Verslag VVV-Venlo – Willem II 2-0

Wat een verademing dit VVV-Venlo ten opzichte van de eerste wedstrijd in Eindhoven. De Venlonaren speelden een solide wedstrijd. De Venlonaren straalden vooral veel rust uit.

VVV-Venlo had al heel snel op voorsprong kunnen komen maar Prince Rajcomar miste tot twee maal toe een grote kans. Willem II dat zich ook niet verstopte en voor de volle winst naar Venlo was gekomen deelde in het eerste bedrijf enkele speldenprikjes uit. Maar de verdediging van de venlonaren stond, onder aanvoering van Pim Balkestein, als een huis. Toch had VVV-Venlo de grootste kansen. Vooral Randy Wolters mocht het zich aantrekken dat zijn team niet eerder op voorsprong kwam. Hij was te egoïstisch na goed voorbereidend werk aan de linkerkant. Toch was het diezelfde Wolters die VVV op slag van rust op een 1-0 voorsprong zette. Met een bekeken schot verraste hij keeper David Meul van Willem II. De voorsprong voor de Venlonaren was verdiend.

Na de pauze kwam Willem II heel fel uit de startblokken. Vooral spits Ruud Boymans wendde allerlei middelen aan om tot bij Mäenpää te komen. Willem II kreeg enkele mogelijkheden maar deze werden niet benut. VVV bewaarde echter de rust en probeerde met combinatievoetbal vooruit te spelen. De frustratie bij met name Boymans liep met de minuut op. Hij had een zware avond tegen de centrale verdedigers van VVV.  Toch nam de druk op het doel van Mäenpää met de minuut toe. VVV had voorin te weinig snelheid om hierdoor voor gevaar te zorgen en om de druk achterin weg te nemen. Naar mijn mening had Trost hier eerder mogen wisselen door Cooper en Nwofor te brengen. In de blessuretijd maakte VVV dan eindelijk gebruik van de ruimte die Willem II steeds meer weg gaf. Via een dubbele een-twee tussen invaller Cooper en Reimerink maakte de laatste aan alle onzekerheid een eind en bepaalde de eindstand op 2-0.

Al met al liet VVV-Venlo een sterke indruk achter in eigen huis. Mooi om te zien dat de inzet en brutaliteit van enkele spelers weer eens oversloeg op de tribunes.

Opvallend was nog dat de eerste helft maar 2 spelers van VVV-Venlo (Mäenpää en Rajcomar) met het juiste wedstrijdshirt speelden. In de rust werd dit hersteld en speelde iedere speler met rugsponsor TD&Company op de achterkant.

 

Mäenpää 8: Keepte een sterke pot, Bleef rustig onder de druk die Willem II uitoefende.

Joppen 7,5: Speelde achterin een solide partij. Probeerde paar keer goed mee op te komen. Voorbeeld als aanvoerder!

Promes 7: Speelde zijn beste wedstrijd in dienst van VVV. Was achterin niet te kloppen met zijn campagnon.

Balkestein 9: Wat speelde hij een beresterke wedstijd tegen Boymans. Liet zich niet gek maken. De rust zelve.

Fleuren 6,5: Werkte hard en deed aan de linkerflank goed mee met het combinatievoetbal. Toch werd hij een paar gedold door zijn directe tegenstander.

Yuki 7: Zorgde vandaag voor enige creativiteit aan VVV kant. Kon vaak alleen gestopt worden door overtredingen. Toch mag hij zich nog meer laten gelden op het middenveld.

Post 8,5: Wat speelde hij een prominente rol op het middenveld. Zet druk, controlerend, overzicht en vooral heel geslepen.

Kruijsen 7: Werkte zich echt een slag in de rondte. Had weinig balverlies.

Reijmerink 6: Is nog ver verwijderd van zijn echte vorm maar deed wel goed mee met de driehoekjes. Eindelijk scoorde hij weer eens een doelpunt.

Rajcomar 6: Herstelde zich van een zwakke eerste helft, waarin hij paar goede kansen miste. Bood zich tweede helft goed aan voor driehoekjes waardoor anderen de diepte in gestuurd konden worden. Hierdoor mis je echter voor het doel een targetman die de zaak kan afmaken. Opvallend hoe hij na de 1-0 werd geknuffeld door Trost.

Wolters 7: Was de eerste helft erg egoïstisch. Maakte wel de belangrijke 1-0 op slag van rust. De tweede helft had hij een paar mooie passeeracties waarbij het leek of zijn directe tegenstander er niet stond.

