Verslag VVV-Venlo – MVV Maastricht 2-0

VVV-Venlo heeft een zwaar bevochten overwinning behaald op MVV Maastricht. De Venlonaren moesten starten met een team dat op diverse plekken gewijzigd moest worden door blessures en een schorsing.

Toch begon de wedstrijd voor de Venlonaren prima. Al na 4 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Leon de Kogel, die eindelijk weer in de basis mocht starten, benutte de terecht toegekende penalty feilloos met een harde streep. Het leek een aardig duel te worden maar hoogstaand werd het duel allerminst.

Als VVV de bal had werd eerst weer een oplossing achterwaarts gezocht. Schrijnend was het gebrek aan (handeling)snelheid aan VVV zijde.

Cooper had vandaag de kans om een basisplaats te veroveren maar speelde een dramatische eerste helft. Hij werd in de rust gewisseld voor Dion Gijzen.

MVV was vooral de tweede helft de beter combinerende ploeg maar miste voorin de scherpte. Tevens had VVV-Venlo in keeper Mäenpää weer de beste man van het veld. Zeker de laatste 10 minuten had hij 2 geweldige reddingen toen het prijsschieten was voor het Venlose doel. VVV miste in de slotfase duidelijk iemand met snelheid die door de linies kon lopen. Vandaar dat het geen slimme zet was om Cooper in de rust te wisselen. VVV speelde de tweede helft met enkele jeugdspelers maar hield met kunst- en vliegwerk het doel schoon.

Dat MVV de wedstrijd met 10 man eindigde was zeer terecht. Een schandalige overtreding ging aan de rode kaart vooraf.

Toch wil ik, naast Mäenpää nog een speler er uit halen. Wat speelde Selman Sevinc een prima pot als verdedigende middenvelder. Straalt rust uit, heeft overzicht maar vooral voetbalgogme. En dat op die jonge leeftijd.

Het voetbal was weer van een zeer bedenkelijk niveau. Dit mag de technische staf zich toch wel eens gaan aantrekken. Want er zal toch het een en ander moeten gaan gebeuren als volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sparta is gespeeld. Zeker nu Yuki Otsu de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

 

Mäenpää 8: Had met 2 katachtige reddingen een belangrijk aandeel in de overwinning.

Joppen 6,5: Kwam paar keer op aan de rechterkant maar mag dan wel iets doelgerichter optreden.

Altheer 5,5: Speelde redelijk maar gaf ook zeer zwakke ballen. Inschuiven gebeurt veel te weinig maar is ook een gevolg van zijn gebrek aan snelheid.

Balkestein 6: Hield veel tegen en onderschepte een paar gevaarlijke voorzetten. Toch mag hij veel de leider zijn in de verdediging.

Fleuren 6,5: Eindelijk weer eens een Niels die fel op de tegenstander zat en kort dekte.

Sevinc 8: Wat speelde hij een berepartij als controlerende middenvelder. Rust, overzicht en gogme.

Türk 5: Ozan heeft blijkbaar de opdracht om bij elke bal die hij krijgt achterwaarts te kijken. Waarom?

Yuki 5: Onzichtbaar vandaag. Liep aan de linkerkant er verloren bij. Veel te veel balverlies. Scheurde op het einde zijn achillespees. Voor rest van het seizoen uitgeschakeld.

Rajcomar 3: Zal er een druppeltje zweet in zijn shirt zitten? Kan wel zeggen dat hij compleet verkeerd aangespeeld werd. Prince moet de bal in de voeten hebben, niet in de diepte en niet door de lucht. Maar daar zijn ze bij VVV na 5 maanden nog niet achter.

Cooper 4: Helaas. Het was zijn kans vandaag maar hij bakte er echt helemaal niks van. Leek wel over geconcentreerd.

De Kogel 6,5; Werkte zich een slag in de rondte. Was matchwinnaar met  2 doelpunten. Lijkt toch een garantie voor een basisplaats. Heeft zijn technische beperkingen maar is een goalgetter bij uitstek.

Gijzen 5: Is technisch maar mist vooral snelheid en fysiek vermogen.

Hendrickx 5: Maakte zijn debuut. Was vooral met zijn eigen spel bezig. Deed wat ie kon. Maar is nog lang niet toe aan dit niveau.

Kruijsen 5: Werkte zich een ongeluk de minuten die hij meedeed. Maar tactisch niet echt sterk.

Trost 4: De trainer moest noodgedwongen zijn basiselftal aanpassen. Blijft toch de voorkeur geven aan bepaalde spelers die niet in de basis thuishoren. Had veel en veel meer mogen coachen want dat had het team echt nodig.

