VVV-Venlo

Voorbeschouwing AZ-VVV-Venlo

Zaterdag 17 oktober om 20:00 uur begint speelronde 5 voor VVV-Venlo. In Alkmaar zal VVV het dan namelijk gaan opnemen tegen AZ. De Venlonaren zijn na de verliespartij tegen ADO Den Haag en de interlandbreak gebrand op een goed resultaat tegen de ploeg uit Alkmaar.

VVV-Venlo

De wedstrijd tegen ADO twee weken geleden liep uit op een grote teleurstelling voor VVV. Dankzij een doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd namen de Hagenezen de 3 punten mee uit Venlo. Een pijnlijke wedstrijd om de interlandbreak mee in te gaan, maar toch heeft de rustperiode ook zijn voordelen gekend. Nieuwelingen Machach en Coric hebben tijdens deze extra voorbereidingsweek goed kennis kunnen maken met hun nieuwe teamgenoten en weten dus beter waar ze aan toe zijn. Daarnaast is gisteren bekend geworden dat Torino Hunte tot aan het einde van dit seizoen is vastgelegd. De in Goirle geboren vleugelspeler is een oude bekende in Venlo en zal dus niet veel aanpassingstijd nodig hebben. De kans dat Hunte gelijk minuten zal maken zaterdag is nog de vraag, evenals het meespelen van Post en Kirschbaum. De twee vaste krachten in het elftal van Hans de Koning zijn nog niet volledig hersteld van hun blessures en er wordt pas op de wedstrijddag een beslissing genomen over het al dan niet meespelen van het duo. Wie er zeker niet bij zijn, zijn Pachonik en Janssen. De twee zitten de laatste wedstrijd van hun schorsing uit, die ze hebben opgelopen tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Voor de rest is iedereen fit.

Er kan zaterdag een belangrijke mijlpaal worden bereikt door de Venlonaren. Giakoumakis maakte tegen ADO het 999e doelpunt namens VVV-Venlo op Eredivisieniveau, en mocht er zaterdag in Alkmaar gescoord worden door de Venlonaren, zal dit doelpunt nummer 1000 zijn. Een extra motivatie dus.

Vermoedelijke opstelling: Kirschbaum/Delano van Crooij; Dekker, Kum, Swinkels, Schmitz, Post/Gelmi, Linthorst, Vito van Crooij; Hupperts, Giakoumakis en John.

AZ

Na de uitstekende prestaties van de afgelopen jaren werd er ook dit seizoen weer veel verwacht van AZ, maar vooralsnog loopt het nog niet echt bij de Alkmaarders. De ploeg van trainer Arne Slot speelde tot nog toe tegen PEC Zwolle, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam en kwam 3 keer niet verder dan gelijkspel.  Vooral de laatste 2 wedstrijden kwamen hard aan. Waar er in Sittard een 1-3 voorsprong werd weggegeven, glipte er in Rotterdam zelfs een 0-4 voorsprong uit handen. En dus bivakkeert AZ voorlopig op een teleurstellende 13e plaats en zijn ze nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Feit blijft dat AZ gewoon een erg sterke selectie heeft. De Koning over de tegenstander: “Grofweg is iedereen gebleven op Idrissi na. Ze hebben Martins Indi en Letschert gehaald en beschikken daarmee over een extra dosis aan ervaring. Daarbij hebben ze Hatzidiakos weer terug. Er staat gewoon een hele goede ploeg tegenover ons zaterdag.” Maar, geeft de trainer aan: “Wij hebben tegen iedereen kans. We moeten dan ook in onze eigen kansen geloven én in de eigen kwaliteiten van de ploeg. We hebben wedstrijden gehad dat we met fases in de verdediging gedrukt worden, maar ook dat we dominant kunnen zijn. Ik blijf erop hameren: het spel dat bij ons vorig jaar als ‘betonvoetbal’ werd bestempeld, hebben we destijds gespeeld vanuit realisme. We moesten punten pakken. Want uiteindelijk gaat het altijd om het resultaat. Dit seizoen willen we écht geen betonvoetbal spelen, maar wél in Eredivisie blijven.”

