Voorbeschouwing Almere City – VVV-Venlo

Het is weer tijd voor de jaarlijkse vastelaovendswedstrijd: op carnavalsvrijdag neemt VVV-Venlo het op tegen Almere City! En in de wedstrijd tegen Almere – mét oud-VVV’ers Danny Post en Tim Receveur in het rood-zwart – gaan we proberen onze ongeslagen reeks van drie wedstrijd te verlengen!
En daar lijkt Almere City, op papier, een fijne tegenstander voor: De Zwarte Schapen staan momenteel op een 18e plek op de ranglijst, en dat terwijl ze nog prima aan het seizoen begonnen. In de beginfase van het seizoen stond Almere zelfs nog in de middenmoot, maar daarna belandde ze in een vrije val – wat ook leidde tot het ontslag van trainer Gert-Jan Verbeek. Zijn opvolger, Alex Pastoor, heeft de ploeg (die vorig jaar knap vierde werd) nog niet op de rit kunnen krijgen. Daarmee staat Almere nu maar vijf punten los van de hekkensluiter (Helmond Sport). En hebben de rood-zwarten ook nog eens twee wedstrijden meer gespeeld. Genoeg redenen dus voor een gretig Almere City.

Die gretigheid zal in ieder geval terug te zien zijn in Danny Post. De voormalig aanvoerder van VVV zette afgelopen transferperiode zijn handtekening onder een contract tot 2024 bij de Almerenaren. En hoewel Danny door de uitsupporters vast wel toegezongen zal gaan worden, staat binnenkort een écht afscheid op de planning. VVV maakte bekend dat Danny tegen FC Emmen (19 maart) in het zonnetje wordt gezet.
Maar goed, zodra het eerste fluitsignaal klinkt in het Yanmar Stadion moet die sympathie plaatsmaken voor strijd. De drie punten zijn namelijk, in de jacht naar de subtop, hard nodig. Het verschil met de nummer 8 (Roda JC) is nog steeds tien punten. Tijd voor verandering. Maar het gaat geen makkelijke avond worden, volgens Jos Luhukay: “Almere is een team dat niet op die positie hoort te staan als je naar de kwaliteiten van de selectie kijkt. De afgelopen jaren hebben ze bovenin meegedaan en ook dit seizoen hebben ze een goede selectie. Dat lieten ze tegen Jong Ajax zien. Het zal vrijdag dus zeker geen makkelijke avond worden in Almere“, liet onze trainer weten op de site van VVV.
We zullen het vrijdag in ieder geval moeten doen met een aantal afwezigen: Tristan Dekker, Levi Smans, Mitchell van Rooijen (blessures) en Jonas Theuerzeit (ziek) zijn niet beschikbaar. Maar ook Almere City mist waarschijnlijk een vijftal spelers: Etemadi, Hammouti, Ahannach, Breedijk en Tunga zijn vrijdag afwezig en daarmee missen De Zwarte Schapen toch een aantal basisspelers.

Door de afgelaste wedstrijd tegen Helmond Sport (de inhaaldatum is ondertussen vastgesteld op 14 maart, 20:00) ben ik wel weer toe aan een wedstrijd van ons cluppie. We zijn immers ook bezig aan een goede reeks, het zou lekker zijn om die nog even door te trekken.
Ook de mannen van Luhukay hebben er weer zin in. “We zaten in een goede reeks, dus we hadden natuurlijk liever gewoon gespeeld. Maar gezien de storm was het begrijpelijk dat het niet door kon gaan. Hopelijk kunnen we de draad vrijdag tegen Almere weer oppakken. De sfeer in de groep is goed en er wordt goed getraind, dus daar heb ik alle vertrouwen in.” En die sfeer in de groep lijkt (van buitenaf) inderdaad steeds beter te worden. De ontlading bij goals, het enthousiasme op de trainingen, blije foto’s van spelers op de sociale media van VVV: de spelers lijken het steeds meer naar hun zin te hebben. Natuurlijk logisch door het betere spel én de betere resultaten.

Als we dat spel en de passie van de afgelopen wedstrijden kunnen doorzetten, heb ik het volste vertrouwen dat we vrijdag opnieuw drie punten gaan binnenhengelen. FORZA VVV!

De wedstrijd tegen Almere City is te zien via het schakelprogramma van ESPN, te beluisteren via Radio Omroep Venlo, maar natuurlijk ook te zien in het uitvak! De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal met Fikkert, Van Kampen en Lodeweegs als assistenten.

30 Responses

 1. supportertje

  We kunnen de drie punten pakken daar, als de mannen er voor strijden zoals ze dat de laatste wedstrijden hebben laten zien. Gaat toch een mooi clubje mensen mee die kant op, genoeg in ieder geval om ons te laten horen en zien.

 2. chretien

  Zou een mooi vervolg zijn als we daar de 3 punten kunnen pakken. Wordt natuurlijk niet een makkelijke wedstrijd. Zij zitten ook in een opgaande lijn. Ik zeg: pakken die punten!
  Trouwens, die Mitchell van Rooijen, hoe lang nog? Wat mankeert hij?
  FORZA VVV!