Altheer 6,5: Kwam voor Yuki op moment dat Willem II flink aandrong. Door hem raakte Willem II grip op het middenveld meer en meer kwijt.

Cooper 7: Met zijn snelheid een ideaal wapen om te counteren. Maakte een mooie een-twee als voorbereiding op de 2-0.

Nwofor -: Speelde te kort voor een beoordeling maar had veel eerder gebracht mogen worden.

Trost 8: Had de selectie goed voorbereid op dit duel. Leeft langs de kant enorm mee. Wat een verademing ten opzichte van Lokhoff. Wachtte iets te lang met wisselen want er lag de laatste 20 minuten een zee van ruimte bij Willem II achterin.

69 Responses

 1. kaalneetje

  Eindelijk weer eens voetbal om warm voor te lopen. Zeker de eerste helft. Otsu in positieve zin het meest opgevallen. Reijmerink komt nog niet uit de verf helaas. Fleuren had een lastige avond. Wissels begreep ik niet goed tenzij de pijp leeg was. Willem II viel me een beetje tegen, wat meer van verwacht.

 2. Frosty

  VVV was stukken beter als vorige week, dat verraste me.
  Yuki ging lekker vandaag, jammer dat de spits een beetje tegenvalt… Toen Nwofor er in kwam was ook aan het publiek te horen wie volgens hen eerste spits zou moeten zijn.
  Boymans begon zich na 10 minuten, zoals verwacht, al te ergeren, zo ken ik hem weer.
  Wolters moet even op zijn overzicht letten want had hij vandaag niet gescoord dan was er een stukje negatiever over hem gesproken ben ik bang.
  Reimerink viel inderdaad een beetje tegen maar scoorde wel door slim terugleggen van Cooper, veel zouden voor eigen succes zijn gegaan.

  Jammer van die laatste 10/15 minuten, VVV viel toen een beetje terug op het betonvoetbal en we weten allemaal hoe dat af kan lopen.

  Danny Post, zeer goed.

  1. tulipanes

   ik vond quin en post het zeer behoorlijk doen, dus ik weet niet of turk er volgende week gewoon in staat. deze man zou zich ook eerst moeten bewijzen.
   een ander positief puntje is dat we tegen de (in mijn ogen) beste voorhoede van de juup maar 3 kansjes weg hebben gegeven. ik moet alleen nog wel zien of we tegen bewegelijkere spelers ook zo solide staan. maar zoals streppel al zei:vvv heeft 2 twin towers achterin staan.

 3. marcel

  Heerlijke wedstrijd. Mocht VVV als eerste insteek het vertrouwen van het publiek weer terugwinnen, dan mag men gerust zeggen dat hier een grote stap in gemaakt is. Mooi om je eigen cluppie weer te zien voetballen na een jaar Lokhof.
  Wat moet je er verder van zeggen, achterin dusdanig solide dat niet alleen booymans, maar ook misidjan (tegen niels), en nog enkele spelers van W2 flink gefrustreerd raakten. Heerlijk om de koel weer eens te ‘horen’.
  VVV heeft vanavond in elk geval laten zien dat ze het kunnen, laat het een voorbode van nog veel van dit soort wedstrijden zijn.

  wolters – 2e helft helemaal niet meer te houden
  Yuki – zeer sterk, en gedreven
  balkesteijn en Promes – hoe goed zij waren gisteren? vraag maar ff aan ruudje
  Danny Post – wat hou ik van dit soort spelers GEWELDIG
  Nikki Maempa – Te goed voor de juup, wat mooi als VVV hem kan behouden.

  Verdediging stond als een huis
  Middenveld gedreven, een speler als Post laat de rest excelleren
  Aanval, dreiging van de vleugels, meer inzet van rajcomar. totaal gezien mag er nog een spits bij. de vraag is hoelang het verhaal nwofor nog gaat duren……….

  Daarnaast nog mijn persoonlijke dank naar dit VVV, aangezien ik komende week geen last zal hebben van mijn 2 collega’s die op de King-side staan.

  Op naar rotjeknor, ik ben er weer bij.

 4. clubman

  Slechts een 7 voor Yuki is te weinig. Hij speelde zeer sterk en werkte zich een slag inde rondte.

  En wat is die Boymans toch een irritante, gefrustreerde neetnek. Lekker dat hij geen poot aan de grond kreeg en dat Balkestijn zich niet liet provoceren.

