Verslag VVV-Venlo – Kas Eupen 1-1

 

Een week voor de start van de competitie speelde VVV-Venlo haar laatste oefenwedstrijd tegen Kas Eupen in een zeer matig gevulde Koel. Waar alle euforie van de laatste tijd vandaan is gekomen mag je je afvragen want echt hoogstaand was ook deze wedstrijd allerminst. Verre van dat zelfs. Het zal Trost nog vele hoofdbrekens kosten om tot de juiste basiself te komen voor de start, komende vrijdag, tegen FC Eindhoven.

Mäenpää had meerdere uitstekende reddingen anders hadden de Venlonaren een pak voor de broek gekregen. De doelman was tegen de Belgen meteen de beste man van het veld. Bij de Venlonaren speelden enkele spelers ver onder de maat. Promes, Reimerink en vooral Rajcomar haalden een onvoldoende. Hier tegenover stond het goede optreden van (wederom) aanvoerder Guus Joppen, Balkestein en Dion Gijzen.

Opvallend was verder het prachtige doelpunt van aanwinst Wolters, waar we nog veel plezier aan gaan beleven dit seizoen. Heel gedreven en met durf om de actie te blijven maken. Wolters lijkt een echte flankspeler waar je voor naar het stadion komt.

Pluspunt tijdens deze voorbereiding zijn ook de invalbeurten van Selman Sevinc. Deze verdedigende middenvelder doet het van alle jeugdspelers nog  het beste. Rustig en heel geconcentreerd zonder enige poespas doet hij het werk dat van een verdedigende middenvelder gevraagd wordt.

Conclusie : Trost heeft nog veel werk te verzetten de komende week. VVV creëert zich amper kansen. Aanvallers zijn, buiten Wolters, nog niet in vorm. Middenveld is nog niet in balans. Laten we hopen dat Türk en Post zich snel in het elftal spelen. Verdediging gaf vanavond wel erg veel kansen weg en had moeite met de snelle tegenstanders. Nog 6 dagen tot de start……

 

29 Responses

 1. roermond

  Heel negatief verslag… Ik heb een spelend team gezien, wat ik al jaren niet heb gezien… Zie wel potentie in dit elftal…een trainer die al coachend de hele wedstrijd langs de dugout meeleeft met zijn team… vandaag al meer dan lokhoff de hele competitie..
  Als hij zijn gedrevenheid blijft overbrengen op dit jonge team komt alles goed….come on vemlo…forza vvv.
  ..

  1. Paljas

   Wat is negatief?…ik denk gewoon een realistisch verslag.
   En wat is potentie zien in dit elftal/selectie?
   Deze selectie/ploeg is absoluut geen titelkandidaat en mag blij zijn als ze bij de eerste 7 eindigen.
   En ik wil best wel geloven dat bijv.een Wolters of een Post goede doorontwikkelde spelers kunnen worden voor de toekomst,maar toch zeker niet op de korte termijn.
   De vraag is of je überhaupt mag eisen,met dit spelersmatriaal,of VVV moet gaan voor het kampioenschap…
   Ik denk van niet,daarvoor is mijn inziens veel meer tijd nodig om zo’n selectie naar een hoger niveau te tillen.

   Gegroet,

   Paljas.

   1. Ievel Knievel

    Jij bent negatief, zum kotsen. Sjezus, je zou met jou getrouwd zijn. Ik weet trouwens niet wij eist dat we kampioen worden? Ik heb helemaal geen doelstelling gehoord vanuit de technische staf. Alleen Berden heeft direct na de degradatie wat geroepen. Maar ja, die man roept wel meer dingen die nergens op slaan. Misschien stukje tape erop.

   2. Paljas

    Wat krijgen we nou dan?
    Jij bent toch dedgen die de voorbije jaren voodurend negatief is geweest over VVV,of vergis ik me nou?
    Was het niet Berden die je het liefst zag gaan,dan was het wel Lokhoff die er geen reet van begreep en moest ophoepelen…en dan heb ik het nog niet gehad over je afschuw voor buitenlandse spelers.
    Ik weet niet wat er in de tussentijd is veranderd is in je hoofd,maar als er iemand moet zwijgen als het gaat om negatief zijn wat betreft VVV,ben jij het wel…de pot verwijt de ketel!

    Gegroet,

    Paljas.

   3. Goodie

    Even voor alle mensen die negatief zijn over de selectie, wacht nu eerst even de eerste aantal wedstrijden af. In de eerste 4 weken hebben we al Willem2, Sparta en Helmond gehad, dus dan weten we een beetje waar we staan. Zelf denk ik namelijk dat deze selectie niks onder doet voor de selectie van Willem2 en Sparta, en beter is dan die van Helmond. Massaal VVV blijven steunen, ook mochten ze van Willem2 en Sparta verliezen. Zij verliezen ook ergens punten!

