Voorbeschouwing Almere City – VVV-Venlo

De spanning neemt ondertussen met het uur toe. Aankomende zaterdag is alweer de returnwedstrijd van de halve finale play-offs. Nu al een positie die ik voorafgaand aan de nacompetitie niet zag aankomen. Na een 1-1 gelijkspel in De Koel, gaat de wedstrijd geheel beslist worden in het Yanmar Stadion in Almere – waar zowel het thuis- als het uitvak volledig uitverkocht is.

Op het eerste gezicht lijkt Almere de ‘winnaar’ van de eerste wedstrijd. VVV-Venlo wist ondanks de rode kaart van Danny Post niet over de De Zwarte Schapen heen te lopen, waardoor Almere het nu kan beslissen in eigen huis. Tegen elk ander team een voordeel, behalve tegen VVV, zo lijkt het tenminste. Dit gehele seizoen wist VVV namelijk meer indruk te maken in uitwedstrijden. Waarom zou dat in Almere niet kunnen? Ook nog eens de plek waar ze mede dankzij heldenrollen van Kees De Boer en Ennio Van Der Gouw in de tweede helft overtuigend wonnen (1-3). Binnen VVV heerst er ook zelfvertrouwen. “We weten wat ons te doen staat en kunnen niet leunen op een comfortabele voorsprong. Ik ben ervan overtuigd dat we doorgaan”, vertelde trainer Rick Kruys tegenover Omroep Venlo, “De fans hebben ons hele seizoen geholpen. Het leeft nu ook echt. Fans staan achter de ploeg. Als ze ons zaterdag net zoveel steun geven als tegen Willem II, dan weet ik zeker dat dat tot succes leidt”.

Achteraf ging er ook veel aandacht naar het “onsympathieke” Almere City. Op sociale media spraken velen over het klagen, vallen en etteren door de spelers van Almere. Een verschijning dat achteraf perfect verklaard kon worden door het interview van trainer Alex Pastoor, wiens persoonlijkheid perfect afgespiegeld is op de spelersgroep. De trainer noemde de rode kaart na de onbesuisde charge van Post “volkomen onterecht” en verschuilde zich achter het eeuwenoude voetbalargument: “het is een contactsport”. Daarbij noemde hij ESPN uit frustratie RTL Boulevard, toen ze speculeerden over een basisplek voor Limbombe. Dat zijn spelersploeg vervolgens een bal niet teruggeeft na een blessurebehandeling, is dan eigenlijk niet eens zo vreemd.

Aan de kant van VVV viel mijns inziens invaller Soulyman Allouch in positieve zin op. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller lijkt als invaller meer impact te kunnen maken. In de return tegen Willem II speelde hij ook al een goede wedstrijd en ook tegen Almere zat Allouch er goed in. Benieuwd of hij de voorkeur gaat krijgen boven Daan Huisman, of dat Kruys vasthoudt aan deze elf spelers. Maar ik ben nog meer benieuwd naar de algemene uitkomst. Gaat VVV naar de finale van de play-offs, of houdt het avontuur hier op? Hoe dan ook: Alles Heej is VVV!

Almere City – VVV-Venlo
Zaterdag 3 juni, 16:30.
Scheidsrechter: Van De Graaf
Assistenten: Polman, Weterings, Pérez en Blank (VAR)
Te zien via: ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

63 Responses

 1. idderzienmeining

  Om te beginnen … we staan in de halve finale van de play-offs en hebben serieus kans om ons te plaatsen voor de finale ! Wie had dat bij aanvang van dit seizoen gedacht ?

  Ik kan nu regels lang schrijven over wie moet starten en hoe we Almere moeten bestrijden maar ik laat het deze keer bij één wens en dat is dat VVV het gaat redden … hoe en met wie zal me worst zijn !

  Kruijs wil de opstelling nog wel eens aanpassen op bepaalde plekken maar wat opvalt is dat uiteindelijk ALLE spelers die hun opwachting maken SAMEN resultaten boeken.

  Hopelijk morgen weer dus
  Ouderwets spanning in het lijf, wat is er mooier voor een supporter ?

  Zet hem op mannen
  Trots zal ik na afloop sowieso zijn !

 2. Oelie op zuid

  Veilingterrein wordt nieuwe hippe stadswijk. Niks sport en gezondheid zoals het plan was met evt een stadion.😡 VVV MOET GAAN VOOR TERREIN T. O. BETANIE . Dit is een zeer goede lokatie met een goede logistieke structuur voor aan en afvoer. Niet alleen proberen te promoveren maar een duidelijke visie hebben voor daarnaast een geschikt stadion.

