Voorbeschouwing achtste finale KNVB Beker VVV-Venlo – PEC Zwolle

Morgenavond om 18.30 uur staat de achtste finale VVV-Venlo – PEC Zwolle in stadion de Koel op het programma. De Zwollenaren staan knap derde in de Eredivisie en wonnen vorig seizoen nog de beker ten koste van de grote favoriet Ajax. VVV-Venlo daarentegen staat momenteel 11de in de Jupiler League.

Afgelopen zaterdag speelde VVV-Venlo nog tegen de semi-profs van Achilles’29. De Venlonaren blameerde zich door met 3-0 te verliezen. VVV-Venlo kon amper kansen creëren en ook pakte de tactische aanpassingen van de trainer niet goed uit. Waar VVV dacht veel de bal te hebben en aanvallend voetbal te kunnen spelen, werden de fouten kei hard afgestraft en verloren de Venlonaren terecht de wedstrijd. Maurice Steijn over de wedstrijd van afgelopen zaterdag: “Na onze wedstrijd van zaterdag was er natuurlijk teleurstelling. Bij de supporters die daar waren, de mensen thuis en uiteraard ook bij ons als staf en selectie. Daar hebben we met zijn allen goed en duidelijk over gesproken en de knop is nu om. We moeten ons focussen op de komende twee wedstrijden om de eerste seizoenshelft waardig af te sluiten en met een goed gevoel de winterstop in te gaan”.

Morgen wordt het een hele lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander die sinds de terugkeer in de Eredivisie enorm gegroeid is. Het verschil is enorm tussen beide clubs. Waar een paar jaar geleden VVV nog Eredivisie speelde en Zwolle Jupiler League zijn de rollen nu omgedraaid. Wij kunnen alleen maar respect hebben voor hoe de club uit Zwolle zich omhoog hebben geknokt. Ook Maurice Steijn heeft de ploeg uit Zwolle hoog zitten en verwacht dan ook een beter PEC maar niets is onmogelijk. Hij zegt op de website van VVV-Venlo het volgende: “PEC Zwolle is natuurlijk van een hele andere orde van grootte dan de tegenstanders in de Jupiler League. De ploeg geeft een prachtig vervolg aan hun vorige seizoen dat natuurlijk ook al uitstekend was met de bekerwinst en de Johan Cruijffschaal. Bovendien zijn ze gewend om op kunstgras te spelen. Maar dit is het bekertoernooi en dat zijn toch altijd andere wedstrijden. Misschien dat de underdog nu eens wint, net zoals dat afgelopen zaterdag gebeurde.”

Het gegeven is dat VVV-Venlo morgen eigenlijk niets te verliezen heeft. Na de blamage tegen Achilles kan de wedstrijd twee kanten op gaan. Zo kan het zo zijn dat VVV kei hard afgaat of dat de spelers van VVV-Venlo hun fouten goed willen maken. VVV-Venlo speelt tegen grotere en betere clubs wel beter dan tegen de kleinere. Wij hopen dan ook dat het een spannende wedstrijd gaat worden morgen.

Opstelling VVV-Venlo
De selectie en staf van VVV-Venlo hadden doordat ze zaterdag pas de wedstrijd tegen Achilles’29 speelden maar 2 dagen de tijd om zich voor te bereiden op de KNVB Beker wedstrijd tegen PEC Zwolle. Een korte tijd om te herstellen en natuurlijk om een strijdplan te maken tegen een zware tegenstander. We kunnen melden dat iedereen fit is en er geen schorsingen zijn. De enige afwezige is Aziz Khalouta hij werd vanmiddag door de club geschorst na zijn woede uitbarsting in het veld.

PEC Zwolle
De ploeg uit Zwolle doet het geweldig. Sinds dat de ploeg is gepromoveerd zijn ze enorm gegroeid. De Zwollenaren werden twee seizoenen achter elkaar 11de in de Eredivisie. Vorig seizoen wisten ze de KNVB Beker te veroveren ten koste van Ajax. Dit was een enorme verrassing omdat Ajax snel op 1-0 voorsprong kwam. Dit seizoen gaat de ploeg waarschijnlijk nog beter eindigen, ze doen het namelijk voortreffelijk in de competitie. Momenteel staan de Zwollenaren 3de achter PSV en Ajax in de Eredivisie.

