VVV-Venlo

Voorbeschouwing ADO Den Haag-VVV-Venlo

Met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Willem ll in de benen, stappen de mannen van trainer Hans de Koning woensdag de bus in voor de midweekse speelronde in het Kyocera Stadion. Om 20:00 uur is daar namelijk medeconcurrent ADO Den Haag de tegenstander van VVV.

VVV-Venlo

Wat een ontlading was dat zeg! In minuut 93 zorgde Giorgos Giakoumakis er afgelopen zondag voor dat de drie punten in Venlo bleven. Lang zag het daar echter niet naar uit. Al na een kwartier spelen kwamen de gasten uit Tilburg namelijk op een 0-1 voorsprong. Diverse kansen op een grotere voorsprong lieten de Tilburgers onbenut waardoor VVV met de minimale achterstand de rust in ging. De tweede helft waren de rollen omgedraaid. Het besef was eindelijk daar dat de punten in Venlo moesten blijven. VVV zocht de aanval op en kwam dankzij een penalty op gelijke hoogte. Waar het op een gelijkspel leek uit te draaien, wisten de Venlonaren in de absolute slotfase alsnog de overwinning veilig te stellen. Niemand minder dan Giorgos Giakoumakis nam de winnende treffer voor zijn rekening en zette zichzelf daarmee ook bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. Hans de Koning over de driepunter: “Na de 1-1 sluipt bij hen de angst erin. ‘Het zal toch niet gebeuren?’ Dat gaat bij hen in het koppie zitten, die spanning. En dan die 2-1! Kenmerkend voor de ontlading is de oerkreet van Thorsten Kirschbaum na zijn redding in de laatste seconden. Volgens mij komen ‘Jako’ en ‘Zizou’ daarna terug gesprint vanaf de middenlijn om hem te knuffelen. Fantastisch!”

Hoewel het een zwaarbevochten overwinning was tegen Willem ll, lijkt iedereen ongeschonden uit die strijd te zijn gekomen. De opstelling van VVV in Den Haag blijft echter wel gissen. Want of dezelfde elf namen als afgelopen zondag aan de aftrap verschijnen of dat de Koning voor roulering kiest, is namelijk nog maar de vraag. Ook het terugkeren van Pachonik en Linthorst in de selectie is nog onduidelijk. Feit is wel dat er een ontzettend belangrijke wedstrijd te wachten staat waar de Venlonaren een hele belangrijke slag kunnen slaan door drie punten mee naar Venlo te nemen.

ADO Den Haag

Ook ADO Den Haag hield aan het voorbije voetbalweekend drie punten over. De ploeg van de nieuwe trainer Ruud Brood zegevierde dankzij een 0-1 overwinning bij RKC Waalwijk voor de tweede keer dit seizoen. Linksback Boy Kemper nam al na 18 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

Nadat ADO vorig seizoen bij de stopzetting van de competitie op een directe degradatieplek stond, was duidelijk dat het dit seizoen anders moest. Na 14 gespeelde wedstrijden (begin van de winterstop) stonden de Hagenezen echter wederom op de 17e plaats, weliswaar wel met maar met twee punten achterstand op VVV. Het bestuur besloot in te grijpen en ging de transfermarkt op. Met Gianni Zuiverloon, Daryl Janmaat en Marko Vejinovic haalde ADO drie ervaren krachten binnen die de ploeg van een kwaliteitsimpuls moeten voorzien de tweede seizoenshelft. Vooralsnog lijkt het effect te hebben gehad, want de wedstrijd tegen RKC werd dus winnend afgesloten. Door de overwinning van VVV op Willem ll blijft het gat tussen de opponenten van woensdag echter ‘gewoon’ twee punten in het voordeel van de Venlonaren. In aanloop naar de wedstrijd tegen VVV presenteerde ADO nog een nieuwe speler. Juan Familia-Castillo, onder contract bij Chelsea, werd de eerste seizoenshelft uitgeleend aan AZ, maar kwam daar niet aan spelen toe waardoor de Engelse club hem terughaalde. ADO zag wél potentie in de jonge vleugelverdediger en gaf hem een tweede kans in de Eredivisie. In verband met het afronden van papierwerk is het meespelen van Familia-Castillo woensdag nog onzeker. Mocht dit lukken, lijkt een basisplaats in ieder geval onwaarschijnlijk. ADO beschikt namelijk over een complete en fitte selectie en dus heeft Brood een luxeprobleem wat betreft de opstelling.

Statistieken

32 keer eerder stonden ADO en VVV tegenover elkaar in Den Haag. Van die 32 ontmoetingen trok de thuisploeg het vaakst aan het langste eind, namelijk 15 keer. Ook VVV nam een aantal keer de punten mee naar Venlo, maar wel een stuk minder: slechts 6 keer. De overige 11 duels eindigden onbeslist. De laatste keer dat VVV won in de Residentiestad is iets minder dan twee jaar geleden. Destijds werd de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-4 gewonnen dankzij doelpunten van Joosten (2x), Mlapa en Grot.

