Vito van Crooij tekent tot medio 2024 bij VVV-Venlo

VVV-Venlo verwelkomt Vito van Crooij terug op het oude nest. De 24-jarige, in Venlo geboren, aanvaller tekent in zijn geboortestad een overeenkomst voor vier seizoenen.

Van Crooij is afkomstig van PEC Zwolle, waar de Venlose club hem twee seizoenen geleden aan verkocht. Destijds tekende hij in Zwolle ook een vierjarig contract.

Van Crooij doorliep in Venlo de jeugdopleiding en werd in de loop van het seizoen 2013-2014 vanuit de A-jeugd overgeheveld naar het eerste elftal. Hij maakte op 18-jarige leeftijd zijn competitiedebuut in de uitwedstrijd bij Achilles ’29. Van Crooij scoorde in oktober 2014 zijn eerste officiële doelpunt in een duel om de KNVB-beker tegen MVV Maastricht. Enkele weken later tekende de Venlonaar een contract voor 2,5 jaar bij VVV-Venlo met een optie voor nog eens twee jaar.

 Na afloop van de tweede periode van het seizoen 2015-2016 won Van Crooij de Bronzen Stier, de prijs voor het beste talent uit de Eerste Divisie. In november 2016 werd Van Crooij’s contract bij VVV tussentijds verlengd tot 2019. Voor aanvang van het seizoen 2018-2019 maakte hij samen met ploeggenoot Clint Leemans de transfer naar PEC Zwolle.

Nu is Van Crooij dus weer op het oude nest, en daar is hij blij mee: “Ik vind het fantastisch dat ik weer terug ben, daar waar het allemaal voor mij begonnen is. De stap naar Zwolle was voor mij destijds een goede keuze, maar de terugkeer naar Venlo is nu een hele bewuste. In Venlo wil ik weer aan spelen toekomen en belangrijk worden voor het team. Toen VVV-Venlo me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Uiteraard heb ik veel contact gehad met de jongens die er enkele seizoenen geleden ook al zaten én met m’n broer Delano. Ik heb enorm veel zin om weer in De Koel aan de slag te gaan!”

Technisch Manager Stan Valckx over de terugkeer van Van Crooij: “De speler Vito van Crooij is uiteraard een open boek voor ons als club. En juist zijn kwaliteiten kunnen we in ons team goed gebruiken: een creatieve jongen in de aanval met snelheid, die doelgericht is maar ook een prima voorzet in de benen heeft. Hij heeft hier in De Koel én daarbuiten in het verleden al laten zien wat hij in zijn mars heeft. Aan hem de taak om dat weer op te pakken en te laten zien dat hij dat nog niet verleerd is.”

10 Responses

 1. chretien

  Wellicht had hij nooit moeten vertrekken. Hier bij ons zal hij het beste renderen. Ik ben benieuwd, in ieder geval wens ik hem succes bij onze mooie club….

 2. Ik denk dat het altijd goed is om te kijken hoe het is in een andere omgeving, of je je daar op je plek kunt voelen, buiten je oude nest zeg maar.
  Het eerste seizoen heeft hij het daar prima gedaan met prachtige doelpunten.
  Het tweede seizoen was een stuk minder, mede door een blessure.
  Maar hier in Venlo voelt hij zich wrsch. toch het beste op gemak waardoor hij tot volle wasdom kan komen. En de technische staf heeft ook het volste vertrouwen in hem gezien zijn langdurig contract.
  Nu komen zowel vsn links als van rechts prima voorzetten voor de goal waardoor onze Griekse spits niets heeft te klagen over bruikbare ballen lijkt mij, hij moet ze er alleen nog inkoppen, maar inschieten mag natuurlijk ook!

 3. Godfried

  misschien proberen om Carel Eiting te huren van Ajax. valt toch weer buiten de boot en zou de missing link zijn op het middenveld naar mijn idee. geen idee of het haalbaar zou zijn. maar proberen kan altijd.

   1. Godfried

    Ik vind Eiting echt wel een bijtertje. En ik ga ervan uit dat hij zich maar wat graag wil bewijzen op het hoogste niveau. Elke week in Jong Ajax hippen lijkt me op een gegeven moment ook strontvervelend. Vooral als je zo goed kunt voetballen als Eiting. Daarnaast bouwt hij zo weerstand op en ritme, wat voor Ajax zelf natuurlijk ook perfect zou zijn. zelfs met het oog op eventuele verkoop.

   2. jurgen

    Het zou mooi zijn, je kunt hem altijd polsen hiervoor. Vaak gaan dit soort categorie spelers naar Utrecht, Vitesse, Heerenveen Twente. Ook zal zeer zeker het type voetbal wat VVV speelt (NIET dominant) een rol spelen qua keuze en eerlijk gezegd heb ik hier beeld bij. Maarja je zal maar eens mazzel hebben, we gaan het weer zien.

 4. FC VVV03

  Ik denk niet dat een speler als Eiting zin heeft om
  De hele week met een stijve nek rond te wandelen van allemaal die lange ballen die over hem heen vliegen elke wedstrijd.😛

Leave a Reply