transferperiode

Versterkingen in de winterpauze voor VVV

We zitten momenteel in de winterpauze en dan breekt de vraag weer los; “Komen er nog versterkingen deze winter?”. Dat is natuurlijk een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ondanks dat we financieel er goed op staan betekent het niet dat we zomaar geld hebben om nieuwe spelers te halen. Er zullen dus eerst spelers moeten vertrekken voordat er nieuwe spelers aangetrokken kunnen worden. De versterkingen in de winterpauze hangen dus af van een aantal factoren. We konden woensdagochtend in Dagblad de Limburger lezen dat dit ook de intentie is van de club.

Stan Valckx laat weten dat Etienne Amenyido (huurling van Borussia Dortmund) en Mink Peeters (huurling van Real Madrid) te licht worden bevonden. Daarnaast zijn beide spelers ontevreden over het aantal speelminuten dat ze krijgen van de staf. En dan komt het simpele rekensommetje; als er spelers weggaan is er ook weer ruimte om spelers aan te trekken. Zoals bijvoorbeeld proefspeler Emil Riis Jakobsen (19, van Derby County) die vorige week op proef was. Hij heeft de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten. Het is dus afwachten wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Bron: Dagblad de Limburger

14 Responses

   1. Klopt heeft een contract getekend voor 2 seizoenen. Maar kan me overigens ook niet voorstellen dat hij gaat blijven. Komt van PAOK en heeft in de eerste seizoenshelft echt maar 90 minuten gespeeld. Alleen in de beker en oefenwedstrijden mag hij opdraven en geloof niet echt dat hij gelukkig is. Zit laatste tijd ook niet bij de selectie. Kan goed zijn dat hij vertrekt want hij zal ook wel wat verdienen.

 1. chretien

  Ik denk dat zowel Amenyido en Peeters om andere redenen dan hun voetbaltechnische vaardigheden worden weggestuurd? Wellicht storende elementen in de groep? Volgens de wet van de grote getallen is dat niet vreemd. Ben benieuwd naar vervolg

  1. Hai Berden zei bij het voorzittersdiner: “Ik verwacht dat hij dan ook een nieuwe uitdaging zoekt.” Volgens Berden heeft VVV bij een vertrek van Steijn al potentiële opvolgers op de korrel.

   Dus ik denk dat daar allang iets speelt anders zou hij zoiets niet zeggen. We moeten er vanuit gaan dat Steijn vertrekt na dit seizoen en wellicht al eerder. Hij staat naar verluidt ook op het lijstje bij FC Utrecht. Maar is daar zeker niet kandidaat nummer 1.

 2. YowVVV

  Op het middenveld mag nog wel iets bij, Rutten moest tegen heracles noodgedwongen naar het middenveld, voor even niet altijd een ramp, maar de is geen ideale situatie. Hij moet met Dekker gewoon uitvechten wie rechtsback staat. Type Balsz Toth als back up (mannetjesputter) zou niet verkeerd zijn om op de bank te hebben. Voorin, mogelijk eerder een extra buitenspeler. Seun kan als alternatief ook nog in de spits. Tot nu toe 100% zeker Thy basis.

  1. Onze Australische vriend Anthonis is eigenlijk een type Toth maar komt niet aan de bak. De redenen kunnen we niet weten. Misschien is hij gewoon niet goed genoeg of een andere reden kan zijn dat dit niet in het systeem van Steijn past. Post is ook wel een afjager maar hij is geblesseerd. Zal na de winterstop wel weer terug keren.

 3. RuiverCity

  Lijkt me toch dat er bij veel clubs ontevreden spelers zijn. Daar moeten toch mogelijkheden zijn om te huren of gratis over nemen. Spelers waar het contract aan het einde van het seizoen afloopt.
  Hopelijk blijft Stan op de Duitse toer. Wellicht dat Thy en Unnerstall collega’s kunnen overhalen. Is er niks veranderd rondom de klucht rondom Sarpei van Stuttgart? Tevens lijkt het me zeer zinvol om alvast in gesprek te gaan met Thy en Unnerstall voor volgend seizoen.

  1. Zolang hij geen jeugdinterlands speelt zal de status niet veranderen lijkt me. Het is wel dat met Sarpei erbij het team veel beter functioneerde. Daarnaast is Sarpei verhuurd aan FK Senica uit Slovenie maar speelt niet zo superveel bij nummer laatst in die competitie. Zolang er niemand vertrekt zal er zeer waarschijnlijk ook niemand bij gaan komen.

 4. kenfen

  Belangrijk is om vast te kijken naar het volgende seizoen. Met deze selectie en instelling gaan we het dit jaar wel redden maar zonder unnerstal, Thy en v Crooy wordt het volgende seizoen moeilijk

Leave a Reply