VITALIJS MAKSIMENKO NAAR VVV-Venlo

Per 1 september heeft onze club zich verzekerd van de diensten van Vitalijs Maksimenko. De 23-jarige Letse centrale verdediger wordt gehuurd van het Engelse Brighton & Hove Albion.

‘Maksi’, zoals hij graag genoemd wordt, was het afgelopen seizoen door The Seagulls uitgeleend aan Kilmarnock, dat uitkomt in de hoogste divisie van Schotland.

MaksiPortret (Large)

De linkspoot doorliep alle vertegenwoordigende jeugdteams van Letland en is sinds 2013 A-international van Letland, een van de tegenstanders van Oranje in de EK2016-kwalificatie.

Stan Valckx, onze adviseur voetbalzaken over de centrale verdediger: “Maksi is een sterke speler die ondanks zijn nog jonge leeftijd al veel ervaring heeft opgedaan in Engelse, Schotse en internationale wedstrijden. Onze prioriteit lag bij een nieuwe centrale verdediger en met Maksi hebben we een goede invulling daarvoor”.

Bron: VVV-Venlo

11 Responses

 1. Ben

  Ik ken hem niet, maar ben blij dat VVV speler haalt voor de plaats waar we zwak zijn. Toch niet vergeten eventuele koopprijs vast te leggen? Wens speler in kwestie, Maksi dus, een gouden toekomst bij onze club! FORZA VVV!

   1. Godfried van Bouillon

    Om 16.00 uur dus nog een verdediger. Dat zal die Buwalda dan wel zijn.

 2. Godfried van Bouillon

  Op de VVV-Venlo site staat bij de aankondiging van Buwalda een opvallende laatste zin:

  “Samen met nieuweling Maksi is onze verdediging nu op peil”.

  Hij zegt expliciet verdediging. Niet selectie! Het zal toch niet dat er vandaag nóg een……zal het?

 3. Gerardus

  Ik vraag me nog steeds af hoe ze altijd aan die spelers komen zonder dat er ook maar iets van uitlekt. Ik weet niet wat hij precies gespeeld heeft bij Kilmarnock en Brighton, maar als hij daar redelijk heeft gespeeld zal het wel een aanvulling zijn voor ons. Ik denk dat Promes nu wel zijn basisplaats kwijt is. En gelukkig maar. Gelukkig dus dat Wildschut nog weg is gegaan. Het verbaast me niet als er vandaag nog iemand komt…

 4. Meuske

  Tuurlijk blij met deze man erbij maar het is natuurlijk even afwachten wat hij gaat en kan brengen. Vraag me echt af wie onze man is in Engeland die de 3e divisie in de gaten houd want er komen de laatste jaren wel veel mensen van dit eiland. Hoop op meer goed nieuws voorin maar als we het hiermee moeten doen tot de winter dan zij het zo. Forza met zijn allen achter VVV

  1. Godfried van Bouillon

   Hyypia is er trainer. Er zal wel dus een lijntje gespannen zijn tussen hem en Maenpaa.

   Op zich is dit wel een vijver die zou kunnen passen bij VVV. Als je ziet dat deze club spelers als Holla kopen. Dan weet je direct wel niveau ze aantikken. Zo’n club doet gewoon mee in de middenmoot Eredivisie.

Leave a Reply