VVV-Venlo

Voorbeschouwing ADO Den Haag – VVV-Venlo

UPDATE (16:27) – De KNVB heeft het verzoek van ADO geweigerd. De wedstrijd gaat dus door, zonder publiek.
UPDATE (13:10) – ADO Den Haag en VVV-Venlo hebben aangegeven dat ze de wedstrijd, in verband met het lege stadion, willen verplaatsen. Zodra hier uitsluitsel over komt, zal het op onze site gepubliceerd worden.

Na de verloren wedstrijd tegen Jong Ajax (1-3) staat zondag de volgende wedstrijd op het programma – en niet de minste. VVV-Venlo treft om 16:45 ADO Den Haag. Dit doen we overigens in een leeg Cars Jeans Stadion. Door de aangescherpte corona-maatregelen zijn er de komende drie weken geen supporters toegestaan.

ADO Den Haag is, in tegenstelling tot VVV, wel goed begonnen aan dit seizoen. De ranglijst geeft hierin een vertekend beeld: door structurele fouten in het Haagse bestuur kregen zij zes punten in mindering. Zonder deze puntenaftrek zouden ze op een derde plek staan, nu staan ze ‘slechts’ 8ste. De ploeg van Ruud Brood heeft het, voetballend gezien, goed onder controle, met ex-VVV’er Sem Steijn als voornaamste man. De 19-jarige middenvelder scoorde al zesmaal en is ondertussen verantwoordelijk voor alle spelhervattingen. Samen met Thomas Verheydt (8 goals) en Vicente Besuijen (5 goals) zorgen zij voor een hele gevaarlijke aanval. Dit ziet ook trainer Jos Luhukay in, “ADO heeft aanvallend veel goede spelers, die ook allemaal al aardig wat doelpunten hebben gemaakt. Met Thomas Verheydt hebben ze natuurlijk een grote en sterke spits die lastig te verdedigen is. We moeten vooral in de as van het veld de zaken goed op orde hebben om ADO van het scoren af te houden. Ze hebben niet voor niets de eerste periodetitel gewonnen. Het is gewoon een van de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie, dus we moeten zeker in de verdediging erg scherp zijn.”

En om Verheydt af te gaan stoppen wordt er achterin een wissel gemaakt. Volgens Dagblad De Limburger keert Kristopher Da Graca komende zondag terug in de basis.
Verder vindt er ook een keeperswissel plaats. Luhukay bevestigde tegenover De Limburger dat Delano Van Crooij tegen ADO aantreedt als eerste keeper, Lukas Zima zit op de bank. De gehele vermoedelijke opstelling: Van Crooij; Pachonik/Dekker, Koglin, Da Graca, Janssen; Post, van Rooijen, De Boer; Schroijen, Braken en Roemer.
De keuze Pachonik-Dekker is nog een vraagteken. Tobias Pachonik raakte tijdens de training van vrijdag geblesseerd, hetzelfde geldt voor Carl Johansson en eerder deze week Aaron Bastiaans. De laatstgenoemde is er zondag niet bij, Johansson en Pachonik zijn nog twijfelgevallen. Ten slotte is ook Erik Sorga afwezig: hij speelt interlands met Estland.

De keeperswissel kwam voor mij vrij onverwacht – ik denk namelijk niet dat daar het probleem ligt. Zoveel tegengoals krijgt VVV namelijk niet: er zijn maar vijf ploegen die minder tegengoals kregen. En dan speelden we de afgelopen weken ook nog eens tegen de absolute topploegen van de Eerste Divisie. Het probleem ligt eerder voorin, alleen Helmond Sport (14) en Jong AZ (12) scoorden minder dan VVV (15). En ik denk dat dit ook niet ligt aan Sven Braken of Sorga, zodra zij fatsoenlijke voorzetten krijgen, kunnen zij wel degelijk efficiënt zijn. Maar die toevoer is er, door de wisselvallige resultaten van Joeri Schroijen en Yahcuroo Roemer en te weinig creativiteit op het middenveld, nog te weinig. Experimenteren met een andere voorhoede of middenveld, zou mijn voorkeur hebben.
Maar goed, voetballend gezien gaan we er, door de keeperswissel, in ieder geval op vooruit. Zima liet de afgelopen weken in balbezit wat steken vallen.

Zondag zal VVV hoe dan ook flink aan de bak moeten. Buiten de zwakke reeks van VVV en de kwaliteiten van ADO, heeft VVV dit seizoen nog niet kunnen imponeren in uitduels. Tot nu toe werd pas één uitwedstrijd gewonnen (0-1 tegen FC Dordrecht), de overige vijf gingen allemaal verloren – en dat maakt VVV de slechtst presterende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie in uitwedstrijden. Tijd om daar verandering in te brengen!

