Verslag VVV-Venlo – Fortuna Sittard 1-1

Vanmiddag stonden weer 11 ideale schoonzonen namens VVV-Venlo op het veld. En dat mag de Technisch Directeur zich aanrekenen. Geen greintje pit zit er in dit team.  De Venlonaren hadden met het grootste gemak dit Fortuna kunnen overklassen met meer durf, lef maar vooral passie.  Want VVV-Venlo was voetballend beter dan de gasten uit Sittard.

Tevens mag trainer Trost eens in de spiegel gaan kijken. Hoe kun je na al die wedstrijden nog steeds blijven vasthouden aan een spits die 38 keer per wedstrijd buitenspel loopt, een flankspeler die zo egoïstisch is en weigert de bal aan een medespeler voor het doel in de voeten te spelen? Tevens mag je je langzamerhand gaan afvragen hoe er getraind wordt? Elke aanval begint met een hoge bal richting spits Rajcomar die absoluut niet kan koppen. Gevolg; elke keer onnodig balverlies.

VVV-Venlo begon vandaag weer onvoorstelbaar slap aan de derby tegen Fortuna. Ook Fortuna stelde hier weinig tegen over en kwam dan ook geheel tegen de verhouding in op een voorsprong. Dom balverlies op het middenveld bij de Venlonaren leidde de achterstand in. De bal verdween in de korte hoek voorbij Mäenpää 0-1. Dat VVV-Venlo nog voor de rust de 1-1 via Reimerink op het scorebord bracht was hoopvol voor de tweede helft. Maar dit bleek valse hoop.

VVV-Venlo begon ontzettend slap aan het tweede bedrijjf. Dit tot grote woede van trainer Trost. In de tweede helft kreeg VVV-Venlo nog enkele uitgespeelde kansen maar egoïsme en onkunde vierde hoogtij. Hierdoor leed VVV-Venlo weer puntverlies en mag je zo langzamerhand gaan concluderen dat dit VVV-Venlo niets in de top van de Jupiler League te zoeken heeft. Een fluitconcert na afloop van de wedstrijd gaf de mening van de supporters weer. Zelfs bij deze Limburgse derby waren de tribunes weer akelig leeg.

 

Mäenpää 6,5: Zag er bij het tegendoelpunt niet goed uit, maar zorgde er op het einde voor dat VVV nog een punt overhield aan de derby.

Joppen 4: Guus is sinds hij aanvoerder is, niet meer de speler die vorig jaar in de eredivisie was. Geen zelfvertrouwen en geen rushes meer langs de zijlijn

Promes 5: Houdt ballen achterin tegen. Opbouwend zwak. Brengt niks extra’s.

Balkestein 5: Opbouwend kan hij niks brengen. Ook vandaag nog niet een keer doorgeschoven naar het middenveld.  Gaf een prachtige crosspass over de breedte van het veld.

Fleuren 4: Niels weet na 10 jaar betaald voetbal nog niet hoe hij aanvallend iets extra’s kan brengen.

Türk 5: Mag veel dwingender spelen. Werd vreemd genoeg gewisseld.

Kruijsen 4: Deed hij mee? Ging een keer dreigend  mee naar voren maar verspeelde de bal knullig.

Post 6,5: Enige speler waar pit in zit. Die gaat voor elke bal. Wordt moedeloos van spelers om zich heen.

Reimerink 5: Scoorde maar is meer met zichzelf bezig dan eens de actie te maken die hij zeker in zich heeft. Had van mij mogen blijven staan in plaats van Wolters.

Rajcomar 3: Kan iemand die jongen eens uitleggen wat buitenspel is? Krijgt ballen door de lucht aangespeeld waar hij niks mee kan. Loopt geen meter te veel.

Wolters 3: Had VVV de overwinning kunnen geven als hij de bal 2 keer voorzet in plaats van egoïstisch te zijn. Had gewisseld mogen worden.

De Kogel 6: Veel dreigender dan Rajcomar. Mist snelheid maar zeer doelgericht. Wanneer krijgt hij eindelijk eens een basisplaats ?!

