Verslag VVV-Venlo – Jong Ajax 5-1

In een niet bepaald daverend duel heeft VVV-Venlo met grote cijfers gewonnen van Jong Ajax. Hier zag het in de eerste 35 minuten echter niet naar uit. Jong Ajax combineerde er lustig op los, had steeds een man over en de Venlonaren liepen achter de feiten aan. De 0-1 was dan ook volkomen verdiend. Het was aan Mäenpää te danken dat Ajax niet op 0-2 kwam. Met een prachtige redding hield hij de bal uit de bovenhoek. Echter door een terechte strafschop en een geplaatste kopbal bracht Leon de Kogel de ruststand op 2-1 voor VVV-Venlo.

Na rust was het Randy Wolters die met twee prachtige afstandschoten Jong Ajax op de knieën kreeg.

Vooral de pass van Promes bij de 3-1 was van uitzonderlijke schoonheid. Met een crossbal over 40 meter bereikte hij de linksbuiten die met een kapbeweging zijn directe tegenstander op het verkeerde been zette en de bal in het doel schoot. Iets later deed Wolters het bijna op precies dezelfde manier.

Dat in de laatste minuten de 5-1 op het scorebord kwam was, tegen het uitgebluste jeugdteam van Ajax, mooi voor het zelfvertrouwen van Prince Rajcomar.

Hoogstaand was het zeker niet vanavond maar de 3 punten zijn binnen. Opvallend dat er weinig tot geen sfeer was in de Koel ondanks het feit dat de tribunes goed bezet waren door de vrijkaartjes voor de seizoenkaarthouders van vorig seizoen.

 

Mäenpää 7: Redde bij een 0-1 stand de wedstrijd voor VVV door een schitterende redding.

Joppen 7,5: Eindelijk weer eens de Guus gezien zoals we hem kennen. Met veel inzet en gevaarlijk opkomend aan de rechterkant.

Promes 7: Heerste achterin en zorgde met zijn weergaloze pass op Wolters voor de 3-1

Balkestein 6,5: Zijn crosspas kwam af en toe aan. Werkte hard maar opbouwend/inschuivend brengt hij nog te weinig.

Fleuren 6: Niels werkte hard maar staat te ver van zijn directe tegenstander te dekken.

Yuki 6: Liet op het middenveld zijn directe tegenstander te vaak los, waardoor Ajax in het eerste half uur rustig kon combineren omdat er steeds een man over was. Te weinig gezien.

Post 7,5: Speelde weer ijzersterk, veel druk zettend. Jammer dat de rest hem te weinig steunt hierin.

Kruijsen 6,5: Was vandaag het aanspeelpunt tussen verdediging en aanval. Eiste de bal geregeld op.

Reimerink 6,5: Had in de eerste helft een paar aardige acties. Was dicht bij een doelpunt. Zakte in tweede helft iets weg.

De Kogel 6,5: Was aanspeelbaar en maakte in paar minuten tijd twee belangrijke doelpunten. Krijgt nog te weinig bruikbare ballen.

Wolters 7,5: Werd door zijn twee fraaie doelpunten de man of the match aan Venlose kant. Pakte wel een domme gele kaart. Kreeg een terechte publiekswissel.

Türk 6,5: Was veelvuldig betrokken bij een aanval in het laatste gedeelte van de wedstrijd.

Rajcomar 6: Maakte de 5-1 maar gezien zijn warming-up had hij nooit in het veld gebracht mogen worden. Zelden een speler zo ongeïnspireerd warm zien “lopen”.

Cooper 6,5: Zorgt met zijn manier van spelen voor veel dreiging omdat hij de kortste weg naar het doel zoekt.

Trost 6,5: VVV-Venlo begon weer erg slap aan het duel. En dit was niet de eerste keer dit seizoen. Opvallend is ook het gemis aan balcontrole van sommige spelers. Twee overwinningen op een rij. Laten we hopen dat de Venlonaren de weg omhoog hebben ingezet.

