Voetbalsupporters kleuren het land

De Twentsche Courant Tubantia heeft een geweldige interactieve kaart online gebracht. Hierop is de spreiding te zien van alle voetbalsupporters.

Nederland is een land van voetballiefhebbers. Iedere week bezoeken 208 op de 10.000 Nederlanders een wedstrijd in de Eredivisie.

In Europa scoort alleen de eerste klasse in het dunbevolkte Noorwegen hoger. Nederland is dus voetbalgekker dan traditionele landen als Duitsland, Engeland en Spanje.

Schermafbeelding 2014-10-24 om 10.02.18

Seizoenskaarthouders
De dataredactie van De Twentsche Courant Tubantia bracht de spreiding van voetbalsupporters in kaart, door alle betaaldvoetbalorganisaties in Nederland te vragen naar de postcodes van de seizoenskaarthouders in het afgelopen seizoen. Het zijn mensen die betalen om elke wedstrijd van hun favoriete club live te aanschouwen en mogen dus worden gezien als mensen met ware clubliefde. Met hulp van KNVB Expertise, het centrum voor onderzoek en kennismanagement voor het betaald voetbal, zijn de gegevens verkregen.

VVV-Venlo
Op deze kaart is ook te zien waar alle VVV-Venlo seizoenskaarthouders wonen. Hieruit blijkt dat VVV een sterke band heeft met de regio. Maar er zijn ook mensen met een seizoenskaart die helemaal niet in de buurt wonen en elke week honderden kilometers moeten reizen om VVV te kunnen zien. We zetten even de meest opvallende plaatsen op een rijtje waar VVV seizoenskaarthouders wonen.

Schermafbeelding 2014-10-24 om 10.15.35

In bijvoorbeeld Kerkrade woont iemand met een VVV seizoenskaart (Roda gebied)
In Beek, Stein en Sittard wonen mensen met een seizoenskaart (Fortuna gebied)
In regio Eindhoven wonen een aantal seizoenskaarthouders (PSV gebied)
Regio Tilburg wonen 2 seizoenskaarthouders
In Utrecht woont iemand met een seizoenskaart.
In Amsterdam woont iemand met een seizoenskaart
In Huizen (NH) woont iemand met een seizoenskaart
In Hellendoorn (regio Almelo) woont iemand met een VVV seizoenskaart
Regio Arnhem & Nijmegen wonen een aantal mensen met een seizoenskaart

Wij hebben enorm veel respect voor mensen die ondanks de slechtere jaren en degradatie van twee seizoenen terug toch VVV blijven steunen. Ook al moeten ze een enorm stuk reizen!

Benieuwd welke seizoenskaarthouders er bij u in de buurt zijn? Klik dan hier

Bron: Tubantia.nl

14 Responses

  1. Dat zou kunnen! Maar er zijn maar weinig mensen die in Hellendoorn gaan studeren :). Ik ben daar toevallig een keer geweest maar dat is niet echt een wereldstad. Of het moet Brian Linssen zijn die een scc heeft :P. Torres Blues komt uit Utrecht dus dat kan hij zijn :). Ik ben wel benieuwd naar deze personen wie ze zijn en waarom ze een scc hebben. Is alleen maar tof.

   1. Goodie

    Morgen ben er ik tuurlijk ook. Heb mijn eigen wedstrijd er voor op moeten geven door deze vervelende tijd. Ben benieuwd of er veel jeugd zal zijn door deze tijd en de actie die VVV heeft voor jeugd t/m 14 jaar.

   1. Goodie

    Nee, hartje centrum. Weet alleen niet of ik op het moment van onderzoek al een inwoner van Tilburg was.

 1. Meuske

  Waarom ga jij daar niet heen Mr. Positivo, lekker naar de Koempels kijken naar oogstrelend voetbal en een goede bezetting in het stadion. Ga daar lekker heen met je kritiek op alles. Voor mij geldt Forza VVV

   1. Meuske

    Ik respecteer en accepteer iedereen zijn mening maar als iemand zich alleen maar negatief uit op alles wat de club doet vraag ik me af wat je hier nog komt doen. Waarom zou iemand zich nog de moeite nemen om onze club te volgen als je je ergert op alles en iedereen. Je moet niet vergeten dat hij ook nog een bijdrage levert aan de site en zo veel mensen beïnvloed met dat negatieve gedrag.

   2. Het mag zeker wat positiever en dat is ook de insteek van onze website! Alles proberen positief te benaderen. Van fouten leer je en dat het nog niet helemaal loopt bij het team dat is duidelijk maar toch zijn er ook positieve dingen. Kan me goed herinneren vorig seizoen Excelsior. Die hadden tot de winterstop geen enkele rol van betekenis tot dat het ging lopen. Nu staan ze in de Eredivisie. Het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb liever dat ze nu kut zijn en aan eind van seizoen pieken dan andersom. We zullen zien, wij blijven achter de club en selectie staan.

Leave a Reply