De wedstrijd tegen ADO Den Haag staat onder leiding van scheidsrechter Martens, met Inia, Fikkert en Michielsen als assistenten en is live te zien via ESPN1.

51 Responses

 1. Donderspeech

  Eindelijk de lang verwachte keeperswissel. Wat is die Zima onzeker met uitkomen. De hele verdediging wordt hier onzeker van. Bij Delano weet iedereen tenminste zeker dat die op de lijn blijft staan. Nu Roemer nog banken en dan een keer een paar weken in dezelfde opstelling spelen.

 2. Mee eens dat je Roemer nu wel moet opstellen. Als hij zijn dag niet heeft kun je hem altijd in de rust wisselen, maar hij sticht met zijn acties altrijd wel gevaar, is snel en levert elke wedstrijd wel een paar voorzetten af die Braken in stelling kunnen brengen…..

 3. Zeker wete

  Wat un ongelooflijke flauwekul die wissel in het doel . Wat heeft Zima dan gedaan om twijfels aan hem te hebben.? In mijn ogen een meer dan berouwbare keeper voor VVV. En wat heeft Crooy dan gedaan om aanspraak te maken op een basisplek? Die ene goede wedstrijd? En dat matige keeperswerk en soms zelfs gepruts dan de afgelopen jaren? zijn we dat vergeten?

  Wat un belachelijke wissel.

   1. supportertje

    Wat is jouw probleem met Jos, hij is een goed halfjaar aan het werk. Eerst heeft hij de shit van wat er over was in de ED mogen opruimen, is nu weer bezig met opbouwen van het nieuwe team. En jij wilt nu allerlei geweldige resultaten zien, en die komen niet en moet Jos opstappen. Het wisselbeleid staat je niet aan, de keeperswissel staat je niet aan, Jos vind je niks die moet opstappen, er deugt in jouw ogen niets van de spelers. Wat vind je eigenlijk wel goed aan VVV. Ben toch heel benieuwd wat je wel leuk vind.

   2. supportertje

    En wie weet wat er speelt, misschien zijn er wel heel andere redenen dat Zima daar niet meer staat. Die weten wij niet, en jij ook niet.

  1. Een betrouwbare keeper hebben we sinds LarsUnnerstall niet meer gehad. Zowel Kirschbaum als Zima zijn vreselijk wisselvallige keepers. Verder wel met je eens dat Van Crooy nooit heeft laten zien beter te zijn dan Zima.

 4. eagle

  We mogen ook wel eens iets meer druk zetten. Verder is het echt weer helemaal niks. Kunnen geen 2 keer naar elkaar overspelen. En braken, waar heeft die leren voetballen ?

 5. Vraag me echt af waar ze nu de hele week op trainen, en met welke spelopvattingen en ideeën ze het veld ingestuurd worden want er is geen hout van te snijden en telkens compleet los zand wat achter een bal aanhobbelt. Keer op keer weer. En een aanval is meer op basis van toeval en geluk dan dat er een idee achter zit.

 6. zuid1

  Ik dacht dat het niet slechter kon dan vorig seizoen maar blijkbaar wel. Jezus wat een niveau hier komt jaag toch iedereen het stadion mee uit met zo’n voetbal. Volgend seizoen voor 1000 man spelen. De bodem is wel bereikt bijna.

  Maar we moeten ze tijd gunnen toch ?
  Deze jongens kun je niets van maken sorry is echt dikke dikke bout wat die laten zien.

 7. Real VVV

  Het is inderdaad heel erg slecht. Er zit helemaal geen lijn in het spel. Iedere week een andere opstelling maakt het er natuurlijk niet beter op. Ik ben nooit fan van Luhukay geweest en hij valt nu toch wel door de mand. Ik vraag me af wat hij de hele week op het trainingsveld doet.

  1. kuebke

   Ik heb het idee dat ze alleen maar lekker keuvelen op de training.

   Jos out please en neem die Venlose kliek( Staf ) a.u.b. mee want die voegener totaal ook niks aan toe.

 8. kuebke

  Een reactie op verslag van supportje om 10:13 uur.
  Neem aan dat jij de wedstrijd van vanmiddag niet hebt gezien want hoe kun jij anders V.V.V nog wel leuk vinden.

  ps, wat zwak dat wij geen reply kunnen /mogen geven op jouw commentaar.

  1. supportertje

   Jij mag altijd commentaar geven, heb ik ook geen enkel probleem mee. Nee, ik heb de wedstrijd niet gezien, bezig met palliatieve verzorging van een familielid. Dus dat zijn nu voor mij nu de echt belangrijke zaken. Straks weer VVV.

 9. DeOtjes

  @kuebke Tegenwoordig is een thread maximaal 2 diep.
  Dus:

  opmerking
  reply
  reply

  Daarna kun je niet meer replyen. Dat heeft supportje niet gedaan maar hebben de admins zo ingesteld

Leave a Reply