43 Responses

 1. kenfen

  Puntje Rajcomar, gaan we de mensen op grond van de warming up al beoordelen ?
  Prince kan bij veel mensen weinig goed doen. Had 4 a 5 goede balcontacten achter elkaar zorgde voor rust in het spel maar een klein foutje en de meute zit weer te fluiten onterecht en gelukkig scoorde hij gelijk erna
  Reimerink speelde ook een bere partij op de eerste 20 minuten na, kan schijnbaar ook weinig goeds doen op de tribune.

 2. bear664

  De 0-1 was volkomen verdiend …. ? De bal werd door Balkestein van richting veranderd …
  En Kruijsen … die leep steeds achter de bal aan … wordt tijd dat hij zijn basisplaats kwijt wordt aan Türk of Altheer.

 3. Zeker wete

  Voorsprong van Ajax verdient vindt ik ook teveel van het goede. Ze combineerden leuk maar kregen nauwelijks echte kansen. De gaol was een van richting veranderde Lucky.

  Sfeer was idd slecht. Maar VVV/ sfeerteam doet hierbij ook een aardige duit in het zakje. Geen sfeeractie, muziek te zacht, geen pauzeact, bijna geen stadionspeaker gehoort. complimenten aan hoekkie O-Z. De boys maakten weer veel sfeer.

  Op naar de rest van de competitie. Er gloort weer hoop!!

 4. rongo26

  Onbegrijpelijk dat VVV Ajax de eerste helft nooit druk zette tegen die A-junioren. Dit was vragen om problemen, die ze dan ook kregen met de 0-1.

  Gelukkig waren de aanvallers vandaag scherp, maar er moet nog veel gebeuren.

  Dat de sfeer niet goed is, is inherent aan het feit dat VVV het eerste half uur helemaal niks deed. Tsja, dan is het moeilijk enthousiast te worden.

  1. Goodie

   Wat mij dus opviel en vooral de eerste helft, er was altijd 1 iemand aan het jagen. Dan is het voor de tegenstander ook niet moeilijk om zich er uit te kunnen spelen..

 5. Ruben

  Venlo Sanitair heeft een ban en direct begint het te lopen bij VVV. Toeval?

  Komende twee wedstrijden winnen van Jong PSV en Twente en je gaat er gewoon met de tweede periode titel vandoor. Dan is de druk er af en kan er de rest van het seizoen in alle rust gesleuteld en gevormd worden. Wie weet wat er dan kan gebeuren aan het eind van het seizoen!

  Gisteren een redelijk tot goede partij gezien. Van achteruit wordt naar mijn idee nog te vaak blind de lange bal gegeven, waardoor de tegenstander geen moeite hoeft te doen om de bal te veroveren. Ook mogen de buitenspelers nog iets meer oog voor medespelers hebben. Vooral Reimerink hunkert duidelijk naar eigen succes. Jammer. Verder viel me Jong-Ajax vooral erg tegen. Achterin leuk de bal rondspelen, maar zodra ze over de middenlijn kwamen werd het nooit gevaarlijk. Twee keer op goal geschoten in 90 minuten zegt genoeg over de tegenstander lijkt me.

  1. 5 for life

   Dat geldt ook voor diegene op O1 die in de 2e helft domme namen naar Yuki riep toen hij een corner wilde nemen.
   Diegene heeft ook 1 hersencel meer dan een koe anders poept en pist hij ook waar hij staat.

   1. Goodie

    Wat werd er geroepen dan? Wat me wrl opviel, er waren amper 3 minuten gespeeld, en ik hoorde één of andere malloot al fluiten.

   2. tulipanes

    Er staat een meneer bij mij in het vak die zelfs na de 5-1 floot als Reijmerink of Rajcomar de bal kreeg. Tijdens de wedstrijd viel het mij ook op dat er veel gescholden werd (vooral de eerste 30 minuten) en dat sommige spelers niks goeds kunnen doen.

   3. Ruben

    Tja, dat blijf je toch altijd houden.