PEC trainer Ron Jans kan niet beschikken over  de verdedigers Trent Sainsbury (hamstring) en Joost Broerse (voet). Jody Lukoki zal wel weer van de partij zijn bij PEC Zwolle. Hij miste afgelopen weekend de wedstrijd tegen Willem II vanwege de geboorte van zijn zoontje. Verder zijn er weinig wijzigingen in de basiself te verwachten, zo liet trainer Ron Jans maandag doorschemeren.

Volgens doelman Warner Hahn, die zaterdag voor de vierde keer dit seizoen de nul hield voor PEC Zwolle, is de opdracht duidelijk: “We zijn het aan onze stand verplicht om een ronde verder te komen. Na vorig seizoen beseft iedereen heel goed wat de beker betekent. We nemen de wedstrijd ook zeer serieus, want VVV is toch altijd een goede ploeg. Het wordt een heel lastige wedstrijd, maar als we met zijn allen gefocust zijn, dan kunnen we daar winnen.” (bron: RTV-Oost)

KNVB-beker 2014-2015
VVV-Venlo is de laatste jaren geen Cupfighter. De Venlonaren kwamen sinds het jaar 2005 nooit verder dan de 2de of 3de ronde van de KNVB Beker. Dit seizoen onder leiding van Maurice Steijn is dit anders. De ploeg stuitte in de 2de ronde van de KNVB Beker op FC Eindhoven. Deze wedstrijd werd beslist door middel van penalty’s, VVV-Venlo werd de gelukkige winnaar. Hierna volgde de derby tegen MVV Maastricht. Deze wedstrijd wist VVV-Venlo overtuigend met 2-0 te winnen waardoor.

Hierdoor plaatste VVV zich voor het eerst sinds 2005 voor de achtste finales in het KNVB-bekertoernooi. Mocht VVV de kwartfinales bereiken dan zal dit voor het eerst sinds het seizoen 1995-1996 zijn.

Wedstrijdkaarten

De wedstrijd tegen PEC Zwolle begint dinsdagavond om 18:30 uur in Seacon Stadion – De Koel -. Er geldt een ClubCardverplichting: per (S)CC kan er een kaartje gekocht worden. Dit kan online via onze ticketshop of morgen tijdens kantooruren in ons FanCentre en vanaf 17:00 uur aan de wedstrijdkassa’s.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Diks en Brondijk
Vierde official: Martens

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is PEC Zwolle uiteraard de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met het bereiken van de laatste 8 in de KNVB-beker . FORZA VVV!

16 Responses

 1. Meuske

  Dit word denk ik top net zoals tegen Joda of flop en een totaal fiasco waar ik toch meer bang voor ben. Durf bijna niet te gaan kijken en ga dan ook met lood in de schoenen de berg op. Laten we er van uitgaan dat alles en iedereen op scherp is gezet na het debacle in Groesbeek. Hopen dat Pec een mindere dag heeft en bij os VVV alles eens een keer klopt. Die beker interesseert me geen ene reet als ze er maar alles aan gedaan hebben dat we niet het lachertje van de avond worden. Forza VVV

  1. Meuske

   Ben er ook bang voor dat onze mannen helemaal zoek getikt worden en de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen maar meestal als we daar van uitgaan zoals Volendam en Roda valt het mee. Vol vertrouwen klopt ons hart en laten we van het ergste uitgaan dan hoop ik dat het meevalt.

 2. Venloco

  Ik verwacht gewoon een nederlaag. Niet vanwege de 3-0 tegen Achilles maar gewoonweg omdat PEC van een veel te hoog niveau is. Hopelijk zien we onze club strijdend ten onder gaan, en wie weet wat er met strijd wel nog meer te behalen valt, maar in eerste instantie ga ik uit van een nederlaag.

   1. Sanderkuh

    Ben der al geweest, voor 2e kaartje moet je 100% betalen blijkbaar…gelukkig heb ik nog een seizoenskaart extra kunnen regelen waardoor ik ook op dat kaarte 50% korting kreeg….

   2. Goodie

    Dat is enigszins ook wel logisch. SCC-houders krijgen 50% korting. Degene die op het 2e kaartje zou moeten gaan is dan geen SCC-houder.

Leave a Reply