VIA VVV start Scoren voor Gezondheid

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.com

Gezond lunchen en veel bewegen is leuk bij VVV-Venlo! VIA VVV, de maatschappelijke tak van VVV-Venlo, organiseert rondom Seacon Stadion – De Koel – de eindclinic van het project Scoren voor Gezondheid. Dinsdagochtend 19 april zijn het stadion van de geelzwarten en de velden van VOS en Venlosche Boys het toneel voor 450 basisschoolkinderen die reeds twee maanden letten op hun voeding en beweging. Ambassadeurs Ferry de Regt, Michael Uchebo, Kika van Es en Renée Kersten geven het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding en zullen deze dag de resultaten met de jeugd evalueren.

Sport en spel
De activiteiten zijn zowel voor jongens als voor meisjes leuk om te doen. Er is een veld met meetbare onderdelen, en een veld met voetbal en fun onderdelen. De velden worden optimaal benut zodat alle 450 kinderen kunnen deelnemen. Er zal een ochtendsessie en een middagsessie gehouden worden. De ochtendsessie is van 8.45-12.45 uur en de middagsessie van 13.00-16.30 uur.

Ambassadeurs
VVV-Venlo toont op deze manier haar maatschappelijke betrokkenheid. De spelers en speelsters Ferry de Regt, Michael Uchebo, Kika van Es en Renée Kersten zijn de rolmodellen voor de schooljeugd. Zij laten de kinderen ervaren hoe plezierig het is om te bewegen en hoe lekker het is om je fit te voelen. Hun aanwezigheid bij diverse activiteiten is zeer waardevol. Ferry de Regt: “Veel kinderen kijken op tegen voetballers. Zij kijken naar wat hun idool doet en wat zij eten. Ik ben graag een goed voorbeeld voor de schoolkinderen.”

Scoren voor Gezondheid
Het doel van Scoren voor Gezondheid is basisschooljongeren (9-12 jaar) en hun ouders bewust maken en daadwerkelijk aanzetten tot een gezonde leefstijl met gebruikmaking van de aansprekende naam en sportomgeving van VVV-Venlo. In februari is de aftrap gedaan door een gezondheidsmarkt en in maart gingen de ambassadeurs naar de Vossener, de Zuidstroom, de Andreasschool en de Cocon om met de kinderen te ontbijten en uitleg te geven over voeding. Met een verantwoorde, maar lekkere lunch, plus sport en spel loopt het project op zijn einde. Het doel is uiteraard dat de kinderen deze discipline voortzetten.

VIA VVV
VVV-Venlo is de traditierijke en sportief toonaangevende voetbalorganisatie van Limburg Noord en geeft op professionele wijze invulling aan sociale, zakelijke en/of maatschappelijke behoeften in Limburg Noord. Betrokken en verbindend; twee kernwaarden die VVV-Venlo wil uitdragen via de Stichting VIA VVV. VIA VVV is in januari 2010 formeel opgericht om de maatschappelijke betekenis van VVV-Venlo structureel vorm te geven door het organiseren en ondersteunen van maatschappelijke projecten.
VIA VVV streeft twee ambities na in Limburg Noord. Gezonde en leefbare wijken door een verbindende rol te spelen in de wijken in Limburg Noord. Twee projecten die in deze ambitie een grote rol spelen zijn de VVV-Venlo BuurtBattle, nu ook in Roermond, en Scoren voor Gezondheid.
Het ‘Iedereen doet mee!’-principe geeft het extra steuntje om te gaan sporten, de opleiding af te maken of weer aan een baan te komen.

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply