Verslag VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 1-0

VVV-Venlo boekte vanavond een 1-0 overwinning op Sparta Rotterdam.  In een zeer matig bezet stadion de Koel (1500 toeschouwers) begon VVV-Venlo uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal wilden de Venlonaren duidelijk maken wie er vanavond de baas zou zijn. En net als tegen MVV resulteerde dit weer in een vroege voorsprong. En weer was het Leon de Kogel die op aangeven van Prince Rajcomar doeltreffend was.

Na het doelpunt bleef VVV-Venlo, kiezend voor zekerheid, vanuit achteruit opbouwen. Enige kritiekpunt kan zijn dat het tempo van opbouwen veel hoger mag liggen zodat je de tegenstander veel meer kunt verrassen. Opvallend was het goede optreden (maar vooral ook de inzet) van Prince Rajcomar. Zelden vertoont dit seizoen kreeg hij zelfs de handen van de aanwezige toeschouwers op elkaar. Rajcomar speelde net als tegen MVV op de nummer 10 positie, als verbinding tussen middenveld en aanval.

Het hele Venlose team leek een gedaantewisseling onder gaan te hebben in de eerste helft. Alle spelers scoorden een ruime voldoende met als uitblinkers Sevinc, Joppen, Altheer en de Kogel.  Sparta kon er de eerste helft weinig tegen in brengen.

De tweede helft was echter een ander Sparta dat op het veld stond. Bij VVV-Venlo bleef aanvoerder Guus Joppen geblesseerd in de kleedkamer. Vrij snel kwam ook topscoorder Johan Voskamp in het Rotterdamse team. Sparta werd met de minuut gevaarlijker. Bij VVV leken enkele spelers de pijp helemaal leeg te hebben. Reimerink, Türk, de Kogel zaten er compleet doorheen. Sparta ging steeds meer drukken en risico nemen. VVV-Venlo maakte op dat moment heel slecht (door gebrek aan snelheid voorin) van de geboden  ruimte door Sparta.

Drie minuten voor tijd leek de overwinning  VVV-Venlo toch nog te ontglippen. Een prachtige gekruld schot belandde echter op de binnenkant van de paal en vloog tot ontzetting van de Rotterdammers niet in het doel.

Aan de andere kant schoten in de laatste minuut zowel Reimerink als Rajcomar op de paal. Vrij vlot daarna floot de scheids voor de laatste keer dit jaar en mocht VVV-Venlo 3 punten bijschrijven.

Al met al weer eens een redelijke pot van VVV-Venlo gezien al was het conditie/snelheid tekort schrikbarend om te zien.

 

Mäenpää 7,5: Speelde weer een degelijk partij. Had weer paar goede acties. Zijn spelhervattingen mogen echter veel sneller.

Joppen 7,5: Speelde een prima eerste helft. Dreigend en goed adequaat verdedigen. Helaas viel hij geblesseerd uit.

Altheer 8: Speelde in de eerste helft als voorstopper en in de tweede helft als  rechtsback een prima pot. Fel, geconcentreerd en degelijk.

Balkestein 7: speelde een solide partij als laatste man. Toch mag het inschuiven van hem veel sneller gebeuren.

Fleuren 6: Wisselde goede met zwakke momenten af. Na 10 jaar weet hij nog steeds niet dat hij kort moeten dekken.

Sevinc 7,5: Weer een prima pot van Selman. Degelijk, corrigerend maar ook zeer gedurfd naar voren. Wat een rust en flair straalt deze jonge speler uit!

Türk 6,5: Speelde eindelijk weer eens een betere partij maar zijn blik blijft te veel naar achteren gericht. Haalt hiermee het tempo uit de aanvallen.

Rajcomar 7: Een prima eerste helft werd gevolgd door een zwakke tweede helft. Conditie gebrek is schrikbarend. Bereidde de goal voor.

Reimerink 6: Waarom durft hij zijn acties die hij vroeger maakte niet meer te maken. Heeft het inzicht maar door zijn weifelende optreden brengt hij zichzelf en medespelers in de problemen. Totaal onnodig.

