Voorbeschouwing Almere City FC – VVV-Venlo

Waarschijnlijk staan morgenavond de meeste van jullie met een glas bier in de stad Vasteloavend te vieren. Maar voor VVV-Venlo staat morgen een belangrijke uitwedstrijd op het programma. In Almere is dan Almere City FC de tegenstander in de strijd om de derde periodetitel én een hoge klassering in de stand.

Deze wedstrijd is een reeks van 3 uitwedstrijden en 3 cruciale wedstrijden waarbij VVV-Venlo stappen omhoog kan maken in de competitie en mee kan dingen om de derde periode. VVV-Venlo staat namelijk op dit moment 3de in de periode. We beginnen eerste met Almere City FC waarna de wedstrijden De Graafschap en Roda JC volgen.

VVV-Venlo is na de dramatische uitwedstrijd tegen Achilles’29 nog steeds ongeslagen. Afgelopen maandag wonnen de Venlonaren met 2-1 van FC Oss. Het was geen goede wedstrijd maar het is ook eens lekker om de volle buit te pakken met minder goed voetbal.

De wedstrijd morgen tegen Almere wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Ook trainer Maurice Steijn vindt dit. In zijn wekelijks praatje op de VVV-Venlo website over de tegenstander zegt hij het volgende over Almere City FC: “Ook al doen ze het in deze periode even wat minder, Almere City is gewoon een goede ploeg”, De trainer vervolgt met “Ze winnen de tweede periode, ze winnen van het hooggeklasseerde FC Eindhoven en hebben een uitstekende en veel scorende spits in het team. Een geduchte tegenstander. Maar wij gaan uit van onze eigen kracht. De resultaten zijn de laatste wedstrijden goed. Ook wanneer het voetballend wat minder is zoals tegen FC Oss, kunnen we de wedstrijd naar onze hand zetten en uiteindelijk beslissen. Dat is nu de kracht van de ploeg.”

Wij hopen dat de goede lijn van het jaar 2015 wordt doorgetrokken. VVV-Venlo zit nu tussen een rij van 5 clubs die allemaal meedoen om een Play Offs plaats. Vanaf nummer 7, Jong Ajax tot en met nummer 11 FC Oss scheelt 1 punt.

Spannend dus! In deze positieve spiraal is niets onmogelijk en kan VVV goede zaken doen.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn moet het voorlopig doen zonder Randy Wolters. De linkervleugel  aanvaller is een aantal weken uit de running door een schouderblessure die hij opliep tegen FC Oss. Ook is Medy Elito nog steeds niet helemaal fit. Na een blessure traint hij wel weer mee, maar is nog niet inzetbaar. Dit geeft natuurlijk kansen voor andere spelers.

Niels Fleuren is wel weer terug op het veld. De linkervleugel verdediger had een blessure aan zijn voet en moest een tijdje rust nemen. De verdediger was in zijn carriere nog nooit zo lang geblesseerd geweest. Ook Jeffrey Altheer is terug na een blessure.

Trainer Maurice Steijn op de VVV-Venlo website over de geblesseerden: “Dat is een tegenvaller, zeker voor de spelers zelf. Maar zijn plek wordt vrijdag ingenomen door Van Crooij. En Altheer en Fleuren, die de afgelopen tijd niet met de groep meetrainden, zijn weer aangesloten. Dat is dus weer positief. Zeker nu we drie wedstrijden in 8 dagen moeten spelen. Maar wanneer je in een goede flow zit, zoals wij nu, wil je juist graag die wedstrijden spelen”

Almere City FC
De ploeg uit Almere is nog nooit hoger geëindigd dan een 13de plek in de Jupiler League. De normaal gesproken laagvlieger heeft een fantastisch seizoen tot nu toe. Ook al zou Almere laag eindigen, het seizoen kan niet meer stuk na het winnen van de tweede periode in de Jupiler League. De ploeg van Fred Grim begon geweldig aan het seizoen, maar viel ook ver terug. De ploeg stond een tijdje bij de onderste ploegen van de Jupiler League. Maar heeft zich goed herpakt.

