VVV-Venlo

Voorbeschouwing Ajax – VVV-Venlo

Morgenavond speelt VVV-Venlo de altijd lastige uitwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd vind plaats om 19:45 uur in Amsterdam. Ongeveer 250 fans zullen de Venlonaren achterna reizen om de ploeg te ondersteunen.

De afgelopen wedstrijd tegen FC Emmen werd er in de allerlaatste minuut van de wedstrijd verloren. De Venlonaren gingen voor de winst en hadden voor de verandering eens meer balbezit dan de tegenstander, maar zoals we geleerd hebben wilt dat niet zeggen dat dat doelpunten oplevert. Het spel was niet slecht maar af en toe heel erg slordig. Als VVV iets scherper was voor het doel dan was deze wedstrijd zonder problemen gewonnen aangezien er dotten van een kans gemist door Mlapa en Seuntjes. Ondanks twee doelpunten van Opoku en één minutenlange ingreep van de VAR werd er in de laatste minuut dus alsnog verloren. Ondanks de nederlaag staat VVV nog steeds op de 7e plek in de ranglijst met maar liefst vier punten voorsprong op de nummers elf tot en met veertien van de ranglijst. Daartegenover staat dat de Venlonaren maar drie punten achter staan op de nummer vijf.

Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend was Maurice Steijn toch tevreden over het vertoonde spel. Hij zegt hierover het volgende: “Het klinkt wellicht raar, maar tegen Emmen hebben we sterk gespeeld. Eigenlijk zoals we het graag zien: inspelen en door bewegen. Dat ging echt goed, alleen werd er niet goed genoeg verdedigd, waardoor zij drie keer kunnen scoren. Zonde, want dit is wel hoe ik ons wil zien spelen.

Op de vraag of de geel-zwarten morgen kanonnenvoer worden in de Arena geeft Steijn het volgende antwoord: ”Dat kan altijd. Ajax heeft zo’n goeie ploeg dat dat niet afhankelijk is van hun laatste twee wedstrijden. Ze strijden voor het kampioenschap dus die hebben geen extra motivatie nodig. We moeten proberen hun pijn te doen en dat kan met name in de omschakeling. Dat lukte Heerenveen ook. We moeten lef hebben, vooruit durven voetballen. Geloven in onze kansen.”

VVV-Venlo

In de wedstrijden na de winterstop viel er vrij veel te beleven in de wedstrijden VVV-Venlo. Er werden zes doelpunten gescoord, vijf doelpunten tegen gekregen en één rode kaart uitgedeeld aan de tegenstander van de Venlonaren. Opvallend is uiteraard het hoge aantal tegendoelpunten dat de Venlonaren hebben geïncasseerd. In beide wedstrijden na de winterstop speelde VVV-Venlo in nagenoeg dezelfde opstelling. Alleen de linksback positie werd anders ingevuld. Naar verwachting zullen morgen wederom dezelfde spelers als tegen FC Emmen in de basis staan.

Ajax

Ajax was voor de winterstop volgens de media de best voetballende ploeg van Nederland en deed het in de Champions League zeer goed met overwintering als gevolg. Voor de winterstop werd er verloren van PSV en gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Na de winterstop loopt het een stuk stroever. Tegen SC Heerenveen werd er spectaculair met 4-4 gelijkgespeeld en tegen Feyenoord werd met maar liefst 6-2 verloren. De Amsterdammers zitten dus in de hoek waar de klappen vallen. Aan VVV de mogelijkheid om nog een extra klap uit te delen. Bij de Amsterdammers zullen Noussair Mazraoui en winteraankoop Maggalan niet mee doen. Nicolas Tagliafico zal wel meespelen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 47 competitiewedstrijden tegen Ajax gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 31 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,02%. In totaal heeft VVV-Venlo 41 doelpunten gescoord en 109 doelpunten tegen gekregen. Uit werd er echter maar 2 keer gewonnen. In de eerste twee jaren van de Eredivisie vond dit plaats.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Siebert & Nas
Vierde official: Dieperink
VAR: Mulder
AVAR: Strijker

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Ajax! FORZA VENLO

46 Responses

 1. RuiverCity

  Sterk gespeeld tegen FC Emmen volgens Maurice Steijn. Uhmmmmm….. Als je als thuisclub tegen Emmen zo weinig druk zet terwijl de mogelijkheden daar te over voor waren dan speel je een zwakke wedstrijd Maurice.
  Als je twee verdedigers wisselt voor twee andere verdedigers dan heb je geen aanvallende intenties.
  Deze drie punten had ze een rustige tweede seizoenshelft kunnen bezorgen.