VVV heeft nog wel een appeltje te schillen met ADO. Eerder dit seizoen, op 3 oktober van het vorige jaar, won de ploeg uit Den Haag met 1-2 in Venlo. Het is een nederlaag die nog steeds dwars zit bij veel supporters omdat het zo onnodig was en het winnende doelpunt van invaller Philipp pas in de ‘dying seconds’ viel. Laten we hopen dat we die nederlaag ongedaan kunnen maken door woensdag gewoon zelf te winnen.

Arbitrage

Scheidsrechter Jannick van der Laan heeft aanstaande woensdag de leiding in het Kyocera Stadion over de wedstrijd ADO Den Haag-VVV-Venlo. Het is pas de derde wedstrijd in de Eredivisie voor de pas 25-jarige scheidsrechter uit Cuijk. Zijn assistenten zijn Bas van Dongen en Dave Goossens en de vierde official is Clay Ruperti. Kevin Blom zit in Zeist en zal als VAR ingrijpen waar dat nodig blijkt te zijn.

De wedstrijd is live te bekijken op ESPN kanaal 3. Mocht je hier niet over beschikken of simpelweg niet tegen de spanning kunnen, is er ook de mogelijkheid om de wedstrijd via het radioverslag van L1 of Omroep Venlo te beluisteren.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag! FORZA VENLO

29 Responses

 1. chretien

  Ik denk dat het en stuk moeilijker wordt dan de thuiswedstrijd destijds. Ze hebben spelers “op niveau” erbij gehaald, dus ze zullen beter spelen dan eerder in Venlo. Misschien dat we heel stiekem een puntje kunnen meepikken? Meer zal er niet inzitten in Den Haag. Maar ja, wij hebben wel Giakoumakis.
  FORZA VVV!

  1. Rossie

   Punt is echt te weinig. Móeten winnen, dan weer op schema (ook om thuisnederlaag tegen ADO ongedaan te maken, anders verlies je 5 punten tegen ADO, kan niet).

 2. OooLGooO

  Vvv moet deze wedstrijd winnen. Als we er vanuit moeten gaan dat vvv daar stiekem een puntje pakt, tegen welke clubs mag je dan verwachten te winnen? Lijkt me dan ook onzin om te zeggen dat er niet meer in zal zitten. Het is een directe concurrent, ado heeft zich versterkt maar vvv ook. Dat ado automatisch beter gaat spelen met nieuwe spelers is zeker geen garantie. In Waalwijk was ado nou ook niet overtuigend.

  Ik hoop dat de overwinning van zondag zelfvertrouwen heeft gegeven en dat ze met dezelfde instelling als de 2e helft nu van start gaan.

 3. We kunnen daar zeker winnen.
  Als iedereen 100% geeft en scherp is leggen we dat ADO gewoon over de knie.
  Zij willen ook graag winnen, dus er liggen kansen in de counter. En later in de wedstrijd hun je wil opleggen.
  Misschien een beetje spelen zoals tegen Almere in de 2e helft.
  Typisch dat onduidelijk is wat er met Linthorst en Pachonik aan de hand is, blijkbaar toch geen corona, of afhankelijk van een sneltest morgen?
  Als ze kunnen spelen zou ik ze in ieder geval allebei opstellen…
  Let wel op Kramer dat ie niet van die vervelende doorkopballetjes geeft, dat is wel een wapen…

 4. robvvv

  Ik heb afgelopen weekend iets gezien dat mij hoopvol stemt. Waar ene Schäfer steeds maar weer op 2 á 3 meter dekte zag ik Guwara zijn tegenstander zowat op de voet staan. (op één moment na en dat wat in de scrimmage bij de 0-1, maar daar gingen anderen ook in de fout).
  Daarnaast De Graca die er stond en ik denk dat hij de nieuwe Promes wordt. Rust achterin .. dat hebben we nodig.
  Ik denk dat VVV met een 4-4-2 opstelling beter acteert dan 4-3-3. Met nog een nieuwe middenvelder erbij moet dat zijn vruchten gaan afwerpen.
  Voorin John of Van Crooij en Giakoumakis en een blok met Lindhorst, Machach , Post en een nieuwe middenvelder moet de boel toch dichtgetimmerd kunnen worden. (als Giakoumakis behouden kan blijven).

  Waarom 4-4-2: Het is al vaker dit seizoen gebleken dat de verdediging te snel onder druk komt te staan omdat het middenveld geen body heeft. Met 3 man (Post verdedigend/corrigerend, Van Crooij feitelijk een aanvaller en Lindhorst met vrije opdracht mes is controlerende power voorwaarts –> dus niet een rol vaor Post wat mij betreft) .

