Voorbeschouwing Achilles ’29 – VVV-Venlo

Morgenavond staat voor de Venlonaren de volgende wedstrijd op het programma. Dan gaat VVV-Venlo op bezoek in Groesbeek bij Achilles ’29 en wordt er om stipt 20.00 uur afgetrapt. Voor de Venlonaren een belangrijke wedstrijd aangezien er nog een hele kleine kans is dat VVV naar huis gaat met een ticket voor de Play Offs. Maar dan moet er wel gewonnen worden in Groesbeek.

Eerst kijken we even terug naar de afgelopen periode van de Venlonaren. In competitieverband ging het matig met VVV door twee verliespartijen op een rij. De geel-zwarten herpakte zich door met 0-2 in Breda te winnen voor de beker. Maar de focus ligt toch echt op de competitie. We willen allemaal graag promoveren maar dit gebeurd helaas niet vanzelf. Daar moet elke week kei hard voor geknokt worden. Het was dan ook eens tijd om weer eens de drie punten binnen te slepen. De tegenstander Jong FC Utrecht kwam dan ook als geroepen. De Venlonaren namen vanaf minuut één het heft in handen en wisten met weinig moeite de wedstrijd te winnen. Het spel van de mannen van trainer Maurice Steijn was zeker niet spectaculair te noemen, maar het belangrijkste was dat er drie punten werden gehaald en in die missie is de Venlose formatie geslaagd.

Zoals aangegeven in de inleiding heeft VVV-Venlo nog een minimale kans om het Play Off ticket te winnen deze periode. De titel zit er helaas niet meer in aangezien Jong PSV 5 punten voorsprong heeft op de Venlonaren. Om recht te krijgen op het ticket moet wel Jong Ajax en NAC punten verliezen. Maar het belangrijkste is misschien nog wel zelf de wedstrijd van Achilles te winnen. De scenarios over de de periodetitel vindt je HIER.

Wedstrijden in Groesbeek zijn nooit gemakkelijk voor de Venlonaren en ook morgen wordt het geen makkie. De Witzwarten staan dan wel op de laatste plaats in de Jupiler League maar zullen tegen VVV-Venlo er alles aan doen om enige punten af te snoepen. Maurice Steijn die totaal niet bezig is met het behalen van het Play Off ticket zegt het volgende tijdens het persmomentje na afloop van de training: “Wij moeten tegen Achilles ’29 gewoon winnen op basis van de ranglijst en wij willen bovenin mee blijven draaien. We hebben Achilles twee keer bekeken en verleden week hebben zij het Cambuur Leeuwarden in eigen huis nog behoorlijk lastig gemaakt. Hun plaats op de ranglijst zegt mij niks. Ze hebben aardig materiaal en wij hebben het altijd lastig tegen Achilles.”

De trainer vervolgt zijn verhaal met de volgende woorden: “Als wij elke wedstrijd 100% geconcentreerd zijn en spelen met veel inzet, zoals bijvoorbeeld tegen NAC uit om de beker en het eerste uur tegen Jong FC Utrecht kunnen wij heel ver komen. We spelen in Groesbeek voor de eerste keer op kunstgras, dat is een voordeel voor ons, maar zeker ook voor hun want zij trainen de hele week op dat veld.”

Opstelling VVV-Venlo
VVV-Venlo zal ook deze wedstrijd zonder Moreno Rutten moeten stellen. De rechtervleugel verdediger is nog altijd te geblesseerd om te spelen, hij zal dan ook weer vervangen worden door Tristan Dekker. De schrik zat er afgelopen week goed in toen Torino Hunte en Nils Röseler door blessures moesten afhaken. De schrik werd gelukkig geen werkelijkheid. Beide spelers zijn genoeg hersteld om aan de aftrap tegen Achilles te verschijnen.

Trainer Steijn meldt het volgende over de opstelling: “Moreno Rutten is nog geblesseerd, daarom spelen we in dezelfde opstelling als verleden week.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Dekker, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Vito van Crooij; Resida, Seuntjens & Hunte.

Achilles ’29
Achilles bevindt zich op de twintigste plaats van de ranglijst. De ploeg uit Groesbeek die dit seizoen voor het eerst als volwaardige profclub deelneemt aan de Jupiler League, wist tot nu toe slechts drie punten te verzamelen. Die drie punten werden behaald in Helmond, toen ze Helmond Sport wisten te verslaan met 1-2.

De laatste 5 wedstrijden wist Achilles geen punten meer te behalen in de competitie en het wordt dus een lastige zaak voor de Heikanters. Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden tussen VVV-Venlo en Achilles, is de balans in het voordeel van de Venlonaren. Er werd drie keer gewonnen door de Venlonaren, eenmaal gelijkgespeeld en een keer trok Achilles aan het langste einde. Vorig seizoen wist VVV-Venlo met 1-3 te winnen in Groesbeek.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kooij
Grensrechters: Brondijk en Lapar
Vierde official: Dröge

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Achilles ’29! FORZA VVV!

2 Responses

  1. Meuske

    Come on Venlo, vanaf nu moeten ze er wel bij blijven wil je aansluiting houden met de concurrentie. Hoop echt dat de Seun zijn oude vorm eens terugvindt want dat zou het zoveel makkelijker maken!! Heb wel vertrouwen dat het goedkomt met hem en het team want de laatste wedstrijden weer een dominant VVV gezien gelukkig met veel overwicht. Hopelijk vinden veel Venlonaren de weg naar Groesbeek……Forza VVV

Leave a Reply