De Koel

Vertraging renovatie Stadion De Koel

Stadion De Koel is verouderd. Dat wisten we natuurlijk al een hele tijd, maar afgelopen Mei werd duidelijk dat er concrete plannen waren van VVV-Venlo om hier iets mee te doen. De renovatie van De Koel zal in verschillende fases plaatsvinden met in de eerste fase een renovatie van de parkeerplaats P1, een nieuwe entree, de renovatie van de Z-Tribune en de realisatie van de nieuwe Hai Berden-tribune.

Wie even langs De Koel is gereden kan een ding zien; de parkeerplaats is nog altijd niet gerenoveerd. Het is de club niet gelukt om dit voor het begin van het nieuwe seizoen te doen. De voorbereidingen zijn al een tijdje in volle gang, maar “uitvoering hiervan bleek helaas niet haalbaar voor aanvang van het nieuwe seizoen”. Zo schrijft de club. Wanneer deze uitvoering wel gaat plaatsvinden? VVV streeft deze uit te voeren tussen de thuiswedstrijden tegen NAC Breda (22 september) en de thuiswedstrijd daarna tegen ADO Den Haag (21 oktober).

Wat betreft de Z-tribune van De Koel moeten we ook even wachten tot na de wedstrijd tegen NAC Breda. Dan zal er ook begonnen worden met het renoveren van die tribune. VVV zegt daar het volgende over: “De Zuid-tribune wordt wind- en waterdicht gemaakt. Dit betekent dat de dakconstructie vervangen zal worden en dat er maatregelen getroffen worden om de tocht op deze tribune te beperken. Naast deze renovatie komen er achter de Z-tribune extra toiletunits en een uitbreiding van een horecapunt. Dit betekent meer toiletten voor zowel mannen als vrouwen en een betere doorstroom bij de horeca achter deze tribune. Net als bij de parkeerplaats is het niet haalbaar gebleken om de renovatie van de tribune voor aanvang van het seizoen te realiseren.” De uitbreiding van de toiletten en horeca zullen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd wel gerealiseerd zijn.

De nieuwe entree zal aan het einde van het lopende seizoen klaar zijn. De bedoeling is om een meer open ontvangst te creëren, want dat is nu niet het geval. Hier zullen de ticketshop komen ook de verkoop van de merchandise. Al deze activiteiten zullen pas het volgende seizoen in de nieuwe entree terechtkomen: “De bouw voor het nieuwe entreegebouw, inclusief ticket- en fanshop, start in de winterperiode. Deze uitbreiding zal dan rond het einde van het seizoen klaar zijn. De huidige units op de parkeerplaats zullen daardoor dit seizoen hun actuele functie behouden. Gedurende de zomer van 2019 zullen deze functies dan verhuizen naar het nieuwe entreegebouw en zullen de units op termijn verwijderd worden.” Aldus VVV.

De komst van de nieuwe sfeertribune onder de naam van de Hai Berden-tribune is een stuk minder concreet, maar dat komt volgens de club omdat zij deze willen invullen samen met de supporters. Zij willen naar tribune waar zowel staan en zitplaatsen zijn. Maar dit wordt door de club vervolgd: “De realisatie van de nieuwe Hai Berden-tribune is nog altijd gepland voor na dit seizoen. Momenteel worden de noodzakelijke stappen doorlopen om dit te kunnen gaan realiseren. Denk hierbij aan planvorming voor ruwbouw, financiering en vergunningen. Medio oktober zal tijdens de jaarlijkse supportersavond het bouwproces van deze tribune toegelicht worden en zal ook ingegaan worden op welke bijdrage supporters kunnen leveren aan de planvorming. De invulling van deze tribune, en dan met name het geplande supportershome, willen we namelijk in samenspraak met de supporters vormgeven. Denk hierbij aan inrichting en aankleding van tribune en supportershome, maar ook aan de organisatie van het supportershome.”

 

 

36 Responses

 1. robbaan

  Jammer dat dit nu pas wordt gecommuniceerd.
  Mij was al duidelijk dat er nog niets was gedaan, ik hoorde onlangs iemand beweren, dat het goedkoper zou zijn als VVV na de zomer zou beginnen.
  Vreemd dat we in mei bij de presentatie, eigenlijk iets anders te horen kregen.