 2. Donderspeech

  Balkestein inderdaad met Maenpaa de uitblinkers. Die Rajcomar heeft helemaal niets laten zien gisteravond. Vooral de eerste 20 minuten zat er echt pit in het elftal. De tweede helft zakte het ver terug. Waarom spelen Nwofor en Turk de laatste wedstrijd van de voorbereiding niet in de basis?

  1. Ievel Knievel

   Vermoedelijk; en dat is eigenlijk al de hele tijd duidelijk, gaan deze spelers weg. I.i.g. willen ze weg. Misschien zorgt dat voor ongemotiveerde spelers? Daarnaast denk ik dat Trost een team aan het bouwen is. Spelers op elkaar in laten spelen (daar werd de afgelopen seizoenen nogal veel over gezeikt. Dat het team niet op elkaar was ingespeeld. Dus waarom spelers laten oefenen die zo weg zijn? Dat is iets waar het team weinig aan heeft.

 3. Venske

  M.i begint er een en ander duidelijk te worden. Dit is absoluut geen kampioenskandidaat, maar ja we hebben ook geen Honda meer zoals vijf jaar geleden. Middenmoot denk ik, maar dat wordt zeker meer genieten dan het afgelopen seizoen met het antivoetbal. Jupiler, met 18 ploegen waarvan er drie niet in de nacompetitie mogen meedoen. Dus nacompetitie moet net kunnen, maar echt niet meer. Jammer dat Turk en nwofor waarschijnlijk toch gaan vertrekken. Onze nieuwe spits heeft nog niet veel laten zien. Maempa is toch echt een maatje te groot voor de jup. Er zitten Eredivisie ploegen te slapen. Bij Reimerink begin ik overigens ook steeds meer vraagtekens te zetten. Op naar Eindhoven….

  1. tulipanes

   het kampioenschap lijkt mkj eeg voorbarig, sparta, willem II e.d. hebben zich ook flink versterkt en ik weet niet of ze beter zijn dan wij of niet.
   Ik gok/hoop op een plaats bij de eerste vier. We zullen na de eerste 8 wedstrijden wel zien waar we horen te staan, ook al hebben we een zwaar programma tot midden oktober.

   Ik heb er zin in!

 4. Zeker wete

  Reimerink was dramatisch slecht. Straalt geen winnaarsmentaliteit uit. Mij viel wel nog Danny Post positief op. Dat is een goede aankoop.

  Toch ga ik naar eindhoven.

 5. Ruben

  Wat een negativiteit. Als je bedenkt dat het 30 graden was, vvv om 13.30 uur nog had getraind en zowel turk als otsu er niet bijwaren en het voor enkele pas de eerste wedstrijd was, ben ik best tevreden.

  1. Ben

   Helemaal met je eens. Ik weet zeker dat het een leuker jaar wordt. Wel jammer dat we geen Feyenoord of PSV etc zullen zien. Maar ik zie regelmatig leuke amateurwedstrijden. Dus? Alleen bij wedstrijden tegen 2e elftallen blijf ik weg. FORZA VVV!

 6. LJ

  We hebben hier toch wel te maken met voetbalkenners van de buitengewone categorie. Die weten nu al dat VVV in de middenmoot gaat eindigen. Een ding vergeten ze wel. Er is een heel leger aan spelers vertrokken. Daar staan momenteel 6 nieuwelingen tegenover. 6 Spelers kwamen over van jong VVV. Met Trost kwam een nieuwe trainer aan het roer. VVV is een maand in training. En wat verwachten we? Een ingespeeld team wat de sterren van de hemel speelt? Spelers die elkaar blind vinden? Vloeiende acties en veel doelpunten?

  Ben nou toch eens realistisch, maar vooral positief. Nee dat kunnen we niet. Zeker niet die ontzettende negatieveling die dit stuk schrijft. Het was inderdaad geen goede wedstrijd. So what. Ik ga uit van de mogelijkheden en de kansen die er liggen. Stuk voor stuk hebben we voor eerste divisie prima spelers. Een goede trainer en eindelijk eens een goede wedstrijdinstelling. Als iedereen blijft en fit wordt gaat VVV gewoon meespelen om de titel.

 7. Venlooow

  VVV speelde idd de eerste 20 min goed. Ik denk dat op dit moment het probleem is dat het team nog niet goed op elkaar is ingespeeld.
  Ik denk ook dat we veel plezier aan Randy Wolters gaan beleven en blijf vertrouwen hebben in Jules Reimerink, die is gewoon kapot gemaakt door Lokhof.
  Ik denk dat er over een paar maanden een goed draaiend elftal staat.
  Turk is nog geblesseerd hoorde ik.

