Vito van Crooij en Danny Post geschorst tegen FC Volendam

De euforie is nog immer aanwezig in Venlo na de eclatante zege op Helmond Sport. In Venlo werden de Kattenmeppers met maar liefst 7-0 huiswaarts gestuurd en VVV lijkt dan ook erg goed op de weg naar het kampioenschap. Maar het vizier staat weer op de volgende opponent en dat is FC Volendam. Uit. Een zeer belangrijke wedstrijd voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf.

In aanloop naar deze wedstrijd wordt het voor de technische staf enigszins puzzelen, want er zijn wat persoonlijke problemen in het Venlose kamp. We zullen het moeten stellen zonder aanvaller Vito van Crooij en aanvoerder Danny Post Beiden zijn geschorst vanwege hun respectievelijk 5e en 10e gele kaart.

In onze optiek floot Kamphuis een redelijke goede pot, maar maakte twee fouten. Twee gele kaarten voor VVV spelers en die komen ons duur te staan. In de 29e minuut wilde Danny Post de bal wegtrappen, maar raakte daarbij zijn tegenstander. De scheidsrechter trok de gele kaart en dat was echt onterecht. Zoals Post ook aangaf, lijkt het soms alsof hij een soort stempel met zich meedraagt. Ook de kaart van Vito in de 45e minuut was enigszins overdreven te noemen. De arbiter oordeelde dat Vito van Crooij de keeper hinderde bij zijn uittrap, maar de bal was los en er was volgens ons gewoon genoeg ruimte voor de doelman om goed uit te trappen. Erg vervelend, want ook deze gele kaart levert ons een schorsing op.

Voor Danny Post wordt het de komende tijd nog wat interessanter dan voor Vito van Crooij. Het is namelijk alweer de 10e gele kaart van de aanvoerder en dat houdt in dat hij bij iedere ontvangen gele kaart, een duel geschorst zal zijn. Een flinke aderlating voor iedereen die VVV-Venlo een warm hart toedraagt en het is de vraag hoe de technische staf dit gaat oplossen om het middenveld.

Daarnaast is het ook de vraag of Johnatan Opoku op tijd is hersteld van zijn blessure. De middenvelder loopt al een tijdje met een liesblessure en het is maar de vraag in welke hoedanigheid onze nummer 10 gaat spelen, als hij al kan gaan spelen komende vrijdag in Volendam. Afgelopen vrijdag mocht hij een half uur spelen van de medische staf, maar het is nog even afwachten hoe het de komende dagen op de trainingen gaat.

21 Responses

  1. Klopt maar Opoku mocht van de medische staf maximaal een half uur spelen. Trainer Maurice Steijn wilde hem het liefste sparen en alleen brengen als het nodig zou zijn. Na 61 minuten stond het 6-0 dus was het niet nodig om hem te brengen. Net als tegen Jong PSV toen kon Opoku ook max. 30 minuten spelen toen was het wel nodig. Maar de vraag is hoe snel is hij hersteld om vrijdag wel mee te kunnen spelen. Dat is de context van die zin.

 1. Goodie

  De kaart van Post was een onterecht. De kaart van Vito vond ik gewoon ontzettend dom, zeker als je al op scherp staat. Ik hoop dat Opoku vrijdag weer fit is, anders verwacht ik Receveur op de plek van Post en Zelalem op 10.

  Iemand een idee hoeveel buskaarten en kaarten voor vrij vervoer er zijn verkocht?

 2. supportertje

  Dat beide niet meespelen is een grote aderlating voor VVV. Hopelijk kan de trainer zich wat in laten vallen ter compensatie. Dat het moeilijk gaat worden in Volendam dat is overduidelijk. Maar als ze nu weten te winnen, of in ieder geval gelijk spelen dan ziet het er goed uit. Hopelijk gaan er nu naar Volendam veel supporters mee om ze te ondersteunen. Zelf ben ik er helaas niet bij de komende twee wedstrijden.

  1. supportertje

   Zou fijn zijn als iedere supporter die in de mogelijkheid is om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn dat ook zou doen. Goede steun voor ons team is onontbeerlijk tegen Volendam.

   1. Goodie

    Ik hoop stiekem op 200 man. Is alweer een tijdje geleden dat we in competitieverband zoveel man mee namen.