In de tweede periode was Almere oppermachtig. Het was de eerste prijs ooit voor de club uit Almere en daar mogen ze trots op zijn. Na het behalen van de periode titel kwam Almere weer een beetje in de neerwaartse spiraal terecht. Maar het blijft een gevaarlijke ploeg, zo werd afgelopen maandag nummer 3 van de Jupiler League FC Eindhoven nog met 2-1 verslagen.

Almere is een goed voetballende ploeg met veel jonge talenten. Uitblinker is natuurlijk Vincent Janssen met 14 doelpunten. Hij is een van de grote talenten die wordt gevolgd door grotere clubs.

Almere staat momenteeel op de achtste plaats, met 37 punten uit 24 wedstrijden. De Venlonaren staan tiende, met een punt maar ook een wedstrijd minder.

Historie Almere City FC – VVV-Venlo
VVV-Venlo speelde in de historie pas 4 keer in Almere tegen Almere City FC. De Venlonaren hebben nog nooit een wedstrijd verloren in Almere. Vorig seizoen was zelfs de eerste keer dat er punten zijn verloren in Almere. Als er gekeken wordt naar alle resultaten(uit & thuis) tegen Almere verloor VVV pas 1 keer heeft verloren en 2 keer gelijk gespeeld. Wat opvalt is dat de duels in Almere veel doelpunten opleveren.

Alle uitslagen Almere City FC – VVV-Venlo:
2013 2-2 G
2008 3-5 W
2007 2-3 W
2005 0-5 W

Arbitrage
Scheidsrechter: Sanders
Assistenten: Honig & De Nas
Vierde official: De Bruijn

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is Almere City FC de favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de zware pot voetbal tegen Almere City FC. Hopelijk worden de 3 punten meegenomen naar De Koel. FORZA VVV!

12 Responses

  1. Klopt heb je goed opgemerkt! Achter de stand van de Jupiler League zit een berekening. We zijn proberen het probleem op te lossen, want de berekening klopt tot zekere hoogte maar zodra er clubs zijn met minder gespeelde wedstrijden wisselt hij automatisch die 2 clubs. We zijn er mee bezig Brise!

 1. Ben

  Ik ben benieuwd, maar het wordt in ieder geval een loodzware wedstrijd voor VVV. Maar, zoals iedere wedstrijd nog moet worden gespeeld, we hebben een kans om te winnen. Voorwaarde dat er vol tegen aan gaan, rekeninghouders met hun ontegezegggelijk aanvallende kwaliteiten, beetje geluk, dan weet je het maar nooit. De wedstrijd wordt gewonnen of verloren op het middenveld. Dus, we hebben zeker een goede kans. Stein, denk er aan, we hebben in dit geval helemaal niets aan een gelijk spel. Dus, als het 20, ten laatste 15 minuten gelijk of nog slechter staat, dan aanvallende impulsen geven door verdediger te wisselen met aanvallende middenvelder, of, nog beter, een aanvaller. FORZA VVV!

 2. Meuske

  Hoop echt dat ze deze kunnen winnen dan is het dinsdag ook makkelijker voetballen. Dit word een pittige wedstrijd waar ze wel vanaf minuut 1 scherp moeten zijn anders loop je weer achter de feiten aan en Almere scoort makkelijk dit seizoen. Jammer van Elito hem hadden we nu goed kunnen gebruiken. Vol vertrouwen klopt mijn hart!!!!! Forza VVV

 3. supportertje

  Zal niet makkelijk zijn vanavond, maar ik spreek de wens uit dat ze winnen, ook al is het de dertiende vandaag. Jullie kunnen het als je er weer voor knokt zoals tegen FC Oss.

 4. Goodie

  Geel voor Post. Die mist de Graafschap uit dus. Betekent dan wel weer dat hij tegen Roda niet geschorst kan zijn als hij deze wedstrijd geen gekke dingen gaat doen.

Leave a Reply