  4-4-3 wordt interessanter als je 2 sterke middenvelders hebt : Post verdedigend , maar Lindhorst moet nog groeien ..Machach als een soort creatieve middenvelder , maar heeft nog niet alles laten zien… verder is er nog geen alternatief . Dus een stevige (zeg maar Balazc Toth-achtige middenvelder) is dringend nodig.
  Voorin zonder discussie Giakoumakis en John en op rechts Van Crooij….

  Ben benieuwd naar de commentaren hierop ( en ik hoop constructief , plezierig , en hoopvol 🙂 )

  1. robvvv

   Sorry voor de typos:
   * in mijn commentaar uiteraard 4-3-3 en niet 4-4-3.
   * Linthorst
   *met vrije opdracht mes is controlerende power voorwaarts –> dus niet een rol vaor Post wat mij betreft) ==
   met vrije opdracht met een controlerende power voorwaarts –>. –> dus niet een rol voaor Post wat mij betreft)

  2. mausovenlo

   4-3-3 is prima, alleen linthorst is geen meerwaarde hierin momenteel. Je kunt dan beter met arias erbij spelen. John en vito altijd als buitenspeler zetten.

 5. robvvv

  Wat de wedstrijd van morgen betreft : de wijze waarop thuis van ADO werd verloren vraagt om een revanche.
  Als het middenveld zich niet laat overlopen: met de nodige rust achterin (Pachonik (als hij speelt en anders Dekker .. en die deed het niet verkeerd tegen Willem II , Gelmi De Graca en Guwara) moet dat wel snor zitten. En zet Giakoumakis op scherp ,dan hij gaat richting Mlapa als topscorer… Ik heb goede hoop. (en voor de technische staf : als het nodig is wisselen , maar niet 5 minuten voor het einde maar op 30 minuten voor het einde….).

  Rest me nog een opmerking over Kirschbaum: wij , VVV-supporters waren altijd lyrisch over Lars Unnerstahl, maar inmiddels mogen we Torsten Kirschbaum óók onze blote knieën bedanken voor zijn prestaties , zoals de snoekduik in de laatste seconde tegen Willem II

 6. hanskazan

  Strijdplan zal hetzelfde worden als zondag met dezelfde opstelling. Alleen een fitte pachonik of linthorst zal erin komen voor hun vervangers van zondag. Hoop op een eerste helft waarbij VVV geen twijfel toont in zichzelf of in de gekozen tactiek. Tegen dit ado moet je altijd kunnen winnen zolang je maar met overtuiging speelt en erop klapt. Leuk die janmaat centraal achterin. Kan giako lekker mee knokken om hoge ballen.

 7. Rossie

  Punt is echt te weinig. Móeten winnen, dan weer op schema (ook om thuisnederlaag tegen ADO ongedaan te maken, anders verlies je 5 punten tegen ADO, kan niet).

 8. jurgen

  Scheids v/d Laan, zijn 3e wedstrijd in de eredivisie, ik hoop dat hij een goede dag heeft. Bij zo’n gast moet je uitgekookt zijn, laten we het hopen dat VVV van het verleden geleerd heeft.

 9. De Koel

  Da Graca is echt een topaankoop van VVV. Wat een rust brengt die in de verdediging. Gelmi staat ook duidelijk met veel meer vertrouwen op het veld. Maar niet vergeten de concentratie vast te houden in de tweede helft, het staat maar 0-1.

 10. De Koel

  Machach speelt inderdaad een goede wedstrijd. Echt een handenbinder voor de ADO verdediging. En met Guwara zijn we er ook duidelijk op vooruit gegaan. Maar we zijn er nog niet, eerst maar eens de drie punten over de streep trekken.

  1. Ievel Knievel

   Ik vraag me al het hele seizoen af waarom Roemer niet speelt. Viel me in de voorbereiding meen ik al positief op. Je kan je afvragen waarom er spelers gehaald zijn als je zo iemand in de jeugd hebt, die dan vervolgens ook zelden tot nooit speelt. Maar helaas. Hij is al verhuurd, dus is nu geen weg meer terug. Ondanks dat ik zeer positief verrast ben over vanavond en echt nageniet blijf ik vinden dat er rare dingen gebeuren dit seizoen vanuit de technische staf. VVV had toch zeker 3 of 6 punten meer kunnen hebben; en dan ben ik zelfs heel voorzichtig positief. Het had zelfs nog meer kunnen zijn. En dat zelfs met slecht voetbal en een slechte tactiek. Kun je nagaan als ze echt gaan voetballen! We hadden minstens op plekken 8 t/m 11 kunnen staan nu. Of misschien zelfs wel op plek 7. Geeft je toch stof tot nadenken. En dus in acht nemend dat je dit dus zelfs met slecht voetbal bijna gelukt was.

Leave a Reply