Voorbeschouwing ADO DEN HAAG-VVV

VVV-Venlo

‘Laat iedereen nou een beetje normaal blijven doen’, aldus Lex Immers tegenover Voetbal International. Volgens Immers is er aanstaande zaterdag absoluut geen sprake van een degradatiewedstrijd tegen VVV. ‘We zijn pas net begonnen’, aldus de aanvaller van ADO.

Desalniettemin is de wedstrijd van aanstaande zaterdag voor beide clubs een belangrijke. Met een overwinning kunnen beide teams een sprong op de ranglijst maken en zodoende wat rust voor zichzelf creëren. Het verschil met de nummer 10 van de ranglijst is voor ADO immers slechts 3 punten (en voor VVV 4 punten).

Met heel veel vertrouwen kan VVV echter niet naar Den Haag afreizen. De afgelopen week werd het twee keer in eigen huis geklopt door SC Heerenveen. Daarnaast leverden de eerste twee uitwedstrijden van dit seizoen twee zware nederlagen op (Vitesse 4-0 en FC Twente 4-1). Aan de andere kant is ADO Den Haag wel de zwakste tegenstander die VVV tot nu toe is tegengekomen. ADO heeft in de zomerstop veel kwaliteit ingeleverd. Spelers als Bulykin (nu Ajax), Rankovic (nu Partizan Belgrado), Kubik (nu Kuban Krasnodar) en DeRijck (nu PSV) worden dan ook node gemist. De spelers die voor hen terug zijn gekomen, zijn duidelijk van mindere kwaliteit.

Glen deBoeck zal nog wel wat moeten puzzelen voor de wedstrijd tegen ADO. Meeuwis is nog geschorst en Molhoek is wellicht te geblesseerd om mee te doen. Op het middenveld zal waarschijnlijk het een en ander omgezet moeten worden. Verder zijn Leemans en de Vogt nog niet inzetbaar.

Waar liggen onze kansen?

Ook ADO Den Haag zal niet overlopen van zelfvertrouwen. Sterker nog, in de eerste drie thuiswedstrijden (tegen Vitesse, PSV en RKC) wist het geen doelpunt te maken. De enige wedstrijd waarin ADO wist te imponeren, was de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op de Vijverberg won ADO met gemak met 0-3 van de Superboeren.

Bij ADO Den Haag is er niet echt een linie die er duidelijk uitspringt. De aanval is zeker nog niet op toeren, maar de komst van John Verhoek kan misschien wel voor een ommekeer zorgen. Het middenveld is vrij ‘licht’, maar de onze eigenlijk ook, zeker zonder Meeuwis. De verdediging – inclusief doelman Coutinho – maakt niet altijd een al te zekere indruk. Onze aanval moet deze Haagse linie zeker kunnen doorbreken, als ze in ieder geval meer oog voor elkaar hebben.

Hoewel VVV de afgelopen twee seizoenen vrijwel geen enkele uitwedstrijd wist te winnen, heb ik vertrouwen in de wedstrijd van aankomende zaterdag. We hebben inderdaad pas drie punten, maar die hebben we wel gehaald tegen teams die dit seizoen allen in het linkerrijtje gaan eindigen. De wedstrijden tegen gelijkwaardige teams gaan nu langzaam komen. Dus mouwen opstropen en gááán!

Schorsingen:

VVV: Meeuwis

ADO DEN HAAG:

Herinnering aan ADO Den Haag-VVV

Mijn persoonlijke herinnering aan ADO Den Haag-VVV is niet zo’n prettige. In 2007 had VVV eindelijk weer de Eredivisie bereikt, maar in het seizoen 2007/2008 wist VVV zich niet rechtstreeks te handhaven. De eerste tegenstander in de nacompetitie was ADO Den Haag. In dat seizoen gold nog niet het Europacup-systeem, maar ging het om een ‘best-of-three’. ADO won thuis met 1-0 en VVV won thuis met 1-0. De strafschoppenserie in Venlo ging uiteindelijk verloren, waardoor de derde wedstrijd in Den Haag werd gespeeld. De hele wedstrijd was het duidelijk dat de koek bij promovendus VVV op was. Het werd een 2-0 nederlaag, waardoor ADO Den Haag zich plaatste voor de finale. Daarin versloeg het RKC Waalwijk en promoveerde ADO terug naar de Eredivisie.

Laatste drie ontmoetingen in Den Haag:

2007/2008 ADO Den Haag-VVV 1-0 en 2-0 (na.-comp.)

2009/2010 ADO Den Haag-VVV 0-0

2010/2011 ADO Den Haag-VVV 3-0

Leave a Reply