Voorbeschouwing Almere City FC – VVV-Venlo

Als supporter van VVV-Venlo, zijn we ondertussen wel al wat gewend. Maar de wedstrijd tegen Feyenoord was weer een hele bittere. En dan wacht ook nog – slechts drie dagen na de 0-3 nederlaag – Almere City, in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. 

Alhoewel Feyenoord al het gehele Eredivisie-seizoen ongeslagen is, borrelde alsnog een vorm van zelfvertrouwen onder de VVV-supporters. Dit had uiteraard ook te maken met de uitschakeling in de Europa League van Feyenoord diezelfde week, na de 0-1 nederlaag tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC. Hans De Koning kondigde vooraf aan dat hij “mannelijk voetbal” van VVV verwachtte. Hier kwam echter niet veel van terecht. Ondanks dat VVV het een dik uur op 0-0 wist te houden, resulteerde het slappe voetbal in een 0-3 nederlaag. En zoals we vaker gezien hebben, klapte het na de 0-1 als een kaartenhuis in elkaar. En vielen de 0-2 en 0-3 ook binnen acht minuten. 

En alsof de nederlaag op zichzelf nog niet genoeg was, vielen ook Arjan Swinkels en Georgios Giakomakis geblesseerd uit. Swinkels moest na 27 minuten al naar de kant, met een hamstringblessure. Hier had Swinkels de gehele week al last van. Een sprint op eigen helft werd hem funest en werd hij vervangen door Lukas Schmitz. Voor Swinkels komt de wedstrijd tegen Almere te vroeg. Hij zal dus niet bij de wedstrijdselectie zitten. 

Ook onze topscorer Giakoumakis moest vroegtijdig naar de kant. In een luchtduel raakte verdediger Spajic met zijn elleboog onze Griekse spits fors in zijn nek. Even leek het erop dat “Jaku” door kon voetballen, maar in de 53ste minuut moest hij alsnog het veld verlaten voor Joshua John. Ook Giakoumakis zal komende woensdag niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Danny Post en Roy Gelmi keren – na schorsingen – wel weer terug bij de selectie. Ook Stan van Dijck en Ante Coric trainde deze week, terugkomend van hun blessures, weer mee. 

Keeper Thorsten Kirschbaum zorgde vlak voor de wedstrijd tegen Feyenoord voor een schrikmoment. In eerste instantie stond Kirschbaum – die net terugkwam van zijn quarantaine in Duitsland – onder de lat. Vlak voor de wedstrijd maakte VVV echter bekend dat de keeper plotseling ziek was geworden, en dat Delano van Crooij zou keepen. Er zou zelfs een ambulance langs zijn gekomen om naar Kirschbaum te kijken. Gelukkig viel het achteraf mee en zit ook Kirschbaum woensdag gelukkig weer bij de selectie. 

De slechte reeks waar VVV mee bezig is, in combinatie met de blessures van Giakoumakis en Swinkels, klinken niet erg rooskleurig. En dan speel je 3 dagen later ook nog eens in de TOTO KNVB Beker, waar VVV een lastige tegenstander wacht. Almere City doet het namelijk op dit moment uitstekend. Afgelopen vrijdag namen zij het op tegen Telstar, waar ze sterk uit de startblokken schoten. Binnen tien minuten kwam Almere City op een 0-3 voorsprong. De wedstrijd eindigde in 2-3. En dus zet Almere City hun prima reeks door, waar ze nu al vier wedstrijden ongeslagen zijn. Ook verloren ze pas één keer: weliswaar met 7-2 tegen Cambuur. En staan ze na 16 wedstrijden, met 37 punten, op een indrukwekkende tweede plek. Ook ex-MVV’er Thomas Verheydt is aardig op dreef met negen goals en vier assists. 

Woensdag wacht ons ook een oude bekende, oud-VVV’er Tim Receveur voetbalt op dit moment bij Almere City. De defensieve middenvelder is zelfs aanvoerder. In het seizoen ‘16/17 kwam Receveur 17 keer in actie voor VVV, waarnaar hij (via De Graafschap) bij Almere City terecht kwam. 