Tijdens de afgelopen interlandperiode, miste AZ maar liefst 13 spelers. Zo maakten onder andere Owen Wijndal en Teun Koopmeiners hun debuut voor het grote Oranje en plaatsten Myron Boadu en Dani de Wit zich met Jong Oranje voor het EK 2021. Alle internationals zijn pas enkele dagen terug in Alkmaar en kennen dus een zeer korte voorbereiding op het duel met VVV. Bij dat duel zal Calvin Stengs zijn rentree maken na een rode kaart in de wedstrijd tegen PEC Zwolle en kan Bruno Martins Indi zijn debuut gaan maken voor de Alkmaarders. De centrale verdediger is voor een seizoen gehuurd van het Engelse Stoke City en zit zaterdag voor het eerst bij de selectie. Doelman Marco Bizot zal er zeker niet bij zijn. De keeper kreeg tegen Sparta een rode kaart en moet zodoende vanaf de tribune toekijken. Ook Jordy Clasie en Ron Vlaar ontbreken. Beide spelers kampen nog met een blessure.

Statistieken

Als we een ding met zekerheid kunnen zeggen, is het wel dat VVV niet graag op bezoek gaat bij AZ. In totaal ontmoetten beide ploegen elkaar 22 keer in Alkmaar. Hiervan wist VVV slechts 2 wedstrijden te winnen, wat neerkomt op een schamel winstpercentage van 9,09%. Het gros van de wedstrijden werd verloren door de Venlonaren. 16 keer om precies te zijn, oftewel in 73% van de gevallen. De overige 4 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De laatste overwinning van VVV op bezoek in Alkmaar, dateert van nog niet zo heel lang geleden. In het seizoen 2012-2013 kwamen de mannen van toenmalig trainer Ton Lokhoff 10 minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Barry Maguire. In de 88e minuut kwam AZ echter weer op gelijke hoogte dankzij Erik Falkenburg. Een puntendeling leek het resultaat te gaan worden maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het de Sloveen Aleksander Radosavljevic die op aangeven van Yanic Wildschut de Venlonaren naar de overwinning schoot. Laten we zaterdag hopen op weer zo’n scenario.

Arbitrage

Christiaan Bax heeft zaterdag in het AFAS Stadion de leiding over de wedstrijd AZ-VVV-Venlo. De 32-jarige scheidsrechter zal worden geassisteerd door Mark Strijker en Freek Vandeursen. Nick Smit is de vierde official en vanuit Zeist zal Laurens Gerrets de honneurs als VAR waarnemen. De laatste keer dat Bax een wedstrijd floot van VVV was in december van het vorige jaar. Door doelpunten van Opoku en van Ooijen wonnen de Venlonaren deze wedstrijd met 2-0.

De wedstrijd AZ-VVV-Venlo is live te zien op het open kanaal van FOX Sports en is dus voor iedereen te bekijken. Wie liever luistert heeft de mogelijkheid om de wedstrijd te volgen via het radioverslag van Omroep Venlo en/of L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen AZ! FORZA VENLO

44 Responses

 1. Godfried

  wat een gekke opstelling. zet aub alle spelers op hun eigen, vertrouwde plek.

  gelmi centraal en van Crooij op de flank. Machach vond ik de beste van het veld tegen Ado. Coric zal neem ik aan ook aardig kunnen hippen. volgens de schrijver toch beiden op de bank en daardoor schuiven met spelers? lijkt me sterk.

  1. allemaoldnbergop

   Middenveld tegen ADO Den Haag was verdedigend zwak en Linthorst is gewoon niet defensief genoeg ingesteld, dus het is aannemelijk dat als Post niet speelt er dan een verdedigende speler zal staan. Anders zeer kwetsbaar in transitie.

 2. chretien

  Ik heb het bruine vermoeden dat er bij AZ geen enkele essentiële speler te kampen heeft met Corona. Wordt loodzwaar. Ik hoop dat ik het helemaal mis heb. FORZA VVV!

   1. Rossie

    Ik zou preciés zo spelen…alleen speelt Post vanavond niet dus wie moet op zijn plek staan dan?

   2. lucien1978

    Als Post niet kan spelen dan hebben we een groot probleem.

    Je geeft in een ander bericht aan dat hij en de keeper er niet bij zijn.