 5. Zeker wete

  Ik heb vooral genoten van de defensie. Promes en Balkesteijn zijn killers en Danny Post stofzuigt de rest van de mat. Aanvallend kan het denk ik nog veel beter. Het moet nog met meer gogme, geslepenheid, soms meer rust. Enfin Toch een goede pot van VVV tegen een concurrent. Enfin; hopelijk houdt VVV dit vol en dan keert het publiek vanzelf terug want dat vond ik tegenvallen. Compliment aan hoekkie O4. De mannen maken er veel stemming. Hopelijk slaat dat meer over op de rest van O (en Z) dan hebben we eens een echte voetbalssfeer in onze mooie koel.
  p.s. 4 euro voor een pot bier , 40 cent bovenop vorig seizoen, is echt belachelijk.

  1. jason

   Ze doen tegenwoordig alsof het niks is, hoppake 25 gulden cent erbovenop, wij betalen het toch wel, en het erge is dat doe ik inderdaad ook nog.

   Lang leve De Koel (maar niet de catering)

 6. mienvisie

  Zoals vorige week na de teleurstelling in Eindhoven al geschreven, iedere wedstrijd is er één. Een team in opbouw, met een nieuwe trainer etc..etc…
  De negatievelingen zullen in het stadion wel hebben gebaald….niets om uit te schelden…en hier lees je ook nog geen letter over 2-5…op naar 20ste plaats etc…

  Wat een verschil met vorige week….en ik ben ervan overtuigd dat we nog veel meer leuks te zien gaan krijgen…en ook nog wedstrijden gaan zien waar de rasechte “Nuelers” weer van gaan smullen…dat het weer allemaal niks is op de berg, plaats 20..drama etc…

  Waar we eindigen…geen idee…maar als VVV dit enthousiasme, inzet, teamspirit weet door te zetten, zullen de echte supporters winnaars zijn…die hun club supporten, ondersteunen in goede en slechte tijden…en positief kritisch zijn over alles wat VVV behelst. Dan zijn de negatievelingen weer de loosers (zie mijn verslag na de wedstrijd tegen Eindhoven)…maar hoop dus dat we voor heel lang verlost zijn van die azijnzeikers…..
  Nu op naar Rotterdam…Sparta….en hoop dat ook ná volgende week de complimenten hier weer volop te lezen zijn…
  2 wedstrijden…4 punten…0 tegendoelpunten…
  volgende week 3 wedstrijden….7punten…0 tegendoelpunten???

  wat zou dát een rampscenario zijn voor die…..ach…links laten liggen, de echte supporters steunen hun club altijd! Come on VVV!

 7. runnu

  Goeie overwinning gisteren, wat een verschil met vorige week! Ik vroeg me wel af waarom niet iedereen hetzelfde shirt aan had. Komt niet professioneel over 2 verschillende shirts.

   1. tulipanes

    de vvv – site meldt iets over de shirt sponsor.
    ze zijn er alleen vergeten bjk te zetten dat het gros van de selectie de verkeerde shirts aan had. toch hebben de Japanners genoten. al weet ik niet of ze het wel in de gaten hebben gehad 🙂

 8. Zeker wete

  Het verslag in het dagblad is zoals zo vaak zeer kortzichtig. Bijna alle aanvallers van VVV worden benoemd….. Wie speelde eigenlijk het beste gisteren…? Juist de defensie

  met name Joppen, Promes, Balkesteijn, Fleuren en dan noem ik ook Post speelden een berepartij. Benoem dat dan ook godnondeju.

  1. Frosty

   Dat vond ik ook! Ik keek op tv en het was goed te zien dat na de goal van Reimerink echt een last van zijn schouders viel. Misschien dat hij nu een beetje los komt.

   1. Goodie

    En hij is geblesseerd uitgevallen… nee ben redelijk blij met deze spelers hoor. Reimerink viert zijn doelpunt, Wolters zorgt dat het publiek er achter gaat staan. En even over dat groepje op o5. Ze zijn daar heen gegaan zodat ze daar mochten vlaggen, maar vond het af en toe jammer dat o5 en o3 allebei een verschillend liedje tegenlijk zong.

 9. Lont

  Vond dit een goede wedstrijd van VVV en achteraf 3 belangrijke punten gepakt tegen een concurrent. Verder kon ik er van genieten hoe een speler als Randy Wolters het publiek aanspoorde en natuurlijk de sfeer op de tribunes. op naar volgende week en dan weer 3 punten!

