Verslag VVV-Venlo – Jong FC Twente 3-0

Geheel terecht heeft VVV-Venlo de derde periodetitel binnen gehaald. De Venlonaren bleken de beste reeks neer te hebben gezet de laatste 9 wedstrijden. Wellicht een geweldige opsteker voor het team en is de druk er daardoor een beetje vanaf. De premie van 75.000 euro zal men in Venlo ook met open armen ontvangen. Zeker gezien de zwaar tegenvallende bezoekersaantallen dit seizoen.

Ook gisteravond tegen Jong Fc Twente, ondanks de ludieke Valentijnsactie, een zwaar tegenvallend toeschouwersaantal. Jammer, gezien de belangen die er op het spel stonden.

VVV-Venlo zette de Tukkers meteen vol onder druk en binnen het half uur stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Dankzij een prachtig schot van linksbuiten Randy Wolters, een technisch hoogstaand doelpunt van Ozan Türk en een mooie binnentikker van Selman Sevinc kon men al richting de score in Maastricht gaan kijken.

Maar onbegrijpelijk nam VVV-Venlo na de pauze gas terug. Trainer Trost probeerde zijn mannen nog wel te motiveren langs de zijlijn maar de spelers dachten hier blijkbaar anders over.  Gelukkig had deze instelling geen gevolgen voor de 3de periodetitel. Maar de kans op een gala voorstelling was gisteravond nadrukkelijk aanwezig. VVV-Venlo had FC Twente met een dikke nederlaag naar huis kunnen sturen, want de tegenstand was wel erg magertjes. De tegenstander had moeite om de bal over 2-3 meter bij elkaar in de voeten te spelen. Alleen de nr 8 van Jong FC Twente was een speler om in de gaten te houden. Hij was betrokken bij elke aanvalspoging en ging voorop in de strijd.

De matige tweede helft miste zijn invloed op de toeschouwers niet. Het feestje op het veld gebeurde voor bijna lege tribunes omdat de mensen al lang en breed een droog en warmer heenkomen hadden gezocht.

Maar door het puntverlies van de concurrenten kon de avond in Venlo niet meer stuk. Op naar de runner-up Excelsior.

Mäenpää 7: Keepte zoals gewend weer een sterke, overtuigende wedstrijd

Joppen 7: Speelde sterke wedstrijd. Aanvallend ook heel dreigend.

Post 6: Elke aanval begon met combinaties tussen hem en Balkestein. Wordt node gemist op het middenveld.

Balkestein 6,5: Speelde met Post in centrum. Maar werden samen amper getest. Had paar goede scoringsmogelijkheden met het hoofd.

Fleuren 6,5; Wisselt sterke momenten met heel dom balverlies af. Aanvallend sterk vanavond.

Sevinc 7,5: Speelde weer sterk en maakte zijn eerste doelpunt in betaald voetbal voor VVV. Gaat voorop in de strijd en verovert de bal op de juiste momenten.

Türk 6,5: Veelvuldig in balbezit maar waarom toch steeds eerst achteruit kijkend in plaats van voorwaarts te denken? Maakte technisch prachtig doelpunt.

Kruijsen 6: Loopt tussen verdediging en middenveld maar is verder weinig opvallend.

Reimerink 5: Zwakke eerste helft van Jules. Kan veel en veel beter. Werd net na de rust geblesseerd gewisseld.

De Kogel 6: Als hij de bal van achteruit eens in de voeten krijgt doet hij er ook iets mee. Jammerlijk krijgt hij amper voorzetten van de zijkant, waardoor zijn sterke kanten niet benut worden. Maar altijd een basisplaats geven.

Wolters 7: Speelde een sterke eerste helft met een prachtig doelpunt en een assist. Zakte in de tweede helft ook ver terug.

Schroyen 5: Viel tijdens zijn invalbeurt erg tegen. Kan veel en veel beter.

Gijzen -: speelde te kort

Gielen: – speelde te kort

Trost 7: Sterke eerste helft van VVV-Venlo kon, ondanks aandringen van de trainer, niet doorgezet worden. Prima om Rajcomar aan de kant te houden. Moet dit team nu bewust er van maken dat een periodetitel leuk is, maar dat er meer inzit.

 

Namens Venlonaren willen wij VVV-Venlo van harte feliciteren met het behalen van de 3de periodetitel.

