Vito van Crooij bij selectie van Jong Oranje

Vito van Crooij zit voor het eerst in zijn carrière bij de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Art Langerer selecteerde  voor het oefenduel tegen Jong Portugal op dinsdag 15 november, 25 spelers in de voorselectie waaronder Vito van Crooij. Daarmee is hij de enige speler die actief is in de Jupiler League.

Nu is bekend geworden dat Vito ook bij de definitieve selectie zit, een geweldige prestatie voor de jonge Venlonaar!

De ontmoeting met de Portugezen vindt plaats in stadion De Vijverberg in Doetinchem en start om 18.30 uur. Het duel in de thuishaven van De Graafschap is voor iedereen gratis te bezoeken.

14 Responses

 1. Ben

  Wie had dat gedacht, onze Vito in het Nederlands 11-tal? Uiteraard Jong Oranje, maar toch geweldig! Wie weet hoe ver hij nog komt. Ik wens hem een gouden toekomst en uiteraard hoop ik dat vvv nog een tijdje plezier aan hem mogen beleven. FORZA VVV!

 2. RuiverCity

  De Fockert niet geselecteerd. Dat kunnen we toch allerminst een verrassing noemen. Vito wordt zo wel weer extra belast of dat nou in het voordeel van VVV is?!

  1. Tuurlijk heeft VVV hier wat aan. Dit is toch een geweldige positieve boost en dit geeft ongelooflijk veel zelf vertrouwen. Hier wordt je niet slechter van en die ervaringen kan hij weer meenemen naar VVV. Hoelang is het wel niet geleden dat een jeugdspeler van VVV/Venlonaar, Jong Oranje heeft gehaald. Geweldig voor Vito, geweldig voor de club.

   1. RuiverCity

    En als hij dadelijk geblesseerd terugkeert van een wedstrijd, hoe wordt er dan over gedacht?

   2. Dat is doemdenken en als je zo denkt kun je beter stoppen met voetballen en alles wat met het leven te maken heeft. Dat is als, als, als.

    Het is niet ontdenkbaar maar ik denk dat dit een kans is voor Vito die zwaarder weegt dan een 1% kans op een blessure.

 3. J@ski

  Dat de Fockert niet geselecteerd is door Art snap ik wel, zou Maurice ook eens moeten doen. En wat Vito betreft, hiervan wordt hij, en dus uiteindelijk ook VVV beter. Super ontwikkeling dus.

  1. Absoluut als je weet dat Cerny al 8 goals en 6 assists maakte dit seizoen bij Jong Ajax en Nouri ook al 5 goals en 4 assists scheelt dat zeker. Maar Jong Ajax heeft nog vele andere topspelers die meedoen zoals Clement, misschien wel Krul en noem ze maar op. Het belangrijkste is dat we zelf goed voetballen.

 4. Ben

  Ze hebben een lange rij 1e selectie spelers die maandag kunnen spelen. Wat er ook gebeurt het is een ordinaire volksverlakkerij. Ik hoop dat er ondanks alles 3 punten kunnen worden weggekaapt. FORZA VVV!

Leave a Reply