  1. tulipanes

   we spelen niet meer in de eredivisie, dus een aantal ((al dan niet)succes)supporters zijn er niet meer. waar ik sta, o2, stonden veel minder mensen als vorig jaar. toch vond ik de lege plekken wel meevallen, dat waren er 3000. 4500 mensen dus wel. vorig seizoen waren dat er ook vaak 5500 dus…
   er waren dan misschien wel minder mensen, maar de sfeer was vele malen beter!

   forza venlo!

   1. Goodie

    Klopt. Nu hoor ik op tv teminste VVV. Sfeer was stukken beter. Maar zoals ik al zei, zonde dat het lijkt dat er af en toe 2 groepen zijn. o5 en 03. En als je het terug ziet vanuit de camera, zie je dat er een leeg stuk tussen o4 en 05 is. Dat vind ik zonde.

 10. Drikus

  Even een vraag aan de verslagschrijver:
  Maken 45 seconde extra speeltijd van Cooper (die in die tijd overigens geen bal raakt) tov Nwofor echt het verschil tussen lang genoeg, en niet lang genoeg om een cijfer/beoordeling te krijgen?

  Heb net pas de samenvatting bekeken (kon niet eerder). Ik heb de indruk dat VVV, ondanks het redelijk goede spel, op slechts 70%/75% van haar kunnen speelt…. D’r zit nog veel meer in. Zeker als er op het middenveld betere afstemming komt v.w.b. opkomen en samenspel voorin.
  Mooie overwinning.

 11. Ut Ven

  Ook als ze gelijk hadden gespeeld was het een overwinning geweest voor iedereen die voor het voetbal komt. Geen angsthazenvoetbal, zoals we van die ” zoadzak” van het vorig seizoen gewend waren. Daarvoor fiets je elke twee weken graag dn berg voor op en ook nog als het regent…. Vasthouden deze lijn.

  Hopen dat het publiek Trost en deze groep bij een verlies niet laat barsten, of gaat afzeiken, zoals vorige week in Eindhoven. Gewoon erachter blijven staan in goede en slechte tijden! Forza VVV!

 12. Frosty

  Dit staat op via.nl…. Heel jammer als doet waar is:
  Roda JC Kerkrade krijgt dit seizoen mogelijk de beschikking over Uche Nwofor. De 21-jarige spits van VVV-Venlo is volgens zijn zaakwaarnemer Tony Harris op weg naar een niet nader genoemde Premier League-club, die hem meteen voor een seizoen wil verhuren aan Roda JC.

  Omdat Nwofor in Engeland niet in aanmerking komt voor een werkvergunning – hij speelde slechts één interland voor Nigeria – wordt hij gestald in Kerkrade. De club in kwestie kiest bewust voor Roda JC vanwege de Nigerianen die daar in het verleden succesvol waren. In het verleden had de Limburgse club onder anderen Tijani Babangida en Garba Lawal onder contract staan.

  1. marcel

   Ik ben zeer benieuwd, Wellicht weer een verhaal van zijn zaakwaainemer, of toch een of andere schimmige constructie? Kan me niet voorstellen dat een club uit engeland hem koopt, en vervolgens HOOPT dat ie komend jaar 70% van de interlands gaat spelen. Doet ie dat niet, dan mag ie ook komend jaar niet in engeland spelen.
   Maar goed, zeg nooit nooit. uiteindelijk zal ie toch wel weggaan. Wel typisch dat nu al via 2 verschillende media Roda benoemd is………………. wordt vervolgd?

 13. venlofan

  Maar veel Mensen zijn nog op vakantie kan zijn dat er volgende wedstrijd 300 – 400 mensen meer zijn was er zelf ook niet wat ik erg jammer vond

  Ben ook een van de mensen op o5 We missen er nog een boel dit gaat wel goed komen

  1. mats

   Ik vind dat de mensen van o5 op o3 moeten staan.

   Typisch VVV trouwens om dat groepje van o5 achter zo’n knullig rood-wit lint te zetten. Wat een beschamende vertoning. Nee, een topclub qua supportersbeleid zal VVV zo nooit worden

  2. tulipanes

   komt ook bij dat veel mensen vakantie hebben en dus tijd genoeg hebben om een (min of meer) topwedstrijd te bekijken. we zullen rond september zien, als iedereen weer moet werken, wat de supporters aantallen zullen zijn.

   forza venlo!