 

 

23 Responses

 1. Meuske

  Super deze overwinning natuurlijk en in Maastricht hebben ze ons toch een handje geholpen. Snap alleen niet dat we steeds 2 totaal verschillende helften te zien krijgen want eerste helft gewoon super maar dan sluipt er toch weer onzekerheid in of zo. Die Rösler speelt nog niet eens bij jong Twente zo slecht vond ik hem niet toen hij in Venlo speelde. Mijn weekend is helemaal goed. Forza VVV

 2. Zeker wete

  Blijven winnen luidt het devies!! Dordt en W2 laten soms punten liggen en als VVV weet te naderen dan staat op 14 maart in een bomvolle koel de topper tegen Dordt op het programma. Wat zou het geweldig zijn als we ze dan van de troon kunnen stoten.
  Dat is wat Venlo wil, Dat willen we allemaal!!
  Trots op VVV

  1. sultana

   Sluit ik me volledig bij aan, op naar plek 2 om vervolgens 14 maart plaats 1 over te nemen van Dordrecht.

   Eerste helft genoten maar we missen Post op het middenveld, wat een verademing zonder Rajcomar. Had nooit gedacht dat we bovenin mee zouden draaien aan het begin van de competitie. Plek 3 keurig kan hopelijk nog een mooi seizoen worden als ze zo door blijven voetballen. Forza VVV

  1. Zeker wete

   Ik denk omdat VVV als een van de weinige clubs nog onoverdekte tribunes heeft. Wat kunnen die bloemen toch rotten? Beetje vergezocht van je om daar over te beginnen. Michien zijn ze na de wedstrijd op kosten van VVV wel naar de hoeren geweest. Wat kan het toch rotten. Clubman mag dan wel een zeiker zijn maar heeft in dit geval wel een punt.

   1. Ben

    Naar de hoeren gaan is niet goedkoop, maar bloemen zijn tegenwoordig ook verrekte duur. Zeker op Valentijnsdag! En als ze allemaal genoegen nemen met een hoer, dan kun je een behoorlijke korting bedingen. Zeker als die hoer weet dat de jongens een wedstrijd hebben moeten spelen, zal ze voor minder dan normaal de hoer willen spelen. Immers, de jongens zijn al “kapot” en hebben aldus niet veel nodig.
    FORZA VVV!

 3. De Koel

  De eerste helft was misschien wel het beste wat VVV dit seizoen heeft laten zien. Continu opjagen van de tegenstander, zodat Twente er totaal niet aan te pas kwam. In de eerste helft is Twente geen enkele keer voor het doel van Maenpaa geweest. En ook het combineren bij VVV ging prima. Het begint nu toch een ingespeeld elftal te worden. Trost heeft veel progressie geboekt sinds het begin van het seizoen.
  Wolters was de eerste helft in bloedvorm. Prachtige treffer en twee assists. En met een beetje meer geluk had Balkestein een hattrick gescoord. En dat in de tweede helft het niveau een stuk minder was, ik zit er niet mee.

 4. De Koel

  Maar vrijdag tegen Excelsior zal het een stuk lastiger worden. Als VVV die wedstrijd weet te winnen, ziet het er goed uit gezien het resterende programma. Ik verwacht bij die wedstrijd ook wat meer publiek dan gisteren. Ondanks de periodetitel is Jong Twente nu eenmaal geen aansprekende tegenstander.

 5. clubman

  @RuiverCity

  Opvallend is dat alle feiten die jij benoemt van negatieve aard zijn. En als er dan even niks negatiefs te melden is, dan wordt het lastig en kom je uit bij totaal oninteressante zaken zoals het ontbreken van bloemen oftewel waswijvenpraat.
  Stel je voor dat er volgende week alweer gewonnen wordt. Wat wordt het dan? Het ontbreken van sokken in de schoenen van Wim Jacobs? Of wellicht de verkeerde RAL-kleur van de doelpalen?

  1. RuiverCity

   Zie je dat je niet begrijpend kunt lezen!
   Venlonaren heeft al paar keer een stuk hier geplaatst waar mensen voor ondersteuning wordt gevraagd. Maar daar horen we geen reactie van jou op. Alleen anderen afkraken dat kun jij, maar zelf eens op een positieve manier iets bijdragen is voor Clubman te veel gevraagd. Maar ja er zal wel weer zo’n domme reactie komen van “als jullie goed betalen”. Dat zegt weer genoeg over jouw niveau…

 6. bong

  wat moet in godsnaam kruissen in dit elftal
  die loopt als een domme koe over het veld
  fleuren idem alles breed of terug geen voetbalverstand
  zet daar aub iets beters neer

   1. bong

    kan geen bal naar voren plaatsen loopt Wolters in de diepte speelt fleuren de bal breed of terug waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardeloze voetballer kan nog niet mee in kessel 4

 7. mats

  @ruivercity
  Flikker die clubman toch gewoon van de site man. Ik word kotsmisselijk van die gast. Zit alleen maar te zeiken tegen iedereen. Gewoon bannen dat sneue mannetje.

Leave a Reply