De Kogel 7,5: Zijn basisplaats lijkt nu toch wel zeker. Wat een inzet en werklust. En weer de doelpuntenmaker. Technisch niet bepaald hoogstaand maar wel zeer balvast en goed aanspeelpunt.

Wolters 6: Wisselt mooie acties met teleurstellend balverlies af. Mag veel meer rendement uit zijn spel halen.

Promes 6,5: Speelde de gehele tweede helft. Had Voskamp goed in de greep.

Kruijsen 6: Probeerde de rust in het team te laten terugkeren toen hij inviel. Lukte hem niet. Wel goede inzet.

Gijzen -: Speelde te kort voor beoordeling.

Trost 6: Lijkt zijn vaste elftal langzamerhand te hebben gevonden. Coachte vandaag ook directer naar diverse spelers. Hoop dat ie in de winterstop kan zorgen voor een terriër op het middenveld. Toch is het conditie- en snelheidsgebrek hem aan te rekenen.

Iedereen fijne feestdagen en een sportief 2014 toegewenst!!!

 

 

 

 

57 Responses

 1. YowVVV

  Dacht dat O-tribune goed bezet was, maar dan stel ik mijn eigen bevinding bij.
  VVV weet wat zijn echte supporters zijn, niet incidenteel dat het erg leeg is. Maar dit is een dieptepunt. Maar toch mooi 6 punten in een week!

 2. RuiverCity

  De O-tribune was net zo matig bezet als de rest van de tribunes. De mensen pikken het gewoon niet langer meer. Heeft niks met het weer, vakantie/kersttijd te maken. Vanavond heeft VVV eindelijk weer een beetje aan klantenbinding gedaan 😉

 3. roermond

  Redelijk verslag, alleen de punten van reimerink, prins en wolter 2 punten te veel, schrikbarend optreden van deze 3 heren…Alleen door het schrikbarend gebrek aan kwaliteit, inzet en inzicht had Leon op het laatst de pijp uit…moest werken voor 4 man, alleen omdat deze 3 het verdomden, of niet konden…Man.man wat een bagger deze 3…Sprak vandaag onze goedgeknipte reus Dusseldorp, en die zei tot mijn verbijstering, dat er niks bij komt in de winterstop…nou, vrees het ergste dan…Alleen door het gebrek aan kwaliteit van deze derderangs-voorhoede, krijgt het middenveld teveel druk en raakt onze verdediging onnodig constant in de problemen…Maar goed dat we in de verdediging Balkestein en Nicky nog hebben, anders hadden we veel lager gestaan…

 4. Ben

  Ik onderschrijf het verslag en ben tevreden over resultaat van de laatste wedstrijden. Aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld. Alleen, ik wil graag eerlijk zijn, er staat volgens mij geen team dat potentie heeft voor promotie. Ook met 1-2 versterkingen halen we het niet, de selectie is qua niveau te laag en ook in de breedte te smal. Ben toch benieuwd naar vervolg en hoop van harte dat ik het helemaal mis heb. Dat zou kunnen als er, net zoals met Gijzen en Sevinc, nog eens enkele jonge spelers opstaan. Wie weet? FORZA VVV!

 5. De Koel

  Een gelukkige overwinning. Overtreding van Promes was een zuivere penalty. Verder eens met het verslag van RC. Wolters en Reimerink vond ik erg zwak. Veel balverlies en ze liepen veel te vaak buitenspel, waardoor veel kansrijke situaties om zeep werden geholpen. Verder moet het tempo bij VVV veel hoger.

 6. Depor

  Conditie/snelheid tekort heb ik echt niet gezien. VVV speelde prima en met veel agressie de eerste helft. Vind je het vreemd dat het de tweede helft kwa conditie ietsjes minder is?

  Prima pot! ik heb genoten!