 

16 Responses

 1. sultana

  Maenpaa en Sevinc de uitblinkers vanmiddag, ennuh kan iemand mij zeggen wat Rajcomar nog in dit team te zoeken heeft?? Applaus zei genoeg toen hij gewisseld werd wat een miskoop!! Was toch weer op de tijd billen knijpen wat lieten ze MVV weer komen de tweede helft als het gelijk was geworden was het niet onverdiend geweest maar gelukkig bleven de 3 punten in Venlo maar het spel is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Maar liever op deze manier winnen dan verliezen met mooi voetbal, op naar Sparta as vrijdag dat zal heel heel moeilijk worden maar als VVV er 90 minuten vol op ketst en strijd levert dan moeten we ook daar 3 punten tegen kunnen pakken.

 2. tulipanes

  Ik vond Sevinc ook een uitstekende wedstrijd spelen. Deze speler heeft de potentie om een echte topper te worden. Verder vond ik ook Maenpaa, de Kogel en Joppen een degelijke wedstrijd spelen. Maar voor de rest zit er toch echt te weinig drang in om iets van de wedstrijd te maken.
  Tevens keek ik ervan op dat Cooper dramatisch speelde. Normaal vind ik zijn invalbeurten ijzersterk, maar deze wedstrijd was hij om te huilen. Toch maar gewoon als supersub blijven gebruiken dus.

 3. Goodie

  Om te beginnen: De punten die gegeven zijn komen overeen met wat ik gezien heb. Mag ook is gezegd worden tegen Ruivercity!

  On: Sevinc speelde goed zeg. Is niet bang om een duel aan te gaan, en corrigeert ook met een aantal tackles. Maenpaa heeft er een aantal doelpunten uit gehouden. Wolters verdient vrijdag alleen al een basisplek voor zijn komst op o5. Jammer dat Cooper deze kans niet met beide hadden heeft gegrepen. Vond de laatste goal toch opmerkelijk. Gijzen die de bal in de eerste instantie tegen de keeper schiet, daarna Hendrickx die de bal tegen een op de grond liggende keeper schiet en dan De Kogel die hem er in schiet.
  Volgende week hoop ik op deze opstelling:
  ———————-Maenpaa———————–
  –Joppen—–Post—-Balkenstein—-Fleuren–
  ————–Gijzen—-Sevinc—–
  ——————-Türk————-
  –Wolters—De Kogel—-Cooper/Reimerink–

  Geen Yuki, want het is nog maar de vraag of we hem ooit nog in de Koel zullen zien spelen.

  1. marcel

   laten we dat maar hopen dan, want feitelijk was het spel, vooral in de tweede helft zeer tegenvallend. gelukkig was deze keer het resultaat goed. Respect wederom voor iedereen die op O5 staat en de hele wedstrijd weer achter het team staan. Het vertoonde spel krijgt de rest van het stadion niet mee.
   na rust komt VVV voor het eerst pas in de 63e minuut echt de helft over (en dan bedoel ik geen vuurpijl of een metertje of 10). Toch erg dat het thuispubliek op dat moment uit zijn dak gaat als we na 18 minuten voetballen in de tweede helft een corner krijgen.
   volgende hoogtepunt in de tweede helft 76e minuut. nu een corner aan de andere kant. vervolgens gaat kruysen nog twee keer in zijn uppie jagen (81e en 86e minuut)
   krijgt VVV nog een kans omdat de keeper mee naar voor gaat (rood mvv-er), en wordt er na 3 pogingen gescoord op het laatst.
   zoals gezegd 3 punten in de knip (met dank aan de vele kansen die MVV weigerde te maken en maempa), maar het voetbal, daar valt nog echt geen vertrouwen uit te halen, getuige ALLE hoogtepunten van VVV in helft twee die hier benoemd staan.

 4. vvv_supporter_op_zuid

  Was een beetje een noodopstelling voorin. De Kogel is gewoon een geweldig aanspeelpunt. Had wat meer verwacht van Cooper maar hij liet zien gewoon het niveau niet aan te kunnen (tenminste vandaag). Rajcomar zelfde als zo vaak. Snap niet wat Trost daar nou in heeft gezien, maar goed. De Kogel straalt rust en zelfvertrouwen uit en kan zorgen dat middenveld kan aansluiten. Je zag dat De Kogel samen met Rajcomar voorin niet echt werkte.

  Ik weet niet wat de instructie is van de trainer maar als VVV vroeg scoort lijkt het net of er een knop omgaat van… zo nu rustig aan terugzakken en we zien verder wel of we nog een kans krijgen op de counter. Waarom niet gewoon doorspelen?
  Vreemde tactiek… Alleen met kunst en vliegwerk de 1-1 voorkomen. Wanneer gaan we nou eens een keer doorspelen voor de 2-0, 3-0 zodat we niet hoeven te wachten om weer vanaf de 70e minuut te moeten billenknijpen tot fluitsignaal?