 3. chretien

  Ik heb even gekeken naar wat er na deze wedstrijd nog voor wedstrijden gaan aankomen. Dat is niet mis, de club zal onze supporterde nodig hebben… FORZA VVV!

   1. VenloVVV

    Ik denk dat er geen is. Ik kan er geen vinden iig. Normaal wel eens op livetv.sx. Nu niets van een stream, of hij moet nog komen, maar vrees het niet. Volgens mij ook geen live verslag van OmroepVenlo. Dan moeten we het maar met L1 doen en het schakelprogramma

  1. RuiverCity

   Nou, nou, overdrijven is ook een kunst wat betreft onze keeper. Als je de samenvatting bekijkt, zie je dat 9 van de 10 ballen recht op hem afkomen. VVV had ook met 5-1 kunnen verliezen. Dit keer hadden ze het geluk aan hun zijde. Die Arweiler is trouwens een sterke, goede spits. Jammer dat ze hem niet met Braken hebben kunnen ruilen.

   1. lucien1978

    Nou nou kijk de samenvatting nog is na zou ik zeggen.

    Blijf maar altijd negatief.

    Vito van Crooij heeft zijn momentjes maar is op dit niveau gewoon een redelijke keeper. Gisteren keepte hij echt goed en haalde hij prima ballen uit het doel. Ook ballen die in de hoeken

    Terechte man of the match.

   2. RuiverCity

    @Lucien1978…realistisch noemen ze dat. Jij vergeet de vele fouten die DELANO van Crooy al heeft gemaakt.

   3. chretien

    Volgens mij hadden we het niet over het verleden, maar over zijn prestaties gisteren. Hij pakte de 3 punten voor VVV, oh ja, dankjewel naar Danny…

   4. supportertje

    Ben dit ook niet eens met jou. Was in Almere gisteravond, en wij waren het er op de tribune met zijn allen over eens dat Delano echt de motm is. Heeft gewoon goed zijn mannetje gestaan en VVV overeind gehouden. Waarbij hij echt een paar katachtige reacties heeft laten zien, en de bal uit het doel ranselde. Maar lekker de drie punten mee naar huis genomen, en de ploeg toonde een sterke strijdlust om ze mee naar huis te kunnen nemen. Prachtig nog even met zijn allen feest gevierd na de wedstrijd, inclusief een humba. Mooi dat ze het met de meegereisde supporters de overwinning vierden.

 4. Ik was bij de wedstrijd. Zeer fortuinlijke overwinning. Behoudens het tweede gedeelte van de 1e helft was Almere de betere ploeg. Van Crooij was absoluut de man of de match. Inderdaad veel ballen recht op de keeper, maar hij stond wel op de goeie plek en kwam ook 1x heel goed uit.
  En wat die Arweiler betreft, dat is zeker een sterke spits, maar hij miste wel 2x jammerlijk.
  Dus dat is ook gelijk de reden dat Almere zo laag staat, genoeg kansen, maar geen doelpunten. Dat was overigens ook in de thuiswedstrijd tegen Almere.
  Wijzelf hadden weinig kansen, zelfs nauwelijks een bal tussen de palen volgens mij, maar Danny Post hielp ons een handje…
  Richard Sedlacek viel me wel in positieve zin op, echt een bijtertje op het middenveld, met af en toe een prima voortzetting. Kees de Boer geeft steeds meer lekkere balletjes aan de spelers in de voorhoede, maar vind ik verdedigend nog steeds beneden de maat.
  Maar al die kansen weggeven, dat moet anders, anders zijn we kansloos tegen Volendam, want die maken daar korte metten mee…

  1. supportertje

   Klopt, de meeste kansen waren voor Almere. Verdedigend was het vandaag minder als tegen Roda vond ik. Iets wat de komende wedstrijd beter zal moeten. Hopelijk een behoorlijk gevuld stadion tegen Volendam. Met onze aanmoedigingen zouden ze misschien nog meer gedreven zijn om een goede pot voetbal op de mat te leggen.

  1. Off-topic: misschien weten anderen het al, maar ik lees net in de VI dat Bryan Linssen de grote wens heeft om zijn carriere ooit bij VVV-Venlo af te sluiten. Wat voor een mooi nieuws is dat!
   Heeft natuurlijk ook bij MVV en Fortuna gespeeld, mooi dat hij dan voor ons kiest!
   Geweldige mentaliteit, neusje voor de goal, ik kan niet wachten ook al gaat het nog wel even duren…

   1. chretien

    Niet alleen Brian Linssen, maar ook Honda wilde dat. we mogen blij zijn dat VVV hem niet kon betalen…

    Al dit soort interviews zijn voor de bühne.

    Als Brian ergens anders twee keer zoveel kan verdienen dan gaat hij daar heen.

    Zo is dat en niet anders.

   1. supportertje

    Denk zelfs, maar dat weet ik niet dus, eigen invulling, dat er op de sfeertribune er wel iets van dien aard gaat gebeuren. Kan mij haast niet voorstellen dat de supporters die daar altijd staan, niet iets hebben verzonnen.

Leave a Reply