Otsu 5: Had paar nuttige acties maar blijft te licht voor het middenveld. Ligt te vaak op de grond waardoor zijn tegenstander alle ruimte krijgt.

Cooper 7: Deze flankspeler is 10x doelgerichter en dreigender dan de andere flankspelers. Wanneer krijgt hij een basisplaats?

Trost 3: Een trainer die dit systeem, met hoge ballen op Rajcomar blijft hanteren, mag eens bij zichzelf te raden gaan. Waarom wachten met wisselen tot de 60ste minuut terwijl iedereen de eerste helft al zag dat het niet liep. Hoe lang blijft hij volharden in het vertrouwen geven aan bepaalde spelers?! Wanneer zorgt hij er nu eens voor dat de spelers het gras opeten?!

 

65 Responses

 1. tulipanes

  ik vond fleuren vandaag echt niet slecht, maar die rajcomar kan werkelijk niks. hij is weet inderdaad niet wat buitenspel. verder moet er echt geoefend worden op voorzetten/corners, want die hebben we erg veel gehad.
  cooper de volgende keer op de plaats van wolters en altheer op de plaats van kruijssen. je kunt aan cooper zien dat het talent ervan afdruipt en hij heeft de inzet. kruijssen viel mij vandaag alleen op toen hij geblesseerd was.

  we hebben geluk dat we een relatief gemakkelijk programma hebben de komende weken, want de vorm is niet al te goed. al begin ik een klein beetje te twijfelen of het wel de vorm is…

   1. pmmv

    Ik weet niet wat er met je gebeurd is t.o.v. vorig seizoen maar ik ben het WEER helemaal met je eens. Voor dit VVV is elke tegenstander heel moeilijk.

   2. tulipanes

    ik bedoel, je had ook tegen tegenstanders als willem II kunnen spelen. er is nu een beetje hoop dat we deze wedstrijden kunnen winnen.

   3. RuiverCity

    Trost zal deze week wel weer roepen:….we hebben wat goed te maken na de mindere prestatie tegen Fortuna….Ja trainer, begin eens bij jezelf en stel de spelers op die doelgerichter spelen en een betere mentaliteit hebben!

 2. BakuBaku

  Het niveautje buitenspeler kwam weer duidelijk naar voren vandaag. Vorige thuiswedstrijd Wolters, nu onze Reimerink die na zijn doelpunt met zijn vinger voor zijn mond loopt. Dat was die Reimerink die bij 200 supporters in totaal in Oss zijn shirt uittrekt bij een doelpunt……

  Nee, vandaag hadden ze nog kunnen overtuigen om ‘moeiteloos’ bij de eerste 7 te kunnen eindigen. De eerste 13 is een realistischer doel…..

  1. jason

   Tja die vinger op zijn mond. Reimerink was de tribuine O1 en O2 aan het zoeken maar koos per ongeluk de vn tribune uit. Vergissen is menselijk zullen we maar zeggen.

   Lang leve De Koel

  2. 5 for life

   De hoek die het vingertje voor de mond kreeg te zien van Reimerink was ook de hoek die binnen 5 minuten al een paar negative dingen hadden geroepen naar een speler.
   Dus dit was volgens mij naar die figuren. Wie de schoen past, trekken hem aan.

  1. jason

   We hadden eindelijk eens een scheidsrechter die niet voor alles floot maar spelers lekker de duels aan liet gaan. Prima scheidsrechter, eindelijk.

   Lang leve De Koel

   1. 5 for life

    Ik weet niet wat je gedaan hebt tijdens de wedstrijd maar de man was drama. Zo inconsequent als de pest en in nadeel van VVV. Als we deze man nooit meer krijgen dan is dat nog te vroeg.

   2. RuiverCity

    Was niet zo gek. Hij had Fortuna dit seizoen al eens flink benadeeld dus had nog wat goed te maken.

 3. YowVVV

  ongelofelijk nog minder mentaliteit, passie en strijd dan die lamballen van vorig seizoen. Cooper speelde wel een lekker half uurtje, onze keepert en Post ook wel voldoende. Ik zie in Post meer een aanvoerder dan Joppen. Turk viel me weer zwaar zwaar tegen, kan het echt laten zien. Amusementswaarde was een 2, met zn allen regelmatig op 1 helft tegen Fortuna, snap er niets van..

