VVV-Venlo

Voorbeschouwing Ajax – VVV-Venlo

Morgenavond staat de uitwedstrijd tegen nummer 2 Ajax op het programma. Om 20.45 uur treedt VVV-Venlo aan tegen de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena. Dat wordt een hels karwei om daar een iets van een resultaat te halen, maar zoals Steijn zegt: “Natuurlijk maken we een kans. We maken tegen iedereen een kans.”

Dan moet het wel een stuk beter dan de afgelopen wedstrijden, want zo ga je niet winnen van de Amsterdammers. Tegen Heerenveen verloren we terecht met 0-2, omdat we gewoon geen grip kregen op de tegenstander. VVV-Venlo begon een stuk beter aan de wedstrijd dan tegen Sparta en over het algemeen genomen speelden we ook een stuk beter. Een ding lukte maar niet: scoren. We werden zelfs geholpen doordat we een penalty kregen, maar Leemans wist weer te missen, de week er voor tegen Sparta ook al. Als je zelf die kansen niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. Twintig minuten voor het einde wist Heerenveen te scoren en tien minuten later weer. De volgende nederlaag in de Eredivisie was een feit. Het wordt nog even strijden de laatste drie wedstrijden. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Morgenavond moet gewoon alles kloppen en dan, dan maken we misschien een kans. Dan moeten we in ieder geval lang in de wedstrijd blijven en dan kunnen we wellicht iets doen, maar het wordt gewoon heel lastig tegen Ajax. Zij zullen zich willen revancheren voor de nederlaag bij PSV. Voor ons is het ook gewoon belangrijk, omdat we ons willen handhaven en op het moment van schrijven is dit nog niet zeker.

VVV-Venlo
Het wordt een pittig pot dus tegen Ajax en in die wedstrijd zal VVV-Venlo het in ieder geval moeten doen zonder Clint Leemans en Johnatan Opoku. Opoku is nog geblesseerd en Leemans ontving tegen SC Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst. Roel Janssen is weer fit en die zal waarschijnlijk gaan starten en Leemans zal worden vervangen door Damian van Bruggen. Ook Jerold Promes keert weer terug in het hart van de defensie.

Moreno Rutten en Roel Janssen staan op vier gele kaarten en zij moeten dus opletten. Bij een volgende gele kaart zullen zij een wedstrijd geschorst zijn en dit zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat zij de derby tegen Roda JC kunnen gaan missen.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Van Bruggen, Post, Seuntjens; Van Crooij, Thy en Castelen

Ajax
We kennen allemaal het verhaal van Ajax natuurlijk. Zij staan redelijk stevig op de tweede plek op de ranglijst, maar ze verloren ook afgelopen weekeinde van PSV, dat zich zodoende tot kampioen wist te kronen. De Amsterdammers willen het seizoen afsluiten met die tweede plek en AZ zo voor te blijven. Zij zullen dat moet doen zonder Tagliafico en De Jong, zij kregen beiden een rode kaart tegen PSV en zullen dus de confrontatie met VVV-Venlo moeten missen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 45 competitiewedstrijden tegen Ajax gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 29 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,78%. In totaal heeft VVV-Venlo 40 doelpunten gescoord en 104 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Kleinjan en Siebert
Vierde official: Bax

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Ajax! FORZA VVV

12 Responses

 1. VVV-Amsterdam

  HANDHAVING IS VVV!
  Dor het gelijkspel van Roda is het helemaal zeker dat 34 punten handhaving betekent …..

  en nu lekker onbevangen stunten tegen Ajax!

 2. Regio

  Zo Roda speelt gelijk tegen PSV. Dat betekent dat vvv niet meer op een nacompetitieplek kan komen 2 wedstrijden voor het einde! Alle mensen die vorige week nog zo’n paniek aan het zaaien waren, jullie hebben er blijkbaar erg veel verstand van!

  1. expat

   Nou, als die gast uit Panningen niet dat schot plaatste, we verloren van Roda en dan was het toch een naar verhaal gaan worden.

   Kans is groot dat we geen enkel punt meer halen.

   1. De Koel

    Precies expat, het had ook heel anders kunnen lopen als Roda gewonnen had. Dan zou er een gigantische druk op VVV-Roda gestaan hebben.

   2. Koelie

    Gaap dan hadden we misschien van Roda gewonnen. Als dit als dat. Veilig klaar. Super prestatie en nog zeiken.

 3. mats

  Wat gebeurd er als een VVV speler vrij voor de keeper komt…

  Wederom helemaal niks

  Man man man over killer instinct gesproken.
  Wat een kansen missen onze spelers toch.

  1. De Koel

   Kansen missen is al het hele seizoen het probleem. Het is dat we ook niet zoveel doelpunten tegen gehad hebben, anders stonden we nu onder de streep. Met dank aan Lars Unnerstall, want die heeft toch heel wat punten gepakt dit seizoen.

  2. chretien

   Ben het niet helemaal met je eens.
   Ten eerste, wij creëerden nauwelijks kansen.
   Ten tweede VVV mag dan wel de beste keeper hebben, Ajax miste onvergeeflijk veel meer kansen dan VVV.
   Ten derde, ons probleem is het creëren van kansen, wij komen nauwelijks aan scoringskansen toe.
   Ten laatste, Onze Seun maakte wel de mooiste goal van de avond. Kijk nog maar eens na, het lijkt simpel, maar het was een hele mooie. Jammer dat hij te traag is…

Leave a Reply