Voorbereiding op finale Maritiem Toernooi

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.comDe dag na de eerste wedstrijd werd er vroeg ontbeten. Op die vrijdagochtend was er naast de finaleplaats ook nog iets anders te vieren: Rogier Molhoek vierde zijn dertigste verjaardag. Hij werd bedolven onder de felicitaties van al zijn ploeggenoten en de technische staf. Molhoek grapte dat hij waarschijnlijk wel een vrije dag zou krijgen op zijn verjaardag, maar niets was minder waar: er werd stevig getraind die dag. Zowel in de ochtend als in de middag stond er een pittige training op het programma, waarbij er ondanks de kou toch genoeg zweetdruppels op de gezichten van de spelers te vinden waren.

Na de tweede training van de dag werd er gerust en gegeten. In de avond mochten de spelers enkele uren vrij besteden. Dat werd door de meesten gedaan door te kaarten. Het was dan ook een drukte van belang aan de kaarttafels en er werd serieus gekaart, met af en toe natuurlijk de nodige discussies. Ook de ara die in de hotelbar stond was natuurlijk interessant voor de spelers. Er werd geprobeerd om het beestje allerlei woorden aan te leren, maar dat had geen succes.

Op zaterdagochtend werd er na het ontbijt weer naar het trainingsveld getrokken. De stevige zeewind loeide om het veld en af en toe werden de spelers getrakteerd op een aardige hoosbui. Dat maakte de trainingsintensiteit er niet minder om. Alle leden van de staf waren betrokken bij de diverse onderdelen: Glen De Boeck nam af en toe een speler apart om hem te instrueren terwijl de rest van de staf de overige spelers onder handen nam.

Dit alles in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdagavond en het hoogtepunt van dit trainingskamp in Noord-Holland: de finale van het Den Helder Maritiem Toernooi 2011. Na de ‘kleine finale’ tussen FC Volendam en de Helderse Selectie staan om 19.30 uur de teams van Jong Ajax en VVV-Venlo tegenover elkaar. Jong Ajax bereikte de finale nadat zij de strafschoppen tegen FC Volendam beter namen. In de reguliere speeltijd was het namelijk 1-1 geworden. De Venlonaren wonnen later op die dag met 2-0 van het Helders Elftal.

Een van de trainers van Jong Ajax is een oude bekende van onze trainer: John Bosman. De Nederlandse aanvaller speelde tussen 1991 en 1996 meer dan 150 wedstrijden voor Anderlecht. In Bosmans laatste seizoen was hij teamgenoot van onze eigen trainer De Boeck, die zijn Anderlecht-carrière in 1995 begon. De Boeck zal in de finale van zaterdagavond zeker willen laten zien dat de geelzwarten onder zijn bezielende leiding klaar zijn om de strijd aan te gaan tegen het team van zijn oud-ploeggenoot.

Bron: VVV-Venlo

1 Response

  1. Pingback : 2presented

Leave a Reply