Voorbeschouwing Almere City – VVV-Venlo

Het is alweer matchday! Maandagavond speelt VVV-Venlo de kraker tegen Almere City – de nummer 4 tegen de nummer 3 op de ranglijst. Live te zien via ESPN2! 

VVV-Venlo
VVV zal met een lekker gevoel richting Flevoland afreizen. Slechts drie dagen geleden wonnen de geel-zwarten met ruime cijfers van FC Den Bosch (4-0), mede door prachtige goals van Sven Braken en Robert Klaasen (waarvan de laatste werd uitgeroepen tot doelpunt van de week). Er was zeker nog veel ruimte voor verbetering, maar eindelijk weer eens een ruime overwinning in de Koel is toch wel lekker! 

“Den Bosch speelde erg defensief en in het eerste halfuur kwamen we daar nog niet echt doorheen. Maar vanaf het eerste doelpunt hebben we het denk ik goed gedaan. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we niet meer hebben gescoord, maar ik ben uiteraard blij dat we een ruime overwinning hebben geboekt in eigen huis en de fans op een aantal mooie doelpunten hebben kunnen trakteren”, aldus trainer Rick Kruys op de website van VVV.

Komende maandag zijn Thijme Verheijen en Tristan Dekker wederom afwezig door blessures. Sven Braken lijkt wel weer 90 minuten te kunnen spelen, waarmee het spitsenduo met Nick Venema terug lijkt te keren. In de eindfase tegen Den Bosch speelde VVV in een 4-4-2-formatie, wat komende maandag ook weer voor de hand ligt.
Vermoedelijke opstelling: Van Der Gouw – Lathouwers, Ketting, Koglin, Janssen – Sedlacek, Klaasen, De Boer, Berden – Venema en Braken.

Almere City
De ploeg van Alex Pastoor maakt een gigantische ontwikkeling door dit seizoen. Vorig seizoen werd Almere City nog 14e, maar zit seizoen verrassen De Zwarte Schapen iedereen. Na 27 wedstrijden (één minder dan VVV) staat Almere met 49 punten op de derde plek, ontzettend knap. Met name Jeredy Hilterman (12 goals) en Lance Duijvenstijn (6 goals) maken indruk bij de rood-zwarten. Maar weet VVV te winnen in het Yanmar Stadion, staan we (in ieder geval totdat Almere haar inhaalwedstrijd heeft gespeeld) op de derde plek! Hoe is het toch mogelijk…

Maandag zullen we hoogstwaarschijnlijk één oude bekende zien: oud-VVV’er Damian Van Bruggen staat steevast in de basis in Almere. En dan denk je natuurlijk meteen terug aan zijn schitterende volley, waardoor VVV in 2017 een punt pakte in De Kuip. Hopelijk houdt hij zich maandag in. 

“Almere is een erg goed georganiseerd elftal, maar wij moeten zorgen dat we de goede vorm waarin we zitten maandag doortrekken. We willen natuurlijk graag die derde plek overnemen en we gaan er alles aan doen om dat te bereiken”, stelt Kruys.
En zo is dat, come on VVV!

Almere City – VVV-Venlo
Maandag 13 maart 20:00
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Nanninga, Ribbink en De Bruijn
Te zien via: ESPN2 en het schakelprogramma op ESPN1
Te beluisteren via: Omroep Venlo

30 Responses

 1. Gerardus

  Aangezien Almere het erg goed doet zal dit wel weer een overwinning worden, VVV kennende. Als ze de trend volgen zal dat een nederlaag tegen Roda betekenen. Ondanks dat ik er zondag niet bij kan zijn hoop ik niet dat dat een nederlaag wordt.

  Lekker vertrouwen tanken vandaag en lekker spelen. Hopelijk zijn de zijkanten wat balvaster en sneller in hun spel dan afgelopen vrijdag. De twee buitenspelers waren toen wel echt de dissonanten in een simpele overwinning. Hopelijk gaan die eens knallen of komt Braken voor een van de twee. Dat speelt toch net een stuk lekkerder.

 2. Ievel Knievel

  1-0 achter; logisch als je verzuimd (doen we al weken, deels gedwongen) in je sterkste opstelling te spelen.

  In het najaar speelden we het sterkst. De basis van toen is het team dat je moet opstellen. Ook al zijn er aankopen bij gekomen. Die heb je gekocht voor variaties op de basis 11. Niet om de sterkste 11 niet op te stellen.

  Dit VVV moet zo goed als altijd met zowel Sedlacek als Johansson spelen. Venema en Braken naast elkaar gaat meestal niet goed samen.

  Ik hoop nog wel op een gelijkspel nu. Doorzettingsvermogen heeft dit team wel! (Hopelijk vandaag ook). Peper in de reet!

 3. De Boer loopt weer eens overal en nergens wat rond te hippen, Lathouwers weet enkel de weg terug te vinden en de rest komt ook niet in het spel voor.
  Eerste 3 minuten zagen er goed uit en dat was het dan ook wel.
  Niet te zien dat men voor plaats 3/4 aan het strijden is.
  2e helft hopen dat het beter gaat.

   1. Grad

    @kuebke wat ben je weer aan het bazelen, ‘het is toch elke week hetzelfde’. Hij speelde vrijdag een goede wedstrijd.

   1. Grad

    Hoezo? Momenteel 9 achter op Heracles en 11 voor op Roda, of ga je er al vanuit, dat Heracles de inhaalwedstrijd wint?

 4. De Koel

  Wederom veerkracht getoond. Eerlijk gezegd niet verwacht dat VVV ging winnen vanavond. Knap dat Kruys het steeds in de rust voor elkaar weet te krijgen om de wedstrijd volledig om te draaien. En verder vooral blij dat Kuebke niet de trainer van VVV is…

 5. ponnie veag oet de pan

  Ik vind het toch wel typisch dat vvv elke keer na de wissels het weet om te keren. Dan kan je wel zeggen goed wisselbeleid, maar wat mij betreft dan begin je toch gewoon elke keer met de verkeerde 11 of niet?

Leave a Reply