Voorbeschouwing ADO Den Haag – VVV-Venlo

Het is één week na de hopeloze vertoning tegen Jong AZ, waar we met slechts 1-2 héél goed wegkwamen. Buiten het verschil in individuele kwaliteit miste VVV-Venlo ook de benodigde passie om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. En nu, komende vrijdag, moeten we ons gaan revancheren. En dat tegen een ploeg dat de gewenste vorm nog niet te pakken heeft: ADO Den Haag.

ADO Den Haag
Vooraf had iedereen ongetwijfeld ADO bij de promotiekandidaten genoemd, maar de ploeg van Dirk Kuyt heeft dat nog niet waar kunnen maken. De club, die qua historie en stadion in de Eredivisie horen, staan nu 17e op de ranglijst. Máár: het verschil met VVV (wonder boven wonder nog steeds 9e) is slechts 3 punten. Drie punten verschil tussen de nummer 9 en 17…
“ADO is wat wisselvallig, maar heeft tegen PEC Zwolle en FC Eindhoven wel al laten zien dat het van goede ploegen kan winnen. In dat opzicht zou je ze dus een beetje kunnen vergelijken met ons. Met Thomas Verheydt hebben ze natuurlijk een uitstekende spits in huis, dus daar moeten we vooral erg scherp op zijn”, aldus Rick Kruys op de website van VVV.

VVV-Venlo
“We moeten sowieso meer intensiteit in de wedstrijd leggen en meer afdwingen voor het doel van de tegenstander. Tegen Jong AZ hebben we Sven Braken te weinig in stelling gebracht en dat moeten we vrijdag beter doen. We hebben gezien hoe belangrijk Sven voor ons kan zijn als hij op de juiste manier bediend wordt. Daarvoor moeten we aan de bal met meer durf en lef spelen”. Trainer Kruys weet het te verbloemen met andere, minder stevige woorden, maar ook hij komt tot dezelfde conclusie: zijn team brengt te weinig spirit – een basisbeginsel van het voetbal.

VVV kent vrijdag twee afwezigen: naast de langdurig geblesseerd Lukas Zima is ook Levi Smans afwezig.
De vermoedelijke opstelling, volgens Dagblad De Limburger: Van Der Gouw; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Klaasen, De Boer, Huisman; Johansson, Braken en Verheijen.

Nagenoeg dezelfde elf dus (want het ging zo goed…). Alleen Mitchell Van Rooijen gaat wellicht plaatsmaken voor Kees De Boer. Begrijpelijke beslissing, ondanks dat De Boer zijn gewenste vorm nog niet heeft gevonden, zie je wel dat hij technisch de beste speler is, en daarbij raakte Van Rooijen geen één bal goed tegen Jong AZ.

Hopelijk kunnen we vrijdag eindelijk weer een juichen voor ons cluppie. Forza Venlo!

ADO Den Haag – VVV-Venlo
Vrijdag 4 november 20:00
Scheidsrechter: Ruperti
Te zien via het schakelprogramma van ESPN
Te beluisteren via Radio Omroep Venlo.

40 Responses

 1. wuilus

  Ik durf niet eens te kijken vnvd. Het is zo triest geworden.
  Ik vraag me echt af, of het nu aan de spelers ligt of aan de trainer? Of misschien wel allebei.
  Tuurlijk hoop ik dat we winnen vnvd, maar na de laatste weken heb ik weinig hoop helaas

 2. supportertje

  Vind het jammer dat we weer met zo’n negatieve insteek VVV tegemoet treden. Het mag dan terecht zijn zijn, maar we schieten er niets mee op. Er word mij wel eens verweten dat ik een geel/zwarte bril op heb, echter ben ik gewoon een positief mens die niet meedoet aan negatief zijn. En ja, natuurlijk baal ik ook als een stekker als mijn kluppie weer heeft verloren. En dat ik het idee had dat het allemaal veel beter kan, met meer passie, inzet en vernuft. Helaas is er dat op dit moment niet. Waar het aan ligt weet ik ook niet, maar blijf wel achter de mannen staan. Vanavond naar Den Haag, hopen dat het beter gaat, en ze daar weer laten zien wat ze de eerste 6 wedstrijden lieten zien. En maar hopen dat men nu vooruit gaat, in plaats van tikkie terug, of tikkie breed. De goal van de tegenstander bevind zich aan de andere kant, en daar moet de bal heen. Volgens mij kunnen ze beter terug naar het 4 4 2 systeem wat ze eerst hanteerden. Dat gaf in ieder geval meer resultaat. Dus vanavond maar zien wat de ploeg gaat brengen, als er maar vuur vanaf spat, inzet en knoklust tegen een fysieke tegenstander, en vooral durf, dat laatste lijkt wel verdwenen. Dus vanavond de kans om dit te laten zien. Ik wens ons allen uit en thuis veel sterkte, maar ook het team.

