Vito van Crooij

Vito van Crooij in voorlopige selectie Jong Oranje

Vito van Crooij is door bondscoach Art Langeler opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Dat heeft de KNVB zojuist bekend gemaakt. Van Crooij behoort tot de 24 spelers die bij de voorlopige selectie zitten die een oefenduel zal spelen tegen België en een EK-kwalificatie duel tegen Andorra.

Vito van Crooij zat al eerder bij de vertegenwoordigende elftallen van Nederland, zo werd hij eerder opgeroepen voor Oranje onder 20 jaar en speelde hij ook eenmaal voor Jong Oranje. Door blessureleed en mindere prestaties werd hij niet meer opgeroepen, maar zijn goede spel van de laatste weken is ook de bondscoach opgevallen. Vito doet het prima in zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Dusver maakte hij vijf doelpunten en gaf hij vier assists. Tegen PEC Zwolle schoot hij een vrije trap schitterend binnen:

Jong Oranje zal op 22 maart een oefenwedstrijd spelen tegen de leeftijdsgenoten van Belgie in Doetinchem. Daarna zal op 27 maart de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Andorra op het programma staan voor de mannen. Deze zal worden gespeeld in Andorra. Jong Oranje is nog volop in de race om zich te kwalificeren voor het EK in 2019. Andorra staat momenteel laatste in de groep met 1 punt uit vier wedstrijden. Jong Oranje heeft 8 punten uit vijf wedstrijden en staat daarmee op de tweede plaats in groep 4.

De definitieve selectie zal op 16 maart bekend worden gemaakt. We zijn erg benieuwd of Vito van Crooij er bij zal zitten. We hopen het natuurlijk allemaal, want dat is echt fantastisch als we iemand kunnen afleveren aan het elftal van Jong Oranje als een kleine club als VVV-Venlo. In de tussentijd zullen we gewoon verder moeten gaan met knallen in de Eredivisie. We zijn echt dicht bij handhaving, maar dat moeten we wel ‘even’ gaan doen met zijn allen. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Excelsior op het programma, natuurlijk met Vito van Crooij.

Leave a Reply