    Dan moet je het dus eigenlijk allemaal gaan omgooien. Of weer Gelmi naar de positie van Post halen.

    V Crooij
    Dekker – Kum – Swinkels – Schmitz
    Gelmi
    Linthorst
    Machach Coric
    V Crooij Giakoumakis

 3. sjengske07

  Wat een waardeloze opstelling. Het lijkt erop, dat we niet willen winnen.
  Halen twee nieuwe middenvelders en zetten ze op de bank.
  Misschien heeft de staf last van black-out. Ook de wissels tegen ADO waren om te huilen.
  Het zal toch beter moeten!

   1. allemaoldnbergop

    De Limburger meldt dit, dus ‘verzonnen’ zoals jij het zegt is het niet.

   2. Godfried

    en hoe weet de limburger dit dan? alsof de trainer ddl belt en de opstelling vertelt.

   1. allemaoldnbergop

    Verhulst keept, dat is de tweede keeper. Derde keeper is Reus, speler van Jong AZ doorgaans.

 4. mats

  Ik heb liever een opstelling met Machach en Coric ipv iets fantasievols met een verdediger op het middenveld .ik vond Gelmi echt niks daar tegen ADO. Ga maar uit van aanvallende kracht van de nieuwe spelers plus Linthorst. Het is AZ, wat en je te verliezen?

  1. Godfried

   exact. de kans dat je verliest is vrij groot. vooral wanneer je gaat verdedigen. lekker vrijuit voetballen. nu heb je nog de kans op AZ te overrompelen. onbekende spelers, AZ niet in de beste vorm, geen publiek. ik zeg vol d’r op kletse!

 5. idderzienmeining

  Bizarre tijden … we hebben het over Corona en de spelers die hierdoor wegvallen …

  VVV mist te veel spelers om vanavond een goed resultaat weg te halen in Alkmaar ben ik bang ?

 6. Rossie

  Oei oei oei wat een dramatisch slechte opstelling…centrum met Kum en Swinkels is gewoon vragen om problemen, hoe dom kun je zijn? En Gelmi is geen middenvelder.

 7. Godfried

  45 minuten. 0 schoten. nu tegen 10 verder. benieuwd of we het uberhaupt gaan merken.

  ik zeg coric erin voor john. middenveld verzwaren en van Crooij om giakoumakis heen zwerven.

 8. Godfried

  overigens wel erg irritant dat een ado fan, een tukker en een volendamse boer in de rust hun gal mogen spuien. we worden er compleet doorheen gehaald…

  daar gaat het imago weer. foetsie

  1. mats

   Die Volendammer was wel de enige die de rode kaart en strafschop terecht vond/verdedigde. Die ADO fan is normaliter best sympathiek over VVV… overigens hadden ze wel gelijk over VVV in de 1e helft…het sloeg ook nergens op en was amper 2e divisie waardig. Bruggink echter da’s echt een eikel die heeft nooit iets aardigs te zeggen over VVV… en die bleef maar zeiken en kon aan het eind ook toegeven dat het misschien anders was…..nee VVV was gewoon kut, maar …als de rode kaart en strafschop precies op deze manier aan de AZ kant waren gevallen had hij het allemaal terecht gevonden. Blij dat die eikel nooit voor VVV heeft gebald.

 9. Mee eens, kansloze 1e helft.
  Maar het blijft voetbal, dus als je deze wedstrijd tegen 10 man nog wilt kantelen, is dit de einige mogelijkheid.
  Maar als je alleen de schade wilt beperken en je verliest neemt, ga je niet te veel veranderen, wat mij betreft echter geen optie…

 10. Godfried

  tja. volledig dankzij az dit punt. maar toch gefeliciteerd.

  volgende week de drie belangrijkste spelers weer terug. hopen dat iedereen dan lange tijd fit blijft en vrij van schorsingen.

 11. De Koel

  Niet te geloven dat VVV hier nog een punt weet te halen. Eerste helft werkelijk helemaal niets laten zien. Mooi doelpunt van Linthorst na een perfecte voorzet van Vito. En goed ingeschoten penalty van Giakoumakis. Maar er is nog veel werk aan de winkel. Gelukkig is Pachonik weer terug volgende keer. Dekker is echt veel te licht voor de Eredivisie.

Leave a Reply