  Ik verwacht morgen een dikke afstraffing. Ik hoop dat VVV ons verrast maar kan het mij niet voorstellen….

 2. chretien

  Het wordt vanavond 0-2, maar dat compenseert niet de nederlaag tegen Emmen. Van de “grote clubs” mag je verliezen. Degraderen doe je alleen maar door de wedstrijden te verliezen van je “mede degradatie kandidaten”. En dat laatste zijn we. Zeker de thuiswedstrijden verliezen is dodelijk. FORZA VVV!

 3. chretien

  Overigens dicht ik Ajax wel kansen toe. Als ze “verdedigend” gaan spelen, VVV dwingen het spel te maken, mocht dat lukken, ja dan kan Ajax in no time over VVV heen lopen. Ik zie het echter niet gebeuren. FORZA VVV!

 4. roermond

  Snap niet, dat er staat: Venlonaren gingen voor de winst….Er ging maar één ploeg voor de winst en dat was Emmen, die wisselden aanvallend. VVV ging voor een gelijkspel, angsthaas Maurice wisselde juist verdedigend….dus snap het begin van het verhaal niet….vanavond gewoon de wedstrijd laten lopen…oppassen voor blessures en schorsingen, volgende week tegen Willem II is veel belangrijker….come on Venlo…forza VVV….

 5. Meuske

  Sjonge jonge zet hij nu Grot er in voor Opoku?? Hoop dat hij het goed doet anders krijg je natuurlijk het verhaal van zie je wel dat ik me niet vergis in Opoku!! Hoop op een kleine nederlaag en zolang mogelijk de 0 houden!! Forza VVV

  1. mats

   Snap de keuze wel. Steijn wilde meer snelheid in de omschakeling vandaag.
   Maar vandaag hebben we kunnen zien dat Grot helaas niet kan voetballen.
   Volgende week weer Opoku erin.
   Helaas.

 6. Godfried

  backs onnauwkeurig in de passing. voorhoede zeer slordig in alles. scheids partijdig. verdedigend degelijk.

  2e helft schroom van ons afgooien en vol erop klappen. dit Ajax is te pakken. zelfs in Amsterdam.

 7. Louis van Gaal

  Goed je hoeft hier niet te winnen maar niet zo verliezen. Wat slecht… zonder uitzondering heel slecht maar….
  Rutten ( oké kan een keer), Grot (kan echt niet voetballen ) en Janssen ( heeft nu echt bewezen het eredivisie niveau niet aan te kunnen ) waren DRAMATISCH!!!

  1. Godfried

   natuurlijk. ik had ook echt geen resultaat verwacht. maar van profvoetballers verwacht ik wel dat ze de bal minimaal 3 keer rond kunnen spelen. vvv kan dat niet. en als ze dan al een keer perongeluk de bal voorin krijgen. lijkt t wel alsof de aanvallers totaal in paniek maar wat gaan rennen of ronddraaien.

   en dan staat het 3-0. en dan gaan ze ook nog eens het veld heel groot maken… dan ga je toch juíst compact staan?!

   alles gaat ook in een laag tempo. geen duelkracht of agressie. heel apathisch allemaal.

   maar goed. vergeten en kijken naar volgende week. die moet gewonnen worden. anders wordt t nog billenknijpen.

  2. RuiverCity

   Ben het helemaal met je eens Louis van Gaal. En Steijn wat is die slecht in zijn wisselbeleid (zoals tegen Emmen). Kan hem al jaren niet volgen! Angsthazentrainer (punt)

   1. DeOtjes

    Eerst verwacht je een grote nederlaag en dan ga je de spelers en trainer afzeiken als het ook uitkomt. Ga eens een keer achter je ploeg staan.

 8. Koelie

  Natuurlijk kun je daar verliezen maar om het zo te laten lopen is een schande voor onze club en de supporters.
  Dan lees ik ook nog eens dat er in ons uitvak mensen zitten met Ajax sjaals. Hoe meer voor paal kun je staan als club. Ik schaam me diep.

 9. Het is februari en het afzakken richting een strijd om onderin weg te blijven kan weer langzaam beginnen want op deze manier komen steeds meer ploegen dichterbij en zal vvv het ben ik bang nog wel eens heel lastig kunnen krijgen.

  1. sultana

   Mee eens, nog 7 punten verschil met plek 16 Excelsior………
   Steijn kan wel roepen tegen Emmen beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld maar als je dan toch verliest moet je als trainer eens na gaan denken! Mlapa en Grot kunnen niet voetballen en dat begint VVV nu op te breken.
   Zaterdag tegen Willem II zullen er drie punten gepakt moeten worden anders zie ik het niet goed komen

 10. mats

  VVV komt voetballend gewoon heel veel te kort. Dat komt tegen de topclubs helaas wel erg duidelijk naar voren. Verdedigend staat het aardig, maar aanvallend helemaal niks en dat hou je geen 90 minuten vol. Snel vergeten.

