VVV-Venlo

Voorbeschouwing ADO Den Haag – VVV-Venlo

We gaan weer beginnen! Morgenavond speelt VVV-Venlo de eerste wedstrijd na de winterstop. In het Cars Jeans Stadion trappen de Venlonaren om 19:45 af tegen ADO Den Haag.

In de winterstop zijn de Venlonaren al afgereisd naar Den Haag, hier hebben ze een trainingskamp belegd. In Den Haag hebben de Venlonaren alleen maar getraind en leuke dingen gedaan. In Covebo stadion de Koel heeft VVV na het trainingskamp twee oefenwedstrijden gespeeld. SV Straelen, de nummer 9 van de ranglijst en Viktoria Köln, de huidige koploper, uit de Regionalliga West werden eenvoudig verslagen zonder tegendoelpunten. Voor de winterstop speelden de Venlonaren tegen PEC Zwolle, ook hiervan werd eenvoudig gewonnen zonder tegendoelpunten. Door de overwinning op PEC sloten de Venlonaren de eerste seizoenshelft af als nummer acht van de ranglijst.

Voor Steijn is het treffen met ADO een primeur, het is namelijk de eerste keer dat Steijn op de bank zit met ADO als tegenstander. Afgelopen jaar was hij namelijk geschorst. Over de wedstrijd zegt Steijn het volgende: “Mooi om op deze manier terug te zijn in Den Haag. Ik heb daar zo’n beetje alles gedaan. De jeugd doorlopen, eerste elftal gehaald, aanvoerder geweest, trainer, technisch directeur. Mooie herinneringen. Maar zaterdag telt alleen de winst voor VVV. Hier zit ik in mijn vijfde seizoen en ik vind het een geweldige club. Heb het enorm naar mijn zin. Dus we gaan ervoor.”

De Venlonaren beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De spelers die voor de winterstop niet beschikbaar waren voor het duel tegen PEC zijn nu allemaal weer wedstrijdfit. Roel Janssen is nog niet helemaal wedstrijdfit maar zal wel gewoon op de bank beginnen.

De thuiswedstrijd werd in een zonnige Koel makkelijk gewonnen met 2-0. ADO had hier niks tegen in te brengen en had binnen een minuut al een penalty tegen, die benut werd door Peniel Mlapa. Het duurde tot vijf minuten voor het einde voordat de wedstrijd eindelijk in het slot werd gegooid door Jay-Roy Grot.

VVV-Venlo

Voor de winterstop liep het wat stroever bij de Venlonaren. Er waren steeds meer bepalende spelers geblesseerd en het voetbal werd hierdoor gewoon minder. Gelukkig is nu weer iedereen fit. De Venlonaren wisten voor de winterstop zes uitwedstrijden op rij niet te winnen. Al moet wel gezegd worden dat VVV van de top zes, alleen nog geen uitwedstrijd heeft gespeeld tegen Ajax. De punten werden dus vooral binnenshuis gehaald.

Aanvoerder Danny post is weer hersteld van een blessure en kan morgen starten. Het is alleen niet zeker of dit ook meteen zal gaan gebeuren, Evert Linthorst maakt als verdedigende middenvelder namelijk een geweldige ontwikkeling door. Of hij morgen in Den Haag een basisplaats heeft is even afwachten, maar naar verwachting zal Danny Post gewoon in de basis beginnen en samen een middenveld vormen met Ralf Seuntjes en Tino-Sven Susic. Wie er in de voorhoede zal beginnen is ook nog maar afwachten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dit toch weer Grot, Mlapa en Opoku zijn.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Kum; Post, Susic, Seuntjens; Opoku, Mlapa en Grot.

ADO Den Haag

Tegenstander ADO Den Haag is bezig aan een wisselvallig seizoen. Er werd verloren van FC Emmen, gelijkgespeeld tegen NAC en de Graafschap. Bij ADO ontbreekt Tom Beugelsdijk zeker, hij kreeg het voor elkaar om in maar liefst 13 wedstijden 9 gele kaarten kreeg. Daarnaast heerst er in Den Haag een griepgolf, Abdenasser El Khayati is nog een vraagteken voor de wedstrijd van morgen. Als hij niet speelt zal John Goossens in zijn plaats spelen.

Maar er werd wel gewonnen van Fortuna en Willem II, en er werd gelijkgespeeld tegen Feyenoord en Vitesse. Ze staan met 20 punten op de 11e plaats op de ranglijst en staan maar drie punten achter de Venlonaren. Dat betekent dus dat het een belangrijke wedstrijd morgen wordt tegen een directe concurrent.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 61 competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 22 keer gewonnen, 17 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 36,07%. In totaal heeft VVV-Venlo 98 doelpunten gescoord en 98 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Hoekstra en Strijker.
Vierde official: Bijl
VAR: Kerkhof
AVAR: Steegstra

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen ADO Den Haag! FORZA VENLO

Luister ook naar onze podcast!

5 Responses

Leave a Reply