 4. iRalphi

  Een miskleun van de bovenste plank van technisch directeur dusseldorp om rajcomar aan te trekken. Bij geen enkele club geslaagd en nauwelijks doelpunten gemaakt. Waarom zou hij dat bij vvv dan wel doen? Grove blunder.

 5. jason

  ” Een fluitconcert na afloop van de wedstrijd gaf de mening van de supporters weer” Spreek svp voor jezelf . van de 4000 waren er misschien 300 die floten na afloop en die 300 zitten helaas ook allemaal op deze site. Ik heb een leuke wedstrijd gezien en vvv had het verdient om te winnen alleen het zit op dit moment nu eenmaal effe niet mee. Dat is voetbal.

  Lang leve De Koel

  1. rongo26

   Ik ben ook geen voorstander van een fluitconcert maar meen je dat serieus? Misschien kwam het door het lekkere weer 😉

   De wedstrijd was een drama. Vooral de 2de helft was verschrikkelijk. Het is dat Fortuna een matig team is waardoor je nog redelijk veel kansen creert. Maar dan zie je ook de kwaliteit van deze selectie.

 6. Ben

  Echte Jupiler wedstrijd met gelijkspel waar iedereen vrede moet hebben. VVV kan beter als:
  1) Rajcomar wordt vervangen door de Kogel
  2) Wolters vind ik goed maar hij moet gewezen worden op prachtige afspeel-mogelijkheden die er elke wedstrijd zijn geweest.
  3) Ik noem geen namen maar er lopen er toch 2 of 3 rond waar we echt een vervanger voor moeten gaan zoeken. Of karbied in de kont stoppen?
  FORZA VVV! Op naar de middenmoot en verder

  1. 5 for life

   2a) Zeg dan tegen Reimerink dat hij dat ook moet doen, want ook gisteren stonden tot 2 keer toen Rajcomar en Wolters ook helemaal vrij voor de goal en Jules toch ook zelf schieten. (PS dat geldt normaal ook voor Rajcomar en Otsu)
   4) De middenvelders en de verdediging bij bal bezit alleen balletje breed en balletje terug laten spelen als het echt niet anders kan en dus gewoon naar VOREN SPELEN die ballen.

 7. Ruben

  Tja, het grote manco is en blijft dat we de kansen niet afmaken. Doen we dat wel win je deze wedstrijd eenvoudig met 4-1. Maar door het missen ervan kruipt er onzekerheid in het team, gaan spelers voor eigen succes en krijg je zulk soort wedstrijden tegen kwalitatief mindere tegenstanders, die zich tegelijkertijd gesterkt voelen doordat VVV hun in leven houdt.

  Mis over het geheel beweging en verrassing in het spel. Er is niemand die op het middenveld de ruimte induikt, een combinatie aangaat etc. moeten het hebben van een incidenteel lange bal en individuele acties van de buitenspelers. (die vervolgens inderdaad te vaak voor eigen succes gaan).

  Ben bang dat het team wel beter kan, maar dat dit ook niet voldoende zal zijn om voor promotie in aanmerking te komen.

 8. Goodie

  Zoals ik eerder al is gezegd had, stel Cooper op. Kwam veel meer dreiging van af. Daarbij Altheer voor Kruijsen en de Kogel voor Prince. Als je dan ook nog is gaat trainen op corners en voorzetten heb je veel meer dreiging.

 9. bong

  het wordt hoog tijd meneer trost om die kruissen eens bij de belofte mee laten te doen wat een arrogant kereltje met zijn wijzen naar zijn medespelers
  hij kan totaal niet voetballen laat staan een bal koppen
  en daarbij ook nog binnendoor uitverdedigen heeft hij zeker in sittard geleerd
  weg met diot menneke waardeloze speler

 10. Sanderkuh

  En als je denkt, ga nu eens voor eigen succes dan geven ze de bal breed. Goed voorbeeld: tweede helf Otsu op de rand van 16, kan zo uithalen en geeft hem breed op rechts (weet niet op wie, sta op O kon het dus niet goed zien). Dus bij vlagen ook onzeker, anders haal je verwoestend uit !