  1. Ievel Knievel

   Dat ligt niet aan de gemeente Venlo, dat bepaalt de projectontwikkelaar die het terrein wil kopen/ gekocht heeft. Een gemeente stelt vooral voorwaarden, maar de investeerder wil natuurlijk vooral ook geld verdienen aan zijn aankoop en kijkt dus wat op dit moment commercieel gezien interessant is. Daarnaast heeft VVV veel te lang lopen klooien op het stadiondossier. Daar gaat een projectontwikkelaar niet (nog langer) op lopen wachten. Had VVV serieus iets op het veilingterrein willen doen, dan had men al zo’n 10-5 jaar geleden daar in moeten stappen. Dat is niet gebeurd. Overigens is die deur van het veilingterrein al zo’n 1.5 jaar geleden dicht gegaan. Niet vandaag.

 3. john

  Jammer , ik vond tegenover het ziekenhuis echt de ideale plaats voor een nieuw stadion.
  Aan de A73 , zo haal je meer supporters uit roemond . En als er niets te doen is in het stadion kunnen de parkeerplaatsen gebruikt worden voor t ziekenhuis en binnenstad.
  Helaas is de gemeente van plan om hier zeer veel woningen op te gaan bouwen.

  1. Ievel Knievel

   Naar die woningen is anders zeer veel vraag en het is niet de gemeente die daar gaat bouwen, maar dat zijn projectontwikkelaars die de grond daar gaan kopen.

   Overigens zijn daar in die hoek nog steeds mogelijkheden. Fontys gaat zijn campus vernieuwen daar en een paar honderd meter verder naar rechts staat in Tegelen verouderde industrie.

 4. roermond

  Het geheim van VVV, alle ploegen in de Champigonsleague, in de Europaleague, nacompetitie willen eerst UIT-voetballlen, behalve VVV, da’s hun geheime wapen, eerst thuis, dan uit afmaken…morgen 1-3….come on Venlo….forza VVV….💛🖤💛

 5. RuiverCity

  Het valt mij op dat velen hier Almere onderschatten. Almere heeft meer voetbalgogme dan de Venlonaren. Zoals ze de 1-1 afgelopen week over de streep trekken, was puur hierop.
  Het zal vanmiddag een slijtageslag worden, waarbij de scheids, de temperatuur, het gogme en het beetje geluk de doorslag zullen geven! Voor VVV wordt dit een hele belangrijke wedstrijd met betrekking tot de toekomst van de club. Bij winst krijgt VVV weer meer aanzien in de regio/landelijk, want dat aanzien is nou niet bepaald hoog. Tevens trekt het hopelijk weer meer sponsoren aan!

  Hopelijk schreeuwen de 400 supporters de geel-zwarten tot ongekende hoogte.

 6. Ievel Knievel

  Tja, 1-0 achter, zit er al 50 minuten aan te komen. Je had natuurlijk ook thuis de winst moeten pakken. Almere hoeft het nu alleen nog maar 40 minuten uit te voetballen.

  De wilskracht om te winnen of terug te komen, die er in de laatste wedstrijden nog wel was, zie ik deze wedstrijd op geen enkele manier terug. De Boers weigering om te voetballen lijkt zelfs een beetje op sabotage (of die is met zijn hoofd ergens anders).

  De wissel van Huisman voor Allouch is in deze fase in de wedstrijd een hele onlogische. VVV valt tot op dit moment door de mand en terecht.

  Laten we hopen op een wonder.

   1. Ievel Knievel

    Joa man, ut is auk gaar neet zoe det VVV noa de wissel van Johansson inens ein stök baeter in d’n wedstried kwaam.

    Kin ze dien fixatie trouwens op eemes anders goan richten? Ut begint ein bietje zielig, kinderachtig en ziekelijk te zien.

  1. Ik weet niet naar welke wedstrijd jij zit te kijken, maar Huisman deed weinig goed de 1e helft, en Allouch valt geweldig in met een fantastische goal als toetje!
   En niet alles wat de Boer tnt doet is goed, maar hij brengt tenminste voetbal in het elftal, net als Johansson em Allouch, m.i. dus uitstekende wissels…

   1. Ievel Knievel

    Hahahahahahaha

    Voetbal vanuit de Boer dees wedstrijd?

    Heeft de hele 1e helft staan te dagdromen op het veld man.

    Daarnaast doet het er verder niet toe wat ik zeg. het gaat er om dat VVV wint.

 7. kaalneetje

  Wat uune slappe hap. Spelers van Almere vliegen er tenminste op en tussen. De venlonaren verliezen bijna elk fysiek duel op wilskracht. Geen enkel idee en daadkracht.

 8. Ievel Knievel

  Wel heel blij met Allouch nu!!!!!! Damnnnnnnnnnn!!!!!! (Ik wilde ook vooral de Boer eruit).

  Je ziet wel dat VVV weer pas begint te draaien, NADAT Johansson erin komt……..

 9. Ievel Knievel

  Welke sukkel goeide dae baeker op ut veld?