    Wanneer sommige mensen (meestal mannen) zich in een grote groep bevinden en naar voetbal kijken, wordt een gedeelte van de hersenen uitgeschakeld. Ze doen dan dingen die ze normaal gesproken niet zouden doen. Dit is op te lossen op twee manieren. Als eerste zou je kunnen proberen hier iets van te zeggen en hopen dat omstanders er ook zo over denken en hem hier ook op aanspreken, waardoor hij als het ware uit de grote groep wordt getrokken en alleen staat. Hij heeft dan weer enige controle over zijn doen en laten. Mocht dat niet helpen, kun je proberen met een welgemikte muilpeer zijn aan/uit knop te activeren. Deze zit precies op het puntje van de neus!

    Succes!

   4. 5 for life

    Ik weet niet meer precies. Het stoorde me te veel en ben weggelopen naar o4. Maar was in de trant van hé Bartje als je dan van Drenthe was gekomen of Manneke pis als je van Brussel zou zijn geweest. Maar san iets waat op chinees of japans sloeg.

 6. Zeker wete

  Het is o zo makkelijk om de eigen spelers uit te fluiten en te beledigen. Helaas maar het zegt in mijn ogen meer over de fluiter en belediger. Je mag vinden wat je vind van een speler. Ieder zijn mening maar het verbaal afblaffen van je eigen spelers is laag, heel laag. In het verleden hebben veel goede voetballers in de koel gespeeld die het misschien niet 100% gemaakt hebben bij VVV en vooral verguist werden maar veel van die voetballers bewijzen in hun latere carriere het ongelijk van de fluiters. Kolder, Musa, ….en zo weet ik er nog wel 20.

 7. YowVVV

  Tevreden over het resultaat en tevreden over de 2e helft. Mooi om ook eens een klinkende overwinning te zien, geeft hopelijk vertrouwen.
  Het stadion kan echt wel weer vol gaan zitten, ook al was het met 1500 vrijkaarten gisteren, de mensen komen toch wel. Wat de vaste bezoekers betreft, 05 denkt in mijn ogen dat ze echte mannen zijn en de sfeermakers, mijn persoonlijke mening is dat ik het meer zie als een verstoring van de sfeer de laatste tijd, 90% van de tijd inspiratieloze/lage liederen en juist provoceren tegen andere supporters heb ik zelfs gezien, misschien eens een ander genre ;). Als VVV een aantal keer op rij wint slaat de sfeer verder wel weer om, vergeet ook niet dat het een dra(maandag)avond was.. echter met een mooi resultaat.

   1. YowVVV

    Zeuren nee, maar ik vind hun gewoon niet sfeerverhogend, mag ik toch vinden..
    Enthousiasme van hun waardig ik zeer, taalgebruik in liedjes en schreeuwen ronduit belachelijk in de meeste gevallen.

   2. flippie1990

    yowvvvv als wij 90% stoorzender zijn, wie moet dan oppaken, net als vorig jaar ? of waren wij vorig jaar ook de stoor zender.

    tevens is dit een wedstrijd tegen ajax dan weet je dat er grof taalgebruik kan worden. of verwacht je zoals ik intern bij vvv iemand zij, we katholieke zang vereniging zijn. die ave Maria gaan zingen.
    en verder stil zijn.
    verder mijn vraag, stel wij zouden inderdaad stoppen met zingen wie moet dan o3 ? heb gezien wat die kunnen daar kolt stadion van ja.
    van Zuid ? heb ook hun gezien schreeuwen naar ons we stil moeten zijn want willen rustig van wedstrijd genieten.

    Ik zou bijna zeggen kijk thuis op bank met kerk muziek op als je dat als sfeer bedoelt, maar fox zendt het niet uit.

    of jij moet me met voorbeelden komen concreet dat jij zegt ja daar stoor ik me aan. maar je moet denken tis voetbal daar zitten emoties in, maar taalgebruik valt
    A best mee
    B het is een voetbal wedstrijd wat verwacht je dat we zingen. ja zuster nee zuster ?