  1. VenloVVV

   Het is bijzonder jammer inderdaad! Ik was verleden week in de Koel en zag ook geen veranderingen! Het is niet erg dat het iets later gebeurd, maar de ‘last-minute’ communicatie is wel weer typisch!

 2. Luis Erique

  Klagers, prima gecommuniceerd.!
  Het is wat later, wat maakt dat nou uit. Er gebeurt tenminste eindelijk iets.
  Ben wel benieuwd of er een supporters werkgroep komt, aangezien VVV plannen wil maken in samenspraak met supporters.

  1. robbaan

   Wat jij klagen noemt….
   Iedereen die aanwezig was tijdens de informatiebijeenkomst over de vernieuwbouw vd koel in mei, heeft letterlijk te horen gekregen dat het parkeerterrein en de zuidtribune voor de eerste wedstrijd zouden zijn aangepakt.
   Het was netjes geweest, als om welke redenen dan ook, het niet lukt deze belofte waar te maken, dit tijdig aan de achterban te laten weten. En niet zoals nu gebeurt enkele dagen voor het duel tegen Ajax.

  1. Thomas

   Als het kopen van een ssc afhangt van het wel of niet asfalteren van een parkeerplaats (voor voornamelijk sponsoren) is het wel heel triest gesteld met de motivatie VVV te steunen. Het kopen van een ssc moet hiervan los staan vind ik. Natuurlijk zou het beter zijn geweest om dit eerder te communiceren (als dit al eerder bekend was). Het wel of niet asfalteren is een klein stukje van de totale puzzel. Ik ben veel meer geïnteresseerd of grote projecten, zoals het uitbouwen van de Hai Berden tribune en het aanpakken van de entree, goed gestalte gaat krijgen. Ik krijg het idee dat dit wel eens spaak kan gaan lopen op financiën, wat eeuwig zonde zou zijn.

   1. ponnie veag oet de pan

    Nou, een geslaagd middagje/avondje vvv hangt volgens mij wel degelijk af van ook het omderkomen en ook de bereikbaarheid! Het is niet alleen de wedstrijd, maar een totale belevenis die mensen naar het stadion haalt! Hoe meer facetten van de ervaring kloppen, hoe meer mensen ervoor willen betalen en hoe vaker ze ook terug zullen komen. Elke wedstrijd in een tochtig krot kijken, dan denk ik dat er toch veel mensen wegblijven..

 3. Grad

  Natuurlijk heb je weer wat te zeiken. In jouw gedachtenwereld had VVV bij de start van het seizoen al in een vernieuwde koel moeten spelen. Hoe compex ook, @LJ heeft binnen een half jaar een oplossing en financier er voor gevonden en daar wachten nu nog alle potentiële seizoenkaarthouders op.

 4. Zeker wete

  In de regel hebben voetbalclubs weinig verstand van bouwen. Dat zullen we nog vaker beleven vrees ik. Maar ik heb veel vertrouwen en respect voor Hai Berden en de club dus mijn steun hebben ze.

   1. robbaan

    Al vaker gebeurd dat de z.g. topclubs zich helemaal opladen voor de door de weekse topwedstrijden en in de reguliere competitie het even niet hebben.VVV daar in tegen speelt zijn eerste thuiswedstrijd in een bomvolle, hopelijk sfeervolle koel! Bovendien gesterkt door de uitzege in Tilburg en wat hebben de geelzwarte te verliezen?
    Forza Venlo….ik reken op een verrassing….

 5. RuiverCity

  VVV zal, wil het zaterdag ook maar enige kans hebben, er héél kort op moeten zitten. Vooral Ziyech en Tadic kort dekken (Post en Rutten/v. Bruggen) en ze helemaal gek maken. Laat je ze voetballen dan kun je het vergeten. Ik zou Kum zeker geen rechtsback zetten tegen Neres (Rutten).

  Dit kost enorm veel energie maar is wel de enige manier.

  1. Goodie

   Ben ik met je eens. Ik denk dat beide backposities en rechtsbuiten wel is anders ingevuld zouden kunnen gaan worden. Grot (indien fit) lijkt me een betere optie dan van Ooijen. Aangezien we het van de counters moeten hebben lijkt me de snelheid van Grot meer van pas te komen.