 8. brise continu

  Hallo LJ..ben jij ook een kenner van de buitencategorie dan?
  Je zegt zelf dat VVV voor de titel kan gaan……maar anderen mogen niet zeggen dat zij denken dat het middenmoot wordt..vreemd…

  Ik denk zelf overigens (en zoals velen van jullie weten , heb ik altijd gelijk) dat VVV als het meezit bovenin eindigt…als het redelijk loopt, gaat voor de middenmoot en als t tegenzit in de onderste regionen zal finishen….

  psssst..zo ff sprietse!!

 9. Zeker wete

  Nou ja. De wedstrijd was niet best. Eupen was bij vlagen veel beter. Dat heeft niets met positief of negatief te maken maar is gewoon realistisch. Het feit dat het 30 graden was (pfff het was nog te warm om toe te kijken) klopt en opvallend genoeg hadden de vele donkere spelers van Eupen er vele minder last van. Dat het team nog niet ingespeeld kán zijn door alle wisselingen klopt ook.
  Het is te hopen dat Trost het elftal op elkaar kan af stemmen dan valt met deze selectie best hoog te eindigen. Het moet wel een geheel worden en niet zoals vorig jaar 11 eenlingen met de keutel in de broek. Ik blijf erbij dat Danny Post een belangrijke dragende speler gaat worden.

  Laten we massaal naar Lampegat gaan!

 10. kenfen

  Laat die Trost maar schuiven, hij heeft het goed gezien, ik zie VVV als een potentiele kampioenskandidaat als er achterin nog wat bijkomt middenveld hebben we meer als genoeg dus Turk mag weg met spelers als Post, Otsu, Altheer, Gijsen Sevinc en Kruyssen hebben we 6 man voor 3 posities MGuire verhuren en Turk verkopen zou ik zeggen.
  Vooral Dyon Gijsen valt op, daar gaan we veel plezier aan beleven Hij doet me aanRemi Reinierse denken, technisch heel sterk goeie (steek)pass en goed overzicht. Wordt gegarandeerd basis
  Nee achterin ligt het probleem en zeker bij blessures of schorsingen zijn we kwetsbaar

  1. Drikus

   Omdat vvv meer dan genoeg middenvelders heeft lopen zal er achterin zeer waarschijnlijk ook niks mee bij komen. Post bijv is een middenvelder die ook prima in het hart van de verdediging kan spelen.
   Ik denk dat Trost nu een goed beeld heeft van zijn 11. Ik verwacht dan ook dat er komende week vooral op positiespel getraind zal worden om goed lopende combinaties te creeeren.
   Verder ben ik van mening dat Eupen een of meerdere maatjes beter is dan Eindhoven.
   Ik zie de wedstrijd tegen Eindhoven met vertrouwen tegemoet.
   Over het hele seizoen; een voorspelling is moeilijk. Ik heb de andere teams niet zien spelen dus dat blijft gissen. Als vvv de eerste of 2e periode weet te pakken denk ik dat vvv bovenin een rol kan gaan spelen op basis van vertrouwen en geloof bij de spelers zelf. Lukt dit niet, dan weet ik nog niet hoe deze groep met de druk om zal gaan…. we gaan het zien…

 11. tulipanes

  overigens hoop ik dat er itt vorig jaar als het kan wèl dezelfde spelers in de basis staan. Ik kan me vorig jaar vrijwel geen wedstrijd herinneren dat we met dezelfde opstelling stonden als een week eerder. dat geeft geen vertrouwen.
  trost zou gewoon een vaste 11 moeten verzinnen, pas als een wisselspeler het erg goed doet hem de volgende wedstrijd erin zetten.

 12. socrates

  Komt wel goed dit seizoen, gemotiveerde trainer, goede mix tussen jonge en ervaren spelers, slechts scorend vermogen is aan de magere kant, zie doelpuntenoogst hele voorbereiding. Alleen otsu heeft op het middenveld dreiging naar voren. Daar zou nog wel wat bij mogen. Voor jupiler begrippen zitten er volgens mij teveel controlerende middenvelders in de selectie. Jammer dat ze khalouta aan fortuna kado hebben gedaan, maar zo’ n soort speler zou nog een welkome aanvulling zijn in deze selectie, die overigens zeker bovenin kan meedraaien. En gae bewees het vorig jaar, een zesde plaats kan voldoende zijn.

 13. Louis van Gaal

  Het is mij wel duidelijk dat kleine bewegelijke spelers veel beter uit de voeten kunnen als grote sterke mannen…. Dus we moeten het hebben van spelers als Otsu, Turk, Wolters, Joppen . Tevens dat de grote jongens zoals Balkesteijn, Promes, Post niet teveel blessures gaan krijgen op het kunstgras…. Als het even gaat meezitten zou het best wel eens een leuk seizoen kunnen worden..

 14. Pingback : 3southwark

Leave a Reply