  1. sultana

   Als dit waar is dan begrijp ik VVV niet, waarom niet een speler voor de aanval erbij? We zitten ruimer in de middenvelders dan in de aanvallers, wat als er blessures/ schorsingen komen bij Reimerink, Wolters en/of Rajcomar? Ga er van uit dat Nwofor vertrekt op korte termijn.

 14. Goodie

  Hier het stukje van Soccernews:

  ”Tom van Hyfte liet zaterdag in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Twente een ijzersterke indruk achter. De aanvoerder van MVV Maastricht wist al na dertien minuten het net te vinden en scoorde daarmee het enige doelpunt in het duel.

  Eerder bleek VVV-Venlo al geïnteresseerd te zijn in de middenvelder van de Limburgers, maar de speler in kwestie zelf hoorde nog niets van de club. “Ik weet daar niets van”, zo sprak Van Hyfte na afloop van de gewonnen wedstrijd uit in gesprek met L1.

  Van Hyfte heeft naar eigen zeggen geen haast om te vertrekken bij MVV. “Ik zie het wel. Ik ben hier graag en ben ook helemaal gefocust op MVV”, zo besloot de captain van de Limburgers zijn relaas. ”

  Ik denk dat dit een mogelijkheid is wanneer Türk vertrekt. In de aanval hebben we ny nog Nwofor en Cooper. Hopen dat daar ook nog iemand bij komt.

  1. tulipanes

   Ik heb een beetje zitten zoeken naar een mogelijke opvolger voor nwofor, maar ik heb er eigenlijk geen kunnen vinden. enige mogelijkheid zou het huren van achabar van feyenoord zijn, al vind ik huren niet echt een optie.
   hopelijk heeft vvv wel een mogelijke opvolger in het hoofd zitten, zodat we meteen een goede spits erbij hebben. maar vvv te kennen hebben ze die nog niet…

   forza venlo!

   1. Goodie

    Nee klopt. Misschien even over de grens gaan kijken dan. Een Belg of een Duitser is nog altijd beter verstaanbaar dan Nwofor.

  1. Goodie

   Klopt. Op het moment is een verdediger het hardst nodig. We hebben alleen eventueel Atheer nog. Al is het maar een speler van Oss die goed genoeg is voor hier op de bank. Bij een blessure van een CV hebben we een probleem. Voor de spits positie loopt ook nog ergens in Schotland geloof ik Nigel Hasselbaink rond. En bij een vertrek van Maënpää (wat niet te hopen is), hebben ze bij Az nog een hele goede keeper op de bank genaamd Winter.

   1. Drikus

    Dan schuifr post gewoon een linie naar achter. Altheer of maguire op het middenveld. Opgelost 🙂

   2. Goodie

    Nee Post moet op het middenveld blijven. Is redelijk onzichtbaar, maar is op het middenveld o zo belangrijk.

   3. Drikus

    De secondaire plaats van Post is centraal achterin. Ik zeg niet dat hij daar altijd moet spelen, maar zie hem liever als CV spelen dan Altheer mocht er sprake zijn van een schorsing of blessure bij Promes of Balkenstein.

 15. Goodie

  Ik heb wel vertrouwen in Dusseldorp en Trost. Vorig jaar heeft Dusseldorp gewoon goede spelers weten te strikken. Alleen ze hebben niks laten zien. Trost weet ook wel wie de talenten zijn in de JL.

 16. Depor

  Er zal nog wel een transfervrije speler komen voor de bank.
  Ik verwacht Ammi wel. Heeft nog geen club en komt graag naar Venlo. Tevens op meerdere plekken inzetbaar, dus ideaal.

  1. Goodie

   Hij verdiend gewoon als een europees. Heeft een (Noord?) Iers paspoort, dus heel veel meer dan de andere zal het niet zijn. En met Cullen heb je een harde werker , en de concurrent van Reimerink en Cooper. Zijn alle plekken voorin dubbel bezet.

 17. pineut

  Asjeblief zeg, geen Ammi. Hij is immers ook op z’n retour. Welke club wilt hem nog???
  Er zijn heel wat betere spelers te halen, die nog geen club hebben. Bovendien kan VVV een transfersom betalen, dus eventueel een contract speler en er is een gouden regel: Haal nooit geen spelers terug.
  Suc6.

 18. Pingback : 3commands

Leave a Reply