 11. marcel

  de opmerking ideale schoonzonen is de juiste omschrijving voor dit team. mouwen opstropen en af en toe een beetje spektakel bieden lijkt wel bij VVV iets uit een ver verleden. gevolg is ook dat de sfeer niet loskomt. Naast de term theaterpubliek, dient in venlo dan ook waarschijnlijk de term schouwburgvoetbal ingevoerd te worden.

  een vergelijk in beleving en de wil om te winnen, daarom een vergelijk tussen 2 idenktieke momenten in de wedstrijd tegen emmen en fortuna.
  EMMEN- de kogel maakt een overtreding, speler emmen rolt over de grond en blijft daar lekker liggen. de rest van het team belaagd de scheidsrechter, die vervolgens geel trekt.
  FORTUNA- op precies dezelfde locatie, komt een fortunaspeler met gestrekt been in en raakt danny post. de overtreding zag er veel gevaarlijker uit dan die in emmen. echter VVV reageerd zo: alle spelers blijven lekker op hun plek staan, kijken een beetje in de rondte, want er is toch al gefloten. Post staat binnen 10 seconden weer op beide benen, en de scheidsrechter ziet hierin: ow het valt allemaal wel mee, geel volstaat.

  wanneer lukt het dit VVV weer eens een keer om het publiek enthousiast te krijgen met het vertoonde voetbal, waar zijn de types leemans, toth en noem er zo nog maar een paar, type kruysen mag van mij vanaf de tribune toekijken.

 12. Zeker wete

  Ik vrees dat dit VVV (en aanhang) blij moet zijn als ze bij de eerste 7 eindigen. Op een of andere manier is het geen team en schort het aan inzet. Teveel ego’s vrees ik. Jammer voor een paar spelers die het niveau normaal kunnen ontstijgen. Ik denk dat Trost met deze mannen eens een ‘heisessie’ moet doen.

 13. socrates

  Een ploeg moet groeien, dat zagen we volgens mij ook bij andere degradanten nu en in voorgaande seizoenen. Het hotseknots begonia voetbal vergt een andere tactiek en aanpak, Er staat een nieuw team, weinig automatisme. Dan is vertrouwen cruciaal. Kortom ik denk dat de sleutel voor succes niet alleen bij de spelers en technische staf ligt, maar voor een deel ook bij het publiek. In een oorverdovende heksenketel had Otsu niet breed gelegd, maar wel die bal tussen de palen geknald en lees je hier andere stukjes.

 14. tijger

  Begin me nu wel te storen aan onze vriend reimerink.
  Waarom is het in godsnaam nodig om zo te reageren naar het trouwe vvv publiek als mijnheer eens een keer scoort.
  Gooi die mannetjes met hun grote ego eens uit het team en stel Alice Cooper eens op mijnheer Trost.

  FORZA VENLO

   1. Goodie

    Misschien is iets gaan presteren dan? En niet na een simpel goaltje je vinger voor je mond houden. Komende week Travis Cooper laten beginnen.

   2. eric

    Goodie , zie mijn reactie onderaan, veel hebben kritiek op Reimerink, en als hij met het vingertje zwaait is dat toch oke, hoe moet hij zich dan kunnen weren en het tegendeel aantonen.
    Hij gaat echt niet op die uit hun voegen gerukte reactie lezen.

   3. Goodie

    Supporters hebben een bepaald verwachtingspatroon van Reimerinm, en dat mag toch? Durf te wedden dat Reimerink beter kan dan wat hij heeft laten zien (positief). Als je prof bent moet je tegen kritiek kunnen, en al helemaal als het terecht is. Cooper speelde met passie en strijd en deed wat hij kon. Maar wat je over Prince zegt ben ik het eens. Zo slecht is hij niet, maar er wordt alleen gekeken naar wat hij slecht doet.

   4. tulipanes

    er zijn zelfs mensen die boe roepen als zijn naam opgeroepen wordt bij de opstelling. of er wordt meteen gefloten als hij maar iets fout doet. dat wekt geen vertrouwen voor zo’n speler.

