Voorbeschouwing Almere City FC – VVV-Venlo

We staan aan de vooravond van een dubbele speelronde in de Jupiler League. De tegenstanders zijn nummer 4 Almere City FC en nummer 9 RKC Waalwijk. Morgenavond spelen we om 20.00 uur in het Yanmar Stadion tegen concurrent Almere City FC.

De vorige speelronde speelde we de kraker tegen NAC Breda en die eindigde in een 0-0 gelijkspel in het Rat Verlegh Stadion. In een alles behalve saaie wedstrijd werd er niet gescoord door beide ploegen en van goed voetbal was er niet altijd sprake van. Een punt in het Rat Verlegh Stadion is opzich een prestatie, maar na het zien van de wedstrijd had er waarschijnlijk iets meer ingezeten als de Venlonaren voor de winst hadden gespeeld.

Feit is en blijft dat we een punt hebben overhouden aan de wedstrijd in Breda en door de winst van MVV op Fortuna, zijn we teruggezakt naar de tweede plaats op de ranglijst. Nu volgt er meteen weer een belangrijke uitwedstrijd voor de Venlonaren. Morgenavond spelen we tegen nummer 4 Almere City die net zoals ons 28 punten heeft.

Almere City is aan een uitstekende reeks bezig, maar dat wilt in de Jupiler League niets zeggen. Iedere wedstrijd is er een op zich en wij als supporters van VVV weten dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie geven voor de toekomst. Morgenavond treffen we een ploeg die goed in vorm is, Almere heeft namelijk de laatste 8 wedstrijden gewonnen.

Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd van morgen: “Voor mij is het niet zo opvallend dat zij acht keer achter elkaar gewonnen hebben. Veel mensen denken dat Almere City FC een club is met heel bescheiden middelen, maar zo is het niet. Zij kunnen met andere clubs mee wat betreft budget, begroting en salarisbudget en daar spelen ze ook naar. Ze hebben een uitstekende spelersgroep en als er spelers wegvallen hebben ze goede vervangers staan. Het is een ploeg die qua mogelijkheden terecht in de top staat”.

De uitwedstrijd tegen Almere City vorig jaar werd afgesloten met een doelpuntrijk gelijkspel. Het werd namelijk 3-3 in het Yanmar stadion. Onze doelpuntenmakers in die wedstrijd waren Ralf Seuntjes, Leandro Resida en Danny Post.

Opstelling VVV-Venlo
Iedereen lijkt fit voor de wedstrijd tegen Almere City. Alleen Ralf Seuntjens ontbrak op de training. Onze goalgetter heeft namelijk last van buikgriep, maar het is nog maar de vraag of hij de wedstrijd morgen kan halen.

Ook Tim Receveur is beschikbaar voor de wedstrijd tegen zijn oude club Almere City. In een hoger beroep werd zijn straf naar aanleiding van zijn  de rode kaart tegen FC Dordrecht verminderd en dat houdt in dat hij gewoon beschikbaar is morgenavond.

“Onze speelwijze zal niet veel veranderen ten opzichte van andere wedstrijden. Alleen zullen we dus waarschijnlijk met een andere spits spelen. De kans is groot dat Torino Hunte in de spits speelt en er een andere buitenspeler bij komt’’. Op de training probeerde Maurice Steijn nog het een en ander uit, maar hij gaf aan zijn strijdplan zonder Seuntjens al helemaal klaar te hebben liggen.

“Wij willen elke wedstrijd winnen, maar je bent ook afhankelijk hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. De vorige week tegen NAC Breda zat er, mede gezien enkele lichte blessures in de achterhoede en het wedstrijdbeeld, gewoon niet meer in. Dan moet je tevreden zijn met een punt. Almere City FC is ook een directe concurrent, dus de wedstrijd zal bepalen hoe wij er in gaan zitten en of wij daar ook tevreden moeten zijn met een punt. Iedereen is fit, op Ralf na. We gaan voor de winst.”

Vermoedelijke opstelling: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Opoku, Post; Hunte, Seuntjens en V. van Crooij.

Almere City
Zoals eerder vermeldt, de club uit Almere doet het goed. De laatste 6 wedstrijden werden winnend afgesloten en met een van de grootste budgetten van de Jupiler League, worden de Zwarte Schapen gezien als een van de kanshebber voor een plek in de play-offs.

De ploeg van Jack de Gier is er een om rekening mee te houden, zo is ook terug te zien op de ranglijst. De ploeg uit Almere staat met 28 punten op een gedeelde 2e plaats samen met VVV-Venlo en Jong PSV. Daarnaast is Soufyan Ahannach een speler om rekening mee te houden, de middenvelder wist al 6 keer te scoren en is een van de smaakmakers van Almere City.

Vorig jaar werd er uit gelijkgespeeld met 3-3 en thuis werd er soeverein gewonnen met 4-0. Ralf Seuntjens is redelijk gek op de ploeg uit Almere, hij wist al vier keer het net te vinden tegen onze komende tegenstander.

We hebben in totaal 12 keer tegen Almere City – het voormalige Omniworld – gespeeld. Daarin werd 8 keer gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld en slechts eenmaal verloren. Dat komt neer op winstpercentage van 66,67%. De laatste 5 wedstrijden heeft VVV-Venlo een positieve balans tegen de club uit Almere: 3 keer winst en 2 keer gelijkspel.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistenten: Hoekstra en Janson
Vierde official: Cantineau

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de uitwedstrijd tegen Almere City FC! FORZA VVV!

 

8 Responses

 1. Ben

  Lekker voetballen jongens! Geen tactische dommigheid, daar bezondigt Stein zich nooit aan, maar toch vooral niet de bus parkeren. Wij hebben genoeg spelers om er een goede partij van te maken. Ik ga er lekker voor zitten, ben benieuwd wat de jongens er van maken. FORZA VVV!

 2. Goodie

  We zouden tevreden zijn met 4 punten in de uitwedstrijden tegen Almere en Nac. Vanavond moet er weer gewonnen worden.

  Vanavond ben ik er zelf niet bij, maar ik zie dat er slechts 35 man mee gaan, jammer.

 3. RuiverCity

  Behaalde resultaten uit het verleden…….Mocht Seuntjens niet spelen zou ik daar zeker niet Opoku neerzetten. Opoku is een speler die in de 15 moet komen niet er al moet staan. Dan is hij een stuk minder gevaarlijk. Omgekeerde van Seuntjens dus. Ik denk dat Steijn moet gokken op 3 snelle spelers voorin en dat VVV eindelijk eens laat zien dat ze kunnen counteren.
  Wordt een hele zware avond want Almere barst van het vertrouwen.

   1. Goodie

    Daarnaast heeft Opoku bij Oss bewezen wel degelijk als spits te kunnen spelen.

 4. Gerardus

  Ik ga uit van een overwinning aangezien VVV net iets meer kwaliteiten heeft en fysiek gewoon heel sterk, dit zal wel afhankelijk zijn van Seuntjes. Indien hij niet meedoet zou ik voorin spelen met 3 snelle spelers, dus Resida-Crooy-Hunte en dan alles achterin dichtgooien. Achterin en op het middenveld vol op fysiek en voorin alles laten rennen. Puur anti-voetbal maar het resultaat telt. Al met al zou ik zelf ook wel tevreden zijn met een gelijkspel want je laat de concurrent ook niet uitlopen. Toch ga ik uit van een overwinning. Volle zak erop en 3 punten pakken!

  Forza VVV!

Leave a Reply