 6. Goodie

  Wellicht een idee om een topic over een wedstrijd er eerder op te zetten ipv 1 of 2 dagen van te voren? In de tekst “Voorbeschouwing volgt z.s.m.” en indien uitwedstrijd de vervoermogelijkheden/prijzen. Dan kan er in ieder geval eerder op gereageerd worden.

 7. robvvv

  Goed idee. Ik heb al meerdere topics gezien waar commentaar werd toegevoegd die niet over het onderwerp zelf ging. Ik hoop dat de webmaster meeleest en dit meeneemt

   1. VenloVVV

    De nieuwe “Head to Head: VVV-Venlo vs Ajax” staat al online! We zullen in het vervolg proberen om deze wat eerder in de week te plaatsen. De voorbeschouwing zal dan wat later volgen. Dit in verband met interviews met de trainer etc. die op een eerder moment helaas nog niet beschikbaar zijn voor ons!

 8. Nard

  Er gaat dan eindelijk iets gebeuren met de parkeerplaats P1. Die paar dagen later kunnen er ook nog wel bij. Ik denk dat ze bij VVV ook pas enkele dagen weten dat het niet ging lukken volgens eerste planning. Jammer! We laten ons verrassen! Prettig dat er via de VVV app al veel beter gecommuniceerd wordt.

 9. john

  de gemeente moet nu snel een beslissing gaan nemen over kazerne terrein.

  het zou zonde zijn als ze al miljoenen in de renovatie van, de koel, steken , en dat er dan toch een nieuw stadion komt.

  ik deze locatie nog steeds ideaal om stadion neer te zetten. en dan komen de investeerders voor dit terrein vanzelf.

  maar snelheid van gemeente is nu belangrijk, en dat verwacht ik niet van gemeente bestuur in Venlo.

  1. Koelie

   Dit is lachwekkend als het al niet zo treurig was. Nee laten we nog 20 jaar wachten. Nu gaat er eindelijk na dit seizoen begonnen worden en dan wordt de gemeente wakker omdat ze flink centen mislopen. Alsof die 8 buurtbewoners en red ons fort nu opeens wel akkoord gaan met een stadion daar. Wat een soap.

 10. john

  helaas heeft DE KOEL ondanks weer diverse verbouwingen geen toekomst voor het betaalde voetbal .

  in De KOEL is het maar de vraag of Venlo over pakweg 10 jaar nog betaald voetbal heeft !

  Dit willen we toch behouden voor Venlo. dus durf nu eens definitief plannen te maken voor een nieuw stadion op een toplocatie met veel mogelijkheden er om heen.

  de investeerders komen veel sneller dan nu bij DE KOEL gebeurd.

  ik vind ,als er niks gebeurd, dit een gemiste kans voor Venlo en V.V.V. !!!

 11. john

  @goody

  lees de krant van afgelopen zaterdag maar.

  investeerders willen graag op kazerneterrein , maar hebben weinig trek in De Koel.

  die willen multifunctioneel stadion ,met daarin bioscoop e.d. dicht bij centrum van de stad.

  ook de infrastructuur laat op de Kaldenkerkerweg te wensen over. en er komen steeds meer eisen van de k.n.v.b. voor veiligheid e.d.

  wil Venlo mee met betaald voetbal ,dan is nieuwbouw noodzakelijk

  kijk naar Rotterdam (feyenoord) daar gaan ze ook nieuwbouw neerzetten, ook daar kun je zeggen waarom ?

  115 jaar prima geweest ,maar we moeten vooruit kijken ,NIET TERUG !

  ik zou het zonde vinden als ze nu weer miljoenen in dit stadion steken ,wat niet meer van deze tijd is, en over een aantal jaren moeten concluderen dat nieuwbouw dan toch noodzakelijk is.

  ik gun VVV het beste ,en hoop dat ze nog eens 115 jaar mee doen !!!!!

  .

  1. Koelie

   Klopt John maar kazerneterrein is een gepasseerd station. Kunnen ze weer 10 jaar door allerlei procedures heen. Alle winst van de afgelopen jaren is er doorheen gejaagd voor plannen van nieuw stadion dat door regelgeving onmogelijk te realiseren is. Dan kun je alleen met een dicht dak voetballen en zon mini Gelredome moet je niet willen. Gemeente Venlo heeft de kans laten liggen.

Leave a Reply