 3. De Realist

  Inderdaad….VVV staat nu 9e en ADO 17e Mocht VVV verliezen, dan staat ADO op een gelijk aantal punten met VVV, maar staan we op basis van het doelsaldo onder ADO. Ik mag het niet hopen dat dit om 22:00 een feit is. Come on Venlo !!!

 4. Ondanks alle misere verwacht ik toch dat er kansen zijn tegen dit ADO, mits Verheydt een beetje in toom wordt gehouden. De defensie van ADO is een drama, en daar moeten we met Johansson, Verheijen en Braken gebruik van maken. In de snelle omschakeling moeten we gaan scoren, ik voorspel 2-3!

  1. Koelie

   De Boer de beste technische speler. Hahahahahahaha. Elke helft één succesvol passje dat is Kees.

   Speelt Johansson niet? Dan wordt het tijd dat Kruys gewisseld gaat worden.

 5. Ievel Knievel

  Weer op het nippertje (wel blij voor Venema) (en blij dat het geluk weer een beetje terug is> alleen, op basis van geluk kan je niet een heel seizoen bouwen).

   1. Koelie

    Venema moet altijd spelen. De gouden pick is van Rick. Dit mazzeltje zorgt er voor dat we in het linkerrijtje blijven.

 6. supportertje

  Dat klopt, echter hebben ze met zijn allen keihard geknokt voor resultaat met zijn allen. Het beetje geluk dwing je dan af. Beide waren niet goed, maar VVV net iets beter. Gewoon lekker 3 punten, wij waren blij, de ploeg ook, en samen de overwinning gevierd.

  1. Goodie

   Eindelijk weer de 3 punten. Konden we goed gebruiken. Maar ik denk dat dit Ado de slechste tegenstander is die ik dit seizoen heb.

   Met een spits als Verheydt snap ik de keuze voor Koglin naast Ketting. Maar Koglin speelde een cruciale rol bij beide tegendoelpunten.

   1. Helemaal met jou eens… Tegen jong Ajax vond ik Koglin wel goed spelen, maar hij blijft erg wisselvallig.
    Ik snap dat Kruys het centrale duo voorlopig wil handhaven, maar op een gegeven moment zou ik Dirks toch weer gaan opstellen i.p.v. Koglin
    Ik had de 2-3 voorspeld, maar had wel andere doelpuntenmakers in mijn hoofd.
    Ik denk ook dat ADO, zoals ze momenteel spelen, misschien wel de minste ploeg is in KKD, ondanks Verheydt en Severina…

 7. mats

  We hebben gewonnen. Jippie .toch heb ik moeite met echt positief zijn. Heeft toch te maken met de keuzes van de trainer, instelling van spelers in veel Wedstrijden, en het beleid op de berg.

  Elke keer weer een ander opstelling. Ik heb behoefte aan een herkenbaar elftal, stijl, tactiek/speelplan.

  Verheijen is elke week gevaarlijk en betrokken bij doelpunten en dan zit’ie in eerste instantie weer op de bank. Koglin en de Boer zijn absoluut niet geschikt voor de KKD… stonden gisteren weer te schutteren.

  1. Ik kan toch wel een rijtje namen noemen die ik in de winterstop liever zie vertrekken dan Koglin en De Boer.

   Spelers als Yasar, Kristinsson en Roemer voegen werkelijk helemaal niks toe aan VVV. Probeer die drie maar eens aan Helmond Sport te verhuren, gezien hun huidige positie op de ranglijst trappen ze er daar misschien nog wel in ook.

   1. mats

    Peterloekie…. mijn mening over Yasar en vooral Roemer is al lang bekend. Kristonsson lijkt in dat rijtje te passen, maar heb ik nog amper zien spelen.

