Voorbeschouwing Almere City FC – VVV-Venlo 7 augustus 2015

Morgen gaat het eindelijk beginnen. Na 6 weken voorbereiding begint voor VVV-Venlo morgen de competitie. De Venlonaren starten met een altijd lastige uitwedstrijd tegen Almere City FC. Morgen de eerste echte testcase voor de selectie en de staf. Ook de supporters zijn benieuwd hoe VVV-Venlo er nu eigenlijk voor staat.

VVV-Venlo is afgelopen seizoen veel spelers kwijt geraakt maar daarvoor in de plaats zijn er ook een hoop nieuwe spelers voor teruggekomen. De club was zeer actief op de transfermarkt zo werden Seuntjens, Rutten, Opoku, Resida, Deckers, Bourdouxhe, Buwalda en Hunte gehaald. De doelstelling van trainer Maurice Steijn is het beter te doen dan afgelopen seizoen. Dat houdt in minimaal de Play-Offs halen en bij de eerste 5 eindigen.

VVV-Venlo speelde een goede voorbereiding waarbij 8 wedstrijden werden gespeeld. Zoals elk seizoen was VVV in het begin zoekende, vooral omdat de selectie nog bij lange na niet compleet was. Na het aantrekken van belangrijke basisspelers kwam VVV steeds meer in een flow en liet het aardig combinatie en aanvallend voetbal zien. De Venlonaren wonnen 7 wedstrijden en verloor de laatste wedstrijd voor het Herman Teeuwen Memorial van PEC Zwolle. Zoals vorig seizoen werd er ook in de voorbereiding sterk verdedigd, in 8 wedstrijden werden er maar 3 tegentreffers geïncasseerd. Het scorend vermogen is ook iets verbeterd maar we moeten afwachten hoe het in de competitie gaat verlopen.

Trainer Maurice Steijn is in ieder geval heel blij dat de competitie weer gaat beginnen en wilt de goede reeks voortzetten. De trainer zegt het volgende op de officiële VVV-Venlo website: “Het is weer business as usual en moeten we ons focussen op het nieuwe seizoen. We hebben hier met de hele groep naar toegewerkt en dan is het mooi als het eindelijk zo ver is. En dat is vrijdagavond om acht uur in Almere. Dan gaat het eindelijk echt beginnen, heerlijk!”

Laten we hopen dat VVV-Venlo deze positieve lijn doortrekt en er een fantastisch seizoen van gaat maken. We zijn erg tevreden met het aantrekken van talenten en wij denken dat de selectie beter uitgebalanceerd is.

Opstelling VVV-Venlo
Zoals gezegd was VVV-Venlo slagvaardig op de transfermarkt. Vanmorgen kwam er nog meer nieuws naar buiten zo vertrok Pim Balkestein naar SV Elversberg 07. Hierdoor kwam er weer budget vrij om nieuwe spelers aan te trekken. Dit werd ook direct gedaan. Torino Hunte werd aangetrokken als nieuwe flankspeler. Of hij morgen kan starten is nog de vraag. VVV-Venlo doet er alles aan om de nieuwe flankspeler speelgerechtigd te laten verklaren.

VVV-Venlo mist morgen een aantal spelers. Quin Kruijsen is 4 tot 6 weken uitgeschakeld, hij brak gisteren tijdens de training zijn pols. Vito van Crooij trainde vandaag helemaal niet mee met de groep, hij heeft nog altijd last van een teen en enkelblessure. Moreno Rutten lijkt weer helemaal hersteld voor de start van de competitie.

Vermoedelijke opstelling: Deckers: Bourdouxhe, Promes, Buwalda, Rutten; Nijholt, Post, Opoku; Hunte, Seuntjens, Resida.

Almere City FC
Na een zeer succesvol seizoen voor Almere City FC is het dit seizoen maar weer afwachten hoe de ploeg gaat spelen. De rood-witten behaalde vorig seizoen voor het eerst in de clubhistorie een periode titel. Almere verloor veel basiskrachten en de hoofdtrainer. Toch is Almere positief en wilt het met nieuwelingen Braken en Waalkens minimaal het vorig seizoen evenaren.

VVV-Venlo speelde in de historie pas 5 keer uit tegen Almere City FC. Vier van de vijf wedstrijden werden er gewonnen en 1tje werd er gelijk gespeeld. Afgelopen seizoen won VVV-Venlo tijdens de Vastelaovend van Almere met 0-1.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Assistent-scheidsrechters: De Nas en Van Velzen.
Vierde official: Selier.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de eerste competitie tegen Almere City FC. En hopelijk worden de 3 punten mee naar De Koel genomen. FORZA VVV!

14 Responses

 1. kiekoputspelke

  Het gaat beginnen en dat is mooi….nu gaat het om de knikkers en daar kijk je als voetballiefhebber naar uit !!
  De voorbereiding is denk ik goed geweest en je merkt dat er een positief gevoel in en rondom de club heerst. Maar goed: dit goede gevoel wordt natuurlijk meteen teniet gedaan als morgen een wanprestatie wordt geleverd. Waar ik overigens géén rekening mee houdt….

  Jammer dat Vito van Crooy de wedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan, want nu moeten we hopen dat de papieren rondom Hunte rond zijn morgen. Zo niet, dan zial Simmons starten aan de linkerflank ??

  Voor Quin Kruijsen is de polsbreuk natuurlijk vervelend nieuws, voor VVV en Sevinc in het bijzonder natuurlijk minder.
  Nu moét Selman Sevinc zijn kans proberen te pakken op de momenten dat hij in mag vallen en Maurice Steijn overtuigen dat hij de 1e wissel is voor het middenveld en niet juffrouw Kruijsen !!

  Hoe dan ook, morgen trappen we het seizoen 2015-2016 af en laten we hopen op de 1e driepunter !!
  COME ON VENLO

 2. kiekoputspelke

  Ben, in het begin van een competitie zijn ploegen vaak nog niet in bloedvorm en zeker VVV niet waar de groep zoveel nieuwe gezichten kent, Dus drie punten zijn wenselijk en meer niet 🙂

 3. Meuske

  Zit in het buitenland en moet het doen met de wifi hotspot dus ik kan pas later kijken maar dat doet niks af aan de spanning. Wat ik hoop zijn de 3 punten dus morgen rond een uur of 8 lig ik aan het strand met mijn VVV shirt te duimen voor succes. Come on Venlo trots op os VVVke

 4. Goodie

  Ik verwacht toch eigenlijk een beetje dat VVV hier gewoon de 3 punten pakt. VVV heeft zich t.o.v. vorig seizoen versterkt waar Almere in mijn ogen juist zwakker is geworden met het vertrek van onder andere Janssen. Kom op VVV, laten we er een leuk seizoen van maken en beginnen met een goede klapper vandaag!

  1. Goodie

   Die is speelgerechtigd inderdaad, ik verwacht ook dat die direct zal gaan starten aangezien Vito niet helemaal fit is dacht ik. Zit Vito eigenlijk wel bij de wedstrijdselectie?

 5. Goodie

  75 supporters die vanavond naar Almere afreizen. Dit vind ik toch nog een redelijk aantal gezien, met alle respect, de tegenstander. Wat ik wel vreemd vind t.o.v. andere clubs is de animo naar de busreis. Las dat Fortuna 2 volle bussen heeft en MVV 3 voor zover het klopt. Hier waren slechts 2 buskaarten verkocht. Is er nu gewoon geen animo naar kaarten of ligt het probleem ergens anders? Ik vind het jammer dat de bus enkel met verplichte combi’s rijdt.

Leave a Reply