VVV-Venlo

Voorbeschouwing AZ – VVV-Venlo

Morgenavond speelt VVV-Venlo een wedstrijd in de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi. In Alkmaar is AZ de tegenstander met als inzet een plaats in de volgende ronde. Een zware kluif dus voor de Venlonaren.

Afgelopen vrijdag werd er gelijk gespeeld bij FC Emmen en nu wachten er twee loodzware uitwedstrijden tegen AZ (beker) en Feyenoord (competitie). Kortom, dat zal zeker een lastige pot worden voor de geelzwarten. Uit de wedstrijd tegen FC Emmen werd de les getrokken dat het verdedigend echt best wel prima staat, maar in de aanval nog een en ander te verbeteren is. Het rendement uit aanvallen is nog te laag en tegen hooggeklasseerde ploegen (ook al staat VVV vooralsnog boven AZ) kan je dat gaan opbreken.

Dat betekent wel dat VVV – wil het van AZ winnen – erg gedisciplineerd en geconcentreerd moet spelen. AZ is een taaie tegenstander en een overwinning op de Alkmaarders is al weer even geleden. Op 4 november 2012 werd er met 1-2 gewonnen van AZ. Maurice Steijn zegt het volgende over deze wedstrijd: “Een ploeg die het altijd ver weet te schoppen in de beker, maar we hebben ons strijdplan klaar en we weten waar onze mogelijkheden liggen om het AZ erg lastig te gaan maken.”

VVV-Venlo
Bij VVV-Venlo is bijna iedereen fit en kan dus gewoon starten aan de wedstrijd. Steijn kennende zal hij enkele basisspelers op de bank neerzetten en daarvoor wisselspelers laten spelen. Aannemelijk is ook dat Delano van Crooij op doel zal staan, waar veel mensen zich afvragen waarom Unnerstall niet gewoon blijft staan. Voor Roel Janssen is dit een wedstrijd die niet gespeeld wordt. Hem hangt een schorsing boven het hoofd van 4 duels, waarvan 1 voorwaardelijk. Hij is door de rode kaart in ieder geval niet speelgerechtigd vanavond. Daarnaast is Tristan Dekker nog steeds geblesseerd.

AZ Alkmaar
In AZ treft VVV wellicht een zeer lastige tegenstander om te bespelen, maar zij doen het allesbehalve goed op dit moment. Sinds bekerwinst op Alcides (0-6), werd er gelijk gespeeld tegen Zwolle (2-2) en verloren van Ajax (5-0), FC Utrecht (2-1) en SC Heerenveen (2-3). Als we weer eens zouden kunnen winnen van ze, zou dit het ideale moment zijn. Maar Steijn zegt ook: “Ze hebben hier en daar wat ingeleverd maar laten we niet vergeten dat AZ een ploeg van een onwijs sterk kaliber is, dat heel erg goed kan voetballen.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 40 competitiewedstrijden tegen AZ gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 7 keer gewonnen, 10 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,50%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 94 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Jansen en Ketting
Vierde official: Nagtegaal

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de bekerwedstrijd tegen AZ in Alkmaar! FORZA VENLO

13 Responses

 1. Koelie

  Zo dat was de beker. Misschien dat VVV bij de KNVB voor volgend jaar kan vragen of ze deelname aan het toernooi kunnen teruggeven of doorgeven aan een amateurclub uit de regio die er wel interesse in heeft.

 2. De Realist

  Echt jammer dat VVV de beker niet echt serieus neemt. Spelers sparen voor zondag tegen Feyenoord vind ik onzin. Daar hoeven we de punten niet te halen. Als ik zo het wedstrijdverslag van minuut tot minuut lees op de VVV app dan heeft VVV weer nauwelijks een bal tussen de paal weten te krijgen en had het zonaar 4 of 5-0 voor AZ kunnen zijn. Benieuwd hoe ze zondag voor de dag komen tegen een Feyenoord wat iets goed te maken heeft. Come on Venlo !

 3. Godfried

  uit tegen cupfighter az verliezen is geen schande. helemaal niet als je het team op 5 posities verandert. wat helemaal prima is. deze jongens zitten allemaal dicht regen de basis aan. ze moeten minuten maken. daar is de beker een prima gelegenheid voor. want laten we eerlijk zijn. winnen doe je die toch niet.

  zaterdag lekker vlammen in de kuip!

 4. Animal

  wat een onzin..VVV kan juist wel de beker winnen net als PEC of Vitesse !! VVV zou de beker veel serieuzer moeten nemen , het is de enige echte prijs die ooit gewonnen is….en die zou je nog eens kunnen winnen. gunstig loten, zijn masr een paar wedstrijden en als je een top 5 ploeg loot een keer pieken if zwijnen en je staat in de Kuip voor een finale voor je het weet….

  landskampioen worden is 10x moeilijker.

Leave a Reply