    Het gaat mij er om dat er in de basis andere spelers moeten staan dan Koglin en De Boer omdat je daarmee nooit verder komt dan middenmoot KKD.

    😉

  1. Ievel Knievel

   Bij MVV hebben ze dan ook goed gekeken naar talenten in de eigen regio. Ze bieden die talenten en jeugdspelers iets anders dan geld, want dat hebben ze niet veel (laagste spelersbegroting in Nederland). Het helpt natuurlijk ook dat ze Bert van Marwijk als coach/ sparringpartner/ adviseur van de jeugdtrainers aan zich verbonden hebben (en natuurlijk een goed gesprek met Mark van Bommel en van Marwijk gevoerd hebben; vandaar beiden zonen van Bommel in de selectie en dat is dan weer een reden waarom andere jeugdtalenten voor MVV kiezen).

   Van Marwijk als adviseur is natuurlijk een andere league dan Bongaerts, die met een onbegrijpelijk abacadabra-jeugd- en voetbalbeleidsplan aan kwam kakken (dat alles dicteert bij VVV, ook hoe het 1e elftal werkt). Vonden ook Jos en het journaille.

   Maar ja, bij MVV snappen ze dat je een oud-clubicoon en man van de streek aan je moet binden in plaats van zo iemand door de achterdeur moeten laten vertrekken. Een bepaalde visie noem je dat. Jos Luhukay had nog zo belangrijk voor VVV kunnen zijn de komende jaren, ook als adviseur of scout (zeker als scout), maar bij VVV vond men het nodig om de relatie met pijn en ruzie te moeten verbreken en te moeten kiezen voor de verkeerde fractie binnen de club. Willem Janssen had juist veel profijt kunnen hebben van Jos, met zijn kennis van de voetballerij en het Duitse achterland.

   Ook de keus voor Verberne (als oud-speler) was een slimme en blijkt een slimme bij MVV. Hij weet dus overduidelijk hoe je ook met niet het beste materiaal(en jonge jongens) kan werken en resultaten kan halen. Iets wat een must is voor het KKD-niveau en het niveau waar VVV de komende jaren op acteert.

   Natuurlijk kan MVV zomaar veel lager op de ranglijst eindigen dan waar ze nu staan en moet je de spirit even niet vergeten op dit moment; waardoor alles daar lukt. En natuurlijk ook niet vergeten dat ze bij MVV ook al jaren op rij aan het aanklooien waren en het daar alles behalve dan voor de wind ging.

   Toch heeft iemand daar de rust bewaard en toch tegelijkertijd ingrijpende keuzes gemaakt dit voorjaar; ook qua structuur van de club. Verandering.

 8. Zeker wete

  Tis nu wel duidelijk dat VVV een wisselvallig seizoen draait. En het wordt ook steeds meer duidelijk dat VVV zich beter voelt in uitwedstrijden. Ze hebben naar mijn idee moeite om het spel te maken en voelen zich prettiger bij countervoetbal. Het percentage balbezit in den Haag spreekt dit tegen maar vind het toch zichtbaar.

  1. Helemaal mee eens…
   Dat countervoetbal en moeite hebben met het spel maken is al veel langer het geval. Ik kan geen thuiswedstrijden in Venlo op vrijdagavond zien i.v.m. mijn werk/woonplaats, maar uitwedstrijden in de (buurt van de ) Randstad lukken dan meestal weer wel. En momenteel zijn die blijkbaar net wat leuker en wordt er ietsje beter gevoetbald met resultaat ook…
   Het is meestal wel countervoetbal, maar, mits goed uitgevoerd, kan dat ook leuk zijn om naar te kijken wat mij betreft…

   1. chretien

    Ik ben het helemaal niet eens met jullie. Ik blijf positief, ik verwacht een goede ontwikkeling, de spelers zullen steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Vaste patronen maken dat er minder geschoven worden in de opstelling, etcetera. We gaan de nacompetitie halen.

 9. @ chretien
  Ik zeg ook niet dat we de nacompetitie niet gaan halen hoor…
  Ik denk dat het erom zal spannen en dat het van evt blessures zal afhangen. Maar als ik het korte interview met Sven Braken in de VI lees, dan zijn de spelers tevreden over de aanpak van Rick Kruys en geloven ze er zelf ook in, dus dat is alleen maar prima…

Leave a Reply