 7. Venske

  FLEUREN
  Laat hem maar schuiven en aub niet kort gaan dekken. Zijn eerste meters zijn te traag, waardoor iedere buitenspeler hem zijn hakken laat zien. Verdedigend kan het beslist niet beter. Hij zou eens aan zijn voorzet moeten werken. In al die jaren zijn zijn goede voorzetten op de vingers van één hand te tellen.
  De opbouw van VVV was gisteren weer traag. Dat heeft met het middenveld te maken, maar zeker ook met de aanvallers die zich te weinig aanbieden. Voor Trost is er nog veel werk aan de winkel.
  Wat het aantal toeschouwers betreft… Met het trage heen en weer geschuif in de achterste linie, breed, breed, terug, breed enz. doe je niet aan klantenbinding. Waarom niet wat meer risico….

  1. Drikus

   Waarom niet meer risico?? Omdat we anders met lege handen hadden gestaan en de “harde kern” voor het stadion had gestaan om het ontslag van Trost te eisen….
   Daarom!

   1. pavisto67

    een gebrek aan humor heb je in elk geval niet beste Drikus. Harde kern?

    Onze O tribune heet in de volksmond ook wel de Fruitella Site. Geef ze een snoepje en iedereen is tevreden.

 8. Meuske

  Hoop toch wel op een versterking in de winterstop nu Yuki ook nog voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Denk toch dat deze ploeg echt nog een dragende ervaren speler nodig heeft een echte leider in het veld en daarbuiten. Met een goed gevoel de winterstop in dat is een feit. Trots op os clubke

  1. pavisto67

   Wat is het nut van versterking dit seizoen? Een titel zit er niet in, en een promotie via de play off’s al helemaal niet, de staartploegen uit de eredivisie zijn allemaal kwalitatief veel sterker. Nu spelers halen kost je alleen maar geld, terwijl ik het bange vermoeden heb dat VVV volgend jaar fors terug moet in begroting. Ik vrees dat VVV alle zeilen moet bijzetten om uberhaupt zelfs quitte te spelen, dus die gaan echt niet investeren in de winterstop.

   1. Meuske

    Een versterking is altijd nuttig daarom heet het ook een versterking, denk wel dat je gelijk hebt in de begroting maar nu al de handdoek in de ring gooien voor de rest van het seizoen is wel erg negatief denken vind ik. Tegenwoordig kan iedereen winnen van iedereen in de Nederlandse competitie en dat maakt het ook zo leuk want de toto goed voorspellen is zeer lastig tegenwoordig. Forza Venlo

   2. De Koel

    Kans op promotie is er altijd. Achterstand op de nummer 2 (Willem II) is nog maar 4 punten. En de nacompetitie is toch een geval apart, met Eredivisieploegen die niet mogen verliezen. Daarnaast is het nog maar de vraag of Dordrecht de goede vorm een heel seizoen kan vasthouden. 10 Punten is zeker nog te overbruggen. Plus, als je nu al een versterking haalt, kan die al een half jaar meedraaien in het team, waar je volgend seizoen de vruchten van plukt (ervanuitgaande dat ze bij VVV geleerd hebben van het gepruts van de afgelopen jaren en eindelijk eens gaan proberen om een stabiel team op te bouwen).

 9. sultana

  Leuke pot voetbal gezien de eerste helft maar Wolters en Reimerink zijn van een bedenkelijk niveau, hierdoor moet de Kogel veel werk opknappen en alleen doen waardoor hij er op een gegeven moment doorheen zat. Vind de Kogel een goede bewegelijke balvaste spits, als we betere buitenspelers hadden zou de Kogel de ballen er nog vaker inschieten. Maar ondanks dit toch blij met weer drie punten hopelijk kunnen ze dit doortrekken na de winterstop. Sevinc weer goed gespeeld wat een genot om hem te zien spelen. Ik ben er bij in Tilburg en Helmond in januari, Forza VVV

 10. Zeker wete

  Het waren er ruim 2500 maar daarover moeten we ons niet druk maken. Er waren in de regio meer kerstborrels dan dat er mensen in het stadion passen. Als VVV zo blijft spelen als gisteren dan loopt het stadion vanzelf weer vol. Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien met eindelijk weer passie en strijd en bij vlagen goed voetbal. Dat Sparta ook goed meedeed leverde een spannende prima wedstrijd op. Geluk was er ook bij maar dat dwongen ze met die strijd ook wel af!!
  Op naar 2014!!