  Wel hebben we vandaag twee dingen definitief geleerd;

  1. Grot en Mlapa kunnen NIET voetballen
  2. Ziyech is een irritant mannetje.

 11. OooLGooO

  Toch mooie reacties allemaal. Dat meer dan de helft hier nu werkelijk meent dat vvv een kans maakt in de arena, is al triest. Volgens mij is het niet vvv dat boven zijn stand leeft, maar het merendeel van de supporters hier. Vvv is nog steeds “maar” een ploegje dat tegen degratatie strijd. Dat vvv mindere of slechtere westrijden speelt, wat verwacht je dan? Met dit ploegje kun je niet anders doen dan werken met de middelen die je hebt. Dat gaat gepaard met leuke en goede wedstrijden tegenover wedstrijden die niet om aan te zien zijn. Ben blij dat we 7 punten boven de streep staan ipv dat we achter te feiten aan moeten lopen als NAC of de Graafschap. Daar is het zo goed als elke wedstrijd bagger…

   1. OooLGooO

    Zo zal het, denk ik, wel gaan worden. En dan is het toch nog prima?
    Ik bedoel leuk om in een thuiswedstrijd te roepen over europees voetbal, zal wel cynisch bedoelt zijn, maar een nederlaag als deze is natuurlijk niet gek. De volgende 3 thuiswedstrijden moeten er punten gepakt worden….

   2. DeOtjes

    Ik denk dat niemand hier wil dat VVV omlaag zakt. Maar om zo te keer te gaan op het forum na een verlies tegen Ajax … Dat je deze verliest mag je incalculeren. Hier kun je met wat geluk enkel bonuspunten halen. Pak je die niet is er niks aan de hand.

  1. supportertje

   Sluit ik mij helemaal bij aan. We kunnen wel hopen, maar de realiteit is dat we gewoon voor de 13/14 plek spelen. Alles daarboven is meegenomen. Ook al willen we meer, dit is de realiteit. En als dit uitkomt spelen we volgend jaar weer in de ED. Het is wat het is. En trouwens bij veel uitwedstrijden naar grote ploegen gaan er fans mee naar uitwedstrijden van deze ploegen, so what, dit moet kunnen. Zo hoor als supporters er mee om te gaan.

   1. mats

    Nee man. Echt wat een paupers om met een Sjax sjaal in het uitval te gaan staan.
    Denk dat je bij menig club het vak uitgemep wordt.

  2. Koelie

   Kan alleen voor mezelf spreken maar ik dichtte VVV deze wedstrijd geen enkele kans toe. Het is de manier waarop je verliest. Die laatste 10 minuten het zo opgeven kan niet en is beschamend. Hopelijk is dit geen voorteken voor nieuwe totale inzinking. Doet niks af aan het puike seizoen tot nu toe.

 12. Animal

  goede eerste helft. ontetechte vrijtrap waar die jankerd ook nog uit scored. jammer 0-0 bij rust was mooi geweest. Grot en Mlapa hebben alleen ruzie met de bal ongelofelijk. Jammer dat VVV het zo laat lopen in de laatste 20 minuten 3-0 was gewoon terecht geweest. Ajax wissels ook heel erg gebrand om wat te laten zien.. Gauw Vergeten en weer door…

  we staan 7e wat wil een VVV supporter nog meer ??? nog 9 punten…en dat is nog uitdaging genoeg. Thuis tegen WII winnen daar gaat het echt om.

 13. chretien

  Ajax speelde bitter slecht, als een krant. Dom, dom, alles door het midden. VVV? Wij wilden Ajax in het zadel helpen, we vonden het zo verschrikkelijk voor ze, die nederlaag bij Feyenoord…. nou, ik kan je vertellen dat Ajax ogenschijnlijk er bovenop is. Boeit me, ja boeit me helemaal niks. VVV speelde een dramatische wedstrijd. Zo is bijvoorbeeld Unnerstall schuldig aan meer dan 1 doelpunt. Namen moet ik eigenlijk noemen, maar de 5-0 vind ik minder erg dan wat onze spelers op het veld lieten zien. Ik zou geen enkele speler hebben gewisseld, omdat deze zinloos zou zijn geweest. Geen enkele vvv speler kwam in de buurt van zijn eigen niveau. Onderweg 1-2 pilsjes gedronken? Ik wou dat het waar was…. om te huilen…. zondag tegen Willem II, ik ben benieuwd. FORZA VVV?

Leave a Reply