  Hoals noo zelf de energie oet de wedstried en VVV begos d’r net zelf in te kommen.

  Wat eine domme koekwaus. Als we heej door verleeren he?!?!?!?!

   1. Ievel Knievel

    Heej doar bisse weer! Clubbie!!!!! Mien groëte online zolderkamertjes-held! Of waas dich ut?

   2. Ievel Knievel

    Dae sukkel haet wal VVV oet zien eigen spel gehoald, woar we net noa iets mier dan 60 minuutjes eindelijk ein bietje inkwame

   3. Ievel Knievel

    Duis ze Marco de groete? Marco zoel waal bliej zien. Kin hae zeggen dat we zoë ein good seizoen gedreit hebben en dat we zoë ein pech gehad hebben. Nounounou.

    Kin hae moandaagmorgenvruug metein aan de slaag met ut stadiondossier, de financiële janboel ordenen, geld beej mekaar harken um veur alle contracten vervangers te hoalen zien eigen oetspraake wegspeulen, etc… Geit nog ein hiele kluif waere. Zeker met de anti voetbalreclame.

  1. VeniVidiVici

   Heb jij aandelen Johansson ofzo?? Wat een man van glas is dat zeg, met – 40% rendement. Ga niet weer zeggen dat ie anderen beter laat voetballen, man man…gaat continu op de grond liggen, mist legio 100% kansen..en kost ons een wissel. Samen met Huisman op de trein naar het noorden svp. Uithuilen en doorselecteren nu svp. Wat meer body ook svp komend seizoen. Als ik Dirks zijn fysieke ontwikkeling zie tov bv Van Bruggen nu…vraag ik me af hoe vaak onze mannen in de sportschool zitten.

   1. Ievel Knievel

    Ik zeg toch nergens dat het de beste speler van de wereld is, maar ALTIJD gaat VVV beter voetballen als Johansson in het veld komt, en met name de druk naar voren. Hij is vaak onterecht niet of te laat gebracht. Helpt niet mee dat hij wat geblesseerd is geweest de laatste tijd en niet altijd vertrouwen krijgt. De momenten dat hij uit het spel gaat, wordt het spel bij VVV ook vaak minder en meteen minder aanvallend.

    De conclusie is dat de rest van het team nog minder in staat is om VVV beter laten spelen.

    Daarnaast hadden Yassar en/ of Venema het moeten afmaken.

    Sterker nog, vorige wedstrijd had je die tegengoal niet tegen moeten krijgen.

    Dit VVV vraagt er om, maar ja……

    Johansson laat spelers om hem heen beter spelen. En speelt zelf ook met impuls. Daar heb je ‘m.

    Beetje flauw om over een speler die geblesseerd uitvalt en niet altijd 100% vertrouwen krijgt te gaan lopen zeuren.

    Overigens zien alle analisten dat VVV met Johansson beter speelt en stellen dan ook de terechte vraag, waarom niet vaak/ altijd met zo’n soort speler starten (even buiten de blessures om).

    1 van de 2 wedstrijden tegen MVV gaven een goede indicatie hoe VVV wel het spel kan maken met Johansson. De andere wedstrijd liet ook genoeg zien. In die opstelling(-en) is al maanden niet meer gespeeld en ook de gehele play offs niet.

    En laat VVV inderdaad maar de Johanssons en de Brakens van deze wereld op de trein zetten en laat ondankbare honden als jij ook maar dat soort commentaren maken. Dan zul je gegarandeerd gaan zien met welke middelmatigheid VVV over blijft. Sterker nog, we krijgen al weken voorproefjes van deze middelmatigheid te zien.

    Maar goed. VVV heeft zeer weinig (te weinig) laten zien, terwijl je weet wat de wapens van VVV zijn. Heel voetbalminnend Nederland is blij dat VVV niet weer op basis van momenten door is, want het was meer anti voetbal. Lees de commentaren maar.

 10. Ievel Knievel

  En verdeend d’r oet, als ze zelf zoë verzuims um ut initiatief te pakken, al waeke op riej euverigens (is uet spel neet um aan te gluren, op wat momentjes noa), dan röp ze dit gewoën euver dich zelf aaf. Ut spel waas wederom neet um aan te zeen.

  En ja, det roop ik inderdaad al geruume tiëd ja. Vuul te aafwachtend, vuul te weinig vertrouwen in eigen kinne en te weinig positieve spelopvattingen. Dan verdeen ze ut neet.

  1. Ievel Knievel

   Het was al een wonder dat ze de play offs überhaupt gehaald hebben. Dat hadden ze nog bijna verkloot he door weken-/ maandenlang prutvoetbal in onlogische opstellingen en met onlogische tactiek op de mat te leggen.

