Voorbeschouwing Achilles’29 – VVV-Venlo

Morgenavond staat de laatste uitwedstrijd van het jaar 2014 op het programma. VVV-Venlo speelt namelijk morgenavond om 20.00 uur in Groesbeek tegen Achilles’29. De Wit-zwarten staan momenteel 18de op de ranglijst met 14 punten uit 17 wedstrijden. Dit zijn 11 punten minder dan VVV-Venlo die momenteel de 10de plaats bezetten in de Jupiler League.

De Venlonaren speelde afgelopen zondag nog de derby tegen Roda JC die redelijk goed werd afgesloten. Na een 1-0 voorsprong werd het helaas voor ons alsnog in de 89ste minuut 1-1. Achteraf mogen we best trots zijn op hoe de ploeg afgelopen zondag heeft gespeeld. Vanaf minuut 1 was er strijd en passie waardoor er voor elke meter gevochten werd.

Trainer Maurice Steijn eist echter de komende twee wedstrijden 6 punten. Zo moet voor de winterstop een sprong worden gemaakt op de ranglijst. De trainer zegt tegen 1Limburg: “Ik heb onszelf die druk opgelegd. Om een rol van betekenis te blijven spelen, met het oog op de play-offs, moet je duels tegen ploegen als Achilles’29 en Fortuna Sittard winnen. Dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in”. Als dat niet gebeurt is het 1-1 gelijkspel tegen Roda JC afgelopen zondag volgens de trainer niets waard geweest.

De trainer en de spelers hebben vertrouwen in een goede afloop echter weten ook zij dat geen enkele tegenstander in de Jupiler League makkelijk verslagen wordt. Maurice Steijn zegt dan ook het volgende op de website van 1Limburg: “Wij verkeren overigens niet in de positie om tegenstanders te onderschatten. Achilles is een stugge ploeg, maar wanneer we de strijd aan de dag leggen zoals tegen Roda JC dan vertrouw ik erop dat we drie punten pakken”. Het strijdplan is duidelijk voor morgen. Veel de balbezit hebben, aanvallen en scoren. Morgen moeten de 3 punten moeten worden gepakt!

Wim Jacobs
Mooi nieuws! Gisteren kwam onze keeperstrainer Wim Jacobs voor het eerst sinds zijn hartstilstand op bezoek bij VVV-Venlo. Het is alweer een maand geleden dat we het schokkende nieuws binnen kregen dat het goed mis was met Wim Jacobs. Maar we kunnen gelukkig melden dat hij bijna volledig hersteld is. Wim Jacobs hoopt in januari weer rustig zijn taken op het trainingsveld op te pakken.

Opstelling VVV-Venlo
VVV trainer Maurice Steijn beschikt over een geheel fitte selectie en er zijn geen schorsingen. Hierdoor kan de trainer de beste elf opstellen en keuzes maken op basis van de kwaliteiten van de selectie. De trainer zegt het volgende op de website van VVV-Venlo over de selectie: “Iedereen is fit, niemand is geschorst. Dat is mooi, zeker in deze drukke fase van de competitie, waar de wedstrijden redelijk dicht op elkaar volgen. Dinsdag de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar daar zijn we nog niet mee bezig: de focus ligt op Achilles. We zijn namelijk gebrand op een uitoverwinning!”.

Maurice Steijn wilt zijn opstelling echter nog niet prijsstellen. Op de website van 1Limburg zegt de trainer het volgende:“Nee, er is een vaste kern van acht tot negen spelers, maar ieder duel vraagt iets anders. Dan gaat het om details. Die houd ik liever voor mezelf.”

Achilles’29
De ‘amateur’club uit Groesbeek speelt voor het tweede seizoen in de Jupiler League. Het eerste seizoen was een moeilijk jaar voor Achilles. De Wit-zwarten werden namelijk dik laatste en had moeite om met het niveau van de Jupiler League. Niet gek als je bedenkt dat het eigenlijk een amateurclub is waarbij de selectie niet dagelijks traint en de selectiespelers gewoon een baan naast hun voetbal carriere hebben.

Dit jaar is het anders de Wit-zwarten spelen een rol van betekenis in de Jupiler League en won zelfs al 4 keer dit seizoen. Zo werd er verrassend gewonnen van Jong Ajax, FC Den Bosch en won het dik met 0-4 van RKC Waalwijk. Achilles is een stugge ploeg die altijd vol voor de winst gaat. Dit zal morgen op het eigen sportpark niet anders zijn.

VVV-Venlo speelde een keer eerder in de Jupiler League tegen Achilles’29 toen werd er makkelijk gewonnen door de Venlonaren met 0-3.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Hoksbergen & Honig
Vierde official: Schaper

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk nemen we de 3 punten mee naar de Koel.
FORZA VVV!

5 Responses

Leave a Reply