 11. Zeker wete

  Wolters en Reimerink zijn vaak bepalend maar gisteren wat bleek. Momentenvoetballers. We moeten niet vergeten dat het doelpunt voortkwam uit een sterke actie van Wolters en ook reimerink altijd dreigend is. Sevinc en Gijzen zijn prima talenten!!

 12. tulipanes

  Alle juup clubs verprutsen de punten, maar ook vvv. Als Trost er op een of andere manier in slaagt om dominant te spelen met de goede spelers, kan de top 3 reëel zijn.

 13. Zeker wete

  De opstelling met Raycomar op 10 en bullit in de spits bevalt me wel. Achter Rycomar moet dan wel een ‘schoffelaar’ staan. De verdediging wordt wat kwetsbaar en daar maakte Sparta en MVV bijna gebruik van.

   1. Frosty

    Moet die wel zorgen dat die de bal er ook mee raakt want hij zat er gister een aantal keer flink naast. Hij speelde wel goed overigens.

   2. Goodie

    Liefst wel ja. Maar ook al raakt hij de bal er niet bij, dit soort acties slaan toch over op het publiek. Wil je dit achter je krijgen heb je dit soort acties nodig.

 14. Goodie

  Als Den Bosch vanmiddag verliest staan we boven aan met DB en Willem2 om de strijd van de 3e periode. Het lijkt haast onmogelijk om die te pakken. Voor de 3e periode nog tegen: Helmond, Willem2, Eindhoven, J. Ajax en j. Twente.

 15. kenfen

  VVV speelde meer dan behoorlijk, mist alleen nog een dominante persoonlijkheid
  ala Leemans Ik heb echt genoten van de eerste helft en delen van de tweede, Sevinc is een groot talent, staat heel vaak op de goede plek en heeft een aardige actie in huis van Gijzen kunnen we ook veel verwachten beiden moeten nog wat meer body krijgen. Rajcomar speelde zijn beste wedstrijd voor VVV echter kwam op het laatst energie tekort.
  We vergeten hier te vaak dat Wolters ook nog een hele jonge jongen is en ook nog kan rijpen.Respect voor het groepje op O5 die blijven maar doorgaan hopenlijk wordt dit groepje nog wat groter en gaat O 3 zich er ook wat meer mee bemoeien

 16. Goodie

  Toch vreemd dat een Paljas die zijn visie meerdere malen zegt geband wordt, terwijl er hier een idioot is die mensen uitscheld met akelige ziektes hier kan blijven reageren…

   1. Goodie

    Kijk je er ook niet op aan hoor. Maar bedoel, als je zo’n site hebt mag ik toch verwachten dat je zo goed als alles in de gaten houdt. Aantal dagen geleden was er al reden voor een ban (dreigement). Vind het dus opmerkelijk dat hij dit nu nog steeds kan doen.

  1. Goodie

   Ik ga ervan uit dat dit die Venlo Santair is die een tijdje geleden is geband. Hij had toen alleen maar commentaar op vvv, niks was goed en een plaatje van een veendam speler. Aan zijn manier van typen (spelfouten, geen punten, schelden met ziektes) verwacht ik dat dit het zelfde triest persoontje is. Het was toen een 14-jarige uit Blerick dusja….

   1. tulipanes

    Het is Davy Hendriks. Dit kindje is dus dezelfde persoon als Venlo Sanitair. Aangezien Davy al een Ip ban heeft, zal hij wel ergens anders reageren.

   2. Goodie

    Vorige keer werd gezegd dat hij 14 jaar was. Zoals verwacht hetzelfde pisventje als de vorige keer dus. Wat een triest figuur ben je overigens als je 40-50 jaar oud bent, en dan zo’n taalgebruik hebt en niet eens is fatsoenlijk Nederlands kan.

