Voetbalsupporters verenigen zich in landelijk collectief

In de voorgaande SAR-vergadering is er gesproken over deelname aan een Supportercollectief. Dit Supporterscollectief heeft als insteek de belangen van alle supporters in Nederland te vertegenwoordigen en te verbeteren. Na overleg is er besloten dat een afvaardiging van de SAR van VVV-Venlo in het Supportercollectief Nederland zal stappen. Wij vinden het belangrijk om hier aan deel te nemen in het belang van de supporter in Nederland. De voetbal belevenis moet bovenal plezierig zijn en onze insteek is dat dit het beste behaald kan worden door samen met andere supporters samen te werken. Samen staan we immers sterker dan alleen.

Hier kun je een overzicht vinden van de aangesloten clubs van het collectief.

Hieronder het persbericht dat door het Supportersollectief Nederland is verspreid.

PERSBERICHT – 3 mei 2016

Supporterscollectief Nederland behartigt de belangen van alle voetbalfans

Supporters van betaald voetbalclubs slaan de handen ineen om gezamenlijk op te komen voor de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Fans van vooralsnog vijftien eredivisie- en negen eerste divisieclubs zijn vertegenwoordigd in het Supporterscollectief Nederland, dat op 3 mei officieel is gelanceerd. Aangesloten zijn onder meer de supportersverenigingen van clubs als Ajax, Feyenoord, FC Twente, FC Utrecht en ADO Den Haag.

Supporterscollectief Nederland behartigt de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Daaronder de fanatieke supporter die zijn club uit en thuis volgt en de trouwe seizoenkaarthouder op de lange zijde, maar ook de liefhebber die incidenteel een wedstrijd bezoekt. Al deze verschillende soorten liefhebbers moeten het voetbal kunnen beleven op een manier die zij willen. Een bezoek aan een betaald voetbalwedstrijd moet voor iedereen betaalbaar, veilig en gezellig zijn.

Achter de schermen is afgelopen jaar hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het Supporterscollectief een nuttige en breed gedragen gesprekspartner kan zijn van de belangrijkste landelijke partijen als het gaat om de organisatie van voetbalwedstrijden en wet- en regelgeving die betrekking heeft op supporters. Het collectief is inmiddels gesprekspartner van de KNVB en schuift ook aan bij de zogenoemde Expertgroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie en de politie zijn vertegenwoordigd.

Het Supporterscollectief staat boven alle clubs en zal zoveel mogelijk handelen uit naam van ‘de voetbalsupporter’. Het gaat ons om cluboverstijgende problemen die landelijk spelen en in veel gevallen op alle supporters van toepassing zijn. We focussen daarbij op de positieve rol van betaald voetbal in de maatschappij. Misstanden krijgen vaak de meeste aandacht als het gaat om voetbalsupporters, terwijl weinig plek is voor positieve zaken. Voetbalsupporters hebben daardoor een negatief imago gekregen, wat doorwerkt in het veiligheidsbeleid rond veel wedstrijden. Wij menen dat het voor alle partijen een vooruitgang is om nu structureel met een georganiseerde afvaardiging van supporters te kunnen samenwerken.

Meer informatie en nieuws over Supporterscollectief Nederland is te vinden op de website en via onze kanalen op sociale media:

www.supporterscollectiefnederland.nl
https://twitter.com/SupportersNL
https://www.facebook.com/supporterscollectiefnederland

Leave a Reply