 15. marcel

  @jason, met je eens, wel ff vermelden door een deel van het publiek.
  jammer, ik verwacht nog steeds veel van reimerink, maar ik ben bang dat hij door dit soort zaken, teveel ‘nadenkt’, ipv gewoon te voetballen en te laten zien wat ie werkelijk kan.
  Om de een of andere reden zijn er altijs spelers die uitgekotst worden, en reimerink lijkt dit seizoen de lul.

 16. Sanderkuh

  Klopt Marcel, net als het uitfluiten van Prince. En iedere keer de Kogel roepen als er iets fout gaat, en van die misselijkmakende gebaren naar hem (uitzwaaien etc.) Daar gaat hij echt niet beter van spelen. Wat krijg je dan, van die Reimerink acties richting publiek. En ik ben ook voorstander van de Kogel hoor, en zie graag Cooper eens vanaf het begin spelen…maar Trost maakt de opstelling. En om maar iedere week te gaan wisselen zoals Lokhoff deed geniet ook niet mijn voorkeur……

  1. @venlo

   Weer zo’n kutwedstrijd van een klote team. Geen inzet, geen passie, geen vechtlust, geen punten. Dat ze maar allemaal opkankeren. Naar dit loze verneukte team ga ik niet meer kijken.

   1. Ruben

    @Venlo Mensen (of beter gezegd ongedierte) van jouw niveau zien we ook liever niet in het stadion.

   2. chrissie37

    Zou je misschien eens andere woorden kunnen gebruiken? Vooral het woord opka………….. Wat ik je al verschillende keren heb zien gebruiken Is kwetsend voor sommige mensen!

 17. @venlo

  Ach gaan jullie nou de doorgewinterde heilige supporter uithangen. Ik durf gewoon te zeggen wat minstens de helft denkt. Ipv elke keer een laffe smoes te verzinnen.

 18. @venlo

  Echt het is altijd hetzelfde op deze site. Alleen maar meelopers die geen eigen mening kunnen vormen. Dan vraag ik dit, is het niet vreemd dat de laatste paar jaar de clubs uit de jupiler league in de eredivisie fel zijn, knokken voor elk punt en gewoon goed voetbal laten zien, en daarom ook presteren. En dan gaat vvv terug naar de jupiler league , en hebben ze notabene nog meer tegendoelpunten dan doelpunten!? De laatste 4 competitiewedstrijden krijgt vvv 12 doelpunten tegen en maakt er maar liefst 1. En dan gaat een of andere kleuter hier mij wijsmaken dat er wel inzet is. En dat ik de enige ben die zo denkt, ja vast. Op deze site zitten waarschijnlijk alleen van die paupers die op onoverdekt zitten/staan en die er duidelijk geen hol van begrijpen.

  1. chrissie37

   En als je op onoverdekt zit ben je een pauper? Wat ben jij een zielig mannetje! Niet iedereen heeft geld om duurdere kaartjes te kopen maar dat wil nog niet zeggen dat je geen verstand van voetballen hebt! Loser!

  2. chrissie37

   En als je op onoverdekt zit ben je een pauper? Wat ben jij een zielig mannetje! Niet iedereen heeft geld om duurdere kaartjes te kopen maar dat wil nog niet zeggen dat je geen verstand van voetballen hebt! Loser!

 19. eric

  ik vind het juist dat Reimerink met z”n vingertje zwaait, daar moeten jullie maar tegen kunnen, jullie schrijven/hebben ongezouten kritiek, en Reimerink betaald zo de rekening, want die gaat zich echt niet verlagen tot pissebed, zoals jullie ,maar onzin zitten te schrijven.
  Verder vind ik het schandelijk dat Raicomar uitgefloten wordt, De Kogel is niet veel beter, kreeg ook kansen en benut ze niet.
  Verder valt me op dat veel mensen uit verveling maar wat rond schrijven , gezien de tijdstippen is dit veel overdag als de normale mensen aan het werk zijn.

 20. Pingback : 2travesty

Leave a Reply