gaan kijken en te genieten van os clubke.

 10. marcel

  wederom laat deze wedstrijd zien (wat veel mensen hierboven ook al benoemen), dat zowat elk team beter/leuker voetbalt dan VVV. het mag een godswonder heten dat je met dit voetbal op de derde plek staat, maar ik hou mijn hart vast als in de play-offs een eredivisieclub dit VVV analyseert en er op los durft te voetballen.
  Top speelde net als dordrecht vorige week veel ‘frisser’, sneller en vooral gedurfder, met een beetje beter afwerken en een mindere doelman dan maempa in de goal, had je hier thuis weer eens flink afgedroogd kunnen worden.
  Net als vorige week: jammer dat ons VVV niet eens zo’n wedstrijd als de tegenstander kan spelen. De lege plekken op de tribunes blijven volgens mij een gevolg van 2 jaar voetbal zonder enige durf.

 11. YowVVV

  Ook al het hele seizoen; als vvv op voorsprong staat met 1 doelpunt verschil, vvv wil alleen maar die goal voorsprong verdedigen. Gisteren toevallig 3-1 door de verder slechtste man van het veld helaas.

  Hoe vaak wint vvv daarnaast met 1 goal verschil. Als we pressie spelen kan het seizoen nog een heel mooi slot krijgen, maar dan moet het roer volledig om!

  1. Goodie

   Gijzen vind ik inderdaad erg slecht gister. Een bal over 10 meter krijgt hij nog niet eens bij een gele in de voeten. Verder vond ik dat met het inbrengen van Joppen het spel rustiger werd.

 12. Zeker wete

  Wat un negativisme weer. Jammer. Het was natuurlijk niet goed. Oss had grote delen van de wedstrijd het beste veldspel en als ze wat slimmer waren geweest hadden ze meer resultaat geboekt. Toch had VVV zeer sterke fases met kansen. Het bovenstaande verslag van de wedstrijd klopt volledig. Ik ben blij dat Sevinc weer meedoet. Met hem heeft VVV een slimme voetballer op het middenveld die vaak goede keuzes maakt en sterk in de positie voetbalt. Dat zien velen niet. Ik vond Dylan Donkers een heel aardige debuutwedstrijd spelen. Prachtige vrije trap van Turk trouwens. Mijn glas is toch halfvol!

  1. Ben

   Ik begrijp dat je het niet me eens bent, je vindt het onzin, schrijf je. Het zij zo.
   Ik lees echter veel liever wat jij zelf vindt over een onderwerp.
   Echter, boven al FORZA VVV!

 13. Ben

  Met nowfohr in de spits zouden we kampioen zijn geworden en gepromoveerd . Wat hebben we van Heerenveen ontvangen? Wat zou ons promotie zijn waard geweest? Juist ja en dan te bedenken dat hij bij Heerenveen niet eens een kans hebben gehad zich te bewijzen. Eeuwig jammer.

 14. Ben

  Ik drink geen alcohol, alleen bier, maar daar gaat het nu niet om. Ik vind nowfohr een talent, die mits goed gebruikt zeker in de Jupiler goed is voor 20+ goals. FORZA VVV!

   1. hki

    Volgens mij heeft VVV hem niet laten lopen, Hij koos ADO boven VVV, hopen dat hij terug keer in De Koel.

   2. Ben

    Klopt wat je zegt. Ik vind hem goed. Jammer dat hij niet bij VVV verder wilde. Ik zie hem niet terugkomen. Wellicht 2e liga Duitsland of Engeland om te cashen. Jammer, is niet anders, maar wat mij betreft welkom bij VVV

Leave a Reply