Almere City zou het in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker oorspronkelijk op hebben genomen tegen SVV Scheveningen. Deze wedstrijd werd echter afgelast door de coronamaatregelen, aangezien het gehele amateurvoetbal niet meer mocht trainen. En aangezien SVV Scheveningen uitkomt in de Tweede Divisie, mocht Almere City vrij ‘doorbekeren’. VVV nam het in de vorige ronde op tegen FC Den Bosch, waar ze zich toentertijd moesten revancheren van de blamage tegen Ajax en won VVV, erg moeizaam, met 4-2. 

De statistieken zijn dan wel weer in het voordeel van VVV. Almere City wist zelfs pas éénmaal te winnen van VVV. In 2006 (toen het nog de Gouden Gids Divisie heette) werd het 0-1 voor de bezoekers. Sindsdien is VVV ongeslagen tegen Almere City, 10 maal won VVV en 3 maal eindigde het in een gelijkspel. Wel valt op dat dit altijd een doelpuntrijke wedstrijd is. Van 3-3 tot 0-5, er wordt vrijwel altijd vaak gescoord. VVV scoort gemiddeld 2,9 keer tegen Almere City. En in totaal wordt er gemiddeld zelfs 4,4 keer gescoord. 

VVV wacht woensdag dus een lastige tegenstander. Een hoogstwaarschijnlijk fel Almere City zal er alles aan gaan doen om het VVV lastig te gaan maken. Ik verwacht persoonlijk een hele pittige pot, gezien de vorm van VVV en dat Almere barst van het zelfvertrouwen. Maar laten we hopen dat het tij zich gaat keren en dat VVV weer eens een wedstrijd (met goed voetbal) kan afsluiten met een overwinning.

De wedstrijd – die onder leiding staat van Bas Nijhuis – is woensdag om 16:30 live te volgen via Fox Sports 1 en te beluisteren via L1 en Omroep Venlo. 

12 Responses

   1. Grad

    Speelde inderdaad niet foutloos, maar dat ligt mogelijk aan het feit, dat hij nog te weinig heeft gespeeld en nog moet wennen. Dit mag je HdK wel aanrekenen. Je kkm nu duidelijk zien, dat jemet Machache
    Machach en John meer voetbal en creativiteit in het elftal hebt.

   2. Grad

    Oeps, let niet op typefoutjes. Was al verstuurd voor er erg in had en correcties achteraf zijn helaas (nog??) niet mogelijk.

 1. RuiverCity

  Wat een amateurs bij VVV. Hebben de verkeerde schoenen meegenomen. Wat een trage opbouw. Schäfer en Dekker. Ongelooflijk dat die nog bij VVV voetballen.
  Gelukkig heeft Machach nog een beetje creativiteit en een steekpass.

  Dit is echt schrikbarend en eredivisie onwaardig.

  Krijgt Hans de Koning trouwens betaald voor elke minuut dat hij op de bank zit? Kan die man eens opstaan en de ploeg motiveren en aanwijzigingen geven!!!

 2. Rossie

  Machach brengt echt véél meer creativiteit en voetbal in de ploeg. Ook wel balverlies af en toe, maar toch. Hij durft tenminste te voetballen. En aanval moet dus gewoon altijd zijn (van links naar rechts): John – Giakoumakis – Van Crooij, dat is wel duidelijk nu. Vito speelt gewoon veel beter als rechtsbuiten dan op het middenveld. Dus: vanaf nu Machach en John in de basis aub en Vito op rechts. Maar dat zal Hans wel niet doen…

 3. Ievel Knievel

  Kiek ens aan. Ze kunnen voetballen.

  Tip: John> altijd in de basis.. Machach> altijd in de basis.

  Nu nog Schäfer eruit (die niet slecht speelde trouwens).

  Arias gebruiken als beukijzer of als de tactiek erom vraagt. Kan heel nuttig zijn voor VVV.

  Dit VVV kan gewoon 12e worden. Als de Koning maar eens wat durft en het sterkste team laat spelen.

  Mocht hij van het weekend weer rare ideetjes krijgen, dan moeten de supporters middels een actie dat maar eens gaan duidelijk maken aan hem en de rest van de technische staf.

 4. Oelie op zuid

  Schaefer speelde goed. Dekker moet gaan oefenen voorzetten geven. Machag hoort in de basis. Zal zeker met meer spelen ook meer ritme krijgen en ook beter gaan spelen.John ook in de basis. Met Pachionik op rechts is de verdediging veel beter.

Leave a Reply