Voorbeschouwing Achilles ’29 – VVV-Venlo

Morgenavond staat alweer de 36e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Dat betekent gelijkertijd ook het einde van de reguliere competitie. Door het behalen van de Plays Offs is dit gelukkig niet de laatste wedstrijd van het seizoen. Voordat we over de Play Offs gaan beginnen moet eerst de competitie goed afgesloten worden. De wedstrijd tegen Achilles’29 zal morgen om 20.00 uur gespeeld worden in Groesbeek.

Vorige week stelde VVV de 2e plaats veilig door zelf te winnen van FC Emmen en zag concurrent voor de tweede plaats NAC Breda, punten verspelen tegen Almere City. De wedstrijd tegen Emmen werd het minimale verschil gewonnen door een doelpunt van Opoku, maar er waren genoeg andere positieve elementen te benoemen. Moreno Rutten maakte zijn rentree na blessureleed en wat vooral opviel, was dat het verdedigend als een huis stond. De eerste helft was hier en daar wat saai om te aanschouwen, maar het was degelijk en solide wat de Venlonaren lieten zien. De tweede helft zat er meer pit in de Venlose ploeg en kwamen de aanvallende intenties die we al het hele seizoen hebben mogen aanschouwen naar voren. Het was ook meer een verrassing dat het bij 1-0 bleef voor de Venlonaren. Dit moet vertrouwen geven richting de Play Offs. Waar de ploegen eerder bang voor ons zijn dan wij voor hen. Laten we hopen dat dit ook echt zo gaat uitpakken.

De overwinning op Emmen kan bij de 22 overwinningen van dit seizoen worden opgeteld. Inmiddels hebben de Venlonaren ook al 4 keer achter elkaar gewonnen en de spelers zullen niets liever willen dan met 5 overwinningen op rij, te beginnen aan de tweeluik tegen Go Ahead Eagles in de strijd om promotie. Trainer Maurice Steijn is een tevreden mens na het veiligstellen van de 2e plek maar blijft erop hameren dat de competitie goed afgesloten moet worden. De trainer zegt het volgende tijdens het perspraatje op de afsluitende training; “We willen in de flow van wedstrijden winnen blijven. Ik weet dat het voor de eindstand op de ranglijst niet uitmaakt of we wel of niet winnen, maar we willen het reguliere seizoen positief afsluiten. En dat doe je het beste door iedereen heel te houden en de wedstrijd te winnen. Dan kan daarna volledig de focus op de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles. We hebben na deze wedstrijd twee weken de tijd om ons voor te bereiden op die halve finales en dan kunnen we mensen met eventuele pijntjes en lichte blessures goed behandelen. Maar het is ook belangrijk om ritme op te bouwen en te behouden. Daarom benaderen we deze wedstrijd zoals elke andere competitiewedstrijd dit seizoen. We gaan dus naar Groesbeek met het doel om drie punten te halen!”

Achilles was vorig jaar een soort van angstgegner van VVV. In de competitie verloren we en speelden we gelijk. Ook in de oefenwedstrijd wisten we niet te winnen van de voetballers uit Groesbeek. Gelukkig werd deze reeks doorbroken door eerder dit seizoen vrij eenvoudig te winnen van Achilles. Met een uitslag van 3-0 met doelpuntenmakers waren toen Seuntjens, Resida en Hunte was er eigenlijk geen vuiltje in de lucht.

Opstelling VVV-Venlo
Na zware weken waarbij trainer Maurice Steijn met moeite een elftal op de been kon krijgen heeft de trainer eindelijk weer genoeg keus. De trainer kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De langdurige geblesseerden Danny Post, Jerold Promes en Moreno Rutten zijn bijna op het juiste wedstrijdritme. De spelers worden rustig gebracht met de Play Offs in het achterhoofd. Ook Vito van Crooij kan weer aansluiten bij de groep, na wat lichte klachten aan zijn rug. De jonge aanvaller werd vorige week bewust aan de kant gehouden om rust te krijgen.

Niels Fleuren daarentegen is door zijn 5e gele kaart geschorst tegen Achilles ’29, voor de rest kan Steijn over iedereen beschikken.

Achilles ’29
Achilles ’29 is dit seizoen voor het laatst een amateurploeg in de Jupiler League, vanaf volgend jaar zullen zij als volledig professionals deelnemen aan de Jupiler League. Ze doen het dit seizoen boven verwachting goed en staan op een 14e plaats, wat niet onverdienstelijk is voor een club die pas voor het 3e jaar in de Jupiler League speelt.

Achilles steekt niet in de beste vorm van het seizoen. Waar ze in het begin van het seizoen kort in de bovenste helft van de tabel stonden, zijn nu de prestaties minder: van de laatste 5 wedstrijden werd er 2 keer verloren, 2 keer gelijkgespeeld en 1 keer gewonnen. Die overwinning vond overigens plaats tegen de nummer 4 van de Jupiler League, FC Eindhoven.

VVV speelde nog niet vaak tegen de gastheren uit Groesbeek in competitieverband, 5 keer om precies te zijn. Daarin werd 3 keer gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Liesveld
Assistent-scheidsrechters:De Nas en Bluemink
Vierde official: Veekamp

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Achilles ’29. FORZA VVV!

7 Responses

 1. Ben

  Toch zeg ik: spaar de spelers die qua gele kaarten op oranje staan (o.a. Seuntjens,) en geef rust aan de spelers die deze nodig hebben). Ik denk dat de invallers weerom hun stinkende best doen positief op te vallen. Eventueel verlies is niet direct dodelijk. Wel oefenwedstrijden spelen om selectie alert te houden. FORZA VVV!

 2. kiekoputspelke

  Ralf Seuntjens zal denk ik wel starten, want die wil natuurlijk proberen zijn status als topscoorder uit te bouwen. Maar het zou natuurlijk ultra zuur zijn als hij vanavond – nu plek 2 definitief is – een gele kaart pakt, dus hopelijk houdt hij zijn hoofd erbij ??
  Verder moeten Rutten, Promes en Post spelen want ze moeten ritme krijgen en minuten maken. Ben benieuwd wie de plek van Fleuren in gaat nemen, maar ik hoop toch op Jason Boudouhxe….die zou met een goede wedstrijd weer wat vertrouwen kunnen tanken namelijk !

  Steijn heeft in elk geval weer keuzes genoeg maar dit seizoen heeft uitgewezen dat hj geen trainer is die gaat rouleren met zijn elftal. Ik verwacht dus de gebruikelijke namen….

 3. RuiverCity

  Sevinc start als linksback? Onbegrijpelijk mijn inziens! Hij verdient zeker een basisplaats maar zet hem dan als verdedigende middenvelder en spaar Post of Nijholt. Boudouxhe had wedstrijdritme kunnen opdoen, die hebben we in playoffs wellicht nog hard nodig.

Leave a Reply