   2. supportertje

    VVV verdient dat er meer meegaan. Misschien dat er nog een leuke stroom opgang komt deze dagen.

 3. kiekoputspelke

  De breedte van de selectie zal nú haar vruchten moeten gaan afwerken.

  Receveur en Zelalem zijn middenvelders die de opengevallen plek van Danny Post kunnen invullen. Een type speler als Danny Post zijn ze niet, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Volendam is een technisch vaardige ploeg die wil voetballen, dus het echte fysieke geweld hoeven we niet te verwachten.

  Een fitte Opoku zou echter denk ik het beste alternatief zijn, maar een lies blessure is gewoon een linke blessure. Wanneer ben je echt fit en wanneer neem je geen risico op échte schade ?

  Voorin hebben we met Hunte en Sleegers denk ik goede alternatieven voor Vito van Crooij waarbij Resida natuurlijk ook nog een optie is.

  Gewoon zoals eigenlijk iedere wedstrijd goed gedisciplineerd en vanuit een gesloten organisatie spelen en dan moet een goed resultaat behaald kunnen worden….waarbij ik deze keer ook met een gelijkspel tevreden ben.

 4. RuiverCity

  En we moeten niet vergeten dat Post bij elke volgende kaart wéér geschorst wordt. Die zijn we dus geregeld kwijt de rest van het seizoen. Vooral omdat de scheidsrechters hem nu wel kennen. Mijn inziens moet je Zelalem a.s. vrijdag centraal zetten. Laat ie zich maar eens bewijzen. Al vind ik dat Recerveur ook wel eens iets verdient. Als hij invalt doet hij dat meestal met heel veel energie en ook bijna elke bal in voorwaartse richting.

 5. janssens

  Grossier in gele kaarten

  Danny Post (27) liep afgelopen vrijdag tegen zijn tiende gele kaart aan in 25 wedstrijden. De aanvoerder van VVV is geschorst voor de topper in de eerste divisie, vrijdag in Volendam. Wordt Post gezocht door de arbitrage zoals hij zelf zegt, of schopt hij maar raak?

  Danny Post is in het bezit van een bedenkelijk record. In het Nederlandse voetbal is hij dit seizoen recordhouder gele kaarten met liefst tien prenten. Nummer twee is Denzel Dumfries van degredatiekandidaat Sparta in de eredivisie met acht stuks. Post kan vanaf nu bij elke nieuwe kaart een schorsing tegemoet zien.

  Danny, hoe verklaar je dit negatieve record?
  Op dit moment heb ik de meeste gele kaarten. Maar daarvan zijn er drie of vier waar je vraagtekens bij kunt zetten. Die onterecht waren. Neem de tiende kaart tegen Helmond Sport afgelopen vrijdag . Ik maak één overtreding in de hele wedstrijd en krijg meteen geel. Terwijl ik een losse val weg wil schieten en mijn tegenstander in feite tegen mij aan loopt. Omdat hij het uitschreeuwt trekt hij die kaart.

  Zaten er ook domme gele kaarten bij?
  In het begin van het seizoen heb ik een keer een bal kwaad weggegooid. Dat mag niet gebeuren op mijn leeftijd en met mijn ervaring. Dat reken ik mezelf aan.

  Dan blijven er nog altijd vijf a zes kaarten over voor echte overtredingen. Of niet?
  Kijk we spelen met VVV een systeem waarin we eigenlijk maar met twee echte middenvelders spelen. Johnatan Opoku en Vito van Crooij schuiven vaak door naar voren, daardoor blijven Clint Leemans en ik over. En Clint is meer een speler die de passing verzorgt. Dus kom ik vaak in de duels. Dan loop je eerder tegen een gele kaart aan, wanneer er een doorbraak van de tegenstander dreigt, bijvoorbeeld.