 11. Ievel Knievel

  Ben benieuwd wat er de komende weken/ maanden gaat gebeuren. Heb er een beetje een hard hoofd in. Te veel zorgdossiers bij VVV. Promotie had nu gemoeten om van alles te weeg te kunnen brengen. Vanaf komend seizoen treed waarschijnlijk het verdere verval in.

 12. Koelie

  En zo eindig je dan alsnog als het lachertje van het betaalde voetbal. Wat een broddelwerk en pijnlijk. Gelukkig is dit ook meteen het einde van Kees de Prutsor bij VVV.

 13. Ievel Knievel

  Het moment dat het eigenlijk logisch is dat een grote club als VVV struikelt over Almere (of all clubs), is het moment dat je weet dat het bij VVV steeds minder wordt en aan het worden is.

  Al het opbouwwerk onder Steijn is in 3,5 a 4 jaar helemaal om zeep geholpen.

 14. VeniVidiVici

  @ Ievel Knievel: wat bezielt jou om mede supporters ondankbare honden te noemen. Gedraag je een beetje. Ik weet dat je er moeite mee hebt als anderen niet in je straatje meelullen, maar het is hier nu eenmaal geen Ievel Kwazel show, ok? Welterusten.

  1. Ievel Knievel

   Ach ja, ik vind een opmerking als het op de trein zetten van spelers, zoals een Johansson, die zich zelf vandaag uit de naad heeft gewerkt en enorm baalde van zijn blessure (en veel te weinig kansen heeft gekregen dit seizoen), terwijl het team BEWEZEN (statistiek) beter draaide met hem in het team, ook niet echt respectvol.

   Daarom noem ik je ondankbaar. Zeker als je denkt dat VVV wel eens even versterkingen kan halen voor alle spelers die het oerstom wegstuurt (en die het dus nog oerstommer zelf veel te hoge salarissen gaf en onmogelijke contracten aanbood waardoor het nu van die spelers af moet). VVV heeft nauwelijks financiële middelen om met betere spelers op de proppen te komen.

   Typisch sommige-VVV-supporters ook, om met zo weinig respect met je eigen spelers om te gaan.

   Bij heel veel andere clubs gaan ze veel respectvoller om met de eigen mensen.

   1. VeniVidiVici

    Genoten van het team dit jaar, boven verwachting qua resultaat en daar gaat het uiteindelijk om. Zoals gezegd doorselecteren, meer body creeeren, jeugd vertrouwen en speelminuten geven ( Smans, Kluskens, Verheijen). Kijk uit naar volgend seizoen. En Ievel Kwazel …het is niet de bedoeling dat je nog reageert, interesseert niemamd iets, net zo min als mijn reactie op jou. Zoals gezegd welterusten.

   2. Ievel Knievel

    Hahahaha

    Daar heb je er weer eentje.

    Jij bepaalt niet of ik reageer of niet en ook niet of ik wat zeg of niet en wat ik dan zeg.

    En tja, spreek voor jezelf en niet namens anderen. Maakt de wereld stukken overzichtelijker

   3. Ievel Knievel

    Het resultaat was helemaal niet boven verwachting, de doelstelling was 7e worden en dat hebben ze wonder boven wonder nog net met de hakken over de sloot binnen gehaald aan het eind van de competitie. Had zomaar anders kunnen uitpakken met het slechte spel van de afgelopen weken/ maanden.

    Had je gewoon niet zo lopen husselen met opstellingen en tactiek was je misschien daadwerkelijk hoger geëindigd. Een 5e plek had er gewoon ingezeten.

    Van Almere had je gewoon moeten winnen in de play offs. Het was logischer geweest als je er tegen Willem II af was gegaan. De manier waarop je er met name gisteren afvloog en het feit dat je geen resultaat (winst) haalt in je thuiswedstrijd is niet echt iets om trots op te zijn. Almere was op bepaalde vlakken “beter”, maar VVV presteerde onder haar kunnen.

    Er zit veel meer voetbal in VVV dan ze bijvoorbeeld gisteren hebben laten zien. Kruys en de staf hebben tot nog toe maar zelden het maximale uit dit elftal gehaald. En dat zit hem in opstellingen en tactiek.

    Doe er mee wat je wil. Fijn dat jij hebt genoten van het afgelopen seizoen. We gaan meemaken wat de komende weken en maanden gaat brengen op beleidsniveau en qua aantrekken nieuwe spelers en we zien wel in augustus waar we staan. Koffiedik kijken.

    Fijne zondaag nog! 🙂

 15. De Koel

  Dit was toch wel de slechtste penaltyreeks ooit vertoond in het betaald voetbal. Gezien het wedstrijdbeeld had VVV ook nergens recht op. Het was wederom matigheid troef, zoals al zo vaak dit seizoen. Dit VVV komt zoveel kwaliteit tekort, dat de Eredivisie sowieso een kansloze missie was geworden. Meer zit er gewoon niet in.

Leave a Reply