   3. flippie1990

    Mensen bij vvv zijn gewoon hypocriet, we spelen niet extreem slecht.
    en wie dacht we fluitend kampioen werden is aan het dromen nog steeds, zoals hans soentjes ook zij we zijn te verwend.

    en fluiten en zeiken op spelers en andere supporters helpt er niet aan mee.
    plaats van te liggen azijn pissen waar in venlo goed in zijn, sta eens achter je club want trein rijdt door ook met je gezeik dus maak er beste van.

    als je naar alle clubs in wereld kijkt zul je altijd 1 groep zien die achter club staat als staan we onderin jupiler league, dat zijn jongens zoals o5.

    sta jij er als we naar cambuur moeten volgend jaar en we staan eenerlaatste ? ik wel

   4. mats

    Gelijk heb je.
    Ga ervoor. Net zolang totdat heel o staat te hupsen als loopse teefjes….

 8. venlofan

  Niet zeiken over o5 we zijn de laatste tijd goed bezig begint er weer eentje te zeiken. Als je het beter kan, laat maar eens zien dan. De jongens van vvv worden elke uitwedstrijd met hart en nieren gesteund, als je in Oss was geweest had je wel eens gezien wat steunen is, er werd een heleboel sfeer in dat stadion gebracht.

  Avanti venlo
  Greetz yellowblackfanatics

  1. YowVVV

   Niet zo lastig in Oss zaten in totaal 700 man thuis- en uitpubliek. Ik waardeer de steun zelfs bij ieder uitduel echter erg. Mag me toch wel uitlaten over bepaalde uitlatingen die me storen. Een ding wil ik wel zeggen, zelfs met achterstand blijven jullie achter de club staan, dit terwijl de meerderheid dit te negatief oppakt. Come on boys

 9. Ruben

  Moest wel lachen dat ze o5 op tv een beetje belachelijk maakten.

  Met 0-1 achterstaan en dan gearmd met de rug naar het veld staan te hupsen als loopse teefjes.

  Ach ja, als ze maar lol hebben zullen we maar zeggen.

 10. Meuske

  Vraag me af waarom sommige mensen naar het stadion komen, je lopen te ergeren aan het voetbal of aan je mede supporters? Blijf dan in godsnaam thuis en ga lekker goede tijden slechte tijden kijken. Spelers uitfluiten of uit jauwen is zo makkelijk vanaf de tribune. Steun je club als je toch de moeite neemt om te komen. Forza venlo

 11. Drikus

  Ik ben het met de meeste commentaren wel eens. Eerste 20/25 minuten was VVV veel te slap, daarna liep het een stuk beter.
  Waar de aanvallers van VVV eerst geen richting aan hun schoten wisten te geven, vlogen ze er maandag wel goed in.
  Opvallend vond ik dat O na de 2-1. “het is stil aan de overkant” zongen naar een leeg uitvak. Hilarisch hahaha 😉

   1. mats

    Misschien heeft VVV wel geen bestaansrecht meer met het gevoerde wanbeleid en 90% zeiksupporters zoals jij die zich blijkbaar heeeeeel belangrijk voelen.

 12. tulipanes

  Vorige week tegen Oss regelde een supporter de busreis naar Oss. Ik vond dit wel handig (goedkoper, minder moeite en natuurlijk gezellig). Weet iemand of zo’n busreis in de toekomst ook nog georganiseerd wordt?

  1. flippie1990

   ik zit te denken om tegen excelsior en volendam weer te doen.
   maar ligt er eerst aan hoeveel mensen ik kan vinden, en ik weet de prijs van kaartje nog niet

   1. Goodie

    Ik weet toevallig dat Excelsior ook om 18:45 is, gewoon weg niet haalbaar als je zelf voetbalt.

   2. flippie1990

    volendam is niet veel beter goodie, die is om half 3 in volendam
    dus wil je beetje optijd daar komen 12 uur vertrekken.
    maak je 2x tussen stop moet je al rond 11 a half 12 vertrekken

   3. Goodie

    Als je al die uitwedstrijden zo wat al ziet.. wat een klote tijden hebben sommige zeg. Even op de belofte teams na (verwacht niet dat daar veel mensen heen gaan). 16:30 op zaterdagen…

Leave a Reply