  Je voelt je gezocht door de arbitrage, zei je na afloop van het duel met Helmond Sport. Leg dat eens uit?
  Scheidsrechters kijken ook wedstrijdbeelden op tv. Ze leden de programmaboekjes. Als er dan achter je naam negen kaarten staan, gaan ze je toch in de gaten houden. Zo werkt dat, dat weet ik zeker. Terwijl ze eigenlijk elke wedstrijd op zich zouden moeten beoordelen. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof die ons floot tegen Jong PSV zei voor de wedstrijd tegen mij dat ik niet mocht mopperen met de gele kaart die ik had gekregen in de wedstrijd tegen De Graafschap. Ik schopte mijn tegenstander per ongeluk in zijn buik. Die jongen bevestigde ook dat het per ongeluk was, en dat heb ik Van den Kerkhof ook gezegd. Zo’n gesprek bevestigd voor mij dat scheidsrechters vooringenomen kunnen zijn.

  Ga je nu anders spelen?
  Ik speel al sinds de winterstop voorzichtiger. In een gesprek met de trainer werd toen ook duidelijk dat hij ook niet wil dat ik te veel verander. Ik kan als verdedigende middenvelder de duels niet uit de weg gaan. Tegen makkelijk gegeven kaarten zoals afgelopen vrijdag valt ook weinig te doen. Kijk, ik ben groot en val op in het veld. Daardoor loop je ook eerder in het oog bij de scheidsrechter.

  Moet Danny veranderen, VVV-trainer Maurice Steijn?
  Twee kaarten van die tien waren onnodig. Dat moet eruit bij Danny, maar zijn aanjagersrol brengt ook veel goeds voor VVV. Hij pakt veel ballen af. Het is zuur dat we hem vrijdag moeten missen.

  Mario van der Ende: niet loeren op de spelers
  Oud-scheidsrechter Mario van der Ende bevestigd dat arbiters zich voor een duel informeren over gedrag van spelers. Dat hoort erbij, maar scheidsrechters moeten niet gaan loeren op spelers of vermeende fouten van collega’s in voorgaande duels gaan corrigeren. Toch gebeurt dat, want ook onder scheidsrechters vind je moraalridders. In mijn tijd maakte ik wel eens een dolletje vooraf tegen erkende kaartenpakkers als Jan Wouters of Patrick Pothuizen. Dan zei ik: sta jij niet op scherp? Of: wil je een dagje naar het strand met je vrouw? Maar meer dan een waarschuwing moet dat niet zijn. Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen gele kaarten binnenkort wordt besproken in de adviescommissie tuchrecht.

 6. Boris

  Jong Ajax zal dinsdagavond met een ijzersterke formatie beginnen tegen MVV Maastricht. De nummer twee uit de Jupiler League heeft de beschikking over onder meer Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Mateo Cassierra.
  Met het oog op de Europa League-wedstrijd van het eerste elftal was er even twijfel of er door de afgelasting op maandag nog veel talenten uit Ajax 1 mee zouden doen op dinsdag. De selectie van Ajax vertrekt woensdag naar Polen en dus zal er waarschijnlijk wel rekening worden gehouden met Legia-uit. Wie er meegaan naar Polen is nog onduidelijk. Ook Vaclav Cerny en Matthijs de Ligt zijn namelijk van de partij op De Toekomst.
  Jong Ajax treft in MVV Maastricht de nummer vier van de ranglijst. De Amsterdammers gingen in de laatste competitiewedstrijd uit bij Fortuna Sittard met 5-2 onderuit en dus heeft men wat goed te maken in eigen huis. De achterstand op koploper VVV Venlo is zeven punten en kan bij een overwinning vier worden.

  Read more at https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102430/jong-ajax-met-droomselectie-tegen-mvv#QW8ET5oHYFiw9OV8.99

 7. wixson

  Hello VVV Venlo fans. Greetings from the USA, we are big fans of Gedion Zelalem. We are looking for someone to post updates on our fan forum that tracks Americans playing in other countries. Would anyone be available to post thoughts on how Gedion is playing and get thoughts from a VVV Venlo supporter?

  http://forums.bigsoccer.com/threads/veni-vidi-vici-gedion-zelalem-at-vvv.2024050/page-87

  Here is the forum, as you can see, we are looking for more insight from you guys.

  Thank you in advance.

 8. jimhendrix56

  Ik zie op facebook een leuk initatief van VVV. Vrijdagmiddag voor 2 Euro een bord pasta eten in het supportershome. Aansluitend met de bus naar Volendam. Heb er zin in! ALLES HEEJ IS VVV

Leave a Reply