  De spanning, sensatie van de derby in de laatste 15 minuten verbloemde het slecht voetbal. Daar is het een derby voor en dat maakte alles goed. Veel eigen jeugd in de 2e helft. Lang geleden….
  Toch jammer dat er niet veel publiek was. Misschien ook wel vanwege zondagmiddag. Vrijdagavond de beuk erin vanaf de 1e minuut en hopelijk eens niet weer “copy/paste” van de vorige thuiswedstrijden mochten we weer vroeg voorkomen.

 5. RuiverCity

  @weinig toeschouwers door de zondagmiddag?
  Nee, dat heeft alles te maken met VVV zelf. VVV doet nou niet bepaald aan klantenbinding. Ook tegen MVV niet. Het niveau was grotendeels weer bar en boos. Spelers die zich niet voor de 100% geven, nog geen bal over 3 meter bij elkaar in de voeten kunnen plaatsen. Dat zijn dingen die de mensen thuis houdt. En dan weer durven te schrijven dat er 4300 mensen waren. Wie houdt wie hier voor de gek? Er waren er hooguit 2500 echt niet meer….

  1. tulipanes

   Het was er drukker dan normaal (niet gek voor een derby) en sowieso meer dan 2500. Ik gok zelf op zo’n 3500.
   Maar ik snap je punt wat betreft klantenbinding. Als vvv ook het vervolg van het kalenderjaar zo speelt, zullen alleen de mensen overblijven die echt voor vvv zijn en het geen drol uitmaakt hoe ze spelen.

   1. marcel

    ik ben er echt voor VVV (zelfs zo’n gek die meer dan regelmatig uitwedstrijden bezoekt), maar ik maak me toch wel druk/zorgen over het vertoonde spel. Ondanks dat er weer mensen zijn die door dit resultaat denken dat het beter gaat of dat er hierdoor perspectief inzit (lijkt na elke gewonnen wedstrijd gezegd te worden), moeten we constateren dat er wel heel erg weinig voetbal in deze ploeg zit. Gelukkig hebben we een trainer die dit in elk geval ook in interviews toegeeft en er niet omheen draait, zodat diegenen die wel menen dat het goed komt, maar eens goed naar Trost moeten luisteren na een wedstrijd.

    Het feit dat VVV voetballend totaal niet van eigen helft afkomt, en geen medespelers kan vinden, is toch zeer bedenkelijk. En tegen de verkeerde tegenstanders liggen er met deze speelstijl zomaar weer een paar grote nederlagen in het verschiet. Gisteren gewonnen, maar ik denk dat de supporters van MVV een leukere wedstrijd gezien hebben dan die van VVV (op het resultaat na natuurlijk).
    MVV zette vroeg druk, daar waar VVV weer direkt terugzakte op eigen helft. MVV combineerde snel door het middenveld, en bracht de aanvallers in stelling met bruikbare ballen. VVV hield het spel vaak op op het middenveld, de aanvallers werden, wederom, alleen maar in stelling gebracht met vuurpijlen.
    Aanvaller bij VVV op dit moment is een ondankbare taak, waarbij je constant hoge ballen ontvangt met een verdediger in je nek.

   2. Ben

    Helemaal met je eens en, ja, de eerstvolgende wedstrijd ben ik er sowieso weer bij. FORZA VVV!

   3. Drikus

    In vergelijking met een aantal andere wedstrijden die ik heb gezien vond ik de eerste helft zeer behoorlijk. MVV had niks te zeggen. VVV speelde op balbezit. Op de momenten dat VVV voor de goal kwam was het wel gevaarlijk. Alleen jammer dat bij het afwerken alle tijd werd genomen waar deze niet was. nog een tikkie, nog een keer kappen, allemaal onzin. Als er 2x meteen werd uitgehaald had het met rust 2 of 3-0 gestaan.
    De keren dat MVV bedacht richting de helft van VVV te gaan werd dit vroeg door VVV in de kiem gesmoord om weer verder te gaan waar het gebleven was. In mijn ogen redelijk goede eerste helft muv effectiviteit van afronden. Trost had, volgens mij, in moeten spelen op het feit dat Turk onaanspeelbaar was in het centrum. Turk iets laten zakken of vooruit sturen zou beter geweest zijn.
    2e helft waren de rollen echter volledig omgedraaid. Toen was het MVV die vroeg gingen storen waar VVV zichtbaar veel moeite mee hadden. Door de verdedigende opstelling in de 2e helft liep er constant een MVV’er vrij op het middenveld waar ook dankbaar gebruik van gemaakt werd….
    Als met al 3 punten en alles wat je van een derby verwacht.

 6. Meuske

  Geen speld tussen te krijgen wat Marcel hier zegt want als mvv iets nauwkeuriger was geweest in de afronding waren we hier weer tegen een geweldige nederlaag aangelopen. Rajcomar pfffffff…………

 7. Pingback : 1nothing

Leave a Reply