 17. Meuske

  Triest van zo iemand en vooral als je al een keer een ban hebt gehad. Niet teveel woorden meer aan vuil maken want dat vind zo iemand alleen maar prachtig. Laten we ons niet verlagen tot het niveau van dit groot kind. bah bah….

 18. mats

  Goh, is Paljas geband?
  Goede zaak. Ik had zelf al besloten niet meer op deze site te posten vanwege Paljas en zijn rare manier van doen.
  Vooral zijn arrogantie en taalgebruik tegen de makers van deze site vond ik zum kotzen.

 19. Ben

  Ik heb waarschijnlijk iets gemist? Mij viel wel altijd zijn “deskundigheid van een onderwijzer” op, maar ja, daar hebben we toch eigenlijk allemaal wel een beetje last van. Een echte VVV supporter schat zijn eigen club hoger in dan de “neutrale” voetballiefhebber, niet waar?
  Ik ga morgen naar Mallorca om de kerst te vieren bij vrienden. Ik wens alle VVV fans een fijne Kerst en een bijzonder goed VVV jaar. Bis bald!

 20. Zeker wete

  Over wie hebben jullie het nu eigenlijk? Over davy Hendriks (venlo sanitair) of over Paljas. Die vrechlap uit Blierick vind ik niet kunnen maar Paljas heb ik geen probleem mee. Dat hij soms arrogant is doet hij alleen om enkelen flink op de kast te krijgen. En dat lukt hem dus vnd ik dat ook wel knap!!

 21. mats

  Nou Zeker Wete, Paljas maakte mij de pis niet lauw. Maar dat de makers van deze site, die hier veel tijd en energie in steken, hem geband hebben begrijp ik heel goed. Na wat hij allemaal uit liep te kramen richting de makers van deze site is het logisch dat ze hem er van af geflikkerd hebben. Ik zeg chapeau en proost!
  Forza VVV!

   1. Goodie

    Eigenlijk kun je het venlonaren.net niet kwalijk nemen. Die Davy kan op overal opnieuw registreren. Als hij een IP ban krijgt, registreert hij zich wel weer ergens anders. Sta nergens meer van te kijken van deze misselijke vent, zum kotzen.

 22. RuiverCity

  Willem II gaat zich morgen versterken. Ben benieuwd waar ze mee komen. Ik heb het vermoeden dat het geld in Venlo aardig op is. De toeschouwersaantallen vallen zwaar tegen en de sponsoren zijn massaal weg gelopen. Nieuwe sponsoren staan echt niet te popelen.

  1. Frosty

   Volgens paljas had VVV toch interesse in een Japanner? Kan ook BS zijn geweest hoor, maar wie weet. En anders verder met de groep die we nu hebben. Als de verdediging de tweede seizoenshelft maar iets sterker staat… Misschien met Ascroft.

   1. Meuske

    Denk ook niet ze zich gaan roeren op de transfer markt, maar als er een optie is om Uche terug te halen zou ik dat zeker doen. Met hem erbij heb je snelheid en scorend vermogen en dat kunnen we nu wel gebruiken. Volgens mij speelt hij nog niet eens bij jong Heerenveen. Denk dat hij er enorme spijt van heeft dat hij daar zit te verpieteren in het hoge noorden. Forza VVV

   2. Goodie

    Verdediging is inderdaad het zwakke punt. Maar opmerkelijk genoeg hebben we in de laatste 10 wedstrijden maar 7 tegengoals gekregen.

   3. Frosty

    Dat valt inderdaad heel erg mee Goodie.
    En anders zoals Meuske zegt proberen om Nwofor eerder terug te halen! Doelpunten kan VVV ook nog wel gebruiken.

   4. Goodie

    En dan Nwofor op de plek van Rajconar. Heb je de Kogel en Nwofor bij elkaar.

Leave a Reply