Verslag VVV-Venlo – FC Twente 2-2

VenlonarenEindelijk weer eens een (belangrijk) puntje voor VVV-Venlo mede door de inzet en werklust van het team. De gesprekken afgelopen week hebben dus blijkbaar toch wat opgeleverd.

Trainer Lokhoff had zich weer eens wat in laten vallen. Maguire zat vandaag zelfs niet eens bij de selectie, uit zelfbescherming lijkt het. In zijn plaats speelde eindelijk Ammi. Andere verrassing was het meedoen van Yuki Otsu in plaats van Ozan Türk. Helaas weer geen Wildschut en Reijmerink op de flanken. Hierdoor stond Nwofor voorin weer grotendeels op een eiland.

Gelukkig voor de Venlonaren werden de 2 halve kansen in de eerste helft benut waardoor de 2-0 voorsprong op het scorebord tot meer geloof in eigen kunnen en enthousiasme op de tribunes leidde.

Wat er in de rust is gezegd of gebeurd zal een vraag blijven maar het eerste kwartier na rust sloeg bij de Venlonaren werkelijk nergens op. Alles wat verkeerd kon gaan, ging verkeerd. En het ergste was, Lokhoff stond erbij, met zijn handen in zijn zakken, en keek er na.

Als je team toch onder druk komt, probeer je die druk er toch af te halen, door een aanvaller met snelheid en dreiging in te brengen, waardoor FC Twente het niet in het hoofd zal halen om zo massaal naar voren te trekken. Maar Wildschut werd weer pas gebracht toen de stand gelijk was getrokken.

Onvoorstelbaar ook hoe Yannick Wildschut de rest van de wedstrijd bedient wordt. Allemaal hoge ballen waar hij totaal niks mee kan.

Gelukkig voor VVV-Venlo zette FC Twente niet echt door want anders was de schade na rust nog groter geweest dan nu het geval is.

De Venlonaren staan na dit weekend nog 3 punten voor op Willem II.

De Tilburgers  spelen tegen nog Vitesse, Ajax en AZ.

VVV speelt nog tegen Ado Den Haag, Groningen en Vitesse.

Is deze 3 punten voorsprong voldoende?

Mäenpää 6: Deed wat hij moest doen. Aan het geklungel tijdens de 15 minuten na rust kon hij niks doen.

Joppen 7,5: Beresterke wedstrijd weer van Guus. Zijn inworpen zijn een gevaar maar er wordt zo weinig mee gedaan. Speelde Chadli vlekkeloos uit de wedstrijd.

Röseler 6,5: Scoorde tegen zijn werkgever een mooi kopdoelpunt. Speelde sterker dan de afgelopen weken. Hopelijk de weg naar boven weer ingezet.

Seip 7,5: Haalde heel wat ballen weg in het hart van de defensie. Probeerde zelfs paar keer dreigend mee op te komen. Kreeg het wel zwaar toen reus Bulykin het veld inkwam.

Lewakabessy 4: Hij loopt er, maar voor de rest? Elke tegenstander mag rustig aannemen, kijken, draaien. Hij staat er bij en kijkt erna.

Ammi 6,5: Werkte voor elke meter, ging de duels aan. Was op na een uur. Goed om te zien dat hij eindelijk zijn kans kreeg en pakte.

Rado 6,5: Liep zich een ongeluk. Speelde Willem Janssen uit de wedstrijd. Af en toe ook wat ongelukkig in zijn passing.

Ramsteijn 6: Probeerde op het middenveld te heersen. Komt daarvoor echter handelingssnelheid te kort. Bleef technisch wel overeind.

Yuki 5: Veel te onrustig aan de bal. Komt fysiek ook veel te kort om op het middenveld te spelen.

Linssen 6,5: Werkte zich een ongeluk. Wierp zich voor elke bal. Kon vandaag net niet dat beetje extra brengen. Maar een Limburgse jongen die knokt voor de club.

Nwofor 7: Maakte eindelijk weer eens een doelpunt. Staat nog steeds te veel op een eiland omdat er te weinig aansluiting is vanaf de flanken of vanuit het middenveld. Technisch af en toe knappe staaltjes.

Wildschut 6: Hij wordt helaas te vaak verkeerd aangespeeld. Speelde veelal als linksback omdat ie naar achter werd gedrongen. Waarom dirigeert de trainer hem dan niet naar voren?

Turk 6,5: Viel sterk in. Veel in balbezit. Een genot om naar de techniek met zijn linkerbeen te kijken.

Wilde graag het ongelijk van de trainer bewijzen, waardoor het soms te gehaast ging.

Van Haaren 6: Begreep dat een punt hoogst haalbare was op het eind. Speelde het spel daarom tactisch slim.

Lokhoff 5: Als je met 2-0 voorstaat krijg je meer en meer ruimte. Waarom wordt Wildschut niet eens bij een voorsprong gebracht in plaats van als het leed al geschied is?

Zijn tactisch concept/spelersbeleid roept bij steeds meer mensen vragen op.

Het is te hopen dat de 3 punten voorspong voldoende zijn en Lokhoff zijn voetbal verstand terug krijgt voor de playoffs.

Leave a Reply